• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۳۰۰۶۵
تاریخ انتشار: ۰۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۵
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

ساخت برچسب برای اندازه‌گیری قند خون

دانشمندان یک برچسب کوچک و نرم ساخته‌اند که روی پوست انسان قرار می‌گیرد و اطلاعات بسیاری را درباره بدن افراد جمع‌آوری می‌کند.

ساخت برچسب برای اندازه‌گیری قند خونبه گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سيما، محققان می‌گویند این برچسب تقریبا در ابعاد و اندازه یک تمبر پستی است و قادر است اطلاعات مهم و حیاتی را از قبیل این که افراد چه خورده و چه نوشیده‌اند، اطلاعاتی از جمله بررسی مداوم فشار خون وضربان قلب و همچنین سنجش میزان قند خون، اسید لاکتیک، الکل و کافئین در خون به دست آورد. از این رو، این یک پیشرفت بزرگ در فناوری‌های پوشیدنی به شمار می‌رود که هدف آن اندازه‌گیری داده‌ها در بدن یک فرد و استفاده از آن در راستای بهبود وضعیت سلامت و تناسب اندام است. این فناوری همچنین می‌تواند در بیمارانی که به دست آوردن این اطلاعات از آن‌ها دشوار است - شامل کودکان- نیز مورد استفاده قرار گیرد.

لو یین، دانشجوی دوره دکترای مهندسی نانوتکنولوژی در یو سی سن دیه گو و یکی از نویسندگان این پژوهش که جزییات این تحقیق جدید را برای ساخت این برچسب انجام داده‌اند، می‌گوید: «این نوع از فناوری پوشیدنی می‌تواند برای افرادی با بیماری‌های زمینه‌ای که نیازمند این هستند که وضعیت سلامتی‌شان به صورت پیوسته مورد پایش قرار گیرد، بسیار مهم باشد.»

این فناوری همچنین می‌تواند به عنوان یک ابزار فوق‌العاده برای بررسی از راه دور شرایط بیماران، به خصوص در دوران همه‌گیری کووید-۱۹ مورد استفاده قرار گیرد، آن هم در زمانی که مردم مراجعه حضوری را به مراکز درمانی به حداقل می‌رسانند.

حسگر‌های موجود - که در دستگاه‌هایی از قبیل ساعت‌های هوشمند اپل وجود دارند- قادرند ضربان قلب و این را که چه میزان اکسیژن در خون افراد وجود دارد پایش کنند. دستگاه‌های تخصصی‌تر، امکان بررسی و پایش‌های تخصصی‌تر از قبیل میزان گلوکز را در افراد مبتلا به دیابت فراهم می‌کنند.

اما محققان می‌گویند این برچسب جدید، همه این امکان‌ها را بدون این که برای انجام آن، فرایند‌های دشوار و بالقوه ناراحت‌کننده (از قبیل قرار دادن کاتتر در داخل عروق افراد) لازم باشد به صورت یک‌جا فراهم می‌کند.

در حالی که همه حسگر‌ها با هم یک‌جا در یک برچسب جمع می‌شوند، چنین چیزی مستلزم توان مهندسی تخصصی بسیار بالا، برای خواندن هرکدام از این داده‌های متفاوت است. برای سنجش اسید لاکتیک، کافئین و الکل به عنوان مثال، این برچسب با آزاد کردن ماده‌ای روی پوست موجب تعریق می‌شود و سپس خود عرق را از نظر ترکیبات شیمیایی مورد آزمایش قرار می‌دهد. دانشمندان می‌گویند با وجود آن که همه این حسگر‌ها همگی با هم در یک برچسب جمع شده‌اند، در آزمایش‌هایی شامل تست الکل و تست ورزش، عملکرد این برچسب به همان خوبی عملکرد دستگاه‌ها و تجهیزات تخصصی دستگا‌های فشار خون و تست الکل بوده است.

