سیاست ایران رایزنی با همه گروههای سیاسی در افغانستان
سخنگوی دولت گفت: سفر هیات طالبان به تهران با هماهنگی دولت افغانستان و در تداوم سیاست همیشگی ایران مبنی بر رایزنی با همه گروههای سیاسی در افغانستان در راستای تقویت صلح و ثبات در این کشور صورت گرفته است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما به نقل از
پایگاه اطلاع رسانی دولت؛ آقای ربیعی در ادامه نشست خبری در خصوص حضور هیات طالبان در ایران و حساسیتها نسبت به آن افزود: به موجب برخورداری از مرزهای طولانی و پیوندهای تاریخی، مسائل افغانستان بطور مستقیم بر امنیت ما مانند سایر همسایگان افغانستان موثر است. به همین دلیل نمیتوانیم نسبت به ناامنی و بی ثباتی در افغانستان بی اعتنا باشیم.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد که در هماهنگی کامل با دولت کابل با همه گروههای سیاسی و قومی که در شرایط کنونی افغانستان و آینده سیاسی آن نقش دارند، رایزنی کرده و آنها را به مشارکت در گفتگوهای ملی برای رسیدن به صلح پایدار تشویق کند.
چالشهای امنیتی در افغانستان راه حل نظامی ندارد
سخنگوی دولت تصریح کرد: هدف از این دیدار رسیدن به اطمینان نسبت به حمایت همه گروههای سیاسی از جمله طالبان از دولت مرکزی و تقویت روند صلح و تحکیم ثبات در افغانستان است. ما میخواهیم اطمینان پیدا کنیم که طالبان در مسیر صلح و پرهیز از خشونت، مصمم است.
آقای ربیعی خاطر نشان کرد: دیدار با هیات طالبان بیش از هر چیز نشانگر این اعتقاد همیشگی ما به این واقعیت است که چالشهای امنیتی در افغانستان راه حل نظامی ندارد. در عین حال سیاست اصولی ما کمافی سابق تابع این قاعده بنیادی است که صلح در افغانستان باید بدون دخالت قدرتهای فرامنطقهای و در چارچوب خواست و اراده مردم افغانستان از همه اقوام و گروهها انجام بگیرد.
آثار اقتصادی عدم پیوستن به FATF توسط وزرا اعلام شده است
سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که قرار بود در رابطه با موضوع FATF افرادی از طرف دولت در جلسات کمیسیونهای مجمع تشخیص حضور پیدا کنند و استدلالهای جدیدی ارائه شود، ولی آن طور که مشخص است از طرف دولت کسی در جلسات مجمع حضور پیدا نمیکند؟ این موضوع را تایید میکنید؟ گفت: خیر؛ دولت صریحا در مجمع تشخیص مصلحت اعلام کرده که هر وقت مجمع دعوت کند برای ادای توضیحات و پاسخ به سوالات آمادگی حضور در مجمع را دارد.
وی اظهار کرد: قبلا در جلسات متعددی، آثار اقتصادی این تصمیم (عدم پیوستن به FATF) توسط وزرای مختلف مطرح شده است. در دور جدید بررسی لوایح مذکورهم، با توجه به اینکه کانون مساله مورد بحث، یک امر حقوقی است، لذا در دولت تصمیم گرفته شد خانم دکتر جنیدی به عنوان نماینده دولت در جلسات بررسی آن، حضور پیدا کند. تاکنون نیز بیان استدلالها و آثار سوء قرار گرفتن در لیست سیاه FATF به طور مشخص و شفاف بیان شده است.
آقای ربیعی اضافه کرد: حالا این تصمیمگیرندگان در مجمع محترم تشخیص مصلحت نظام از افراد متشخص و متعهد هستند که قطعا مسئولانه تصمیم لازم را اتخاذ میکنند.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در خصوص رخدادهای عدم فرود هواپیمای ترکیش ایرلاین در فرودگاه امام و به صدا درآمدن آژیر خطر در غرب تهران و حواشی آن هم گفت: این موضوع هیچ شباهتی با موضوع تلخ سقوط هواپیما ندارد. این مساله توسط وزیر محترم راه و شهرسازی در جلسه هیات دولت مطرح شد و ایشان در پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به صراحت اعلام کردند: صدای آژیری که در تهران شنیده شد به دلیل اتصال سیمها بوده و هیچ ارتباطی به فرودگاه امام و پروازهای شبانه نداشته است. البته وزیر راه همان روز اول موضوع گیری و اطلاع رسانی کردند.
آمادگی دولت برای همکاری با مجلس در خصوص اصلاحات مورد نظر بودجه
سخنگوی دولت همچنین در خصوص رد کلیات بودجه توسط مجلس گفت: نمایندگان محترم پیام نگرانی دولت و اقتصاددانان از تغییرات اساسی و غیر کارشناسی در لایحه بودجه را دریافتند تشکر میکنیم.
آقای ربیعی با بیان اینکه تغییرات زیاد شاکله بودجه را بهم ریخته بود و غنایی نیز به بودجه نبخشیده بودند، افزود: دولت آماده است با همه توان کارشناسی خود در کنار مجلس اصلاحات مورد نظر که میتواند به نفع اقتصاد و مردم باشد را بدون اینکه شالکه بودجه به هم بخورد دنبال کند.
