• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۵۵۱۱۸
تاریخ انتشار: ۰۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۳
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

مضرات استفاده از فویل در پخت غذا

تحقیقات نشان داده است برخی از فویل‌هایی که برای پخت غذا، نان و شیرینی و کباب کردن استفاده می‌کنیم، به درون غذای ما نشت می‌کند و به همین علت می‌تواند مشکلاتی برای سلامتی ما ایجاد کند.

مضرات استفاده از فویل در پخت غذابه گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما؛ فویل یکی از آن ابزار‌هایی است که کاربرد زیادی در آشپزی دارد و کار پخت بسیاری از غذا‌ها با استفاده از آن انجام می‌شود.
کارشناسان نسبت به میزان استفاده از فویل در پخت غذا‌ها ابراز نگرانی کرده اند و پژوهش‌ها هم نسبت به مضرات احتمالی این کار برای سلامت ما هشدار داده اند. اما آیا این هشدار‌ها در خور توجه هستند؟ این سؤالی است که در ادامه به آن پاسخ خواهیم داد.

خطرات بالقوه‌ی فویل آلومینیومی

مضرات استفاده از فویل در پخت غذاطبق تحقیقات برخی فویل‌هایی که از آن‌ها برای پخت غذا، نان و شیرینی و کباب کردن استفاده می‌کنیم، به درون غذای ما نشت می‌کنند، امری که می‌تواند به مرور مشکلاتی برای سلامتی ما ایجاد کند. دانشمندان به بررسی خطرات بالقوه‌ای پرداخته اند که قرارگیری بیش از اندازه در معرض آلومینیوم ممکن است طی سالیان برای سلامت انسان ایجاد کند. برای مثال، محققان به بالا بودن غلظت آلومینیوم در بافت مغز مبتلایان بیماری آلزایمر پی برده اند. تحقیقات هم نشان داده ممکن است میان مصرف زیاد آلومینیوم و کاهش نرخ رشد سلول‌های بدن انسان ارتباط وجود داشته باشد و این امر ممکن است برای افراد مبتلا به بیماری‌های استخوانی یا اختلالات کلیوی بالقوه مضر باشد.

به نوع مواد غذایی و دمای پخت بستگی دارد

مضرات استفاده از فویل در پخت غذاتحقیقات به طور کلی نشان داده عواملی هست که احتمال نشت آلومینیوم به درون غذا را بیشتر می‌کنند. یکی از این عوامل دما است. هر چه دمای پخت غذا بالاتر باشد شرایط برای ورود آلومینیوم به غذای ما مساعدتر می‌شود.
یک عامل دیگر اسیدیته‌ی مواد غذایی است. به گفته‌ی کارشناسان، اگر با مواد غذایی اسیدی مثل گوجه فرنگی یا چاشنی‌هایی سر و کار دارید که با سرکه درست می‌شوند، این امر می‌تواند باعث تجزیه شدن فویل و نشت هر چه بیشتر آلومینیوم به درون غذا باشد.

پس باید نگران باشیم؟

مضرات استفاده از فویل در پخت غذاتا زمانی که در استفاده از فویل آلومینیومی در پخت غذا زیاده روی نکنید احتمالاً خطری تهدیدتان نمی‌کند. برای اغلب افراد این امر مشکل ساز نیست، چون مقدار آلومینیومی که در فرآیند پخت به درون غذا وارد می‌شود بسیار ناچیز است. همیشه تعادل را رعایت کنید. از پخت زیاد مواد غذایی اسیدی با استفاده از فویل خودداری کنید. انجام گهگاه این کار ایرادی ندارد.
اما نباید به این مسأله به کلی هم بی اعتنا باشید. کارشناسان می‌گویند اگر خطر ابتلا به بیماری آلزایمر شما را تهدید می‌کند، باید استفاده از فویل در کار پخت و پز را محدود کنید، چون تحقیقات از وجود ارتباط میان بروز این بیماری و بالا بودن میزان آلومینیوم در رژیم غذایی یک فرد حکایت دارد. مراقب مقدار نمک و ادویه‌ای که به غذای خود اضافه می‌کنید هم باشید. چرا که زیاد بودن مقدار آن‌ها هم می‌تواند در نشت آلومینیوم نقش داشته باشد.

