به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، بنا بر اعلام دانشگاه جانز هاپکینز، آمریکا روز پنجشنبه دو هزار و ۶۰ مورد جدید مرگ ناشی از «کوووید-۱۹» ثبت کرد، آمار روزانهای که طی سه ماه گذشته به این سطح نرسیده بود. به این ترتیب، مجموع شمار فوتیهای ناشی از این بیماری در آمریکا به بیش از ۱۶۰ هزار نفر رسید که بالاترین رقم در سطح جهان است.
با این حال، مقامات آمریکایی که از شهروندان خود خواسته بودند به کشورهای خارجی سفر نکنند، روز پنجشنبه این توصیه را لغو کردند.
وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد از این پس بار دیگر هر کشور را به صورت مورد به مورد بررسی خواهد کرد. فرانسه، انگلیس و آلمان در «سطح ۳» طبقه بندی میشوند، یعنی در صورت امکان باید از سفر به این کشورها خودداری کرد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بر خلاف کارشناسان که محتاطتر هستند، روز پنجشنبه اعلام کرد احتمالا تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سوم نوامبر یک واکسن برای کرونا تولید خواهد شد.
در برزیل، که شمار قربانیان کرونا در آنجا روز پنجشنبه به ۹۸ هزار و ۴۹۳ نفر رسید، ژائیر بولسونارو، رئیس جمهور این کشور اعلام کرد «وجدانی آسوده» دارد.
وی که از آغاز شیوع ویروس کرونا با محدودیتهای قرنطینهای و فاصله گذاری اجتماعی مخالف بود و شدت این بیماری را کم اهمیت جلوه میداد، روز پنجشنبه اعلام کرد: «با امکاناتی که داریم، میتوانیم واقعا بگوییم که ما هر چه در توان داشتیم و حتی فراتر از آن برای نجات جان مردم انجام دادیم.»
در مکزیک، که سومین کشور جهان با بالاترین آمار مرگ و میر ناشی از کرونا محسوب میشود، روز پنجشنبه شمار قربانیان از سطح ۵۰ هزار نفر گذشت و این در حالی است که انتقادها در ارتباط با مدیریت همه گیری و بحران اقتصادی از سوی دولت در این کشور شدت گرفته است.
در آرژانتین که «کووید-۱۹» جان چهار هزار و ۲۵۱ نفر را گرفته است، برای سومین روز پیاپی، موارد ابتلا به این بیماری به سطحی بی سابقه رسید.
هشت ماه پس از ظهور این بیماری در جهان، موارد جدید ابتلا در آفریقا نیز روز پنجشنبه از سطح یک میلیون نفر گذشت که بیش از نیمی از آن در آفریقای جنوبی به ثبت رسیده است. در قاره آفریقا که تا این لحظه در مقایسه با دیگر قارهها کمتر تحت تاثیر قرار گرفته است، این همه گیری تا کنون بیش از ۲۱ هزار قربانی به جا گذاشته است.
این ارقام تنها بخشی از واقعیت را منعکس میکند. برخی کشورهای آفریقایی با نظام سلامت ضعیف، ظرفیت غربالگری بسیار محدود دارند.
تا کنون در مجموع بیش از ۱۹ میلیون مورد ابتلا به «کووید-۱۹» در سراسر جهان به ثبت رسیده است که از این تعداد، حدود یک میلیون مورد تنها طی چهار روز گذشته به ثبت رسیده است. بیش از ۷۱۲ هزار نفر نیز در سراسر جهان جان خود را بر اثر ابتلا به این بیماری از دست داده اند.
در برابر این همه گیری جهانی که از شدت آن کاسته نشده است، بسیاری از کشورها محدودیتهای قرنطینهای جدید یا محدودیتهای سفر اعمال کرده اند.
در انگلیس، مقامات اعلام کرده اند مسافرانی که از بلژیک، آندورا یا باهاما وارد خاک انگلیس و اسکاتلند میشوند، به علت افزایش قابل توجه موارد جدید ابتلا در این کشورها، از روز شنبه دوباره قرنطینه خواهند شد.
فنلاند، یکی از کشورهایی که در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی کمتر تحت تاثیر شیوع کرونا قرار گرفته است، اعلام کرد برای جلوگیری از تشدید همه گیری محدودیتهای جدیدی وضع خواهد کرد.
لیزا-ماریا ووپیو-پولکی (Liisa-Maria Voipio-Pulkki)، مدیر راهبردی وزارت بهداشت فنلاند گفت: «شرایط به شدت حساس است. هرچند که هنوز خیلی زود است از موج دوم شیوع سخن بگوییم، اما میتوان گفت به نوعی مرحله دوم همه گیری شروع شده است.»
نروژ نیز به نوبه خود اعلام کرد با توجه به افزایش دوباره موارد جدید، فرانسه دوباره در فهرست کشورهای «منطقه قرمز» قرار میگیرد و همه مسافرانی که از فرانسه وارد این کشور اسکاندیناوی میشوند، قرنطینه اجباری ۱۰ روزه خواهند داشت.
در فرانسه که تعداد افراد کرونا مثبت ظرف یک هفته گذشته ۳۰ درصد افزایش داشته است، استفاده از ماسک حتی در خارج از مناطق پرتردد شهرهایی همچون تولوز یا سن-تروپه در کوت دازور، اجباری شده است. به زودی در پاریس نیز استفاده از ماسک در همه اماکن عمومی اجباری میشود. این در حالی است که نهاد علمی هدایت کننده دولت فرانسه اعلام کرد به احتمال قوی موج دوم شیوع کرونا در پاییز یا زمستان خواهد بود.
استفاده از ماسک در محله قرمز آمستردام و محلههای تجاری روتردام هلند نیز اجباری شده است.
ایرلند به نوبه خود تصمیم گرفته است آخرین مرحله از لغو محدودیتهای قرنطینهای را که شامل بازگشایی کافهها و بارها بود، به تعویق بیندازد.
آلمان نیز استان آنتورپ بلژیک را در فهرست مناطق پرخطر قرار داده است و مسافرانی که از این شهر وارد آلمان میشوند، به جز در صورت ارائه جواب منفی تست کرونا، قرنطینه اجباری میکند.
در اسپانیا، در سه شهر منطقه کاتالونیا به منظور پیشگیری از افزایش موارد ابتلا، کمپین گسترده غربالگری، گاهی به صورت خانه به خانه ادامه دارد.