سخنگوی دولت محورهای اصلی لایحه بودجه که دولت بر آن اصرار داشت را تقویت ارزش پول ملی؛ کاهش تورم و تورم زا نبودن؛ مدیریت منطقی مالیات؛ حمایت از معیشت مردم و کالاهای اساسی و عدم ایجاد رانت دانست و افزود: در عمل تغییر نرخ ارز که عملا صورت خواهد پذیرفت ارز از ۱۱۵۰۰ به ۱۷۵۰۰ افزایش داد. این امر موجب افزایش تورم، نقدینگی و کاهش ارزش پول ملی میشود.
وی همچنین افزایش سقف بودجه را موجب افزایش نقدینگی و تورم زا بدون منابع معتبر برشمرد و گفت: حذف ارز ترجیحی و دادن یارانه ناکافی هر دو امری منفی هستند. شوک آور باید تورم غیرقابل تحمل به بار خواهند آورد. درآمدهای واهی پیش بینی شده با عدم قطعیت در وصول و هزینه قطعی موجب افزایش نقدینگی و فشار بر تولید و مردم خواهد شد. مواردی مثل مجوز ورود خودرو از مناطق آزاد تصمیمی رانت زا ست که در اجرا مشکلات زیادی خواهد داشت.
آقای ربیعی خاطر نشان کرد: البته آنچه ما در این روزها میشنویم سیاسیترین عبارات و بدون ارتباط کلمات در مورد اقتصاد و بودجه در چهل سال اخیر بوده است. از کوبیدن بودجه به دیوار تا اتهام فروپاشی و دهها عبارت عجیب دیگر.
سخنگوی دولت افزود: با یک تحلیل محتوا فراوانی مطالبی که در خصوص بودجه از سوی تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفته شده است عبارتند از وابستگی بودجه پیشنهادی به نفت و ضرورت کاستن از این وابستگی و کم کردن نقش نفت در بودجه؛ افزایش حجم بودجه و تورم زا بودن آن؛ پیش بینی درآمدهای واهی در بودجه تقدیمی دولت؛ بودجه شرکتهای دولتی و فساد و رانت در آن؛ عدم عدالت گرایی در بودجه حالا مقایسه کنیم نتایج کمیسیون تلفیق که امروز به صحن مجلس آمده بود.
وی اظهار داشت: در خصوص وابستگی بودجه به نفت برخی گفتند که میزان فروش پیش بینی شده در لایجه بودجه خائنانه است. اما خودشان بیش از ۳۲ هزار میلیارد تومان وابستگی بودجه به نفت را بیشتر کردند با این تفاوت که از تولید که قدرت ملی و جایگاه جهانی ما را ارتقا میداد و به زیان کشورهای رقیب بود کاستند و به جای آن نرخ ارز را که تاثیر مستقیم بر زندگی مردم دارد افزایش دادند.
آقای ربیعی اضافه کرد: در خصوص افزایش حجم بودجه و تورم زا بودن آن دولت بارها اعلام کرد که هزینههای پیش بینی شده اجتناب ناپذیر بوه است و نمایندگان محترم هر قلم هزینه را زیاد میدانند کاهش دهند. مع الوصف نه تنها این هزینههای کاهش نیافت بلکه ۳۵ درصد به آن افزوده شد. آنها که مدعی بودند بودجه دارای کسری است به یکباره ۱۳۰ هزار میلیارد به همین بودجه اضافه کردند.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: بارها عنوان شد که دولت درآمدهای واهی و غیرواقعی پیشنهاد داده که امکان تحقق ندارد و منجر به استقراض از بانک مرکزی خواهد شد. گفتیم شما درآمدها را واقعی کنید و مبالغ اضافی را حذف کنند.
وی افزود: نتیجه آن شد که در سرفصلهای درآمدهای نفتی ۳۲ هزار میلیارد، درآمدهای عمومی ۱۲۲ هزار میلیارد تومان شامل ۴۱ هزار میلیارد تومان که میگفتند دولت در شرایط رکودی اساسا نیابد دولت مالیات را اضافه کند، ۴۱ هزار میلیارد تومان درآمدهای کمرگی بواسطه افزایش نرخ تسعیر ارز و ترخیص خودروهای لوکس از مناطق آزاد که مفسدهها و مشکلات خود را دارد، و حدود ۴۰ هزار ملیارد تومان سایر درآمدها را شاهد هستیم.
آقای ربیعی تصریح کرد: گفتند که در بودجه شرکتهای دولتی چه خبر است. دولت گزارش بودجه این شرکتها را از یک ماه زودتر از لایحه بودجه به مجلس شورای اسلامی رسانده است. حتی یک ریال آن بودجه را تغییر ندادید. خوب چه شد آن شعارهای مبارزه با فساد و رانت در بودجه شرکت ها؟
سخنگوی دولت اظهار کرد: طبقه محروم و فردوست جامعه را با تصمیمات عجولانه خود دچار رنج و سختی میشوند. هر میزان یارانهای که از محل ضرب و تقسیم ۵.۵ میلیارد دلار و ۱۷۵۰۰ تسعیر ارز برای جبران دهکهای پایین در نظر بگیرید بازهم مشکلات اقتصادی ناشی از حذف یارانه ۴۲۰۰ را حل نخواهد کرد.
وی تاکید کرد: دولت بارها اعلام کرده که با یک شیب منطقی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی را در نظر دارد، ولی حذف ناگهانی آن بیشترین ضربه را به طبقات محروم جامعه خواهد زد. چه کسی آثار روانی این اظهارات بر سرمایه اجتماعی را محاسبه میکند و تبعاتی که این حرفها به اعتماد عمومی مردم نه به دولت بلکه نظام میزند را بررسی خواهد کرد. در حسن نیت دوستان کسی تردیدی ندراد. انشاالله هرچه خیر و مصلحت کشور هست پیش آید.