این پژوهش جدید، نتیجه دو بررسی متفاوت در مرکز حسگر‌های پوشیدنی در یو سی سن دیه گو است. این پژوهش، این دو بررسی قبلی را با هم ترکیب می‌کند تا برای ساخت یک فناوری پوشیدنی جدید مورد استفاده قرار گیرد. فناوری جدیدی می‌تواند علامت‌های بسیاری را یک‌جا و به یک‌باره گردآوری کند و هر چیزی را از تغییرات شیمیایی گرفته تا تغییرات الکتریکی فیزیولوژیک مورد بررسی قرار دهد. این فناوری با تحقیق دیگری ترکیب شد که به دنبال ساخت یک برچسب نرم و انعطاف‌پذیر بود که بتواند روی پوست قرار بگیرد و فشار خون بدن را اندازه گیری کند.

این پژوهش جدید، در مجله علمی «بیومدیکال اینجینرینگ نیچر» منتشر شده است و به گفته محققان، آن دو تلاش قبلی را در جهت ساخت برچسبی که می‌تواند به سادگی رو پوست قرار بگیرد (و انبوهی از اطلاعات مختلف را گردآوری کند) با هم تلفیق می‌کند.

دانشمندان اینک امیدوارند که بتوانند حسگر‌های بیشتری را به آن اضافه کنند، از جمله این که به این برچسب امکان بدهند که بتواند بیماری‌های مشخصی را شناسایی کند. محققان همچنین امیدوارند که این حسگر را کوچک‌تر کنند تا آن را از منبع برق و صفحه نمایش (که برای کار کردن آن لازم است) جدا و مستقل کند. با این هدف که سامانه‌ای ساخته شود که «به کلی پوشیدنی» باشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیچیدن عطر شهید گمنام در زنجان
گشایش ششمین نمایشگاه کتاب کیش
تاکید نماینده بروجرد بر ضرورت ساماندهی شبکه توزیع آرد
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
وجود ۱۲۰ اندیشکده برای براندازی نظام و رخنه در بنیان خانواده 
ضرورت حفظ اتحاد و انسجام ملی
تسریع تکمیل مدرسه فاطمه‌الزهرا با مشارکت مردم در طرح مالیاتی
قرار گرفتن نام علامه طباطبایی در فهرست جهانی بزرگداشت‌های یونسکو
هشدار پلیس فتا لرستان درباره پیامک ها و لینک های جعلی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲ آذر ۱۴۰۴
چاقوی زنجان؛ تلفیق مهارت، هنر و تاریخ ۱۷۰۰ ساله
مختومه شدن بیش از ۶ هزار پرونده مسن در لرستان
پیشرفت طرح‌های کلان قم با جدیت دنبال می‌شود
ضرورت نظارت بر کیفیت نان در نانوایی‌های لرستان
استاندار گیلان خبر داد: مهار کامل آتش‌سوزی در ارتفاعات لوندویل آستارا
نقش کلیدی بسیج در مدیریت ناترازی انرژی در استان قم
مدارس نوبت صبح هویزه غیرحضوری شد
کاهش کیفیت هوا در سمنان
اطلاعیه قطعی گاز در شهرستان بویراحمد
افتتاح نمایشگاه بزرگ آبی و خاکی بسیجیان فاطمی در اهواز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
تعطیلی مراکز آموزشی و ادارات برخی مناطق آذربایجان شرقی
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و تأخیر در شروع کار ادارات در شهرستان‌های آذربایجان‌غربی
ضرورت توجه مسئولان به فراهم شدن زمینه بروز استعدادها
مسیرهای که هموار می شوند؛اجرای ۳۰ طرح راه‌سازی روستایی در زنجان
یک کشته و ۱۶ مصدوم در تصادف بزرگراه بستان آباد _ تبریز
دستور پیگیری کیفری سهامدار اصلی بانک آینده صادر شد
تداوم وضعیت قرمزی هوای کلانشهر تبریز
غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌ها در روز‌های سه شنبه و چهار شنبه
غیر حضوری شدن مدارس در سه شهر و برخی روستاهای استان مرکزی
فردا، تشییع پیکر شهدای گمنام دفاع مقدس
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
رقابت دانش آموزان رودباری در مسابقات قرآنی «آلا»  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)