وعده صبحانه راز سلامتی
اگر همه ما می دانستیم که خوردن صبحانه چه فوایدی برای بدن ما به همراه دارد ،هیچوقت این وعده را فرامو ش نمی کردیم.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: مصرف منظم صبحانه کامل یکی از ویژگیهای سبک زندگی سالم و توصیه شده از سوی متخصصان تغذیه است که معمولا افراد برای مصرف آن وقت کافی را اختصاص نمیدهند، در حالیکه اولین وعده شروع روز بوده و بسیار مهم است.
مرضیه زیلایی افزود: نتایج مطالعات نشان میدهد که افرادی که به طور منظم صبحانه مصرف میکنند، معمولا دریافت کامل تری از ویتامینها و مواد معدنی دارند، همچنین درصد چاقی و اضافه وزن در کودکان و نوجوانانی که به طور منظم صبحانه مصرف میکنند، کمتر است.
وی ادامه داد: مناسبترین صبحانه، شامل ترکیبی از غلات کامل مانند نان سبوسدار یا جو دوسر، حبوبات، شیر یا ماست کم چرب پروبیوتیک، میوه یا آبمیوه طبیعی (مصرف میوه ارجحیت دارد) و سبزیجات (مانند گوجه، کلم بروکلی، قارچ) است تا بخشی از کربوهیدرات، پروتئین، چربی، ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز روزانه بدن را تامین کند.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی خاطر نشان کرد: مصرف صبحانه به بهبود حافظه، یادگیری بهتر، کنترل قند خون در محدوده نرمال و عملکرد مناسب ذهنی کمک میکند و این مسئله به ویژه در دانش آموزان و افرادی که مشغله ذهنی دارند، بسیار حائز اهمیت است.
وی حفظ هوشیاری کافی افراد در طول روز، سلامت جسمی و ذهنی آنان، کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، نشاط صبحگاهی و عملکرد بهتر در طول روز، تامین انرژی لازم برای شروع روز، بهبود خلق و خو را از دیگر فواید مصرف صبحانه دانست.
استادیار گروه تغذیه دانشگاه جندی شاپور اهواز گفت: مصرف نکردن صبحانه، باعث افزایش خطر میل به خوردن مواد غذایی با ارزش تغذیهای کم و کالری بالا (مانند کیک، کلوچه، شکلات و غیره) در ادامه روز میشود .
متخصص تغذیه و رژیم درمانی درپایان مصرف شیربرنج، حلیم، عدسی، آش، نان سبوسداربه همراه پنیر، گردو، سبزی یا خیار و گوجه و یا تخم مرغ و گوجه فرنگی، سبزی خوردن یا کاهو را از صبحانههای کامل برشمرد و گفت: همچنین مصرف این نان و کره و خرما یا پنیر و خرما همراه با یک لیوان شیر یک صبحانه کامل است و همچنین مصرف کره بادام زمینی و یا املت به همراه نان سبوس دار، اوتمیل (ترکیبی از جو دوسر، دانه چیا (اختیاری)، مویز یا کشمش یا خرما، دارچین، شیر یا ماست کم چرب پروبیوتیک) و قارچ و تخم مرغ را مناسب جهت استفاده در وعده صبحانه عنوان کرد.