• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۵۴۲۱۶
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۳
سیاسی » سیاست خارجی
ظریف در نشست آنلاین شورای امنیت:

خود کامگی دلیل ریشه ای نشست امروز است

وزیر امور خارجه گفت: آمریکا برای سرپوش گذاشتن این خودکامگی به دبیرخانه شورای امنیت فشار آورد تا یک خوانش اشتباه از قطعنامه ۲۲۳۱ به وجود آورد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه با حضور در نشست شورای امنیت سازمان ملل به صورت ویدئو کنفرانسی به سخنرانی درباره نحوه اجرای قرارداد 2231 و بهانه جویی های آمریکا برای خانش اشتباه از این قطعنامه پرداخت.
وی با اشاره به مداخله آمریکا در کودتای 28 مرداد گفت: چنانچه این شورا تعلل کند به منزله یک نسل عقب گرد در چند جانبه گرایی و حاکمیت قانون خواهد بود؛ همه ما در سال های گذشته شاهد بودیم که چگونه یک جانبه گرایی بدخواهانه آمریکا به صورت هدفمند به نهادها و همکاری های بین المللی لطمه وارد کرد.
وزیر امور خارجه ادامه داد:​ تلاش موازی برای جایگزین کردن حقوق داخلی ایالات متحده با حقوق بین الملل مستقیماً صلح و امنیت جهانی را خدشه دار کرده؛ متاسفانه خودکامگی است که این بی پروایی را ایجاد کرده. در واقع خودکامگی دلیل ریشه ای نشست امروز است؛ ایران و بقیه اعضای جامعه بین المللی شاهد بودند که از می سال 2018 دولت آمریکا که از بانیان قطعنامه 2231 بود به طور مداوم قطعنامه را نقض کرده و در عین حال سایر کشورها را برای پیوستن به خودش بر نقض قطعنامه تشویق می کند.

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: چنانچه بار دیگر شورا تعلل ورزد، به منزله یک نسل عقبگرد در چندجانبه‌گرایی و حاکمیت قانون خواهد بود.
ظریف با بیان اینکه حتی یک جلسه شورا برای نکوهش دولت آمریکا یا حداقل برای بررسی نقض های مکرر آن تشکیل نشده است افزود : در عوض، برخی از اعضای اروپایی شورا در فکر تخریب بیشتر قطعنامه و شورا هستند؛ در حالی که نسبت به تعهدات خود در مورد برجام به پایبند نیستند.
وزیر امور خارجه کفت: اقدامات جبرانی ما تا امروز هیچ تاثیری در نظارت و راستی‌آزمایی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای مان نداشته‌است.
وی افزود :قطعا برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران، تحت سخت‌گیرانه‌ترین نظام بازرسی در تاریخ قرار دارد.
وزیر امور خارجه گفت : هرگونه محدودیت جدید توسط شورای امنیت، بر خلاف تعهدات اساسی است که به ملت ایران داده شده است.
ظریف ادامه داد :در چنین سناریویی، گزینه‌های ایران، همانطور که قبلاً به بقیه طرف‌های برجام اطلاع داده شده، قاطع خواهد بود.
وزیر خارجه ایران در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: چارچوب زمانی تعیین‌شده برای لغو ممنوعیت‌های تسلیحاتی علیه ایران جزو اجزای جدانشدنی توافقی است که مشارکت‌کنندگان برجام را قادر به رسیدن به توافق بر سر این برنامه و قطعنامه ۲۲۳۱ کرد.
ظریف گفت: هر گونه تلاش برای تغییر یا اصلاح این چارچوب زمانی مورد توافق در حکم تضعیف اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ در تمامیت آن است. این شورا نباید اجازه بدهد یک کشور از این فرایند سوءاستفاده کند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دانلود
ظریف گفت : چنانکه در نامه رئیس‌جمهوری اسلامی ایران به طرف‌های باقی‌مانده در برجام تصریح شده، اعمال هر گونه محدودیت جدید توسط شورای امنیت بر خلاف تعهدات بنیادی در قبال مردم ایران است .

