• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۴۶۱۵۷
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۴
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه
شهریاری

شاخص همکاری در جهان اسلام معیت با رسول الله (ص) است

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: امروز متأسفانه برخی در جهان اسلام حرف از گفتگو با رژیم صهیونیستی می‌زنند در حالی که این گفتگو در درون جهان اسلام شکل نمی‌گیرد، اما با دشمنان جهان اسلام و کفار شکل می‌گیرد.

شاخص همکاری در جهان اسلام معیت با رسول الله (ص) استبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین حمید شهریاری امروز یکشنبه در جلسه شورای معاونین این مجمع با اشاره به طرح معماری جدید و نوسازی تقریب گفت: در لایه اول نوسازی لازم است کار سلبی انجام گیرد و آن کار سلبی پرهیز از تفرقه و تعرض به همدیگر است.
وی افزود: «پرهیز از مشاجره، حرمت شکنی و توهین»، «پرهیز از تنازع» و «پرهیز از جنگ» سه محور کلیدی لایه اول نوسازی است.
وی ادامه داد: در لایه اول که پرهیز از جنگ است ملاحظه می‌کنید که امروز متأسفانه جنگ‌هایی در بین برخی کشور‌های اسلامی در جریان است ما درباره جنگ نیاز به نظریه پردازی داریم، البته قرآن کریم اصول و چهارچوب اصلی آن را تعریف کرده است.
حجت الاسلام و المسلمین شهریاری با اشاره به اینکه اصل اولیه این است که صلح در میان امت اسلامی الزام آور است، افزود: وقتی جنگی رخ می‌دهد همه ملزم هستند که صلح را برقرار کنند، به امت پیامبر (ص) اعم از کارگزاران سیاسی و نظامیان و امت اسلامی توصیه شده است که اگر جنگی شکل گرفت شما مأمور به ایجاد صلح هستید و این اصل اولیه است.
وی با اشاره به اینکه اصل ثانویه اجرای عدالت است، افزود: زمانی که خواستیم صلح برقرار کنیم اگر عده‌ای ظلم کردند و به مال و ناموس دیگری تجاوز کردند در اینجا علاوه بر مسؤولیت صلح، اجرای عدالت لازم است یعنی چیزی را که از مسیر عدالت خارج شده به مسیر عدالت بازگردانیم. اینجا مأموریت اصلی ما صلح نیست بلکه تسلیم کردن دیگران به عدالت جبرانی است و اگر دیدیم کسی ظلم می‌کند باید ورود کنیم و از ظالم حق مظلوم را بستانیم.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: در اینجا جنگ و کشتن، برای ایجاد ترس یا ریاست نیست بلکه برای این است که امر الهی در زمین جریان پیدا کند پس غایت این نوع جنگ و عدالت جبرانی هم سر سپردن به امر الهی است.
حجت الاسلام و المسلمین شهریاری در ادامه با اشاره به اینکه به نظر من ظلم امری ایجابی است گفت: ظلم عبارتست از ستاندن حق یا مال دیگری بدون رضایت صاحبش. در اینجا ستاندن یک امر ایجابی است بنابراین ظلم ایجابی است و عدالت ضد آن است. وقتی شما عادل هستید یعنی اینکه حق دیگری را بدون رضایت صاحبش نستانید. یا به عبارت دیگر عدالت یعنی شما ظلم نکنید و بر مسیر حق باقی بمانید.
وی افزود: لغت عدل در متون و اشعار قبل از اسلام تعبیر شده به ضد جور، که با ظهور اسلام دو افزونه پیدا کرد، افزونه اول این است برای اینکه عادل باشید باید از کفر بپرهیزید و اهل توحید باشید یعنی کفر و شرک در قرآن ظلم تلقی شد و افزونه دیگری که در روایات به آن اشاره شده این است که شخص مراوده برای شعائر دینی داشته باشد بنابراین کسی عادل است که کافر و مشرک نباشد و در مناسک دینی حاضر شود.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: مردم یمن مشغول زندگی شان بودند، اما یک کشوری این همه ظلم و جور و کودک کشی در این کشور مرتکب می‌شود و این همه مشکلات برای مردم این کشور ایجاد می‌کند پس ما مأمور هستیم که در برابر آن بپاخیزیم و به مردم یمن کمک کنیم این دستور قرآنی است.
وی با اشاره به اینکه صلح اصل اولیه است، اما در اصل ثانویه اگر به کسی ظلم شد ما باید بر علیه آن ظلم قیام کنیم، افزود: با این توضیحات وظیفه ما دفاع از مردم مظلوم یمن و بحرین است وقتی می‌گوییم حاکمان برخی کشور‌های عربی نباید به مردم یمن ظلم کند، بر اساس احکام قرآن است.
