• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۵۵۷۹۲
تاریخ انتشار: ۰۲ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۳
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

سعی کنید از بینی نفس بکشید

شیوه صحیح نفس کشیدن به افزایش حجم شش‌ها و عملکرد بهتر بدن کمک می‌کند.

سعی کنید از بینی نفس بکشیدبه گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما؛ چه باور کنید و چه نکنید، واقعیت این است که شیوه‌های درست و نادرستی برای تنفس وجود دارد و احتمال این که روش تنفس شما درست نباشد زیاد است. بسیاری از ما به طور ناخودآگاه سه اشتباه تنفسی متداول مرتکب می‌شویم: نفس کشیدن زیاد، تنفس ناخودآگاه از طریق دهان و تنفس کم عمق از قفسه سینه. ما این اشتباهات را هر روز هزاران بار تکرار می‌کنیم غافل از این که با یادگیری تنفس درست، می‌توانیم زندگی مان را به شکل چشم گیری تغییر دهیم. مطالعه نکات زیر کمک می‌کند درک بهتری از انواع مختلف تنفس و مفیدترین نوع آن برای سلامت عمومی داشته باشید.

از بینی نفس نمی‌کشید
سعی کنید از بینی نفس بکشیدتنفس دهانی نه تنها می‌تواند برای اطرافیان آزاردهنده باشد، بلکه ممکن است به سلامت شما آسیب برساند. تنفس از طریق دهان باعث می‌شود بدن از نیتریک اکسید که یک ترکیب شیمیایی تقویت کننده سیستم ایمنی و تنظیم کننده جریان خون است و مجاری بینی آن را تامین می‌کند، محروم شود. «استیون لین» دندان پزشک از دانشگاه سیدنی استرالیا در این باره می‌گوید «در بزرگسالان، تنفس دهانی می‌تواند در پیشرفت آپنه انسدادی خواب که یک بیماری مرتبط با نارسایی قلبی، فشار خون بالا و آلزایمر است نقش داشته باشد.
در انسان، تنفس دهانی صرفا مکانیسمی برای زنده ماندن است که درصورت غیرممکن بودن تنفس از راه بینی، باید از آن استفاده شود.» دیگر فواید مهمی که ما با تنفس از راه دهان آن‌ها را از دست می‌دهیم شامل موارد زیر است:

۱- از بین بردن باکتری‌ها و عوامل بیماری زای موجود در هوا

۲- رساندن اکسیژن بیشتر به مغز و بدن

۳- گرم و مرطوب کردن هوای ورودی

۴- حفظ دمای بدن

۵- داشتن عملکرد ورزشی بهتر

درصورتی که مشکل انسداد بینی ندارید، آگاهانه تلاش کنید دهان تان را در طول روز بسته نگه دارید. در نهایت شما به طور طبیعی از طریق بینی تنفس خواهید کرد.
تند نفس می‌کشید
سعی کنید از بینی نفس بکشیدشاید عجیب به نظر برسد، اما این امکان وجود دارد که تعداد تنفس شما زیادتر از حد طبیعی باشد. تشخیص این حالت همیشه آسان نیست. «پاتریشیا لادیس» متخصص رفتار‌های تنفسی و فیزیوتراپیست می‌گوید: «وقتی تنفس شما بیشتر از حد لازم است شما بدون این که حتی متوجه باشید، دی اکسیدکربن زیادی را از ریه‌ها خارج می‌کنید و اکسیژن زیادی به داخل می‌کشید.» واقعیت عجیب این است که تعداد نفس‌های بیشتر باعث کاهش میزان اکسیژنی می‌شود که به بافت‌های بدن می‌رسد. دلیلش این است که دی اکسیدکربن (CO۲) به هموگلوبین (بخشی از گلبول‌های قرمز خون)، در انتقال اکسیژن به بافت‌ها کمک می‌کند.
اگر هموگلوبین را به عنوان یک در قفل شده در نظر بگیرید دی اکسید کربن عاملی است که این قفل را باز می‌کند و اجازه می‌دهد اکسیژن از آن عبور کند. بدون وجود CO۲ کافی در خون، ریه‌های پر از هوا هیچ فایده‌ای برای ما نخواهد داشت. تنفس بیش از حد، CO۲ بیشتری را از ریه‌ها خارج می‌کند. دکتر کلود لوم متخصص قلب می‌گوید: «تنفس تند، باعث بروز مجموعه‌ای از علایم عجیب می‌شود که اغلب از نظر ظاهری غیرمرتبط با تنفس هستند. این علایم ممکن است روی اعضا یا سیستم‌های مختلف بدن تاثیر بگذارد.» این علایم می‌تواند از مشکلات گوارشی، قلبی عروقی و تنفسی گرفته تا خستگی مفرط را شامل شود. برای رفع این مشکل تند تنفسی، متخصصان توصیه می‌کنند روزانه به مدت چند دقیقه تنفس آرام از طریق بینی را تمرین کنید تا این کار کم کم برایتان به یک عادت در طول روز تبدیل شود. (در انسان سالم بزرگ سال، تعداد تنفس طبیعی بین ۱۲ تا ۲۰ بار در دقیقه تعریف شده است.)

