به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، سید مرتضی بختیاری، با اشاره به اینکه ۲ میلیون و ۲۵۵ هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد هستند، گفت: این آمار شامل تبصره ۱۴ هم میشود. تبصره ۱۴ از سال ۹۶ در ارتباط با کاهش فقر مطلق اجرایی شده است به طوریکه در بودجههای سالانه مبلغی گذاشته میشود و از طریق هدفمندی یارانهها در اختیار بهزیستی و کمیته امداد قرار میگیرد. یکسری نیز مستمره بگیران عادی هستند که از قدیم در این قسمتها بودند؛ بنابراین این آمار شناور است، چون در حال تغییر است.
وی با اظهار به اینکه مستمریها با کد ملی پرداخت میشود و نه با مشخصات شناسنامهای، تصریح کرد: هر ماه سر موعد مقرر به حساب تمامی مستمری بگیران برای هر فرد ۲۸۵ هزار تومان را واریز میشود.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) به همپوشانی مستمری بگیران اشاره کرد و گفت: بعد از فراخوانی که مقام معظم رهبری مطرح کردند در مشهد مقدس سامانه سخا «سامانه خیر و احسان» راه اندازی شد.
وی افزود: هر خیریه و هر نهاد حمایتی هر کمکی که بخواهد انجام دهد باید در این سامانه اطلاعات را بارگذاری کند. علاوه بر آن خدمتگیرندگان هم با کد ملی در این سامانه اطلاعاتشان بارگذاری میشود. به خاطر جلوگیری از بی حرمتی و محرمانه بودن اطلاعات بر روی این سامانه تعاریفی انجام گرفته است و میتواند در آینده مشکلات ناشی از هم پوشانیها را برطرف کند.
بختیاری با اشاره به اینکه با اجرای این سامانه، عدالت در توزیع برقرار خواهد شد، گفت: اگر عدالت در توزیع انجام بگیرد کمک زیادی را به ما خواهد کرد. ما میخواهیم خدمتی را که به فرد خدمت گیرنده میشود، ساماندهی کنیم.
وی افزود: امکان دارد نهاد یا خیریهای بگوید به ما نیازمندانی را معرفی کنید که از هیچ جایی خدمت نمیگیرند از طریق این سامانه میتوانند به این افراد دست پیدا کنند. همچنین ممکن است برخی از مستمرهبگیران چندین جا کمک دریافت کنند در حالی که برخی دیگر تنها از کمیته امداد مستمری بگیرند با این سامانه این هم پوشانیها ساماندهی میشود.
همافزایی تمام نهادها و مراکز در مرحله دوم ایران همدل
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) از همافزایی تمام نهادها و مراکز در مرحله دوم ایران همدل خبر داد و گفت: دو شماره #۱۴* و شماره کارت ۶۲۷۷۶۰۷۷ و ۷۷۷۷ بستری برای کمکهای مردمی است.
سید مرتضی بختیاری گفت: این کمکها در اختیار خانوادههای تحت پوشش بهزیستی، کمیته امداد، کودکان زیر شش سال و خانوادههای باردار نیازمند قرار میگیرد.
سید مرتضی بختیاری با بیان اینکه در ماه رمضان مردم بیش از ۵۴۰میلیارد تومان به نیازمندان و افراد تحت پوشش کمیته کمک کردند، گفت: مرحله دوم پویش ایران همدل از عید غدیر به صورت رسمی آغاز شده است و تا پایان ماه صفر ادامه دارد.
وی با اشاره به پویش ایران همدل گفت: بعد از فراخوانی که مقام معظم رهبری در نیمه شعبان با عنوان رزمایش گسترده مواسات، همدلی و کمک به هم نوعان اعلام کردند، تقریباً همه اقشار و گروهها پای کار آمدند و در این میان صدا و سیما سهم بزرگی در این عرصه به خصوص در حوزه اطلاع رسانی کرد.
