به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، انصاری، رئیس مرکز جهاد کشاورزی مبارک آباد گفت: کاشت آزمایشی
میوه استوایی فالسا در منطقه باروس از توابع دهستان مبارک آباد در شهرستان قیروکارزین برای
نخستین بار انجام شده که این درختچهها در حال حاضر به ثمر نشسته است.
فالسا از نظر باغبانی جزء
گیاهان ریز میوه محسوب شده و میوههای کوچک رسیده آن شبیه گیلاس قرمز میشود
وی افزود: خوشبختانه این درختچهها از وضعیت رشدی و بار دهی قابل توجهای برخوردار هستند که پیش بینی میشود از هر درختچه مثمر بیش از ده کیلوگرم میوه برای تازه خوری برداشت شود.
انصاری با اشاره به اهمیت شناسایی گونههای جدید گیاهی قابل رشد در اقلیم منطقه گفت: فالسا
درختچهای بومی هند و کشورهای جنوب شرقی آسیا از قبیل سریلانکا، پاکستان، بنگلادش و سایر کشورهای استوایی است.
وی گفت: فالسا از نظر باغبانی جزء گیاهان ریز میوه محسوب شده و میوههای کوچک رسیده آن شبیه گیلاس قرمز میشود که به صورت تازه خوری یا برای استفاده در سالاد و آبمیوه کاربرد دارد.
رئیس مرکز جهاد کشاورزی مبارک آباد با تاکید بر تنوع بخشی به انواع محصولات تولیدی برای ایجاد الگوی کشت مناسب و کنترل میزان تولید محصولات بیان داشت: فالسا خواص و کاربرد دارویی نیز داشته و امکان جایگزینی آن با دیگر انواع درختان باغی وجود دارد.
وی افزود: سطوح قابل توجهی از درختچههای فالسا در استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان کاشته شده است و میوه آن به عنوان یک میوه استوایی به بازار مصرف عرضه میشود.
انصاری گفت: فالسا خاصیت خنک کنندگی داشته و باعث رفع عطش و تشنگی در هوای گرم تابستان میشود؛ میوههای رسیده آن کمی ترش مزه بوده و سرشار از ویتامینهای A و C و مواد معدنی همچون فسفر و آهن است وقابلیت فرآوری به انواع نوشابه، آب میوه، افشره و شربت را نیز دارد.
میوه فالسا در حالت نارس باعث تسکین التهاب، اختلالات تنفسی، عروقی، خونی و نیز کاهش تب میشود؛ جوشانده پوست فالسا به عنوان مرهم، مسکن و برای درمان اسهال مورد استفاده قرار میگیرد.