• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۲۰۴۴۶
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۷
صفحه نخست » عمومی
چهل سالگی سرو:

شکست حصر با فرمانی جهادی

توجه به فرمان جهادی و اقتصادی می‌تواند برای ملت و تمامی دستگاه‌ها به مانند جنگنده‌هایی که بر فراز پاوه به پرواز درآمدند و حصار دشمنان را در سال ۱۳۵۸ شکستند، کارایی داشته باشد.

به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما؛ ​کردستان در مرداد سال ۱۳۵۸ آبستن رویداد‌هایی مهم بود. بوی خون و باروت، تصاویر وحشتناک از گلو‌های بریده و پیکر‌های قطعه قطعه شده و تجاوز‌های بی‌رحمانه «جبهه بزرگ خلق کرد» به مردم غرب کشور، روایت‌ها و اسناد سیاه به جای مانده از آن دوران در دل تاریخ است. برخی از گروه‌های جدایی‌طلب با بهره‌گیری از خلأ وجود اراده سیاسی و نظامی در دولت موقت در برخورد با گروهک ها، جنایت‌هایی را رقم زدند که بشریت از بیان آن‌ها شرمسار است.

شکست حصر با فرمانی جهادی از ۵۸ تا ۹۸پیوند نامیمون منافق، کومله و حزب دموکرات در حالی شکل گرفت که دولت موقت و در رأس آن مهندس بازرگان اعتقادی به برخورد با سلاخی‌های صورت گرفته در غرب کشور نداشت و مذاکره را راه حل برون‌رفت از دریاچه خون ایجاد شده در غرب کشور می‌دانست.

پاوه در آتش می‌سوخت و دولت تنها رخداد‌ها را می‌دید و دم بر‌نمی‌آورد. از منطقه درگیری در پاوه پیام‌های زرد و قرمز گوناگونی به منظور هشدار وضعیت مخابره می‌شد و در بی‌سیم‌ها اعزام نیرو، ارسال سلاح و مهمات دائماً در حال درخواست بود؛ اما تنها جوابی که سپاهیان حاضر در میدان دریافت می‌کردند، مهمات غیر مرتبط با سلاح‌های موجود در منطقه بود. رزمندگان فشنگ ژ-۳ می‌خواستند، ولی فشنگ سلاحی دیگر برای آن‌ها ارسال می‌شد؛ این یعنی ایجاد سدی در برابر نیرو‌های مقاومت که یکی پس از دیگری به مسلخ کشیده می‌شدند.

چندین ماه جنایات «جبهه بزرگ خلق کرد» ادامه داشت تا اینکه مرداد سال ۱۳۵۸ از راه رسید. شهید «اصغر وصالی» فرمانده گروه «دستمال‌سرخ‌ها» هر آنچه داشت برای حفاظت از پاوه به میدان آورد؛ اما سپر دفاعی شهر هر روز بیشتر از روز قبل تحلیل می‌رفت. شهید چمران ابرمرد جنگ و دیانت برای بررسی وضعیت پاوه شخصاً به منطقه رفت؛ اما سیاست‌گذاری‌ها برای حفظ خاک و مردم چنان آشفته بود که وی نیز راهی جز تن دادن به محاصره نداشت. از کل شهر تنها دو ساختمان سپاه باقی مانده بود و نیرو‌ها در محاصره جدایی‌طلبان بودند. خبر وضعیت پاوه به گوش امام رسید. دیگر جای درنگ نبود و می‌بایست با یک دستور جهادی قفل غائله پاوه می‌شکست؛ لذا امام چنین دستور دادند «اگر تا ۲۴ ساعت دیگر عمل مثبت انجام نگیرد، سران ارتش و ژاندارمری را مسئول می‌دانم».

آشوب خونین پاوه با ورود نیرو‌های انقلابی به پایان رسید؛ اما غائله‌های دیگر یکی پس از دیگری رخ‌نمایی کرد تا اینکه به سال ۱۳۹۸ رسیدیم. در آن روز‌های پر آشوب مرداد ۱۳۵۸ پاوه، با بی‌تدبیری دولت یکی پس از دیگری ارتفاعات و کوچه‌های شهر از دست رفت و مهماتی که نیاز مبارزه بود، به دست مدافعان شهر نرسید. حلقه محاصره برای رزمندگان چنان تنگ بود که حتی یارای حفاظت از بیماران بستری در بیمارستان نبود تا اینکه ضد انقلاب بیماران را تکه تکه کرد و سوزاند. حلقه محاصره تنگ بود، درست مثل آنچه که این روز‌ها برای کشور از سوی جبهه استکبار در حال شکل‌گیری است.

