• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۷۳۵۴۰
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۴۷
بین الملل » روابط خارجی
نماینده دائم ایران در سازمان ملل در مصاحبه با راشاتودی

توافقنامه ایران و چین، موضوعی عادی و طبیعی است

تخت روانچی: روابط ایران و چین دارای قدمتی طولانی است و ربطی به آمریکا ندارد.

  به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما ، نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد، در مصاحبه با شبکه راشاتودی، روابط ایران و چین را دارای قدمتی طولانی دانست.
مجید تخت روانچی تاکید کرد ایران و چین دو کشور بزرگ قاره آسیا هستند. دو کشور روابط خوب و تاریخی دارند که پیشینه آن به قرن‌ها قبل بر می‌گردد. از این رو طبیعی است که دو کشور بیش از پیش با یکدیگر تعامل داشته باشند و درباره همکاری‌های دوجانبه از جمله مسائل مورد علاقه دو طرف به ویژه اقتصاد بحث و تبادل نظر کنند؛ لذا توافق اخیر ایران و چین (قرارداد راهبردی ۲۵ ساله همکاری‌های دوجانبه ایران و چین) چیز غیرمعمولی نیست. ما سرگرم نهایی کردن این قرارداد هستیم که به سود هر دو کشور است و چندین زمینه همکاری را در بر می‌گیرد. من فکر می‌کنم که امضای یکچنین قراردادی بین دو کشور کاملا طبیعی است مشروط بر آنکه برای هر دو طرف سودمند باشد.
 
مناسبات ایران و چین ربطی به آمریکا ندارد
تخت روانچی در پاسخ به سوال دیگر مجری راشاتودی مبنی بر اینکه آیا ایران مجبور به امضای این قرارداد با چین شده است پاسخ داد: همانطور که گفتم ایران و چین دو کشور دوست هستند و دو طرف تمایل دارند ائتلافی راهبردی داشته باشند. این موضوع ربطی به آمریکا ندارد. همانطور که گفتم ایران و چین سالهاست که روابط خوبی با همدیگر دارند.
 
آمریکا باید به تعهدات بین المللی خود پایبند باشد
تخت روانچی در ادامه خاطر نشان کرد: اگر به تحولات چند سال گذشته نگاه دقیقی داشته باشید می‌بینید که ایران به همراه چند کشور دیگر که گروه ۵+۱ نامیده می‌شوند، درباره قراردادی به توافق رسیدند که توافقنامه هسته‌ای ایران و یا برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) نام دارد. این قرارداد به امضای آمریکا و کشور‌های دیگر و ایران رسید.
وی افزود: وقتی که  ترامپ به قدرت رسید یکی از چیز‌هایی که سعی کرد از شرشان خلاص شود، همین برجام بود. اتفاقی که در سال ۲۰۱۸ رخ داد؛ لذا این ایران نبود که میز مذاکرات را ترک کرد بلکه آمریکا میز مذاکرات را ترک کرد و تحریم‌هایی را علیه ایران اعمال کرد که حتی واردات مواد غذایی و دارویی را نیز شامل می‌شود. آمریکا ادعا می‌کند که مواد غذایی و دارویی از شمول این تحریم‌ها مستثنی هستند، ولی اینطور نیست. حتی همین امروز مواد غذایی و دارویی هدف تحریم‌های آمریکا قرار دارند.
تخت روانچی گفت: به محض اینکه آمریکا به برجام برگردد و مانند یک کشور عادی رفتار کند و به تعهدات بین المللی خود پایبند باشد می‌تواند به جمع دیگر کشور‌های عضو برجام بپیوندد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
ایران مهمترین کشور منطقه است که با تروریسم مبارزه می کند
سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در پاسخ به سوال بعد مجری راشا تودی درباره ادعای آمریکا و چند کشور دیگر مبنی وجود مدارک و شواهدی از دست داشتن ایران در حمله به نفتکش‌ها در خلیج فارس گفت: ما ندیده ایم که آن‌ها کوچکترین شواهد و مدرکی در این باره به ایران یا کشور دیگری ارائه بدهند. ایران بار‌ها این ادعا‌ها را رد کرده است. اگر آن‌ها مدرکی در این خصوص دارند باید به جامعه جهانی نشان بدهند، ولی آن‌ها هیچ مدرکی ندارند.
وی تاکید کرد: این‌ها اتهاماتی هستند که آمریکا و شماری دیگری از کشور‌های منطقه علیه ایران مطرح می‌کنند. در حقیقت، ایران مهمترین کشور در منطقه است که با تروریسم مقابله می‌کند. شهید سلیمانی قهرمان جنگ ضد تروریسم علیه داعش و دیگر گروه‌های تروریستی در منطقه بود؛ لذا ترور او هدیه‌ای بزرگ برای داعش و دیگر گروه‌های تروریستی بود که درگذشت او را جشن گرفتند. زیرا آن‌ها می‌دانستند که او چطور با آن‌ها مقابله می‌کند. ما این اتهامات را به طور کامل رد می‌کنیم.
وی همچنین خاطر نشان کرد: نخست وزیر عراق در تهران است و دیدار‌های خوبی با مقامات ایران در تهران داشته است. ایران و عراق روابط و مناسبات تاریخی دارند. این آمریکاست که سعی دارد بذر نفاق و دشمنی را در منطقه بگستراند به ویژه بین ایران و عراق.