حجت الاسلام و المسلمین شهریاری گفت: لایه دوم نوسازی، همکاری و با هم بودن است و این همکاری و با هم بودن معیارش معیت با رسول الله است یعنی باهم بودن و همکاری زمانی ارزشمند است که ما با حضرت باشم.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه همکاری در جهان اسلام باید بر اساس معیت با رسول الله (ص) شکل بگیرد گفت: امروزه متأسفانه عده‌ای در جهان اسلام مخفیانه با صهیونیست‌ها جلسه می‌گذارند و از آن‌ها جایزه دریافت می‌کنند این همکاری بر اساس چه معیاری است؟ و چه معیتی با رسول الله (ص) دارد؟
وی تأکید کرد: این اقدام نه تنها با روح اسلام سنخیت ندارد بلکه با ظاهر اسلام هم سازگاری ندارد،‌ای کاش حداقل این افراد مثل گذشته ظاهر اسلام را حفظ می‌کردند.
حجت الاسلام و المسلمین شهریاری افزود: شما زمانی می‌گفتید که کالا‌های صهیونیستی باید تحریم شود و مسابقه با ورزشکاران رژیم صهیونیستی ممنوع است، چون این رژیم را جعلی و دشمن مسلمانان می‌دانستید، اما امروز نه تنها هیچ کدام از این‌ها را رعایت نمی‌کنید بلکه حرف از صلح با رژیم صهیونیستی می‌زنید. این چه صلحی است که در درون جهان اسلام شکل نمی‌گیرد، اما با دشمنان جهان اسلام و کفار شکل می‌گیرد. ما با این‌ها مخالف هستیم و این‌ها را معیار وحدت نمی‌دانیم بلکه آنرا ناقض وحدت می‌دانیم و با کسی که از معیت حضرت رسول اکرم (ص) سرباز بزند هیچ وقت نمی‌شود وحدت کرد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: همه باید به سمت آرمان اصیل و آرمان عینی وحدانی که در اسلام تعریف شده و آن اسوه بودن حضرت ختمی مرتبت است، حرکت کنیم.
وی ادامه داد: امیدواریم روزی برسد که همه کشور‌های اسلامی حق مردم خودشان را محترم بشمارند و به آن‌ها حق رأی بدهند تا خودشان سرنوشتشان را تعیین کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایداری جریان گاز در فصل سرما با مدیریت مصرف
لیگ برتر والیبال؛ سیرجانی‌ها در صدر ماندند
درخشش دختران کاراته کای میاندوآبی در مسابقات بین المللی
تایید « لایحه الزامات و احکام مورد نیاز قوانین بودجه سنواتی» در مجمع
خوشحالی مردم لرستان در پی بارش رحمت الهی
باخت پاس گرگان برابر مهرگان نور مازندران
برنامه ریزی برای برگزاری اعتکاف رجبیه در سمنان
رکورد ۲۰ سانتی‌متری برف در تکاب؛ جنوب آذربایجان‌غربی زیر چتر بارش‌های پاییزی
شهید سلیمانی هسته‌های مقاومت جهانی را پایه‌گذاری کرد
انتخاب اعضای هیات اجرایی انتخابات شورای اسلامی شهر دشت آزادگان
خروج سامانه ناپایدار از استان و پایداری هوا تا یکشنبه
برگزاری مرحله استانی جشنواره فرهنگی آموزشی « زندگی با قرآن »
کشف ماشین‌آلات بدون مجوز در محوطه نمایشگاهی در لامرد
«لایحه دوفوریتی الزامات و احکام مورد نیاز قوانین بودجه‌های سنواتی» تایید شد
برد ارزشمند فولاد هرمزگان مقابل جواد الائمه شهرکرد
آغاز بررسی‌های تخصصی طرح بازآفرینی بافت تاریخی قم
افزایش دو برابری ظرفیت درمانی سرخس
پیش بینی جو پایدار در لرستان
مصاف ملوان بندرانزلی و آلومینیوم در اراک
فعالیت آموزشی استان قزوین فردا غیرحضوری شد 
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آدرس محل توزیع برنج دولتی در شهرستان بویراحمد
نبود اتفاق نظر در شورای امنیت درباره اسنپ بک
مدارس مازندران فردا چهارشنبه غیرحضوری شد
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
دولت برای مصوبه بنزینی خود اصلاحیه داد
توافق طرف‌های یمنی برای تبادل هزاران اسیر
مخالفت دادگاه CAS با درخواست استقلال
«فواد ۱۲۸» سامانه‌ای برای شنیده شدن صدای مردم
دلار در مرکز مبادله ۱۱۲ هزارتومانی شد
متن لایحه بودجه ۱۴۴۴ میلیارد تومانی سال ۱۴۰۵ منتشر شد
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
اعلام ضوابط جدید تسهیلات مسکن
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست
زلنسکی: مذاکرات برای پایان جنگ با روسیه به نتیجه نزدیک می‌شود
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
قالیباف: ریشه بحران آب در ضعف حکمرانی مصرف است  (۱ نظر)
انسداد چاه‌های غیر مجاز آب در کوچه باغ‌های دشت ورامین  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)
مدارس آذربایجان‌غربی روز چهارشنبه ۳ دی ماه تعطیل شد  (۱ نظر)
این بار سلاح سرما علیه مردم غزه  (۱ نظر)