• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۳۴۴۰۷
تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۵
بوشهر » اجتماعی
استان بوشهر؛

جلوگیری از برداشت غیرمجاز ۱۰ میلیون مترمکعب آب

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت سهامی آب منطقه‌ای بوشهر گفت: با پر کردن ۹۲ حلقه چاه غیرمجاز و  اصلاح و تعدیل ۴۷۲ پروانه حجمی، از برداشت بیش از ۱۰ میلیون مترمکعب آب صرفه‌جویی شد.

جلوگیری از برداشت غیرمجاز ۱۰ میلیون مترمکعب آببه گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، عبدالطیف عباسی نژاد بیان کرد: یکی از اولویت‌های اصلی شرکت سهامی آب منطقه‌ای بوشهر، صیانت از منابع آب به عنوان انفال عمومی است که از مهم‌ترین برنامه‌های در دست اقدام در این زمینه، طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی است.
 
وی افزود: اولویت اصلی این طرح، توقف افت سطح آبخوان‌ها در وهله اول و سپس به تعادل بازگرداندن این منابع ارزشمند است.
 
مصارف آب بیش از تغذیه سفره‌های زیر زمینی
 
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت سهامی آب منطقه‌ای بوشهر عنوان کرد: آمار‌ها نشان می‌دهد میزان سرانه آبی در استان بوشهر در دهه‌های گذشته همواره در حال کاهش بوده است که بیشتر آن به تغییرات اقلیمی و خشکسالی‌های پیاپی مربوط می‌شود.
 
وی یادآور شد: آورد رودخانه‌های استان بوشهر در پایان اردبیهشت ۱۳۹۸ نسبت به میانگین بلند مدت آن ۵۶ درصد کاهش داشته است. از سوی دیگر کاهش حجم بارش در یک دهه گذشته باعث کمتر شدن تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی شده است، این در حالیست که تقاضا برای برداشت از منابع آب زیرزمینی همواره در حال افزایش بوده است.
 
عباسی نژاد تاکید کرد: این مهم باعث بر هم خوردن تعادل میان تغذیه و برداشت از منابع آب زیرزمینی شده است، به‌طوری که سالانه حدود ۳۰ میلیون مترمکعب به منابع آب زیرزمینی استان بدهکار می‌شویم.
 
وی گفت: اگرچه در دو سال گذشته میزان بارندگی به‌نسبت خوبی را پشت سر گذاشته‌ایم، اما حجم برداشت‌ها در دهه‌های گذشته به حدی بوده است که این بارش‌ها حتی کسری مخزن یک سال را نیز جبران نخواهند کرد.
 
مشکلات چاه‌های غیرمجاز
 
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت سهامی آب منطقه‌ای بوشهر بیان کرد: یکی از مهم‌ترین علل افت سطح آب‌های زیرزمینی، چاه‌های غیرمجاز است. افرادی بدون توجه به حقوق بهره‌برداران دارای مجوز و اهلیت، دچار تخلفات قانونی و شرعی می‌شوند.
 
وی افزود: بیش از ۳۲۰ هزار چاه غیرمجاز در کشور به تهدید بزرگی برای منابع آب تبدیل شده است. چاه‌هایی که خطراتی، چون فرونشست زمین، خشکیدن چاه‌های مجاز، شور شدن آب چاه‌ها و در نهایت مهاجرت از روستا‌ها به شهر‌ها را منجر می‌شوند.
 
عباسی نژاد یادآور شد: شرکت آب منطقه‌ای بوشهر در سال ۱۳۹۸ موفق به پر کردن ۹۲ حلقه چاه غیرمجاز در سراسر پهنه استان بوشهر شده است که با پر شدن این چاه‌ها بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار مترمکعب در برداشت از منابع آب زیرزمینی صرفه‌جویی شده است.
 
وی با اشاره به ضرورت کنترل برداشت آب از چاه‌های مجاز گفت: نصب نکردن کنتور بر روی چاه‌های مجاز نیز باعث اضافه برداشت این چاه‌ها و مشکلات صحت سنجی آمار مورد نیاز در مدیریت منابع آب می‌شود.
 
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت سهامی آب منطقه‌ای بوشهر افزود: در همین زمینه پارسال ۵۲ دستگاه کنتور هوشمند آب و برق، کنتور هوشمند حجمی و کنتور حجمی مکانیکی بر روی چاه‌های مجاز نصب شده است که بیشتر آن از نوع کنتور‌های هوشمند آب و برق است.
 
وی عنوان کرد: با نصب این کنتورها، علاوه بر کنترل برداشت به میزان تعیین شده در پروانه بهره‌برداری، آمار و اطلاعات صحیح و به روز برای مدیریت مصارف آب زیرزمینی در دسترس خواهد بود.
 
