• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۴۵۱۰۹
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۵
ایلام » اجتماعی
گزارش مکتوب؛

از ایجاد اشتغال پایدار تا پاسداری از مرز‌ها

استان ایلام با ۱۶ درصد ضریب جمعیت روستایی وعشایری یکی از استان‌های مهم و تاثیرگذاردر اقتصاد کشور است، به طوری که برآورد‌های اقتصادی بیانگراین نکته است که تنها ارزش تولیدات عشایر آن سالانه ۹۰۰ میلیارد تومان است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ نقش عشایر به عنوان بازوان کلیدی در توسعه جوامع و کشور‌ها هموار مورد توجهاز ایجاد اشتغال پایدار تا پاسداری از مرز‌ها بوده است، مردمانی که با وقف زندگی خود و تحمل شرایط سخت، سعی در تامین منابع اولیه جوامع خود دارند.

به جرئت می‌توان گفت که تنها ساختار جوامع که از ابتدا تا کنون در پیچ و خم جذابیت‌های دنیای مدرن، اصالت و شاکله اصلی خود را تا به امروز حفظ کرده، جامعه عشایری هستند.
اگر چه که امروز جمعیت عشایری در کشور‌ها کاهش یافته، اما هنوز هم جوامع عشایری به دلیل برخورد داری از فرهنگ غنی و تاثیر مستقیم بر اقتصاد کشور‌ها، نقش مهمی را در میان کشور‌ها ایفا می‌کنند.

در کشور ما به دلیل داشتن پیشینه فرهنگی و اصالت تاریخی، همواره عشایر از جایگاه مناسبی برخوردار بوده اند، به طوری که تا همین چند دهه‌ی قبل بخش عمده‌ای از کشور ما را جمعیت روستایی وعشایری تشکیل می‌داد.
در ایران بخش عمده‌ای از عشایر کشور در رشته کوه‌های زاگرس میانی و در استان‌های غربی و جنوب غربی زندگی می‌کنند.

در این میان استان ایلام با ۱۶ درصد ضریب جمعیت روستایی وعشایری یکی از استان‌های مهم و تاثیرگذاردر اقتصاد کشور است، به طوری که برآورد‌های اقتصادی بیانگراین نکته است که تنها ارزش تولیدات عشایر ان سالانه ۹۰۰ میلیارد تومان است.

از طرفی دیگر تنوع ایلات و عشایر، گرایش نسبی مردم استان به دامداری، مراتع سرسبز و به تبع ان وجود عشایر کوچ رو استان‌های همجوار در این منطقه، همه دست به دست هم داده اند تا بتوان از این استان به عنوان حافظی قوی در زمینه فرهنگ و اداب و رسوم نام برد.
 
جمعیت ۶۰ هزار نفری عشایر در ایلام

 مدیرکل امور عشایری استان با تشریح وضعیت عشایری در استان بیان داشت: در استان ایلام در حدود ۹۷۳۶ خانوار عشایری با جمعیتی بالغ بر ۶۰ هزار نفر در قالب ۱۲ ایل و ۳۲ طایفه مشغول به فعالیت هستند که این تعداد معادل ۵ درصد جمعیت عشایر کشور است.
از ایجاد اشتغال پایدار تا پاسداری از مرز‌ها

علی سلیمی ارزش تولیدات عشایر ایلام را سالانه ۹۰۰ میلیارد تومان دانست و اظهار داشت: عشایر استان دارای ۱ میلیون و ۴۰۰ راس دام هستند که سالیانه بالغ بر ۸۳۰۰ تن گوشت قرمز، ۲۵ هزار ۹۷۸ تن شیر، ۴۶۵ تن روغن حیوانی و ۱۵۷۰ تن پشم تولید می‌کنند.

وی با بیان اینکه فعالیت‌های عشایر تنها به بخش دامداری محدود نمی‌شود تصریح کرد: عمده‌ی فعالیت‌های این قشر بر پایه دامپروری و دامداری است، اما در کنار ان از فعالیت‌های کشاورزی و صنایع دستی نیز بهره میگیرند. 

سلیمی ادامه داد: سیاه چادر، جاجیم، گلیم، قالیچه، نمد، مشک و گُلوَنی ازعمده‌ترین تولیدات صنایع دستی عشایر ایلام است که در کنار استفاده عشایر از ان، مازاد ان‌ها نیز در بازار‌های کشور نیز به فروش می‌سد.
 