جایگزین‌هایی برای فویل آلومینیومی

روش‌های متعددی برای کاهش استفاده از فویل آلومینیومی در پخت و پز وجود دارد. در بعضی موارد می‌توانید به جای فویل از کاغذ پوستی استفاده کنید. به علاوه سعی کنید بیشتر غذای خانگی مصرف کنید که سالم‌تر است تا وقتی به رستوران می‌روید نگران استفاده‌ی گهگاه ار فویل آلومینیومی برای غذای خود نباشید.

برای کباب کردن می‌توانید از توری کباب یا سیخ استفاده کنید. هنگام پخت سبزیجات در فر از ظرف پیرکس و برای پخت سیب زمینی هم از سینی فر استیل استفاده کنید.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بیشتر واگن‌های خط ۵ به مرحله تعمیرات اساسی رسیده‌اند
۶ روز تا پایان جشنواره بین المللی عکس ایران جوان
لایروبی ۱۲۰ هکتار از آب‌بندان‌های شهرستان رشت
تاکید بر نقش گردشگری در بازنمایی چهره واقعی ایران
پلیس امنیت عمومی فراجا، اراذل فراری را زمین گیر کرد
اجرای طرح توسعه شبکه فیبر نوری مخابرات در مهرشهر و کیانشهر اهواز
درگذشت پدر شهید والامقام مهدی صبروند در لاهیجان
گرامیداشت روز جهانی نوزادان نارس در بیمارستان بوعلی اردبیل
تفاهم دانشگاه بجنورد و شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی برای گسترش تحقیقات حوزه آب
برنامه عملیاتی تشکیل هلدینگ مس سونگون تدوین شود
رستوران‌های یزد زیر چتر استاندارد
آغاز اجرای طرح محله من در زاهدان
فروش ۳ میلیاردی «فرمانروای آب» در نمایش‌های مردمی
 اهالی روستای خنداب تاکستان طعم گوارای آب پایدار را چشیدند
تجهیز بیمارستان ۲۲ بهمن مسجدسلیمان به دستگاه فیکو برای جراحی‌های چشم
دوازده مستند پرتره بین‌المللی در «سینماحقیقت»
دستور استاندار برای تعیین‌تکلیف فوری کمک‌های فنی و اعتباری
قیمت رسمی طلا و سکه ۲۶ آبان
آغاز اجلاس بین‌المللی ایران‌شناسان با حضور ۵۰ ایران‌شناس جهان
آماده‌باش بهاباد برای فصل سرد و حوادث احتمالی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
شیراز لرزید
هوای اصفهان سالم شد
توصیه‌های هواشناسی کشاورزی استان همدان
احتمال کاهش فشار یا قطع آب در مناطقی از شهر اصفهان
استخدام در صداوسیما - استان مرکزی
تکذیب استعفای اعضای دولت
ختم ۴۲ درصد پرونده‌ها در شورا‌های حل اختلاف به سازش
رکورد ۱۹۰ روزه در ساخت ۱۵۰۰ واحد مسکونی
بدون تعارف با رئیس سازمان هواشناسی کشور
آغاز اصلاح یک موسسه اعتباری ناتراز
اطلاعیه دانشگاه تهران درباره حواشی رویدادی در دانشکدگان هنر‌های زیبا
قطع آب اداره‌های دولتی پر مصرف
فرهنگ در خدمت بی فرهنگی
مهلت یکساله پزشکیان برای بهینه‌سازی مصرف سوخت خودروها
۸۵ درصد بازار واردات نهاده‌ها در اختیار چند واردکننده اصلی است
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)
تنش در روابط چین و ژاپن  (۱ نظر)
۱۰ تا ۱۵ درصد ناترازی موجود به دلیل استخراج غیرمجاز رمز ارز در کشور است  (۱ نظر)
برای جوانان هر کاری انجام می‌دهیم تا با امید زندگی کنند  (۱ نظر)
کشاورزی محوری، خط‌مشی اصلی دولت  (۱ نظر)
افزایش فشار نظامی آمریکا بر ونزوئلا با هدفی مبهم  (۱ نظر)