مهمترین مولفه در ترويج فرهنگ درختكاری مشارکت مردم است
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه از نقش آفرینی و مشارکت مردم در قالب تشکلها و سازمانهای مردم نهاد به عنوان مهترین اقدام در ترویج فرهنگ درختکاری دانست و گفت: نقش دستگاههای اجرایی و مرتبط بسترسازی و ایجاد شرایط برای نقش آفرینی مردم است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه؛ مهدی عبدالمالکی در نشستی که با حضور نمایندگان سازمانهای مردم نهاد و فعالان
اجتماعی و محیط زیست و با دستور کار توسعه و ترویج فرهنگ درختکاری در ارتفاعات تاق بستان برگزار شد، اظهار داشت: در راستای درختکاری باید زمینه مشارکت و همکاری از سوی ارگانها و نهادهای دولتی با همکاری سازمانهای مردم نهاد به گونهای برای مردم فراهم شود که این امر به یک فرهنگ عمومی تبدیل گردد.
وی با بیان اینکه علاوه بر کاشت نهال، نگهداری و پرورش نیز از اهمیت بالایی برخور دار است، گفت: قصد ما استفاده از ظرفیت کوهنوردانی است که بصورت میانگین هفتگی ۴ هزار نفر در این مسیر سنتی به کوه پیمایی میپردازند که تدابیری اندیشیده شده که در مبداء، مرکزی جهت تامین بطریهای آبی که کوهنوردان برای آبیاری نهال بالا میبرند تعبیه نماییم و هر کوهنورد بتواند در طول مسیرش نهالهای غرس شده را آبیاری کند.
معاون فرهنگی شهردار کرمانشاه با تاکید بر نقش مردم و سازمانهای مردم نهاد در ترویج فرهنگ درختکاری، گفت: سازمانهای مردم نهاد میتوانند در زمینه ترویج فرهنگ درختکاری و همچنین پرورش و نگهداری از آن نقش موثری ایفا کنند و زمینه مشارکت مردمی را فراهم کنند.
در ادامه، نمایندگان سازمانهای مردم نهاد به ارائه نظر پرداختند و بر ظرفیت بیولوژیکی کوهستان و استفاده از گونههای درختی سازگار و برنامه داشتن در جهت نگهداری از نهالها تاکید نمودند.
شایان ذکر میباشد؛ سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه در نظر دارد با همکاری ارگانهای دولتی و سازمانهای مرم نهاد، مسیر کوهنوردی ارتفاعات تاق بستان را در طرحی تحت عنوان "همیار تاق بستان با کاشت نهال مثمر در کوهستان باشیم" در تاریخهای هشتم، پانزدهم و بیست و دوم اسفند به یاد "پدران"، "بزرگان و جوانمردان کرمانشاه" و "شهدای شهر" درختکاری نماید.