اشتغال ۹۶ درصدی عشایر در استان ایلام

سلیمی با اشاره به اینکه هر خانوار شاغل عشایری حدود ۱۰ شغل را در بیرون از جامعه خود پشتیبانی می‌کند بیان داشت: استفاده بهینه و سودمند عشایر از منابع طبیعی در راستای تولید و رونق اقتصادی کشور، باعث ایجاد مشاغل گوناگون در حوزه‌های مختلف شده که نتیجه ان اشتغال زایی ۹۶ درصدی دراین بخش بوده است .

مدیرکل امورعشایری استان اظهار کرد: عشایر بیش‌ترین درامد و درعین حال کم‌ترین هزینه را برای کشور به دنبال دارند که این موضوع مصداق بارز اقتصاد مقاومتی است.
 
ارائه خدمات متنوع به عشایر ایلامی

معاون توسعه و عمران امورعشایری استان با اشاره به اینکه دولت توجه ویژه‌ای به جامعه عشایری دارد گفت: در طول این سالیان شیوه زندگی عشایری به همان شکل حفظ شده، اما ابزار‌ها وامکاناتی با هدف تسهیل در امورات عشایر به زندگی روزمره آنان اضافه شده است.
یاسمی بیان داشت: ایجاد صندوق بیمه عشایر، احداث و بهسازی راه‌های عشایری، آبرسانی سیار، توزیع پنل‌های خورشیدی، خرید پشم احشام، توزیع سهمیه‌ای آرد و علوفه دامی در بین عشایر، تنها بخش از اقدمات حمایتی در چند سال گذشته است .
 
از ایجاد اشتغال پایدار تا پاسداری از مرز‌ها

از شهر ایلام به مناطق عشایری استان می‌رویم، اینجا فارغ از اضطراب و هیاهوی شهر، اهنگ کار و تلاش توسط عشایر به خوبی نواخته میشود .
نجفی از دامداران منطقه سیوان می‌گوید: دامداری نسبت به گذشته اسان ترشده، روزگاری ما در خانه‌های ییلاقی مان به برق دسترسی نداشتیم، اما حالا در ارتفاعات کوه سیوان پنل‌های خورشیدی، روشنایی را به زیر سیاه چادرهایمان اورده است.

محمد که دانشجوی رشته مدیریت کسب و کار است اظهار می‌کند: در کنار تحصیل، به کمک خوانواده ام در دل طبیعت امده ام و با بهرگیری از اینترنت، تولیدات ایلمان را را در سطح کشور به فروش می‌رسانم.

از شمال به جنوب استان می‌رویم، اینجا در دره شهر گرمای ۴۵ درجه در این فصل از سال حکمرانی می‌کند.
طلایی از عشایر این منطقه با اشاره به سختی‌های دامداری در فصول مختلف بیان می‌کند: با وجود این همه مشغله، در تمامی مراسمات ملی، مذهبی شرکت می‌کنیم .
محمدی از عشایراین شهرستان بیان میکند: همدلی و مشارکت همگانی خوبی در بین طوایف و ایلات استان شکل گرفته است که نمونه بارز ان را می‌توان در کوچ‌ها و یا پشم چینی دام‌ها دید .
 
از ایجاد اشتغال پایدار تا پاسداری از مرز‌ها

تاریخ پراز فراز و نشیب ایران اسلامی، همواره شاهد رشادت‌ها و دلاورمردی‌های مردمان سرزمین پارس بوده است در این بین عشایر با حضور در مناطق استراتژیک همواره حافظ ارزش‌های اصیل خود و کشوربودند.
عشایر دراستان ایلام با دارا بودن ۴۲۰ کیلومتر مرز مشترک با عراق در حوزه امنیت نقش بی‌بدیلی دارند و می‌توان گفت هر سیاه چادر علاوه بر کاهش هزینه‌های حراست از مرز، پایگاه پدافند غیرعامل در نوار مرزی نیز محسوب می‌شود.

پاسداری از مرز‌ها، شغل دوم ماست

کهزادیان از عشایر منطقه دهلران می‌گوید: در طول جنگ تحمیلی این منطقه در خط مقدم اتش قرار داشت و تمام ایلات و طوایف با گذشت از جان خود، دوشا دوش هم مردانه از انقلاب اسلامی دفاع و پشتیبانی کرده‌اند.
 
