به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از رويترز، یک گروه اسلامی در نیوزیلند به ماموران تحقیق درباره کشتار ۵۱ نمازگزار در تیراندازی سال گذشته در کرایستچرچ گفتند در روز تیراندازی، به پلیس و نهادهای امنیتی درباره تهدید علیه یک مسجد دیگر هشدار داده بودند.
شورای اسلامی زنان نیوزیلند اعلام کرد پس از دریافت پیام تهدیدآمیز درباره به آتش کشیدن کتاب قرآن در مقابل مسجدی در همیلتون در ۱۵ مارس ۲۰۱۹، یعنی همان روز حمله به مسجد کرایستچرچ، بارها به پلیس و نهادهای امنیتی درباره تهدید طرفداران برتری سفیدپوستان هشدار داد.
در گزارشی که این گروه در نشستی غیرعلنی به مسئولان تحقیق درباره حمله کرایستچرچ ارائه کرد، تصریح شد با اینکه آن تهدید ارتباط مستقیم با تیراندازی جمعی در کرایستچرچ نداشت، اما پلیس میتوانست تدابیر امنیتی را در همه مساجد تشدید کند.
در این گزارش ۱۳۰ صفحهای آمده است: «اطلاعاتی که پلیس در اختیار داشت، ایجاب میکرد یک راهبرد هماهنگ ملی اتخاذ کند. اگر چنین راهبردی اتخاذ میشد، به همه مساجد کشور درباره تهدید علیه یک مسجد در ۱۵ مارس ۲۰۱۹ هشدار میدادند و تدابیر امنیتی در همه مساجد تشدید میشد؛ و اینکه آیا آن تهدید به مهاجم مساجد کرایستچرچ ربط داشت یا خیر، خارج از موضوع است.»
برنتون تارنت، شهروند استرالیایی و حامی برتری سفیدپوستان ۱۵ مارس ۲۰۱۹ در حالی که مسلح به اسلحه نیمه خودکار بود به دو مسجد در کرایستچرچ حمله کرد. وی تصویر حمله خود را که شدیدترین تیراندازی جمعی در نیوزیلند به شمار میرود، به طور زنده در فیس بوک قرار داد.
وی مجرم شناخته شد و دادگاه برای تصمیم گیری در خصوص مجازات وی ۲۴ اوت تشکیل جلسه خواهد داد.
در گزارش شورای اسلامی زنان نیوزیلند تصریح شده است پلیس، نهادهای امنیتی و نمایندگان دولتی صرفاً بر مبارزه با تروریسم افراط گرایان اسلامگرا تمرکز کردند و جامعه مسلمان را در برابر خطر جنبش نوظهور راست افراطی به حال خود رها کردند.
عالیه دانزینسن که مسئول ارتباطات گروه با دولت است، در بیانیهای اعلام کرد: «شواهد نشان میدهد کارکنان بخش دولتی در بهترین حالت، خواب بودند، و در بدترین حالت، عمداً درخواستهای ما را نادیده گرفتند و تلاش ما را فعالانه تضعیف کردند.»
پلیس نیوزیلند اعلام کرد تا زمان معلوم شدن نتیجه تحقیق کمیسیون سلطنتی درباره تیراندازی کرایستچرچ اظهارنظر نخواهد کرد. با وجود این، پلیس درباره تهدید مشخصی که در گزارش گروه اسلامی زنان ذکر شده است، اعلام کرد فردی که تهدید کرده بود شناسایی شد و به طور رسمی به وی هشدار داده شد.
سخنگوی دولت نیز گفت دولت پیش از هر گونه اظهارنظر منتظر گزارش کمیسیون تحقیق خواهد ماند.
کمیسیون سلطنتی تحقیق درباره قتل عام سال گذشته قرار است یافتههای خود را تا پایان ژوئیه در گزارشی اعلام کند.
تهدید علیه مسلمانان نیوزیلند از زمان حمله سال گذشته ادامه داشته است، به طوری که اوایل امسال یک پست تهدیدآمیز علیه جامعه مسلمان در رسانههای اجتماعی قرار داده شد.
نیوزیلند، بر خلاف آمریکا یا انگلیس، هرگز جرائم ویژه مربوط به تعصبات قومی و مذهبی نداشته است. تیراندازی سال گذشته سؤالاتی را درباره نشانههایی که نهادهای امنیتی این کشور ممکن است نادیده گرفته باشند، بر میانگیزد.
بر اساس گزارش شورای اسلامی زنان نیوزیلند، هیچ زن مسلمانی در این کشور نبوده است که به خاطر داشتن حجاب دست کم یک بار با او در ملاءعام بدرفتاری نشده باشد.