سرکوب معترضان و سیاست یک بام دو هوای آمریکا
جدیدترین آمار یک گروه تحقیقاتی در آمریکا: در 235 روز گذشته، 751 نفر براثر وحشیگری و خشونت نیروهای پلیس آمریکا کشته شده اند.
آمریکا همواره نسبت به سرکوب معترضان در جهان هشدار میدهد و در بسیاری مواقع با بزرگ نمایی این قبیل رویدادها از آن بهره برداری سیاسی و رسانهای میکند.
با توجه به این مطلب اعترضات نژاد پرستی در این کشور آزمونی است برای کاخ سفید تا نشان دهد این کشور مدعی دموکراسی و حقوق بشر خود پایبند تر از دیگر کشورهای جهان در این زمینه است.
در آخرین تحول درباره هشدارهای حقوق بشری واشنگتن، آمریکا به همراه اتحادیه اروپا زیمبابوه را به سوء استفاده از همه گیری ویروس کرونا برای سرکوب مخالفان متهم کردند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از هراره, سفرای آمریکا و اتحادیه اروپا روز جمعه بیانیه مشترکی به مناسبت دومین سالگرد به قدرت رسیدن امرسون منانگاگوا رئیس جمهور زیمبابوه صادر و در آن اعلام کردند: "کووید-19 نباید به عنوان بهانه ای برای محدود کردن آزادی های اساسی شهروندان مورد استفاده قرار بگیرد".
این ادعاها در واکنش به اقدام مقامات زیمبابوه به دستگیری چندین تن از فعالان مخالف و منتقدان دولت در ماه های اخیر مطرح شده است.
ادعاهای حقوق بشری آمریکا در حالی همچنان مطرح میشود که اکنون آمریکا با بزرگترین اعتراضات ضد نژاد پرستی روبرو است و معترضان با شدید ترین سرکوبهای پلیس و حتی ارتش و گارد ملی این کشور روبرو هستند.
جدیدترین آمار یک گروه تحقیقاتی در آمریکا نشان می دهد در 235 روز گذشته، 751 نفر براثر وحشیگری و خشونت نیروهای پلیس آمریکا کشته شده اند.
به گزارش رویترز، ساموئل سینیانگوی از مدیران گروه تحقیقاتی مپینگ پلیس وایولنس Mapping Police Violence روز سه شنبه داده های جمع آوری شده از تاریخ یکم ژانویه لغایت 22 اوت 2020 میلادی منتشر و اعلام کرد این آمار نشان می دهند طی این مدت، فقط 12 روز می توان یافت که پلیس آمریکا مرتکب قتل (شهروندان مظنون) نشده است.
در تاریخ 25 ماه مه، مرگ جورج فلوید شهروند سیاهپوست آمریکا به دست چند مامور پلیس باعث اعتراضات سراسری در این کشور شد. ولی این اعتراضات هیچ تاثیری بر ایجاد تغییرات در رفتار پلیس آمریکا نداشتند.
گزارش این مرکز تحقیقاتی همچنین نشان میدهد 28 درصد افرادی که امسال به دست پلیس آمریکا کشته شده اند، آفریقایی تبار بوده اند.
لازم به ذکر است احتمال کشته شدن آمریکایی های آفریقایی تبار به دست نیروهای پلیس، بیش از دیگر گروههای اقلیت نژادی در این کشور است.
این آمار در حالی منتشر میشود که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا امروز کسانی را که هنگام سخنرانی وی در واشنگتن تظاهرات می کردند، اوباش نامید. حال پرسش این است که آیا این اظهارات زمینه را برای سرکوب شدیدتر معترضان فراهم میسازد؟
جالبتر این که سرکوب معترضان و اقلیتهای نژادی در آمریکا با سکوت مجامع محافل سیاسی و حقوق بشری اتحادیه اروپا روبرو شده است؛ شاید به این دلیل که کشورهای اروپایی از ظهور غیر قابل کنترل اعتراضات نژاد پرستی در کشورهای اروپایی نگران هستند.
--------------------------------------------------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی