• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۴۴۶۹۵
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۹
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر
یادداشت مکتوب؛

اینجا آبادان است و آبادان می‌ماند

۴۰ سال پیش حوالی پاییز یک دنیا در مقابل ایران به صف شد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، ما بودیم و مردمانی با دست‌هایی خالی از سلاح، اما دل‌هایی پر از ایمان و وجودی سرشار از اراده؛ قصه مقاومت از جنوب کشورمان آغاز شد. رادیو هم از نخستین رسانه‌هایی بود که اخبار دفاعی را که با وحدت و ایثار مردم مقدس شد مخابره می‌کرد.
در میان فیلم‌هایی که با موضوع دفاع مقدس ساخته شده است کمتر فیلمی به چگونگی آغاز جنگ و فعالیت رسانه‌ها در آن زمان پرداخته است، اما آقای مهرداد خوشبخت که خود آبادانی است و از نزدیک آن روز‌ها را لمس کرده به سراغ رادیو آبادان و مقاومت کم نظیر اهالی کوی ذوالفقاری آبادان رفته است. فرکانس یازده ۶۰ که با شروع جنگ شد پژواک صدای مقاومت؛ در این فیلم به خوبی اهمیت رسانه در روز‌های بحران به تصویر کشیده شده است.
رادیو آبادان در آن روز‌ها هم به انعکاس اخبار می‌پرداخته و هم صدای امید و ایستادگی بوده است. برای حفظ این سنگر رسانه‌ای از جان گذشتگی‌های زیادی اتفاق افتاده است و این مسأله در فیلم به زیبایی به تصویر کشیده شده است.
«آبادان یازده ۶۰» فیلمی است که به شکلی واقع گرایانه به شرایط آن زمان نگاه کرده است. فیلمی پر از کشش و تعلیق که در عین پایبندی به وقایع، هنرمندانه است.
در رادیو آبادان از همه نوع عقیده و سلیقه‌ای وجود دارد، از موسیو با بازی درخشان حسن معجونی تا شخصیت‌هایی که افکارشان با موسیو زمین تا آسمان فرق دارد، اما وقتی پای مام وطن به میان می‌آید همه یکی می‌شوند و برای دفاع از کشور می‌جنگند.
دیالوگ‌های زیبای زیادی در «آبادان یازده ۶۰» وجود دارد. اما جمله اینجا آبادان است و آبادان می‌ماند یک دنیا مفهوم در دل خود دارد. شاید نخستین چیزی که به ذهن مخاطب می‌آید این است که برای آبادان ماندن «آبادان» چه ایثار‌هایی اتفاق افتاده و چه خون دل‌هایی خورده شده است.
در «آبادان یازده ۶۰» همه چیز سر جای خود و به اندازه است. از انتخاب بازیگر تا شخصیت پردازی‌ها و بازی بازیگران. بازی‌ها یکدست است و عوامل مختلف دست به دست هم می‌دهند تا مخاطب نسل جوان و نوجوان که آن روز‌ها را از نزدیک ندیده است احساس بیگانگی با فضای قصه و فیلم نکند.
شاید بتوان بزرگ‌ترین نقطه قوت فیلم را نمایش به دور از شعار حضور اقشار مختلف و جبهه‌های مردمی در دفاع از کیان وطن دانست.
«آبادان یازده ۶۰» به معنای حقیقی یک فیلم ملی است و به مدد فیلمنامه قوی، فیلمبرداری و تدوین خوب و ضرباهنگ قابل قبولش می‌تواند نظر مخاطب را جلب کند. موسیقی مؤثر و متناسب فیلم نیز در به ثمر نشستن بار عاطفی و احساسی اثر و انتقال بهتر آن به مخاطب بی تأثیر نبوده است.
آقای خوشبخت در چهارمین فیلم بلند خود نشان داد می‌توان همچنان زوایای جدیدی برای گفتن یک حرف و قصه پیدا کرد. به گونه‌ای که نه پرچسب شعاری بودن به فیلم بخورد و حق مطلب هم به درستی ادا شود.
به گفته کارگردان این فیلم شاید در چهل سالگی دفاع مقدس دیگر وقت آن رسیده باشد که در سینما به جلوه‌های ویژه این دفاع ماندگار که همان مقاومت‌های مردمی است بپردازیم. سوژه‌های بر زمین مانده بسیار زیادی که می‌تواند پرده نقره‌ای را جلا دهد.
 