رژیم صهیونیستی مسئول تمام بی ثباتی ها در منطقه است
تخت روانچی گفت: ما همواره درصدد روابط خوب با همسایگانمان هستیم. در واقع، همسایگان ما از اولویت‌های اصلی سیاست خارجی ایران به شمار می‌روند. به همین علت است که آقای روحانی در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد طرح ابتکار صلح هرمز را مطرح کرد که طرحی برای مذاکرات منطقه‌ای درباره موضوعات مختلف دارد از جمله در زمینه‌های اقتصادی، فرهنگی و مسائل دیگری از جمله امنیت. ایران کشوری است که خواستار بهترین روابط و مناسبات با همسایگان خود است. ولی این آمریکاست که در حقیقت دوست ندارد روابط ایران و همسایگانش بهبود یابد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران همچنین موجودیت رژیم صهیونیستی را اشغالگر و منشاء بی ثباتی در منطقه دانست که بیش از ۲۰۰ کلاهک اتمی دارد.
وی همچنین در پایان تاکید کرد: رژیم صهیونیستی مسئول همه مشکلات و همه اقدامات غیرقانونی علیه مردم فلسطین و دیگر کشور‌های منطقه است.
 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
واکسیناسیون دام‌ها در زنجان علیه سویه جدید تب برفکی
زعفران؛ محصولی کم‌آب بر و پرسود برای کشاورزان زنجانی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
تا اواسط هفته ، زنجان بدون باران
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ آبان ۱۴۰۴
پرداخت بیش از دو هزار میلیارد ریال غرامت به کشاورزان لرستانی
کلاهبرداری ۳۰ میلیارد ریالی در تبریز
کاهش ۷۵ درصدی میزان بارندگی در آذربایجان‌غربی
اختصاص ۱۰ میلیارد تومان برای تجهیز مرکز فنی حرفه‌ای میانه
ادامه روند افزایشی دمای هوا در سمنان
پیشرفت نهضت مدرسه‌سازی در طرح‌های حمایتی مسکن
تامین زیرساخت‌ها چالش اصلی سرمایه گذاری در خراسان جنوبی
لزوم جدیت دستگاه‌های متولی در تنظیم بازار
اختصاص ۹۹۰ میلیارد تومان به طرح های آبرسانی روستایی و فاضلاب لرستان
برگزاری جشنواره شکرانه برداشت زعفران در روستای منجیل آباد رباط کریم
برگزاری آئین پایانی نخستین سوگواره تعزیه (آلاله ها) منطقه شرق استان تهران
تقویم و اوقات شرعی ۱۸ آبان ۱۴۰۴
خوابگاه‌های دانشگاه ایلام میزبان بیش از ۳ هزار دانشجو
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
اعمال محدودیت آبی شبانه در تهران برای پر شدن مخازن
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
پایان اسکان آسیب دیدگان دفاع مقدس ۱۲ روزه در هتل‌ها
دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد، چالش‌های انتخابات عراق
بیش از ۹۰ درصد سد کرج خالی است
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)