تنفس شکمی ندارید
سعی کنید از بینی نفس بکشیدما دو نوع تنفس داریم: سطحی و عمیق. در تنفس سطحی فرد سعی می‌کند برای بالا بردن حجم ریه، شانه‌ها را بالا و پایین ببرد که البته روش درستی نیست. در تنفس عمیق یا دیافراگمی پرده دیافراگم که حایل بین شکم و ریه است به پایین متمایل می‌شود تا جا برای ریه‌ها بازتر شود. تنفس‌هایی که از شکم شروع می‌شود اکسیژن را به حفره‌های بزرگ تحتانی ریه‌ها می‌رساند. تنفس شکمی فواید زیادی برای سلامت دارد که یکی از بزرگ‌ترین و شناخته شده‌ترین آن‌ها کاهش استرس به دلیل کاهش سطح کورتیزول است.

دیگر تاثیرات فیزیولوژیکی عمیق تنفس شکمی:
 
ضربان قلب پایین‌تر

تقویت توان و تحمل فرد برای فعالیت‌های ورزشی

انعطاف پذیری بیشتر در برابر آسیب

تقویت تخلیه لنفاوی (سم و بقایای سلولی)

تکنیک‌های تمدد اعصاب، همگی تنفس عمیق را در اولویت قرار می‌دهد. با تمرین کردن می‌توانید تنفس عمیق و کارآمد را برای خود به یک عادت تبدیل کنید.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تصویب ۶۲ مصوبه در میز خدمت معدن و صنایع معدنی وزارت صمت
هیدج ،شهری با گام های کتانی
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده است
برپایی نمایشگاه اسوه بسیج در اهر
لزوم حفظ وحدت و اطاعت از رهبری در جامعه اسلامی
رتبه برتر شهرستان میانه در جذب اعتبارات بانکی
معاون وزیر صمت: سیاست کاهش توقف تولید در فولاد و صنایع معدنی در صدر دستور برنامه‌های ایمیدرو است
رونمایی از مجموعه وصایای کامل شهدای آذربایجان‌شرقی
مقاومت پیروز اصلی انتخابات عراق بود
راه اندازی سامانه راه نیکان مراکز نیکوکاری در استان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان؛ ۳۰ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۳۰ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی کیش از دریچه دوربین
معرفی تیم‌های راه یافته به مرحله نیمه نهایی تنیس ساحلی BT۵۰
درخشش دانش آموز شاهین‌دژی در مسابقات کشوری قرآن، عترت و نماز
بهسازی و آسفالت راه‌های روستایی در شهرستان باروق
منطقه آزاد ارس پیشانی توسعه اقتصادی آذربایجان شرقی
ثبت‌نام بیش از ۴۰ هزار دانش‌آموز آذربایجان‌غربی در طرح ملی ایران دیجیتال
استمرار غبارآلودگی هوا در مناطق صنعتی سمنان
پیام تسلیت استاندار آذربایجان شرقی در پی درگذشت خبرنگار تبریزی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام
حل مشکلات ترافیکی شرق مازندران با ساخت یک پل
بزرگداشت هفته بسیج در زنجان با ۲ هزار عنوان برنامه
همکاری ایمیدرو با شرکت روسی برای هوشمندسازی معادن
دیدار معاون رئیس جمهور با خانواده شهیدان صفاییان و محمدی
وزیر دفاع: نباید فولاد و ذوب‌آهن را به اصفهان می‌بردیم
بازگشت مس سونگون به صدر جدول لیگ دسته یک کشور
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)