• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۴۲۲۹۳
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۱
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
سرپرست هیأت کاوش

کشف چاه سنگی منحصر به فرد در اصفهان

سرپرست هیأت کاوش تپه اشرف اصفهان از کشف چاه سنگی منحصر به فرد و به لحاظ مهارت در ساخت بی نظیر در این محوطه خبر داد.

کشف چاه سنگی منحصر به فرد در اصفهانبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، سرپرست هیأت کاوش تپه اشرف اصفهان از کشف چاه سنگی منحصر به فرد و به لحاظ مهارت در ساخت بی نظیر در این محوطه خبر داد و تصریح کرد: بقایای خمره‌هایی با کاربرد تدفینی در تپه اشرف حاکی از آن است که احتمالا گورستانی از دوره اشکانی در این قسمت شهر مدفون است.
 آقای علیرضا جعفری زند امروز با اعلام این خبر گفت: تپه اشرف، یگانه تپه باستانی شهر اصفهان که امروزه در دل شهر و یکی از منطقه‌های ممتاز شهر واقع شده تا کنون ۶ فصل کاوش را پشت سر نهاده است.
او افزود: این کاوش‌ها منجر به دستاورد با ارزشی از دوران تاریخی ایران شده که شامل دوران هخامنشی، سلوکی، اشکانی، ساسانی، دوران انتقالی ساسانی به دوران اسلامی و سده‌های چهارم و پنجم هجری و در نهایت ۱۲ هجری قمری است.
این باستان شناس با اشاره به این که فصل هفتم کاوش این محوطه، به گمانه زنی با رویکرد نجات بخشی اختصاص یافت تصریح کرد:، زیرا به منظور آبرسانی به منطقه شرق اصفهان، اداره آب و فاضلاب منطقه یک اصفهان طرح لوله گذاری را انجام داده و به دلیل تذکر به لحاظ تاریخی بودن محوطه موردنظر ۶۰۰ متر خیابان سلمان فارسی را خط قرمز اعلام کردیم و اجرای عملیات لوله گذاری به پس از گمانه زنی هیأت کاوش محول شد.
آقای جعفری زند گفت: در راستای این عملیات با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، گمانه زنی آغاز شد، که به فاصله ۱۰ متر به ۱۰ متر و فاصله هر ده متر نیز با نظارت هیأت در حال انجام است.
سرپرست هیأت باستان شناسی خاطرنشان کرد: نتایج این گمانه زنی در حاشیه خیابان به کشف چاه سنگی منجر شد که به شیوه بسیار ماهرانه‌ای به ابعاد ۱۱۲×۱۱۲ سانتی متر و به عمق ۶ متر در صخره تراشیده شده است.
این باستان شناس خاطرنشان کرد: این نمونه چاه تاکنون در اصفهان دیده نشده و به لحاظ مهارت در ساخت آن بی نظیر و همانند چاه قلعه بندر شیراز و نمونه‌های مشابه‌ای در محوطه ساسانی داراب گَرد، ایج اصطهبان فارس است.
او با بیان اینکه کف چاه سنگ و آب از لایه‌های آن ترواش می‌کرده که به این طریق مورد استفاده قرار می‌گرفته است افزود: چاه به موازات ضلع شمال شرق تپه اشرف قرار دارد و هیأت کاوش در نظر دارد برای حفظ آن، در و پلکان فلزی ساخته تا در هنگام لزوم بتوان به آن دسترسی پیدا کرد.
آقای جعفری زند در ادامه تصریح کرد: ناگفته نماند که در دهه ۶۰، چهار هزار متر از عرصه تپه باستانی اشرف در تعریض خیابان تخریب و همچنین ضلع شرقی و غربی و جنوبی تپه نیز به فضای سبز تبدیل شد و از ۱۲ هکتار عرصه تپه اشرف امروزه ۷ هزار متر آن باقی مانده است.
او افزود: تپه دیگری که به فاصله ۵۰۰ متری از تپه اشرف قرار دارد، تپه جی نام دارد، بنابراین ۶۰۰ متر مورد نظر برای گمانه زنی از پس از تپه اشرف به تپه جی منتهی می‌شود، که روزگاری نه چندان دور این دو تپه به هم پیوسته بوده و خیابان آن‌ها را از یکدیگر جدا ساخته است.
سرپرست هیأت باستان شناسی گفت: در یکی از گمانه‌ها که در ضلع شمال شرق تپه اشرف قرار دارد، هیأت کاوش به خمره بزرگی از دوران اشکانی دست یافت که کاربرد تدفینی دارد.
آقای جعفری زند افزود: برای کاوش و مرمت این خمره، گروه مرمت میراث فرهنگی اصفهان به درخواست هیأت کاوش برای انتقال آن در نقطه‌ای امن در کارگاه مستقر شدند و این عملیات با تمهیدات انجام گرفت.
