ارتباط تصویری استاندار گیلان با سرکنسول ایران در آکتائو
تقویت مناسبات ایران و قزاقستان از طریق گسترش روابط فرهنگی و تجاری از مهمترین مباحث مطرح شده در این ارتباط تصویری بود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز گیلان ؛ استاندار در این دیدار بر لزوم تقویت مناسبات ایران و قزاقستان از طریق گسترش روابط فرهنگی ، علمی و فنآورانه و نیز بسط مبادلات تجاری و گردشگری تأکید کرد و ظرفیت های بندری گیلان را بسترساز تحقق چشم انداز توسعه خواند و گفت : از بسطهمکاری های مشترک در صادرات محصولات تولیدی گیلان به آکتائو استقبال می کنیم.
ارسلان زارعنقش گیلان در مسیر ارتباطی کریدور دریای خزر و بندر آکتائو را بسیار اثرگذار ارزیابی و گفت : از مسیر چین- قزاقستان - ایران طی یک سال و نیم گذشته، 79 کشتی تجاری شامل شش هزار و 800 کانتینر مواد اولیه واحدهای تولیدی وارد بندر کاسپین شد و با کالاهای صادراتی بازگشتند.
وی اتصال خط ریلی به بندرکاسپین و منطقه آزاد انزلی تا پایان دولت دوازدهم را در گسترش ارتباطات تجاری و اقتصادی با آکتائو بسیار موثر عنوان و خاطرنشان کرد : فرصت های موجود در بنادر انزلی و آستارا، وجود شش پست اسکله فعال در بندر کاسپین و تکمیل یک پست دیگر به زودی و همچنین انبارهای موجود نگهداری ذخائر محصولات استراتژیک و سردخانه ها ، بسترساز تحقق چشم انداز توسعه هستند.
استاندار گیلان به استقرار و فعال بودن میز دبیرخانه اتحادیه اقتصادی اوراسیا در گیلان از سال گذشته و نیز تمرکز بر تولیدات صادرات محور برای بهرهگیری از ظرفیت این اتحادیه اشاره کرد و گفت : تأسیس مشترک کارخانه فرآوری و بسته بندی محصولات تولیدی گیلان توسط بخش خصوصی در آکتائو ، میتواند ظرفیت خوبی برای ارسال تولیدات گیلان به قزاقزستان و عرضه در بازار هدف باشد.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در آکتائو جمهوری قزاقستان ، به وجود ظرفیت برای صادرات محصولات تولیدی گیلان به آکتائو اشاره کرد و گفت: گیلان در استفاده از ظرفیت اتحادیه اقتصادی اوراسیا و تعرفههای ترجیحی این اتحادیه پیشتاز بوده و در این راستا امکان افزایش بهره مندی از این فرصت مطلوب از طریق قزاقزستان و آکتائو وجود دارد.
حبیباله ملکوتیفر اتصال راه آهن به بندرکاسپین را باتوجه به ارتباط گسترده از طریق دریا با آکتائو در مسیر رونق مبادلات بسیار اثربخش دانست و افزود: ایجاد خط پروازی مستقیم با یکی از استان های شمالی ایران ، علاوه بر تقویت ارتباطات اقتصادی در حوزه های گردشگری و درمانی نیز بسیار حائز اهمیت است.