• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۴۳۸۸۸
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۲
سیاسی » دولت

تکذیب تامین کسری درآمد دولت از بورس

سخنگوی دولت گفت: اینکه دولت کسری درآمد خود در سال ۹۹ را از بورس تامین کرده باشد، شائبه‌ای بیش نیست.

تکذیب تامین کسری درآمد دولت از بورسبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما آقای ربیعی در نشست خبری در پاسخ به سوالی در خصوص سهم بورس از درآمد‌های دولت در سال جاری تاکید کرد: منابع بودجه دولت از سه بخش اصلی درآمدها، واگذاری دارایی‌های سرمایه گذاری و واگذاری دارایی مالی تشکیل می‌شود.
وی افزود: بررسی منابع مالی دولت در یازده ماهه سال جاری بیانگر آن است که بیش از ۸۹ درصد از منابع قانون بودجه سال ۱۳۹۹ محقق شده که بخشی از این عدم تحقق مربوط به مشکلات ناشی از تحریم نفتی کشور است.
اقای ربیعی گفت: بررسی منابع دولت نیز نشان می‌دهد که درآمد‌های مالیاتی تاکنون بیش از ۱۰۰ درصد تحقق داشتند و بنابراین کمبود منابع ناشی از بخش صادرات نفت بوده که دولت برای حل این مشکل با توجه به تمهیدات لازم در خصوص پایداری بدهی‌های دولت اقدام به فروش اوراق نموده است که تاکنون بیش از ۱۵۴ هزار میلیارد تومان انواع اوراق مالی اسلامی با کمترین نرخ ممکن بفروش رفته است.
وی تصریح کرد: در صورت عدم اجرای این سیاست و پولی شدن کسری بودجه، این موضوع می‌توانست تورم قابل توجه‌ای را به اقتصاد و جامعه در شرایط فعلی تحمیل نماید و آثار اقتصادی و اجتماعی مخربی را بهمراه داشته باشد.
آقای ربیعی در ادامه در خصوص موضع دولت درباره افزایش نرخ اینترنت از سوی مجلس به سود صدا و سیما و مخابرات گفت: اینکه مجلس تشخیص دهد که مصارفی مثل اختصاص بودجه به صداوسیما را تصویب کند حق قانونی مجلس است، اما برای یافتن منابع آن اگر قرار باشد فشار اقتصادی بر مردم وارد کند صحیح نمی‌دانیم. هفته پیش مخالفت دولت با این افزایش صریح بیان شد. یکی از مشکلات اینگونه تصمیمات عدم امنیت سرمایه گذاری در کشور است.
وی افزود: اپراتور‌های ارتباطی در یک مدل بلند مدت ۱۵ ساله با دولت قرار دارند و براساس این قرارداد؛ سالانه ۲۸ درصد درآمد خود را به خزانه واریز می‌کنند و این به عنوان درآمد‌های عمومی بودجه به حساب می‌آید. این افزایش ۱۰ درصدی و تبدیل آن به ۳۸ درصد برای اپراتور‌ها عدم امنیت سرمایه گذاری ایجاد می‌کند.
اقای ربیعی گفت: از سوی دیگر گران شدن اینترنت فقط شامل مصرف کنندگان اولیه نخواهد شد بلکه مصرف کنندگان ثانویه اینترنت را نیز شامل می‌شود. امروز امرار معاش حدود یک میلیون ایرانی تنها از طریق شبکه اینستاگرام دنبال می‌شود و در سایر بستر‌های اینترنت نیز افراد زیادی به کسب و کار و درآمد مشغول هستند که این افزایش تعرفه تاثیر مستقیمی بر کار این افراد و حتی مصرف کنندگان می‌گذارد و باعث گرانی خدمات و محصولات خواهد شد.
وی افزود: نکته مهم دیگر باب شدن یک رویه غلطی است که با قوانین یکساله بودجه برخی از قوانین درازمدت در کشور لغو می‌شود. البته قانون گذار شرکت مخابرات ایران و صداوسیما را دو ذینفع این افزایش تعرفه معرفی کرده است. در سند مصوب طرح کلان و سند معماری شبکه ملی اطلاعات آمده است که هزینه ارتباطات در سبد هزینه خانوار نباید بیش از ۲.۵ درصد باشد.
سخنگوی دولت گفت: برای اصل ۴۴ قانون اساسی هم سیاستگذاری‌هایی از سوی رهبر معظم انقلاب صورت پذیرفته است. در دیدگاه ما این منبع درآمدی دارای اشکالات فراوان است که همه دیدگاه‌ها به شورای محترم نگهبان جهت بررسی ارسال شده است.
وی تصریح کرد: اجازه بدهید کمی بیشتر به این مصوبه ورود کنیم. به نظر می‌رسد هیاهوی صورت گرفته در مورد تبصره ۶ برای پنهان کردن یک واقعیت از افکار عمومی است. مجلس در یک بدعت و در تبصره ۶ مدیریت صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی را به سازمانی سپرده که اساسنامه ندارد و این مهم باید در شورای عالی فضای مجازی بررسی شود.
وی افزود: در خصوص مصارف بخشی از این افزایش تعرفه برای تولید محتوا در صداوسیما هم قضاوتی ندارم، اما تجربه چنین رویکرد‌هایی در خصوص تولید محتوا نشان داده که فاقداثربخشی لازم هستند.
سخنگوی دولت در خصوص موضع دولت در قبال دخالت اشخاص حقیقی در کار دستگاه دیپلماسی نیز گفت: بنا ندارم از این تریبون وارد مناقشات سیاسی شوم. اما در مجموع، مطلعم از ابتدای برجام عده‌ای با اصل این توافق، مخالف بودند و اصرار داشتند برجام شکست خواهد خورد.