وی گفت: قطعات بقایای خمره دیگری که در این محوطه بدست آمد، حاکی از آن است که احتمالا گورستانی از دوره اشکانی در این قسمت خیابان سلمان فارسی قرار دارد که بخش اعظم آن احتمالا در زیر سطح خیابان و فضای سبز شهرداری مدفون است، که نیاز به کاوش و گرفتن مجوز از پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری دارد.
سرپرست هیأت باستان شناسی تصریح کرد: با فصول کاوش در تپه اشرف اصفهان که از سال ۱۳۸۹ آغاز شد، تپه اشرف دوران انزوا را پشت سر نهاد و از دست درازی‌ها رهایی یافت.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عاشورای حسینی در پردیس؛ طنین یا حسین (ع) در مساجد، هیئات و خیابان‌های شهرستان
سقوط نماینده کردستان از لیگ دسته چهار فوتبال باشگاه‌های کشور
حضور رئیس‌جمهور در میان عزاداران تبریز
نصر تمدنی از محرم ۶۱ تا رمضان ۱۴۴۶
لفاظی وزیر جنگ رژیم صهیونیستی درباره ایران
برپایی نماز ظهر عاشورا در سراسر کشور
پخت و توزیع غذای نذری در نهاوند
عزاداری اهالی تیران در عاشورای حسینی
تاکید عزاداران بهارستانی بر پیروی از مکتب حسینی
اقامه نماز ظهر عاشورا در خراسان جنوبی
مکرون مدعی توقیف یکی از نفتکش‌های مرتبط با روسیه شد
جلسه خصوصی پیاتزا با عرشیا به‌نژاد
تیم‌های انتقال خون در فارس آماده دریافت خون اهداکنندگان
حضور پر شور مردم ولایتمدار سزمین آفتاب در میدان ، در حمایت از ایران و رهبری
عزاداری هنرمندان شیرازی در رثای سرور و سالار شهیدان
آیین «سلام ظهر عاشورا» در باغبهادران
آغاز ثبت‌نام ایجاد و ترمیم سابقه تحصیلی در چهارمحال و بختیاری
پیام روز عاشورا برای مردم آزاده جهان
عباسی در کراس کانتری از کسب مدال بازماند
انتقاد مرغداران از روش‌های اعتباری خرید نهاده
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیام سردار سیدمجید موسوی به خانوادۀ شهید ماکان نصیری
سفر رئیس جمهور به مشهد مقدس برای زیارت امام رضا(ع)
با متخلفان آزمون سمپاد برخورد شود
اختلال خدمات کارت‌محور بانک ملی ایران برطرف شد
ورود کاروان نظامی رژیم صهیونیستی به خاک سوریه
یادگیری رایگان هنرهای سنتی؛ ثبت‌نام دوره‌های تابستانی در شیراز آغاز شد
۲۵ سال نذری بریان با طعم معرفت حسینی
دعوت وزنه‌بردار چهارمحال و بختیاری به اردوی آماده‌سازی تیم ملی
عبور دمای چند شهر خوزستان از ۵۰ درجه؛ بستان با ۵۱.۱ درجه گرم‌ترین نقطه خوزستان
مراسم عزاداری روز تاسوعای حسینی ۱۴۰۵ در تهران
لزوم تقسیم‌بندی خراسان رضوی به هفت منطقه شهرداری برای همکاری‌های مشترک
اختلال خدمات کارت‌محور بانک‌ها رفع شد
دست دوستی به سوی کشور‌های اسلامی دراز می‌کنیم
اعمال روز عاشورا
ویروسی به نام نتانیاهو مسیر مذاکرات را تخریب می‌کند
اختلال در ۲ بانک تجارت و ملی ادامه دارد  (۱۶ نظر)
اختلال همه بانک‌ها تا پایان امشب رفع می‌شود  (۳ نظر)
با متخلفان آزمون سمپاد برخورد شود  (۳ نظر)
شهرستان باوی صاحب بزرگترین شهرک صنعتی شمال خوزستان می‌شود  (۱ نظر)
رده بندی فیفا، بازگشت ایران به رده ۲۲  (۱ نظر)
ورود کاروان نظامی رژیم صهیونیستی به خاک سوریه  (۱ نظر)
یادگیری رایگان هنرهای سنتی؛ ثبت‌نام دوره‌های تابستانی در شیراز آغاز شد  (۱ نظر)
نخستین شب مراسم عزاداری محرم در جوار محل عروج ملکوتی قائد شهید انقلاب  (۱ نظر)
جام جهانی ۲۰۲۶، اینفانتینو: نمایشی الهام‌بخش از مقاومت و اشتیاق را دیدیم  (۱ نظر)
عارف: مردم بیش از خود گرانی، تحت فشار روانی آن هستند  (۱ نظر)
ماندگاری هوای گرم در اغلب مناطق خراسان رضوی تا پایان هفته  (۱ نظر)
سنای آمریکا به پایان جنگ با ایران رأی داد  (۱ نظر)
مجوز‌های بی‌ضابطه صنفی، علت ترافیک تبریز  (۱ نظر)
ایران برای گسترش همکاری‌ها با هند آماده است  (۱ نظر)
ایمن سازی مسیر‌های اربعین در همدان  (۱ نظر)