وزیر امور خارجه ادامه داد : در صورت وقوع چنین سناریویی، گزینه‌های ایران که در حال حاضر هم به طرف‌های برجام اطلاع‌رسانی شده قاطع خواهند بود. و مسئولیت کامل آن به عهده ایالات متحده یا هر طرف دیگری خواهد بود که به آن کمک کند یا در برابر رفتار غیرقانونی این کشور مماشات به خرج دهد.
ظریف در این نشست همچنین به کودتای سیا علیه دولت مصدق اشاره و اظهار داشت : آمریکا ستیزه‌جویی‌های متعددی علیه ایران و همسایگانش مرتکب شده و طی سه دهه گذشته سه بار به همسایگان ما حمله کرده است.
وی گفت :آمریکا منطقه را با فروش بی‌ثبات‌کننده سلاح می‌دوشد، به صورت نظام‌مند از تروریست‌ها حمایت می‌کند و به جنایت‌های یمن کمک مادی ارائه کرده است وزیر خارجه ایران ادامه داد جامعه بین‌الملل و به خصوص این شورا باید از مدت‌ها پیش دولت ایالات متحده را بابت اقدامات غلطش، از جمله تلاش‌های مخرب آن برای راه‌اندازی تروریسم اقتصادی علیه کل ملت ایران، محروم‌سازی دلخواه مردم ایران از غذا و دارو و وارد آوردن خسارت‌های جبران‌ناپذیر به اقتصاد و زندگی روزمره مردم پاسخگو می‌کردند .

ظریف با بیان اینکه در حالی که جمهوری اسلامی ایران در کلام و عمل ترجیح و تمایل خود برای تعامل سازنده را نشان داده ما برای تأمین امنیت، ثبات یا رفاه خودمان به دیگران وابسته نیستیم. گفت :به همین دلیل است که بیش از ۴۰ سال فشار آمریکا علیه ما- خواه از طریق سیاه‌نمایی، جنگ، تحریم یا ترور و از جمله با ترور بزدلانه قهرمان منطقه‌مان در مبارزه با تروریسم، سردار قاسم سلیمانی نتوانسته است ایران را به زانو در بیاورد یا روی محاسبات مردم ما برای تصمیم‌گیری اثر بگذارد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

دانلود
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
شناسایی دو شهید غریب در اسارت چهارمحال و بختیاری
مرد میدان و شهیدی جوان از خطه شهیدپرور شیروان
سپاه؛ همواره در کنار مردم ایستاده است
پنجمین شب اجرای سینمایش «ایران‌مرد» برگزار شد
خطبه های نماز جمعه شهرهای استان اردبیل
دهم بهمن؛ آخرین مهلت ثبت درخواست شیوه دوم کالابرگ
نام کشتی‌گیران ایران به فهرست مسابقات کرواسی اضافه شد
محکومیت اقدام اتحادیه اروپا در تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران
اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خوش خدمتی، چاپلوسی و تملق برای آمریکاست
خبر‌هایی از بررسی مشکلات تامین آب در شهمیرزاد
آقای لاریجانی دبیر شورای امنیت ملی با پوتین دیدار کرد
تولید گوشت مرغ با همه ظرفیت در استان اردبیل
اختصاص ۱۷۰ میلیاردریال برای احیای قنوات مرند
جوانی فصل تلاش و ساختن آینده است
۱۳۰ طرح در سرخس آماده بهره برداری است
انتقاد دولت از بی اعتباری اروپا در تشخیص مصادیق تروریسم
قاتل خاموش در کمین است ؛ شهروندان کلاهک دودکش را بررسی کنند
۱۴۸ دانش آموز دختر سرابی، بازمانده از تحصیل
اجرای بزرگ‌ترین طرح آبیاری نوین در گرمه
برگزاری برنامه دو پنجره در چهارمحال و بختیاری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
صدور مجوز ۸۵ هزار ردیف استخدامی جدید در آموزش و پرورش
اعلام میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر
پنج کشاورز زنجانی در جمع برگزیدگان کشوری
ایران آمادگی کامل برای مقابله با تهدید‌ها را دارد
کشته‌سازی‌ها برای توجیه حمله نظامی به ایران بود
نقض حقوق بشر علیه دختر ایران
پزشکیان: ایران در دفاع مقتدرانه از خود تردید نمی‌کند
جبران بخشی از ذخایر ارزی از دست رفته بانک مرکزی پس از حذف ارز ترجیحی
عراقچی فردا به ترکیه می‌رود
ثبت بارش باران و برف در ۸۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
اقدام شورای اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران محکوم است
اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
پوتین: روسیه از نزدیک تحولات ایران را زیر نظر دارد
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)
اولویت رسیدگی به خانواده‌های شهدا و مجروحین در حوادث دی ماه  (۱ نظر)