وی تصریح کرد: این افراد از ابتدا هم از هیچ تلاشی برای ناکام گذاشتن مسیر توافق دریغ نکردند. حتی همین اواخر، عده‌ای نیز با آغاز انتخابات ایالات متحده امریکا، نگران رای نیاوردن ترامپ بودند. شواهد بسیاری هم برای آن وجود دارد. شاید آن‌ها معتقد بودند نتیجه انتخابات آمریکا، بر روی انتخابات ۱۴۰۰ اثر خواهد گذاشت.
اقای ربیعی گفت: همه ما پیش خداوند متعال مسئولیم تا هر چیزی به نفع جامعه است، برای ما اولویت باشد. به عنوان یک ایرانی درخواست دارم معیشت مردم را با انتخابات گره نزنید و مواجهه ابزاری با آن نداشته باشید. در مورد رفع تحریم‌ها هم ما تا لحظه آخر تلاش می‌کنیم و برخی چنان موضع می‌گیرند که گویا از وضع فشار‌های جنگ اقتصادی و معیشت مردم مطلع نیستند.
وی افزود: نه تنها از یک میلیون دلار بلکه از یک سنت هم نخواهیم گذشت و آنرا مغتنم می‌شماریم. این هنر و البته وظیفه ما بود که در این چند سال، هم استراتژی توسعه زیرساخت‌ها را دنبال کردیم و هم رنج تحریم‌ها را کاستیم و در عین حال، با شکیبایی و تحمل تهمت‌هایی که به دولت زدند، هرگز اجازه ندادیم آرامش جامعه را به هم بزنند و مانع تزریق تنش به جامعه شدیم.
اقای ربیعی گفت: همه آگاه هستند که تحریم‌های ظالمانه و جنگ اقتصادی کاخ سفید، سختی زندگی مردم را افزایش داده، ولی هیچگاه از رنج مردم پلی برای اهداف سیاسی، جناحی و تخریب دیگران نساختیم.
وی افزود: به هر حال ما اصرار داریم که مواضع سیاست خارجی کشور تنها باید از کانال وزارت خارجه اعلام شود و سایر نظرات از سوی مسئولان صرفاً نظر شخصی آنهاست و ارزش سیاسی ندارد. از همه شخصیت‌های سیاسی نیز درخواست داریم صبر کنند تا این چند ماه باقیمانده هم به پایان برسد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مهار آتش‌سوزی تالار الماس شرق آستانه‌اشرفیه
تخریب بیش از ۱۰۰ مورد ساخت‌وساز غیرمجاز در منطقه کرشت پردیس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۴ دی ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۴ دی ۱۴۰۴ به افق قم
کسب رتبه دوم عمرانی آذربایجان شرقی حاصل تعامل دستگاه‌های اجرایی
جرم انگاری اعتراض به نسل کشی در انگلیس
رونق خرید کالا‌های دست دوم برای هدیه کریسمس
اجبار به غنی‌سازی صفر مذاکره محسوب نمی‌شود
افزایش معافیت مالیاتی تا سقف ۴۰ میلیون تومان
اسناد جدید پرونده اپستین ترامپ را بیشتر تحت تاثیر قرار می‌دهد
حبس هشتاد هزار مهاجر در انبار‌های اداره مهاجرت آمریکا
ترامپ تهدید کرد مجوز پخش شبکه‌های تلویزیونی بزرگ را لغو می‌کند
احتمال تعطیلی تنها کارخانه تولید بالگرد در انگلیس
پیش بینی بارش های پراکنده برف در ارتفاعات شرقی سمنان
برگزاری محفل انس با قرآن دانش آموزان کیش در مسجد امام حسن (ع)
صنایع دریایی بدون سفارش ساخت
بسته خبر‌های کوتاه سوم دی ۱۴۰۴
نام‌نویسی داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی شهر از ۲۱ دی
حضور موفق بخش خصوصی در صنعت فضایی
پیروزی تیم فوتسال مس سونگون مقابل عرشیا شهر قدس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
۸۰۰ هزار نفر در صف انتظار وام ازدواج و فرزندآوری
سقف مهریه تابع اراده طرفین است؛ حمایت کیفری تا ۱۴ سکه
افزایش مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در سال ۱۴۰۵
بارش برف و باران در غرب کشور، امروز ۳ دی ماه
تشکیل هسته استانی برای اصلاح مقررات صنعت چاپ
اعمال لیلة الرغائب یا شب آرزو‌ها
وضع ورود گردشگران به کشور به شرایط عادی رسیده است
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۳ دی
بخشنامه جدید فروش محصولات سایپا ویژه خودرو فرسوده
توافق جدید ایران و آذربایجان برای کاهش ترافیک کامیون‌ها در مرز آستارا
قوه قضائیه آماده برخورد با متخلفان حوزه تنظیم بازار و احتکار
حریفان احتمالی ایران پیش از جام جهانی فوتبال ۲۰۲۶
محدودیت‌های ترافیکی محور‌های شمالی در پایان هفته
پاسخ کوبنده ایران به غربیها: «غنی سازی صفر» درکار نیست
قهرمان جوجیتسو ایران درگذشت
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
قالیباف: ریشه بحران آب در ضعف حکمرانی مصرف است  (۱ نظر)
انسداد چاه‌های غیر مجاز آب در کوچه باغ‌های دشت ورامین  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
مدارس آذربایجان‌غربی روز چهارشنبه ۳ دی ماه تعطیل شد  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)
این بار سلاح سرما علیه مردم غزه  (۱ نظر)