لزوم هدفمندی برداشت آب از منابع زیر زمینی
 
عباسی نژاد گفت: برای حفظ منابع آب زیرزمینی، هدفمند کردن برداشت از این منابع اولویت همیشگی است. افزایش تولید با بهره‌گیری از روش‌های نوین آبیاری، رعایت پهنه‌بندی کشت و افزایش بهره‌وری در واحد سطح به ازای مصرف حجم مشخصی از آب به جای تقاضا برای افزایش سطح زیرکشت، در گرو برداشت‌های هدفمند و مدیریت شده است.
 
وی ادامه داد: علاوه بر این، ارتقا بازدهی آبیاری و جهت‌گیری به سمت کشت در گلخانه‌ها می‌تواند منجر به مدیریت مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی شود.
 
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت سهامی آب منطقه‌ای بوشهر عنوان کرد: یکی از اقدامات مهم حوزه احیاء و تعادل بخشی، اصلاح و تعدیل پروانه‌های بهره‌برداری نسبت‌به شرایط موجود دشت‌های استان است.
 
وی تاکید کرد: هیچ کدام از ۱۶ محدوده مطالعاتی در استان بوشهر آزاد نیستند و امکان بارگزاری جدید بر روی آن‌ها وجود ندارد.
 
عباسی نژاد بیان کرد: از این محدوده‌ها، ۸ محدوده ممنوعه، ۴ محدوده ممنوعه بحرانی و ۴ محدوده ساحلی و بدون ظرفیت هستند.
 
وی گفت: با در نظر گرفتن این شرایط، پروانه‌های بهره‌برداری هرسال بازنگری و نسبت‌به وضعیت حاکم بر محدوده، اصلاح و تعدیل می‌شوند.
 
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت سهامی آب منطقه‌ای بوشهر یادآور شد: در این زمینه پارسال ۴۷۲ پروانه اصلاح و تعدیل، که حجمی نزدیک‌به ۹.۳ میلیون مترمکعب در برداشت از آب‌های زیرزمینی صرفه‌جویی شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کارگاه آموزشی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل در شرکت آب و برق کیش
دستگیری سارق اماکن دولتی در هشترود
روایت برنامه‌های روز کیش با ویژه برنامه تلویزیونی در دل دریا
تاسیس مرکز خدمات سرمایه‌گذاری در آذربایجان شرقی
گشایش سومین نمایشگاه بین المللی قهوه ایران در تهران
مراسم بدرقه تیم ملی فوتسال بانوان برگزار شد
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۱ آبان ۱۴۰۴
وزش باد شدید در سمنان
کشف ۱۱ تن مرغ قاچاق در صومعه سرا
ارسالی‌های شما به با مخاطبان در بیستم آبان ماه
آب؛ کیمیایی که باید در مصرفش، صرفه جویی کرد
رونمایی از طرح مسکن خدمتی در روز کیش
بسته خبر‌های کوتاه ۲۰ آبان در یک نگاه
بارش پاییزی هفته آینده مهمان اصفهان می‌شود
احتمال مجازی شدن مدارس رشت و شروع با تاخیر فعالیت ادارات
پیام تسلیت آیت الله کعبی در پی درگذشت جوان اهوازی
تخفیف ۲۰ درصدی بلیت هواپیما برای دارندگان کارت کیشوندی
آغازبکاردومین مرکز سلامت روانی ـ اجتماعی در شهرکرمان
روند اجرای طرح‌های بهداشت و درمان شهرستان‌های رفسنجان و کرمان
بازبینی و اصلاح فرآیند تفکیک اراضی و شرح خدمات در قم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
۲۰ سرنشین در هواپیمای نظامی ترکیه حضور داشتند
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
بهبودی ۵ تا ۱۵ درصدی بارش‌ها با بارورسازی ابر‌ها
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
دلجویی رئیس‌جمهور از خانواده مرحوم احمد بالدی
روزگاری کودکان زیر سایه موسفیدان قد می کشیدند
مسئولیت‌های اجتماعی معادن به‌صورت منسجم، هدفمند و قانون‌مند اجرا شوند
شورای عالی انقلاب فرهنگی، ستون نظام فرهنگی کشور
رصد انبارهای کالاهای اساسی در استان تهران؛ هیچ کمبودی وجود ندارد
پیشرفت بیش از ۷۰ درصدی بیمارستان شهید مفتح ورامین
آغاز رأی گیری سراسری ششمین انتخابات پارلمانی در عراق
بازارچه میوه با قیمت مصوب به زودی در شهر راه‌اندازی می‌شود
کشت زعفران راهکار مقابله با کم آبی
اجرای حکم قصاص نفس قاتل پزشک یاسوجی
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
بررسی پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید پرند، فولادشهر و بینالود  (۱ نظر)
اینترنتی شدن ثبت‌نام کارت سوخت المثنی  (۱ نظر)