این روز‌ها نیز هر روز حلقه محاصره تنگ‌تر و تحریم گسترده‌تر می‌شود. تمام توان دشمنان پشت یک خاکریز قرار گرفته تا شاید کمر ملت ایران را در برابر مشکلات خم و پشتوانه اجتماعی نظام را تضعیف کنند؛ اما این در حالی است که این ملت در هشت سال دفاع مقدس جانانه سینه در برابر گلوله سپر کردند و در میدان عمل واداده میدان نشدند. قطعاً محاسبات دشمنان که روزی با حمایت‌های پشت پرده زمینه‌ساز جنایات خون‌بار پاوه شدند، غلط از آب در خواهد آمد و چیزی جز رسوایی نصیب آنان و مزدورانشان نخواهد شد.

دولت موقت در آن دوران دلخوش به مذاکره با کسانی بود که دستشان به خون مردم بیگناه و سربازان این وطن آغشته بود درحالی‌که این سیاست تنها باعث جری شدن تروریست‌ها شد؛ برخی نیز امروز در مبارزه سنگین اقتصادی که غرب علیه ملت ایران به راه انداخته است به دنبال مذاکره هستند؛ مذاکره‌ای که تنها ثمره آن توحش بیشتر طرف غربی خواهد بود.

یقیناً امروز به مانند دیروز یک فرمان جهادی راهگشاست. فرمانی اقتصادی که سال‌ها پیش از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی صادر شد؛ اما آنچنان که شاید و باید این دستور تحقق نیافت. توجه به این دستور می‌تواند برای ملت و تمامی دستگاه‌ها به مانند جنگنده‌هایی که بر فراز پاوه به پرواز درآمدند و حصار دشمنان را در سال ۱۳۵۸ شکستند، کارایی داشته باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پرداخت بیش از دو هزار میلیارد ریال غرامت به کشاورزان لرستانی
کلاهبرداری ۳۰ میلیارد ریالی در تبریز
کاهش ۷۵ درصدی میزان بارندگی در آذربایجان‌غربی
اختصاص ۱۰ میلیارد تومان برای تجهیز مرکز فنی حرفه‌ای میانه
ادامه روند افزایشی دمای هوا در سمنان
پیشرفت نهضت مدرسه‌سازی در طرح‌های حمایتی مسکن
تامین زیرساخت‌ها چالش اصلی سرمایه گذاری در خراسان جنوبی
لزوم جدیت دستگاه‌های متولی در تنظیم بازار
اختصاص ۹۹۰ میلیارد تومان به طرح های آبرسانی روستایی و فاضلاب لرستان
برگزاری جشنواره شکرانه برداشت زعفران در روستای منجیل آباد رباط کریم
برگزاری آئین پایانی نخستین سوگواره تعزیه (آلاله ها) منطقه شرق استان تهران
تقویم و اوقات شرعی ۱۸ آبان ۱۴۰۴
خوابگاه‌های دانشگاه ایلام میزبان بیش از ۳ هزار دانشجو
اجرای طرح نسل پاک جزیره پاک در کیش
اطلاعیه قطع گاز در برخی مناطق قم فردا و پس فردا در قم
الزام شناسنامه‌دار شدن محصولات کشاورزی چهارمحال و بختیاری
ثبت ۱۲ فقره سرقت سیم مخابراتی در پرونده سارق برخواری
معرفی سرپرست جدید اداره ورزش و جوانان شهرستان مهاباد
کارگاه آموزشی ترویج بهره‌وری و الگوی کشت در دره‌شهر
تراکتور در خرم آباد زمین گیر شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
اعمال محدودیت آبی شبانه در تهران برای پر شدن مخازن
بیش از ۹۰ درصد سد کرج خالی است
دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد، چالش‌های انتخابات عراق
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)