یادداشت از سحر قناعتی
خبرنگار تحریریه علمی فرهنگی خبرگزاری صداوسیما
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آزادی ۱۲ زندانی زن جرایم غیرعمد در گیلان
تعطیلی اداره‌ها، مدارس و بانک‌ها در مراغه
سهم ۱۰ درصدی اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ملی
غیرحضوری شدن مدارس سنندج و سقز
تعطیلی مدارس و ادارات در مراغه
وجود گره‌های ترافیکی با وجود اصلاح هندسی خیابان‌ها در سال‌های گذشته در شهر قم
قدردانی مسئولان صداوسیما از عملکرد شبکه خاوران در پوشش سفر رئیس‌جمهور
موفقیت سمنان در تولید برق خورشیدی در کشور
تخلف درج نکردن قیمت
برنامه ۲۰ بندی دولت
برد پرگل بانوان ملوان بندرانزلی مقابل ایساتیس کران فارس
پیام تقدیر مدیر آموزش وپرورش آبادان در پی کسب رتبه نخست رادیو آبادان
مشکل ۳۰ ساله اسناد شهرک فرهنگیان نرماشیر برطرف شد
شورای برنامه‌ریزی محور پیشبرد برنامه‌های توسعه‌ای استان است
ثبت اسناد ؛ راهکاری مهم برای امنیت و شفافیت معاملات
سپیدان میزبان اردوی تیم ملی اسکی آلپاین
مهر و موم مرغ فروشی متخلف در آستارا
مساجد سیستان و بلوچستان آماده‌ی میزبانی از معتکفین
سه ماهواره ایرانی آماده پرتاب به فضا
امضای تفاهم‌نامه استراتژیک برای توسعه مدل زبانی بزرگ بومی در قم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فارس از فردا برفی و بارانی می‌شود
ورود سامانه بارشی به استان اصفهان از فردا شب
مشاهده گوی آتشین در آسمان ژاپن!
شفاف‌سازی در توزیع نهاده ها، اولویت جهاد کشاورزی
وعده وزیر اقتصاد برای ایجاد آرامش اقتصادی و معیشتی مردم
آغاز پویش ملی چله دعای عهد از امروز جمعه ۵ دی‌ماه
بارش برف و باران از فردا در کرمانشاه آغاز می شود
هشدار نارنجی بارندگی برای برخی استان‌های غرب کشور
همه باید از ایران دفاع کنیم
هشدار هواشناسی سطح زرد شماره ۳۹ برای استان کرمان
انتظار برای پرتاب تاریخی سه ماهواره ایرانی
پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
نه فلسطین حذف شد و نه محور مقاومت از بین رفت
نیروهای مسلح آماده مقابله با تهدید دشمن هستند
انتخابات تناسبی، مشارکت در انتخابات شوراها را رونق می‌دهد
فارس از فردا برفی و بارانی می‌شود  (۵ نظر)
انفجار تروریستی در مسجدی واقع در حمص سوریه  (۲ نظر)
وعده وزیر اقتصاد برای ایجاد آرامش اقتصادی و معیشتی مردم  (۱ نظر)
آغاز پویش ملی چله دعای عهد از امروز جمعه ۵ دی‌ماه  (۱ نظر)
رزمایش تخصصی امداد و نجات پدافند هوایی ارتش برگزار شد  (۱ نظر)
هشدار هواشناسی سطح زرد شماره ۳۹ برای استان کرمان  (۱ نظر)
پرونده قضائی برای کشتی متخلف خارجی حامل سوخت قاچاق  (۱ نظر)
️شیرین یزدان‌بخش درگذشت  (۱ نظر)
کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
بارش نخستین برف زمستانی در شهرستان سپیدان  (۱ نظر)
سه ماهواره ایرانی آماده پرتاب به فضاست  (۱ نظر)
قیمت عرضه محصولات لبنی لحظه‌ای رصد می‌شود  (۱ نظر)
فراخوان پویش مدار اقتدار در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
نیاز مهم امروز جهان: نظام عادلانه ملّی و بین‌المللی اسلامی  (۱ نظر)
ورود به ورزشگاه پارس تنها با داشتن بلیت الکترونیکی امکان پذیر است  (۱ نظر)