پخش زنده
امروز: -
عمار یازده ساله اگر چه در سینمای مستند خوش درخشیده، اما در سینمای داستانی همچنان راه زیادی پیش رو دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در اولین سالگرد روزی که با بصیرت مردم در تقویم ماندگار شد، جمعی از فعالان جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی تصمیم گرفتند عمار را به جمع رویداد.های فرهنگی هنری تاثیر گذار کشور اضافه کنند.
در ابتدا مساجد شهرهای بزرگی، چون تهران و اصفهان میزبان علاقهمندان به این رویداد فرهنگی میشد و آثاری که مردم نهاد بود به نمایش در میآمد.
رفته رفته عمار جای خود را میان اقشار مختلف بازکرد و در دنیای هنر هم جدیتر گرفته شد. مهر تایید خانواده شهدا بر حسن نیت این جشنواره هم اعتباری ویژه به آن داد.
زمان که میگذشت عماریون سعی میکردند ضمن توجه به محتوا کیفیت آثار را هم بالا ببرند.
شناسایی استعداد و پرورش آن از طریق مدرسه فیلم عمار در همین راستا بود. تا جایی که از دوره ششم به بعد نام آثار برگزیده جشنواره عمار در بسیاری از جشنوارههای معتبر داخلی دیده میشد. شاید موفقترین محصول داستانی این جشنواره تا به امروز «منطقه پرواز ممنوع» باشد که توانست ضمن ارائه محتوایی غنی برای مخاطب نوجوان بیش از ۱میلیون مخاطب را به سینما بیاورد وبیش از ۷میلیارد تومان بفروشد.
حالا عمار ۱۱ساله شده است. امسال با وجود کرونا ۲۴۰۰اثر به دبیر خانه جشنواره ارسال شده است. اثاری که در عین سادگی حرفهای مهم و جدی برای مخاطبانشان دارند.
نادر طالب زاده از بنیان گذاران عمار بود. مردی که همچنان معتقد است عمار در زمینه مستند حرفهای زیادی برای گفتن دارد و مسیر خوبی پیموده، اما در زمینه سینمای داستانی باید بیش از این بدرخشد.
آقای طالب زاده در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره رویکرد عمار در دهه دوم حیات خود گفت اینکه عمار باید در ده سال دوم چه بکند سوالی است که من زیاد از خود میپرسم.
دشمن همواره میخواهد بگوید شما اشتباه کردید و راهی که آمدید درست نیست. انها میخواهند مدام ما را از کرده خود پشیمان کنند، اما ما هر روز قدرتمندتر از قبل پیش میرویم.
وی ادامه داد عمار همواره نسبت به مسائل روز جامعه و دغدغههای مردم حساس بوده است، اما باید بیش از این کار کنیم.
وی گفت نقد به جا و به موقع از رسالتهای مهم عمار است. مثلا فقر را نمیشود با حرف حل کرد.
فیلم ساز باید با نگاه موشکافانه و جراحی فرهنگی به این مسئله و از این قبیل مسائل بپردازد که این وظیفه عماریون است
وحید جلیلی رییس شورای سیاست گذاری جشنواره فیلم عمار در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در باره ویژگیهای جشنواره یازدهم گفت ما فکر میکردیم امسال به دلیل شیوع کرونا تعداد آثار کمتر باشد، اما بیشتر از ادوار گذشته بود. در این دوره ۲۴۰۰اثر به دبیر خانه جشنواره رسید.
وی ادامه داد امسال بخش قصه ما را اضافه کرده این که در واقع پویشی است که کل مردم میتوانند در آن شرکت کنند.
هر فرد که هر سوژه ناب و جذابی دارد میتواند به ما ارائه دهد تا آن سوژه بررسی و در صورت تایید فیلم آن ساخته شود.
وی گفت سینمای ایران نیاز به طرحها و ایدههای غنی دارد که به کمک مردم این وضعیت میتواند بهبود پیدا کند.
امین سردار آبادی دبیر اجرایی جشنواره عمار گفت نمایشهای این جشنواره در شهرستانها از چند روز قبل آغاز و با استقبال بسیار خوبی همراه شده است.
وی افزود فیلمهایی با موضوع سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در این دوره حضور دارد که دیدنی است. همچنین تصاویری ناب از فعالیتهای تاثیر گذار گروههای جهادی در ایام کرونا به دستمان رسیده که کم نظیر است. در کل فیلمهای بخش ملت قهرمان رشد کیفی بسیار خوبی داشته است.
وی درباره چگونگی تماشای آثار ادامه داد علاقهمندان از طریق سامانه عماریاسر میتوانند به شکل رایگان به تماشای آثار بنشینند. البته ما برای افرادی که نذر فرهنگی دارند بلیت اختیاری داریم. هر فرد میتواند به هر مقدار که خواست هزینه بپردازد
امسال کرونا جشنواره عمار را به عمار یار برده و علاقهمندان تا ۲۰دی میتوانند به تماشای آثار بنشینند.
گزارش: سحر قناعتی
خبرنگار گروه علمی و فرهنگی خبرگزاری صدا و سیما