 
از ایجاد اشتغال پایدار تا پاسداری از مرز‌ها

لطفی از عشایر منطقه صالح اباد مهران نیز اظهار می‌کند: در طول سال‌های جنگ یک قدم نیز از خاک پدری خود عقب ننشستیم و و علاوه بر شرکت در نبرد و رزم، با تمام افتخار پذیرای مدافعان نیز بودیم .
وی ادامه می‌دهد: در شرایط کنونی نیز با تمام توان در کنار مرزبانان غیوروطن هستیم و هرکدام وظیفه خودمان را انجام می‌دهیم، اما دشمنان این مرز بوم بدانند عشایر به عنوان پیشانی ملت در مرز ها، تنها منتظر دستور رهبر معظم انقلاب هستند تا کوچک‌ترین تعرضی به این سرزمین پاسخ دهند .


این گزارش، نگاهی بود به اخرین وضعیت عشایر دراستان ایلام، مردمانی که به خاطرهمنشین بودن با طبیعت و تجربه‌های دیروز حالا بیش از پیش روحیه‌ی مقاومت و دلیری را در خود می‌بینند، انسان‌هایی کم توقع که هم در کنار بخش صنعت به کمک اقتصاد می‌ایند، هم دوش مرزبانان به پاسداری از وطن می‌پردازند و هم طلایه دار پرچم اداب و رسوم و فرهنگ غنی ایران زمین هستند، آری باید قدرشان دانست مثل خودشان ساده و بی آلایش.
 
 
از ایجاد اشتغال پایدار تا پاسداری از مرز‌ها از ایجاد اشتغال پایدار تا پاسداری از مرز‌ها از ایجاد اشتغال پایدار تا پاسداری از مرز‌ها از ایجاد اشتغال پایدار تا پاسداری از مرز‌ها از ایجاد اشتغال پایدار تا پاسداری از مرز‌ها از ایجاد اشتغال پایدار تا پاسداری از مرز‌ها از ایجاد اشتغال پایدار تا پاسداری از مرز‌ها از ایجاد اشتغال پایدار تا پاسداری از مرز‌ها از ایجاد اشتغال پایدار تا پاسداری از مرز‌ها از ایجاد اشتغال پایدار تا پاسداری از مرز‌ها از ایجاد اشتغال پایدار تا پاسداری از مرز‌ها از ایجاد اشتغال پایدار تا پاسداری از مرز‌ها از ایجاد اشتغال پایدار تا پاسداری از مرز‌ها
 
 
 
محمد حمید آغال***
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اهدای تجهیزات پزشکی به هلال احمر سروستان
تقویم روز و اوقات شرعی شانزدهم دی به افق آبادان و خرمشهر
برگزاری جشنواره مالک اشتر در شهرستان جاسک
افزایش آلودگی هوا شهرهای صنعتی؛ وضعیت قرمز در ارومیه و مشهد
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق شاهرود
توسعه بدون ملاحظه محیط زیست، توسعه نیست
قیمت جدید روغن نباتی اعلام شد
وزیر خارجه ونزوئلا: در شورای امنیت به پیروزی رسیدیم
زلزله ۶.۲ ریشتری ژاپن را لرزاند
فوتبال جام ملت‌های آفریقا؛ صعود نیجریه و مصر به مرحله یک چهارم نهایی
تأکید وزیران امور خارجه ایران و کوبا بر ضرورت تقویت همکاری‌های دوجانبه
تیراندازی در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری ونزوئلا
ساخت اردوگاه پنج هزار متری والیبال ایران
هشدار نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های صنعتی
لغو مسابقات فوتبال در تهران در روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه
صدور دستور موقت برای بازیکن تیم فوتسال گیتی پسند
«کاپیتان»، به زودی در شبکه سه سیما
حبس ملی پوشان گیتی‌پسند در اصفهان
شریفی به فجر سپاسی پیوست
راه‌اندازی شبکه‌های «شورا» و «آرا» ویژه انتخابات شورا‌ها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست
غیر حضوری شدن مدارس تهران
کشته شدن ۳۲ افسر اطلاعاتی و نظامی کوبایی در دفاع از مادورو
قالیباف: ارز ترجیحی حذف نمی‌شود
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۲۱ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۱۰ نظر)
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۷ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۶ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
ترامپ: برای مدتی ونزوئلا را اداره می‌کنیم  (۱ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۱ نظر)
صدور کیفرخواستی ۲۵ صفحه‌ای برای نیکلاس مادورو  (۱ نظر)
مصرف گاز از مرز ۶۲۰ میلیون متر مکعب عبور کرد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۱ نظر)