آغاز برداشت انجیر تازه خوری در استهبان
با آغاز مرداد ماه میوه بهشتی انجیر و حاصل تلاش یکساله باغداران استهبانی به بار مینشیند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز فارس،مهدی اعیان منش مدیر جهاد کشاورزی استهبان گفت: در سال زراعی جاری به دلیل نزول بارندگیهای موثر و گرم شدن هوای مرداد ماه برداشت انجیر به صورت تازه خوری در استهبان آغاز شده است.
وی افزود: انجیر رقم سبز که غالب سطح زیر کشت انجیر استهبان را شامل میشود و جنبه اقتصادی و صادراتی دارد، میتواند به صورت تازه خوری هم برداشت شود که ارقام تازه خوری در این شهرستان شامل ارقام سیاه، شاه انجیر و متی هم هست.
اعیان منش اظهار داشت: از زمانهای گذشته و طبق آداب و رسوم شهرستان استهبان، انجیر تازه خوری به عنوان پیشکش و هدیه به اقوام، دوستان و همسایگان داده میشود و چون میزان برداشت ارقام تازه خوری نسبت به خشکبار رقم سبز بسیار پایین است و قابلیت نگهداری پایینی دارد به ندرت توسط بهره برداران به بازار به عرضه میشود.
مدیر جهاد کشاورزی استهبان بیان کرد: برداشت انجیر خشک استهبان از اواخر مرداد ماه در سطح ۲۴هزار هکتار از انجیرستانهای بارور استهبان آغاز میشود که پیش بینی میشود برداشت انجیر امسال با توجه به شرایط خوب نزدیک به ۲۰هزار تُن باشد.
وی ادامه داد: همه واحدهای فرآوری، بسته بندی و سردخانه انجیر موظفند بر اساس اصول بهداشتی اقدام به برداشت و نگهداری محصول انجیر کنند.
اعیان منش افزود: شیوه نامه برداشت انجیر با رعایت موازین بهداشتی توسط ستاد مقابله با کرونای شهرستان تهیه و تدوین میشود و در اختیار بهره برداران قرار خواهد گرفت.
استهبان از شهرستانهای شرقی استان فارس و فاصله مرکز آن با شیراز حدود ۱۴۰کیلومتر است.