• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۱۴۵۲۵
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۰
فارس » اجتماعی

آنچه درباره سلامت تخم مرغ بدانیم

در هنگام خرید تخم مرغ‌های تمیز و بدون ترک که در یخچال و در شرایط مناسب نگهداری شده اند باید خریداری شود و از خرید تخم مرغ‌های نگهداری شده در دمای محیط خودداری کرد.

آنچه درباره سلامت تخم مرغ بدانیمبه گزارش خبرگزاری صداوسیما،مرکز فارس،کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیرازگفت:سالمونلا یکی از باکتری‌های بیماریزای مشترک بین انسان و طیور در سراسر دنیا است که یکی از راه ­های انتقال آن مصرف تخم مرغ آلوده است. موارد پراکنده عفونت ناشی از سالمونلا انتریتیدیس در پی مصرف تخم مرغ بروز می ‏کند که یک مشکل بهداشت عمومی است.
 
  • مینا زارعی افزود:این بیماری در بیشتر افراد چهار تا هفت روز به طول می‌انجامد و برخی افراد بدون درمان بهبود می‌یابند. با این حال در برخی افراد اسهال ممکن است آنقدر شدید باشد که به بستری شدن در بیمارستان نیاز داشته باشند.
    وی با بیان اینکه در این بیماران عفونت سالمونلا ممکن است از روده‌ها به جریان خون و بعد از آن در سایر نقاط بدن پخش شود و حتی می‌تواند منجر به مرگ شود؛ مگر اینکه فرد به سرعت با آنتی بیوتیک درمان شود افزود:افراد خاص از جمله کودکان، بزرگسالان مسن، زنان باردار و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف شده (مانند بیماران پیوند شده و افراد مبتلا به ایدز، سرطان و دیابت) بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
    کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی با اشاره به اینکه تخم مرغ‌های تازه، حتی آن‌هایی که پوسته‌های تمیز و بدون ترک دارند، ممکن است حاوی باکتری سالمونلا باشند که می‌توانند باعث مسمومیت غذایی شوندادامه داد: اگرچه ضوابطی برای پیشگیری از آلودگی تخم مرغ در مزرعه، حمل و نقل و نگهداری تخم مرغ وضع شده است، ولی مصرف کننده نقش مهمی در جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های مرتبط با تخم مرغ ایفا می‌کنند.


