• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۹۷۲۵۷
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۳
مازندران » اجتماعی

درگذشت رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی

آیت الله شیخ محمدعلی تسخیری مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام، دعوت حق را لبیک گفت.

درگذشت رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران، این شخصیت علمی و دینی ایران و نیز نماینده استان تهران در پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری، 27 مهر سال 1323 در نجف اشرف از خانواده ای روحانی از دیار علویان (مازندران) به دنیا آمد. پدرش علی‌اکبر تسخیری تنکابنی از اهالی شهرستان رامسر و مادرش انسیه بیگم از اهالی اصفهان بود.

ایشان علاوه بر تحصیلات ابتدایی، متوسطه و دانشگاهی (در دانشکده فقه نجف اشرف) تحصیلات حوزوی را تا مرتبه اجتهاد در نجف اشرف سپری و از محضر بزرگانی چون آیت الله سید محمدباقر صدر، آیت الله خویی، آیت الله سید محمدتقی حکیم و آیت الله شیخ جواد تبریزی بهره مند شد.

آیت الله تسخیری با ادامه فعالیت های علمی خود از سال 1350 در حوزه علمیه قم، از چهره های شناخته شده علمی و فرهنگیِ جهان اسلام بوده و در معرفی درست تشیع و ایجاد تفاهم و همدلی میان مسلمانان تلاش چشمگیری داشت.

مشارکت در کنفرانس علمی کشورهای مختلف به عنوان برگزارکننده، عضو هیات رئیسه یا میهمان، عضویت در هیئت امنا و شورای عالی چند مرکز دانشگاهی و مجمع علمی در ایران و دیگر کشورها و تدریس در مراکز علمی گوناگون، از جمله فعالیت های مؤثر این عالم بزرگوار در زمینه های علمی و فرهنگی بوده است.

مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام، از سال 1362 تاکنون به عنوان تنها نماینده رسمی تشیع امامی در مجمع فقه اسلامی جده (وابسته سازمان کنفرانس اسلامی) در تثبیت و ترویج مبانی فقهی و اصولی نقش بسیار قابل تقدیری داشته و در 20 سال گذشته، ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، معاونت بین الملل دفتر مقام معظم رهبری و دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب و نیز رئیس هیأت امنای مرکز مطالعات و تحقیقات ادیان و مذاهب را عهده دار بود.
 

بیشتر بخوانید: درگذشت يکي از علماي بنام مازندران


آیت الله تسخیری در سال 1374 سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را با هدف اداره کردن فعالیت‌های فرهنگی خارج از کشور در یک سازمان تاسیس و در سال 1380 توسط مقام معظم رهبری به سمت دبیر کلی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی انتخاب و در 24 تیر 1391 از دبیری مجمع تقریب مذاهب کناره گیری کرده و به سمت مشاور عالی رهبر معظم انقلاب در امور جهان اسلام منصوب شد.

از این اندیشمند مسلمان ده ها کتاب و صدها مقاله تألیف یا ترجمه منتشر شده که از آن جمله می توان به اقلیت‌های مسلمانان، راهکارها و مشکلات، ایده‌های گفتگو با دیگران، درباره وحدت و تقریب مذاهب اسلامی، رسالت ما تقریب در اندیشه‌ها، انسجام در عمل و در پرتو قانون اساسی، محاضرات فی علوم القرآن، الاقتصاد اسلامی، القواعد الاصولیة و الفقهیة علی مذهب الامامیة (سه جلد)، تفسیر قرآن کریم (سه جلد)، دروس فی اصول الدین و همچنین الامامة و الولایة فی القرآن الکریم اشاره کرد.

آیت الله شیخ محمدعلی تسخیری 24 مرداد امسال به دلیل عارضه قلبی در بیمارستان خاتم‌الانبیا تهران بستری و صبح امروز 28 مرداد در سن 76 سالگی به دیار باقی شتافت.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فراخوان یازدهمین کنگره ملی شعر بسیج در زنجان
ممنوعیت تردد مرزنشینان از مرز تمرچین
نایب قهرمانی ورزشکار کردستانی در مسابقات پاراگلایدر
امضای تفاهم نامه آبرسانی به ۹۰۰ روستای دارای تنش آبی در آذربایجان غربی
کاهش ذخایر آب سد‌های استان بوشهر
دانشجویان امروز، افسران جنگ نرم فردا هستند
آسمانی شدن مادر شهید والامقام حسینعلی جعفری
صعود کوهنوردان قمی به قله شیرباد «بام خراسان»
حمایت از نخبگان ، دغدغه مشترک همه مسئولان
گره ترافیکی حرم حضرت عبدالعظیم و بازار قدیم ری باز می‌شود
دعوت چهار کشتی گیر نونهال کردستانی به اردوی تیم ملی
گشایش نمایشگاه کوچه‌های بنی‌هاشم در دیزج‌دیز خوی
برگزاری مسابقات ورزش های الکترونیک
۷۰۰ هزار نفر عوامل اجرایی در تدارک برگزاری انتخابات شورا‌ها
قاتل خاموش در میانه جان یک نفر را گرفت
اعلام ویژه برنامه‌های گرامیداشت هفته کتاب
دو خانه تاریخی دامغان به سرمایه‌گذار واگذار شد
آخرین قطعه لوله‌گذاری طرح انتقال آب به شهر‌های شمالی کرمان
مصدوم شدن 6 نفر در تصادف زنجیره‌ای اتوبان ذوب‌آهن
اعزام ۱۴۰۰ نفر از دانش آموزان آذربایجان غربی به مناطق عملیاتی جنوب
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
استادی که هم درس اخلاق می‌دهد، هم هنر خوشنویسی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
دادرسی زمانبر در دادگاه‌ها
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
پیگیری مشکلات نوبت دهی الکترونیکی بیمارستان‌ها
صدور موافقت اصولی راه‌اندازی یک طرح گردشگری در چهارمحال و بختیاری
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۴ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)