• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۸۷۸۳۶
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۴
البرز » اجتماعی
گزارش مکتوب

تفریحی که جایزه اش مرگ است

رودخانه کرج در چهارمین جاده زیبای جهان در طول سال میزبان گردشگرانی است که فدا شدن جان برای تفریح زودگذر را تیتر روز اخبار می‌کنند.

تفریحی که جایزه اش مرگ استبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز البرز، حادثه غرق شدگی در استان‌های حاشیه دریا و دارای رودخانه جزء حوادثی است که نیروهای امداد و نجات و غواصان محلی را دائما درگیر خود می‌کند.
با رسیدن فصل تابستان و افزایش اشتیاق شهروندان و گردشگران برای سیر و سفر به سوی دریا و رودخانه، آمار غرق شدگی این استان ها هم سیر صعودی می گیرد.
استان البرز نیز از جمله استان هایی است که به دلیل داشتن سه رودخانه پر آب و دو نهر هر ساله در فصل بهار و تابستان با حادثه غرق شدگی به ویژه در حوضه رودخانه کرج مواجه می‌شود.
اعلام این خبر برای شهروندان، رسانه‌ها و نیروهای امداد و نجات به خبری تکراری اما دردناک تبدیل شده اما این اخبار روایت خانواده های داغ دیده ای است که روح و فکر خود را کنار عزیزان شان در جریان خروشان، زیبا و مرگ‌آفرین رودخانه کرج جا گذاشته اند.

داغی که فراموش نمی‌شود، اثر پایدار غرق‌شدگی
مادر یکی از کودکان غرق‌شده در رودخانه کرج در گفت و گو با خبرنگار ما می گوید: یک باره فرزندم از جلوی چشمانم غیب شد تا سراغش رفتم دیدم دارد در آب دست و پا می زند، فقط یک مادر درک می‌کند که دیدن این تصویر برای مادرها چقدر می‌تواند سخت باشد.
او افزود: فرزند نوجوانم را از دست دادم و اکنون با دیدن رودخانه تمام بدنم می‌لرزد.
این مادر داغ دیده گفت: شاید اگر توصیه ها را جدی می گرفتیم و برای خوردن یک ناهار به کنار رودخانه نمی رفتیم، الان فرزندم کنار ما بود.
آمار غرق شدگی در رودخانه کرج رکورد زد
اما گویا این روایت های تلخ برای بعضی‌ها درس عبرت نشده است تاجایی که از ابتدای امسال تا اواسط تیر ۱۸ نفر در رودخانه کرج غرق شدند و ۳۱ تیر سال جاری نیز 4 نفر دگر در این رودخانه جان خود را از دست دادند.
کمالی، بخشدار آسارا در این باره می گوید: صبح روز دوشنبه ۳۱ تیر ۹۹ یک مادر حین نجات فرزند اوتیسمی اش از غرق شدن در رودخانه کرج، جان خود را از دست داد اما فرزندش از مرگ نجات پیدا کرد.
وی  افزود: ظهر این روز نیز سه نفر از اعضای یک خانواده در این رودخانه غرق شدند و هفت نفر به داخل آن سقوط کردند.
برای پیشگیری از غرق شدگی در رودخانه کرج چه اقداماتی انجام شده است؟
از آنجا که بخشدار آسارا از این میزان غرق‌شدگی به عنوان یک رکورد در سال جاری یاد کرد، به دیدار محمدرضا فلاح‌نژاد، مدیرکل مدیریت بحران استانداری البرز رفتیم تا از اقدامات این مدیریت برای پیشگیری از غرق‌شدگی در رودخانه کرج مطلع شویم.
فلاح نژاد مدیرکل مدیریت بحران استانداری البرز با بیان این که از ابتدای سال ۹۹ تاکنون بیش از ۲۰ نفر در رودخانه‌های استان البرز جان خود را از دست داده‌اند، گفت: استان البرز دارای شش نقطه حادثه خیز از نظر غرق شدگی است که چهار نقطه آن در محور کرج - چالوس قرار دارد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری البرز در ادامه گفت: نیروهای مستقر در محل رودخانه کرج به شهروندان و مسافران هشدارهای لازم را می دهند و همچنین ما اطلاعات لازم را از طریق فضای مجازی و صدا و سیما منتقل می کنیم.
وی افزود: در مسیر جاده‌ کرج-چالوس و رودخانه کرج از علائم هشداری بسیاری استفاده شده و غواصان ما نیز در محل‌ها حضور دارند‌.
فلاح‌نژاد گفت: شهروندان و مسافران اطلاعات کافی از وضعیت رودخانه ها ندارند بنابراین به حریم رودخانه نزدیک می شوند و امنیت جانی خود را به خطر می اندازند.
رودخانه کرج با ظاهری فریبا و باطنی کشنده
برای پیگیری بیشتر به سراغ هلال احمر شهرستان کرج رفتیم و با سید فتح‌الله هاشم‌نژاد، رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان کرج به گفت و گو نشستیم.
هاشم نژاد با بیان این که از ابتدای سال ۹۹ تاکنون ۱۹ حادثه تنها به هلال احمر شهرستان کرج اعلام شده‌است، می گوید: رودخانه ظاهر آرامی دارد و کم عمق به نظر می‌رسد بنابراین بسیاری از گردشگران با تخریب سنگ‌چینی‌ها و حریم کشی‌ها، حاشیه این رودخانه را به عنوان محل اتراق و اسکان انتخاب می‌کنند.
وی با اشاره به این که رودخانه کرج آب سرد و جریان تندی دارد، افزود: سردی آب، بدن فرد اسیرشده در رودخانه را کرخت و کنترل عضلات او را ضعیف می‌کند و جریان تند آب نیز باعث برخورد شدید افراد به صخره و سنگ موجود در رودخانه می‌شود.
رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان کرج با بیان این که نجات افراد اسیر شده در رودخانه کرج تقریبا معجزه محسوب می شود، می گوید: اگر مسافران و گردشگران هشدارها را جدی بگیرند آمار غرق‌شدگی به حداقل می‌رسد اما متاسفانه ما برای دور کردن شهروندان از حریم رودخانه گاهی متوسل به نیروی انتظامی می‌شویم.

از ماست که بر ماست
از دست رفتن جان سایرین، حریم کشی، سنگ‌چینی، علائم هشداری و... نتوانسته مانع از میل انسان به خطر تفریح در حاشیه رودخانه شود و مصرع « از ماست که بر ماست» حافظ را معنایی دو چندان بخشیده ‌است.
اما امیدواریم گردشگران و مسافران با درک صحیحی از خطر رودخانه‌ها از تفریح در حاشیه آن خودداری کنند و مسئولان مربوطه نیز فرهنگ‌سازی و اقدامات پیشگیرانه خود را با جدیت بیشتری دنبال کنند.
 
علی سلمان زاده
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تعیین ترکیب هیئت اجرایی انتخابات شورای اسلامی روستا
لیگ برتر والیبال؛ هشتمین برد پیکانی‌ها با شکست مس
اندونزی به دنبال توسعه گردشگری سازگار با نیازهای مسلمانان
تدارک ویژه برنامه های دهه فجر برای جامعه کارگری
تهدید نظامی ابزار همیشگی دشمن است که باید هوشیار بود
هدف دشمن، حذف رهبری برای بلعیدن ایران است
برگزاری جشن های اعیاد شعبانیه در نیشابور 
واریز ۴۸۷ میلیارد ریال ارزش افزوده به حساب امور عشایر بوشهر
گرامیداشت ایام الله دهه فجر
تشییع پیکر پدر شهید آقامحمدپور
تصادف ۲ تریلر در جاده جهرم به شیراز با یک مصدوم
نجات مرد ۳۲ ساله در ارتفاعات کوهچنار
دشمنان در محاسبات خود درباره ملت ایران دچار خطای راهبردی هستند
مساجد سنگر و پناهگاه مردم و جامعه اسلامی
پایان رقابت‌های انتخابی تیم ملی کاتای تیمی بانوان با معرفی برترین‌ها
ایران آمادگی کامل برای مقابله با تهدید‌ها را دارد
پیام تسلیت اژه‌ای در پی درگذشت ابوی همسر رئیس سازمان پزشکی قانونی
گازگرفتگی چهار عضو یک خانواده در بابل
دیدار با خانواده‌های شهدای امنیت
امام جمعه مهاباد: سپاه پاسداران مدافع عزت، آسایش و امنیت کشور ماست و هرگونه اقدام علیه این نهاد انقلابی، محکوم است.
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
صدور مجوز ۸۵ هزار ردیف استخدامی جدید در آموزش و پرورش
اعلام میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر
کشته‌سازی‌ها برای توجیه حمله نظامی به ایران بود
پنج کشاورز زنجانی در جمع برگزیدگان کشوری
پزشکیان: ایران در دفاع مقتدرانه از خود تردید نمی‌کند
نقض حقوق بشر علیه دختر ایران
جبران بخشی از ذخایر ارزی از دست رفته بانک مرکزی پس از حذف ارز ترجیحی
عراقچی فردا به ترکیه می‌رود
اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
اقدام شورای اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران محکوم است
هشدار نماینده ایران درباره پیامد اظهارات جنگ‌طلبانه ترامپ
تأکید وزیران پیشین بر وحدت مردم و پشتیبانی از ولایت فقیه
پوتین: روسیه از نزدیک تحولات ایران را زیر نظر دارد
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)
اولویت رسیدگی به خانواده‌های شهدا و مجروحین در حوادث دی ماه  (۱ نظر)