وی تصریح کرد: بزرگترین پویش پس از پیروزی انقلاب اسلامی، پویش مرحله نخست ایران همدل بود که اتفاق افتاد. بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار بسته حمایتی و معیشتی توسط سپاه و بسیج به اقشار نیازمند اهدا شد که قیمت هر بسته ۳۰۰ هزار تومان بود. همچنین بیش از یک میلیون بسته نیز ستاد اجرایی فرمان امام، ۷۰۰ هزار بسته نیز آستان قدس، ۷۰۰ هزار بسته بنیاد مستضعفان و هلال احمر به محرومین در پویش ایران همدل یا کمک مومنانه کمک کردند.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه در این کمیته در ماه رمضان بیش از ۵۴۰ میلیارد تومان مردم به نیازمندان و افراد تحت پوشش کمیته کمک کردند، درباره مرحله دوم توضیح داد و بیان کرد: قرار بر این شد که مرحله دوم ایران همدل از عید غدیر به صورت رسمی آغاز شود و تا پایان ماه صفر ادامه پیدا کند.
بختیاری با اشاره به دو عنوان اطعام حسینی و احسان حسینی گفت: ماه محرم و صفر علاقه و عشق فراوانی برای حضور در سفره اباعبدالله دارند و از این سنت پسندیده استفاده کردیم با رعایت شیوه نامههای بهداشتی تا پایان ماه صفر غذای گرم در اختیار نیازمندان قرار دهیم که این مهم تحت عنوان اطعام حسینی خواهد بود.
وی ادامه داد: در بخشهایی که امکان توزیع غذای گرم نداریم و یا خانوادههایی حضور دارند که نیازمند امکاناتی همچون لوازم تحریر هستند، کمکها تحت عنوان احسان حسینی صورت خواهد کرد.
مردمی کردن امدادرسانی، راهبرد اصلی کمیته امداد امام خمینی (ره) است
سید مرتضی بختیاری مردمی کردن امداد رسانی را راهبرد کمیته امداد اعلام کرد و گفت: نحوه مردمی کردن امداد رسانی طرحهایی همچون طرح اکرام و صندوق صدقات است و این صندوق با سابقه بیش از ۴۰ سال تبدیل به یک فرهنگ عمومی برای مردم شده است.
مرتضی بختیاری در مصاحبه با رادیو گفتگو از رویکرد کمیته امداد در حوزه فناوریهای جدید هم گفت و بیان کرد: حدود پنج میلیون صندوق خانگی داریم اگر قرار باشد این صندوقها را جمع آوری کرد، ضمن زمان زیادی که صرف میشود، امکان انتقال ویروس کرونا نیز وجود دارد و در این چند ماه این کار تعطیل شده بود؛ بنابراین گریزی جز استفاده از فناوری در کمیته امداد نداشتیم هر چند از سالها پیش در این حوزه ورود کردهایم.
بختیاری با اشاره به راهاندازی سامانههای واریز وجه برای کمک به نیازمندان در کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: با کمک اپراتور همراه اول، افراد میتوانند همراه با قبض خود، کمکهایی را به حساب کمیته امداد واریز کنند تا به دست نیازمندان برسد.
وی در عین حال از گرایش بیشتر مردم به صندوقهای صدقات گفت و اظهار کرد: در این زمینه باید فرهنگسازی کنیم و این اطمینان را به مردم بدهیم، پولی که به حسابهای کمیته از طریق کدهای دستوری واریز میشود، عین همان پولی است که به صندوق صدقات واریز میشود؛ بنابراین بایدهای کارهایی در این زمینه انجام دهیم تا مردم بیش از گذشته با آن آشنا شوند.
بختیاری با اشاره به صندوقهای الکترونیکی صدقات در سطح شهر، بر ضرورت گسترش این صندوقها تأکید کرد و گفت: در کنار تلاش برای توسعه این صندوقها و افزایش و تسهیل دسترسیها، باید فرهنگسازی نیز صورت بگیرد تا مردم با استفاده از فناوری اقدام به ارائه کمکهای خود کنند. امروز خیلی از شعب بانکها به داخل خانهها رفته است و با استفاده نرم افزارهای موبایل میتوانند پرداختها را انجام دهند.
وی در پاسخ به سؤالی درباره میزان کمکهای مردمی از طریق الکترونیک اظهار کرد: هنوز فاصله میان پرداخت به روش سنتی با روش نوین زیاد است و بیشتر پرداختها در صندوق صدقات انجام میشود و بنابراین باید تلاش کرد تا مردم بیشتر با این شیوه آشنا شوند.