• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۱۰۴۷۳
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۰:۵۳
بین الملل » تحلیلی
در پایان نشست روز سه شنبه ۱۱ شهریور ۱۳۹۹

بیانیه رئیس نشست کمیسیون مشترک برجام

کمیسیون مشترک، موضوعات هسته‌ای و همچنین رفع تحریم‌ها ذیل برجام را مورد توجه قرار داد. کارشناسان به بحث درباره موضوعات مورد نگرانی ادامه خواهند داد.

بیانیه رئیس نشست کمیسیون مشترک برجامبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از وین؛ هلگا اشمید رئیس نشست کمیسیون مشترک برجام در پایان نشست روز سه شنبه ۱۱ شهریور ۱۳۹۹ بیانیه‌ای درباره این نشست صادر کرد.
نشست کمیسیون مشترک برجام پیش از ظهر روز سه شنبه با شرکت معاونان وزرای خارجه و مدیران سیاسی کشور‌های ایران، روسیه، چین، فرانسه، آلمان، انگلیس و هلگا اشمید معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در هتل کوبورگ وین آغاز شد و پس از چهار ساعت به کار خود پایان داد.
متن بیانیه رئیس نشست کمیسیون مشترک برجام به این شرح است:
۱- نشست کمیسیون مشترک برجام در تاریخ ۱۱ شهریور ۱۳۹۹ در وین برگزار شد. بر اساس برجام، کمیسیون مشترک مسئولیت نظارت بر اجرای این توافق را برعهده دارد. این نشست به ریاست خانم هلگا اشمید، دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه، به نمایندگی از طرف آقای جوزپ بورل نماینده عالی اتحادیه اروپایی، و با حضور نمایندگان چین، فرانسه، آلمان، فدراسیون روسیه، انگلیس و جمهوری اسلامی ایران، در سطح معاونین وزرای خارجه و مدیران سیاسی برگزار شد.
۲- همه اعضاء، با یادآوری اینکه برجام یک عنصر کلیدی از ساختار عدم اشاعه جهانی است که توسط قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ملل متحد نیز تایید شده است، بر اهمیت صیانت از این توافق تاکید کردند. اجرای کامل توافق از سوی همه طرف‌ها دارای اهمیت اساسی است.
۳- در پرتو مباحث مطروحه اخیر در شورای امنیت ملل متحد در نیویورک درخصوص تلاش برای بازگرداندن تحریم‌های ملل متحد که قبلا لغو شده‌اند، اعضاء تاکید دوباره کردند که آمریکا در تاریخ ۸ می ۲۰۱۸ به صورت یکجانبه، توقف مشارکت خود در برجام را اعلام کرد و از آن پس، در هیچ یک از فعالیت‌های مرتبط با برجام مشارکت نداشته است. اعضاء مجددا تاکید کردند که بنابراین آمریکا را نمی‌توان یک دولت عضو برجام محسوب کرد. در این رابطه، اعضاء همچنین بیانیه‌ها و مکاتبات مختلف قبلی خود با شورای امنیت ملل متحد در این خصوص، از جمله بیانیه مورخ ۲۰ اوت ۲۰۲۰ نماینده عالی اتحادیه اروپایی در ظرفیت هماهنگ کننده برجام که بیان می‌کند آمریکا نمی‌تواند فرایند بازگشت تحریم‌های ملل متحد تحت قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را آغاز نماید، مجددا تایید کردند.
۴- اعضاء، از بیانیه مشترک ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، مورخ ۲۶ اوت ۲۰۲۰، که اجرای آن آغاز شده است، استقبال کردند. در همین زمینه، آن‌ها نقش مهم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به عنوان تنها سازمان بین‌المللی مستقل و بی‌طرف مسئول راستی‌آزمایی و نظارت بر تعهدات عدم اشاعه هسته‌ای را یادآور شدند.
۵- کمیسیون مشترک، موضوعات هسته‌ای و همچنین رفع تحریم‌ها ذیل برجام را مورد توجه قرار داد. کارشناسان به بحث درخصوص همه موضوعات مورد نگرانی ادامه خواهند داد.
۶- اعضاء مجدداً اهمیت پروژه‌های عدم اشاعه هسته‌ای، به ویژه، پروژه مدرن‌سازی راکتور اراک و پروژه ایزوتوپ‌های پایدار در فردو را تکرار کردند. با عنایت به آثار و عواقب بالقوه تصمیم آمریکا در ماه می‌برای پایان دادن به اسقاطیه‌های مرتبط با پروژه اراک، اعضاء حمایت قاطع و مسئولیت جمعی خود برای ادامه این پروژه را تکرار کردند.
۷- این نشست در فضای متاثر از شیوع ویروس کرونا برگزار شد. اعضاء، با همه کشور‌هایی که از این بیماری متاثر شدند، در تلاش‌هایشان برای مقابله با شیوع این بیماری اعلام همبستگی کردند. به دلیل محدودیت‌های مسافرتی، اخیراً امکان برگزاری نشست کمیسیون مشترک برجام فراهم نشده بود.