راهکار‌های پیشگیری از مسمومیت مرتبط با تخم مرغ

کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی گفت:در هنگام خرید تنها تخم مرغ‌های تمیز و بدون ترک که در یخچال و در شرایط مناسب نگهداری شده اند باید خریداری شده و از خرید تخم مرغ‌های نگهداری شده در دمای محیط خودداری کرد.
زارعی افزود:پس از خریداری تخم مرغ‌ها باید در یخچال در ظرف بسته بندی نگهداری شده و برای حفظ کیفیت تا حداکثر سه هفته مصرف شوند. شرایط نگهداری تخم مرغ هم بر کیفیت و هم بر ایمنی تخم مرغ تاثیر می‌گذارد.
این کارشناس می‌گوید:تخم مرغ‌های کامل پخته شده (با پوست و یا بدون پوست) باید تا یک هفته پس از پخت مصرف شوند، تخم مرغ نباید با پوست منجمد شود، برای انجماد می‌بایست سفیده و زرده تخم مرغ هم زده شود و یا می‌توان سفیده را از زرده جدا کرده و به تنهایی منجمد کرد. تخم مرغ‌های منجمد را می‌توان به مدت یک سال در شرایط مناسب نگهداری کرد.
کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی با بیان اینکه تخم مرغ‌های پخته بهتر است به محض پخت مصرف شوند، تخم مرغ‌ها یا باقیمانده غذا‌های حاوی تخم مرغ از یک وعده غذایی باید در یخچال نگهداری شده و در مدت چهار روز مصرف شوند. اگر حجم غذای گرم حاوی تخم مرغ زیاد باشد می‌بایست در هنگام قرار دادن در یخچال برای سرد کردن سریع آن را در ظروف کوچک بسته بندی کرده و در یخچال نگهداری کردافزود:دست ها، ظروف، تجهیزات و سطوح کار باید با آب گرم و صابون قبل و بعد از تماس با تخم مرغ خام و غذا‌های خام حاوی تخم مرغ شسته شوند. در هنگام آماده سازی مواد غذایی مانند املت و نیمرو از سفت شدن زرده و سفیده در طول پخت اطمینان حاصل کرده و از مصرف تخم مرغ نیم پز خودداری شود.
مینا زارعی اظهار داشت:همه قسمت‌های تخم مرغ در هنگام پخت باید به دمای ۷۲ درجه سلسیوس برسد. برای تهیه محصولات غذایی حاوی تخم مرغ خام مثل بستنی و دسر‌ها از محصولات پاستوریزه شده و ایمن استفاده شود و از مصرف تخم مرغ خام پاستوریزه نشده در مواد غذایی خودداری شود.
تخم مرغ پخته یا غذا‌های حاوی تخم مرغ که دمایی بین ۴ تا ۶۰ درجه سلسیوس دارند را نباید به مدت بیش از دو و بیش از یک ساعت بیرون از یخچال نگهداری کرد؛ چرا که باکتری‌های بیماریزا در این بازه دمایی به آسانی رشد کرده و موجب مسمومیت غذایی می‌شوند.
کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی ادامه داد:مصرف باکتری‌های خطرناک ناشی از مواد غذایی اغلب در طی یک تا سه روز از خوردن غذای آلوده باعث بیماری می‌شود. با این حال بیماری همچنین می‌تواند در ۲۰ دقیقه تا حداکثر ۶ هفته بعد بروز کند.
اگرچه بیشتر افراد در مدت زمان کوتاهی از بیماری ناشی از غذا بهبود می‌یابند، اما برخی از آن‌ها می‌توانند موجب مشکلات بهداشتی مزمن، حاد یا حتی تهدید کننده زندگی شوند.
کارشناس بهداشت وایمنی افزود:بیماری ناشی از غذا گاهی با بیماری‌های دیگری که علائم مشابهی دارند اشتباه گرفته می‌شود علائم بیماری‌های عفونی ناشی از غذا می‌تواند شامل استفراغ، اسهال و درد شکم و یا علائم آنفلوانزا مانند تب، سردرد و درد بدن باشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
۱۰ هزار واحد استیجاری دولتی برای زوج‌های جوان تا پایان سال
ادامه وزش بادهای شدید در سمنان
کمبود زمین، اصلی‌ترین مانع تولید و تأمین مسکن در کشور است
موافقت شورای اسلامی شهر اهواز با استعفای شهردار
معاون رییس جمهور: دولت در رفع محرومیت از مناطق مختلف در میدان عمل است
لزوم تزریق روحیه امید و خودباوری در جامعه
واگذاری ۲۰۰ هکتار از اراضی ملی آذربایجان‌غربی برای احداث نیروگاه خورشیدی
بسته خبر‌های کوتاه ۲۱ آبان ۱۴۰۴
برگزاری انتخابات دفاتر نمایندگی سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان غربی
ورزشی‌های بیست و یکم آبان ماه در استان سمنان
نقش محوری مرز‌های ایران و آذربایجان‌غربی درحمل و نقل و ترانزیت کالا
واگذاری ۴ هکتار زمین به مشمولان جوانی جمعیت در مازندران
تغییر زمان و تعیین مکان دیدار داماش گیلان در ایستگاه دوازدهم
نجات ۳ گردشگر گمشده در منطقه درفک رودبار پس از ۷۲ ساعت
۲۱ آبان و یادی از نیمای ادبیات ایران
نشان نقره به کاراته کای قمی رسید
یادی از شهدای تیپ ۳۶ انصارالمهدی
دو خطه شدن راه آهن زنجان در مسیر پایانی
تشییع احمد بالدی جوان اهوازی در روستای مدینات
برگزاری سومین دوره انتخابات نمایندگان تشکل‌های مردم‌نهاد در اصفهان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
آخرین جزئیات اجرای مرحله جدید کالابرگ
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
توضیحات سخنگوی دولت درباره قیمت بنزین
۲ کشته و یک زخمی در تصادف ۳ تریلی در بروجرد
وسایل نقلیه شخصی از اصلی‌ترین عوامل آلودگی هوا
برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی و هنر‌های تجسمی در خوی
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۳ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)