پخش زنده
امروز: -
رئیس اداره تصفیه امور ورشکستگی دادگستری تهران: در سال جاری در شرکتها و کارخانههای ورشکسته ۱۴۸۰ نفر نیروی کار جدید با احیاء این شرکتها به چرخه اشتغال و تولید اضافه شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای بابک ترکی، رئیس اداره تصفیه امور ورشکستگی دادگستری تهران ضمن تبیین نقش پر اهمیت این اداره در مقطع خاص تحریمهای ظالمانه استکبار جهانی و دوران حساس و خطیر اقتصادی کشور گفت: حفظ و نگهداری شرکتهای تولیدی از جمله وظایف مهمی است که در حال حاضر مورد توجه و تاکید است.
رئیس اداره تصفیه امور ورشکستگی دادگستری تهران گفت: افزون بر انجام تکالیف قانونی، کارگروه احیاء واحدهای تولیدی را ایجاد کرده ایم تا شرکتهایی را که به دلایل گوناگون تعطیل یا تولید و خدمات آنان متوقف شده است، با برطرف کردن موانع قانونی به حالت فعال و احیاء توان تولید بازگردانیم.
وی اظهار کرد: در سال جاری در شرکتها و کارخانههای ورشکسته که پروندههای آنها در این اداره جاری است ۱۴۸۰ نفر نیروی کار جدید با احیاء این شرکتها به چرخه اشتغال و تولید اضافه شدند که حق بیمه این تعداد نیروها نیز به صورت منظم پرداخت شده است.
ترکی با اشاره به شرکتهای تحت نظارت اداره تصفیه که جزء واحدهای نمونه تولیدی کشور هستند، گفت: شرکت آلومینیوم پارس، گاز و لوله جزء شرکتهای فعال و برتر کشوری هستند که با تمام ظرفیت فعال شده اند و استخدام نیروهای جدید نیز داشته اند.
رئیس اداره تصفیه و امور ورشکستگی دادگستری تهران متذکر شد: شرکتهای ورشکسته هنگامی که احیاء میشوند قیمت واقعی خود را پیدا میکنند و برای خود شرکت و کارگران آن منفعت فراوانی ایجاد میکنند.
وی ارزندهترین فعالیت سال جاری اداره تصفیه را حفظ تولید و اشتغال برشمرد و افزود: مهمترین اقدام سال جاری، صدور بخشنامه خطاب به کلیه مدیران اجرایی شرکتهای ورشکسته و بهره برداران بود که در آن عنوان شده است تحت هیچ شرایطی حق تعدیل نیروی انسانی شاغل در واحدهای تولیدی را ندارند و در صورت به کارگیری نیروهای جدید با ارائه مدارک مثبته از قبیل لیست پرداخت حق بیمه از حمایتهای حقوقی و قضایی دادگستری تهران بهرهمند خواهند شد.
رئیس اداره تصفیه امور ورشکستگی دادگستری تهران بازتعریف واژه ورشکسته را خواستار شد و تصریح کرد: وقتی موضوع ورشکستگی مطرح میشود، ذهن جامعه به سمت و سوی خاصی هدایت میشود که این امر نکوهیده و پسندیده نیست؛ درتمامی سیستمهای دنیا ورشکستگی یک فرصت است؛ چرا که این شرکتها اموال مردم هستند و دارایی کارخانه دار نیست و مهمترین چیز در اداره ورشکستگی تغییر نگاه به ورشکستگی است. ورشکستگی میتواند یک فرصت برای بازسازی و احیاء مجدد شرکتها باشد.
ترکی خاطرنشان کرد: در موضوع ورشکستگی شرکت نباید از بین برود؛ بلکه به شخص دیگری واگذار میشود تا دیون طلبکاران را پرداخت کند و زمانی که شرکتی ورشکسته میشود برخی امتیازات قانونی به آن اختصاص داده میشود که از جمله آنها میتوان به این موضوع اشاره کرد که کلیه اجراییه و توقیفها رفع و خسارت و تاخیرها از جمله مطالبات بانکها متوقف میشود و در نتیجه یک زمان تنفس برای ادامه فعالیت آن ایجاد میشود و مهمتر اینکه شخص ورشکسته نیز به زندان نمیرود.
وی ورشکستگی را یک تاسیس حقوقی دانست و افزود: بهترین راه گرفتن اموال گرفته شده توسط بانکها ورشکستگی است؛ وقتی موضوع ورشکستگی مطرح میشود، عملا بانکها کنار میروند و تمام معاملاتی که بعد از تاریخ توقف شرکت انجام میشود باطل شده و مانند یک شرکت تازه تاسیس میشود.
رئیس اداره تصفیه و امور ورشکستگی دادگستری تهران اظهار امیدواری کرد: با تشکیل دادگاههای تجاری و آغاز فعالیت آنان برخی از مشکلات این اداره از جمله انتشار آگهیهای قضایی در روزنامههای پرنشر برطرف خواهد شد.
وی در عین حال افزود: در ورشکستگی دو نگاه متفاوت وجود دارد؛ و رشکستگی ظاهری و دیگری ورشکستگی واقعی، به این معنا که ورشکستگی ظاهری زمانی رخ میدهد که یک شرکت بزرگ اگر یک چک آن برگشت بخورد ورشکسته است، چون نتوانسته بدهی اش را پرداخت کند و ممکن است داراییهای شرکت و اموال آن بسیار زیاد باشد و ورشکستگی واقعی یعنی بدهی شرکت بیشتر از دارایی آن شرکت باشد.
ترکی به تحولات جدید اشاره و تاکید کرد: سیاست قبلی اداره تصفیه فروش شرکتها بود که در دوران تحول قوه قضاییه، این سیاست از تصفیه به احیاء تغییر کرده است.
رئیس اداره تصفیه و امور ورشکستگی دادگستری تهران گفت: در حال حاضر نخست احیا و بعد فروش شرکت اتفاق میافتد و در کنار آن با تاسیس واحد حقوقی با برخورداری از بهترین کارشناسان در امور تصفیه و ورشکستگی کارها انجام میشود و با تاسیس واحد حقوقی تمام مشکلاتی که بعد از توقف شرکت رخ میدهد را رفع میکنیم.
وی با اشاره به نگاه علمی و تحولی به امر ورشکستگی گفت: با تاسیس واحد پژوهشی، اطلاعاتی که اداره تصفیه در مورد شرکتهای ورشکسته ارائه میکند، بهترین اطلاعات در کل کشور محسوب میشود و رایها و علتهای ورشکستگی را جمع آوری و به مسئولان ذیربط منعکس میشود که میتوانیم ادعا کنیم در حال حاضر اداره ورشکستگی مرجع اصلی بررسی و تعیین علت ورشکستگی شرکتها است؛ چرا که پرونده آن شرکتها در اختیار ماست و اطلاعات ما به نهادهای نظارتی کمک شایان توجهی ارائه میکند.
ترکی در پایان گفت: در اداره تصفیه ما هر ۳ ماه از بیمه تامین اجتماعی استعلام پرداخت بیمه میگیریم و در شرکتهای تحت نظارت حقوق عقب افتاده کارگران را نداریم و اداره تصفیه حرکت خوبی را برای احیاء شروع کرده و تا نیمه اول سال آینده شرکتهای بسیار بزرگ که ورشکسته بوده اند را با برنامهها و پیگیریهای صورت گرفته راه اندازی خواهیم کرد و برنامه خوب و منسجمی را در دست اجرا داریم.