توئیت هلگا اشمید درباره ضرورت حفظ برجام
هلگا اشمید معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در صفحه توئیتر خود نوشت: ریاست کمیسیون مشترک برنامه جامع اقدام مشترک را به پایان بردم. مهم است، بدانیم که شرکت کنندگان در عزم خود برای حفظ توافق هسته‌ای ایران، متحد هستند و به دنبال راهی برای اطمینان از اجرای کامل این توافقنامه با وجود چالش‌های فعلی می‌گردند.
بیانیه رئیس نشست کمیسیون مشترک برجام
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش خردسالان بوکس چهارمحال و بختیاری در مسابقات کشوری
شناسایی ۵۶ نوع مخاطره در ایران
پایان هفته بیستم لیگ برتر بسکتبال
خطر ابتلا به روده تحریک پذیر در اثر مصرف فست فود در دانش آموزان
روحانیت اصیل اسلام ،پیشگام در عرصه شهادت
ایران جان در بیان ظرفیت‌های هرمزگان موفق بود
فوتبال لیگ اروپا؛ قرعه پلی آف امروز مشخص می‌شود
سپاه سرمایه‌ای مردمی است که با برچسب‌های سیاسی مخدوش نمی‌شود
تأمین ۹۰ میلیون دلار برای اجرای زیرساخت‌های مرز‌های منذریه و سوماردر عراق
بررسی ویژه‌برنامه‌های هفته جوان در آذربایجان‌غربی
با فعالیت بزرگترین گلخانه استان مرکزی در زرندیه
پاکستان: به توافق سازش با رژیم اسرائیل ملحق نمی‌شویم
اثرگذاری آتش‌نشانی اصفهان در تصمیم‌های کلان حوزه ایمنی کشور
فوتسال جام ملت‌های آسیا؛ امروز: مصاف ایران با عربستان برای مجوز صعود
آذربایجان‌غربی بر قله راه و شهرسازی ایستاد
آغاز ساخت مسکن برای کارکنان نیروی انتظامی کهگیلویه و بویراحمد
کیفیت قابل قبول هوا در سمنان
مشمولان غایب می‌توانند از مشوق‌های مهارت آموزی بهره‌مند شوند
توسعه و تکمیل راههای اصلی و فرعی فریمان
اجرای ۶ هزار برنامه برای بزرگداشت دهه فجر در کرمانشاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
کشته‌سازی‌ها برای توجیه حمله نظامی به ایران بود
پزشکیان: ایران در دفاع مقتدرانه از خود تردید نمی‌کند
نقض حقوق بشر علیه دختر ایران
پنج کشاورز زنجانی در جمع برگزیدگان کشوری
جبران بخشی از ذخایر ارزی از دست رفته بانک مرکزی پس از حذف ارز ترجیحی
عراقچی فردا به ترکیه می‌رود
هشدار نماینده ایران درباره پیامد اظهارات جنگ‌طلبانه ترامپ
پوتین: روسیه از نزدیک تحولات ایران را زیر نظر دارد
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تأکید وزیران پیشین بر وحدت مردم و پشتیبانی از ولایت فقیه
اقدام شورای اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران محکوم است
اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
تبعات خصمانه علیه سپاه متوجه سیاستمداران اروپایی است
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)
اولویت رسیدگی به خانواده‌های شهدا و مجروحین در حوادث دی ماه  (۱ نظر)