• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۷۲۲۲۰
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۷:۰۱
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

خواص و عوارض بادام زمینی

مصرف بیش از حد بادام زمینی عوارضی دارد و برای سلامت بدن مضر است.

خواص و عوارض بادام زمینیبه گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما، بادام زمینی از مواد غذایی مفید و پرخاصیت برای بدن است، اما نباید در مصرف آن زیاده روی کنید.
بادام زمینی‌ها در واقع بنشن هستند که در مناطق استوایی و نیمه استوایی دنیا رشد می‌کنند، اما به عنوان آجیل شناخته می‌شوند، چون زیر زمین رشد می‌کنند و مانند گردو و بادام نیستند که روی درختان رشد می‌کنند.

خوردن بادام زمینی برای سلامتی ما و هم چنین برای پوست و مو به خاطر مواد غذایی ضروری مثل ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها، اسید‌های چرب ضروری و ... در آن‌ها مفید است. اگرچه بادام زمینی‌ها مفید هستند، اما بهتر است آن‌ها را در حد اعتدال بخورید، چون برخی از اثرات جانبی خوردن بادام زمینی بسیار زیاد هستند.

اثرات و عوارض بادام زمینی بر بدن

بادام زمینی و آلودگی:
مصرف منظم بادام زمینی برای سلامت افراد بسیار خوب است، اما حتما باید آن‌ها را به طور متوسط مصرف کنید و نه بیش از اندازه، چون در مستعد آلودگی سالمونلا قرار می‌گیرند.

یکی از سم‌های مرتبط با بادام زمینی قارچی است که آفلاتوکسین ماده سرطان سازا تولید می‌کند که خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش می‌دهد. همچنین مشخص شده است که مصرف آفلاتوکسین نیز رشد را در کودکان کاهش می‌دهد به همین دلیل مهم است که مراقب باشید بادام زمینی زیادی نخورید.

این خطر آلودگی حتی با بادام زمینی ارگانیک و کره بادام زمینی مرتبط است. این به خاطر طبیعت بادام زمینی است. بادام زمینی واقعا آجیل نیست بلکه بنشن نرم است که یک غلاف نفوذ پذیر دارد در حالی که از زیر زمین رشد می‌کند. آن‌ها در حالی که زیرزمین با پوست ضعیف رشد می‌کنند، در معرض خطر دما و رطوب گرم قرار دارند، این‌ها شرایطی هستند که به رشد قارچ‌ها کمک می‌کنند.

علاوه بر این، قارچ‌های موجود در بادام زمینی‌ها حتی در زمان ذخیره سازی، حمل و نقل و حتی در قفسه‌های فروشگاه‌های خواربار (اگر شرایط مناسب نباشد) رشد می‌کنند. مهم است به یاد داشته باشید که این اثر جانبی بادام زمینی به خاطر طبیعت بادام زمینی است (یک بنشن است و در معرض خطر زیاد بودن در معرض دما و رطوبت) و هیچ ارتباطی با آفت کش‌ها ندارد.

عوارض بادام زمینی

خواص و عوارض بادام زمینیبادام زمینی و واکنش‌های آلرژیک:
اگر چه مصرف بادام زمینی برای سلامت افراد خوب است و مزایای زیادی برای پوست و مو دارد، اما یکی از غذا‌های آلرژی زا است. پیش از این هم در بخش سلامت نمناک اشاره داشتیم که افرادی که به بادام زمینی حساسیت دارند باید از خوردن آن اجتناب کنند، زیرا در برخی افراد آلرژی به بادام زمینی می‌تواند به قدری شدید باشد که ممکن است موجب واکنش‌های آلرژیک شود حتی اگر هوا آلوده به مقدار کمی از غبار بادام زمینی باشد.

این واکنش معمولا با احساس سوزش در دهان به دنبال تورم صورت، گلو و دهان شروع می‌شود. می‌تواند به سختی تنفس، حمله به آسم، آنافیلاکسی و مرگ را به همراه داشته باشد. واکنش‌های شدید کم‌تر شامل خارش، کهیر، ناراحتی معده هستند. این افراد حتی باید از خوردن غذا‌های حاوی بادام زمینی اجتناب کنند.

بادام زمینی و لکتین:

خوردن بیش از حد بادام زمینی به دلیل داشتن لکتین برای سلامت ما بد است، حتی به دلیل وجود لکتین موجود در آن ها. بنشن مانند بادام زمینی، سویا و ... حاوی لکتین، ضد مواد مغذی، ماده‌ای چسبناک است که راه مقاومت در برابر آفت‌های گیاه را حفظ می‌کند.

اگرچه لکتین برای گیاه خوب است، اما برای انسان‌ها خوب نیست، چون چسبناکی و ساختار آن تقریبا برای هضم بدن غیرممکن است. لکتین با قند موجود در خون ما بسته و باعث التهاب می‌شود و بیماری‌های التهابی مثل روماتیسم مفصلی را بالا می‌برد.

لکتین عملکرد انسولین در بدن انسان را تقلید می‌کند و می‌تواند تاثیر منفی بر کنترل وزن داشته باشد. وجود لکتین فقط به بادام زمینی و دیگر سبزیجات محدود نمی‌شود، در واقع برخی از سبزیجات حاوی لکتین هستند، اما طبق گزارشات ژورنال تغذیه آمریکایی، سبزیجات " سمی نیستند.

بادام زمینی و کمبود اسید‌های چرب امگا ۳:

بادام زمینی به دلیل داشتن اسید‌های چرب امگا ۶ برای سلامتی بسیار مفید است، اما نباید به خاطر این مزایا در مصرف آن زیاده روی کنید. با وجود اینکه بادام زمینی‌ها منبع عالی اسید‌های چرب امگا ۶ هستند، اما فاقد اسید‌های چرب امگا ۳ هستند که برای محافظت از سلامتی بسیار مهم است و در حقیقت بدن ما به ترکیبی از اسید‌های چرب امگا ۳ و امگا ۶ نیاز دارند.

کمبود اسید‌های چرب امگا ۳ می‌تواند باعث التهاب، بیماری‌های قلبی و دیگر بیماری‌ها شود. دانه‌های کتان، دانه چیا، روغن ماهی، روغن خردل، اسکواش زمستانی و ... منبع خوبی از اسیده‌ای چرب امگا ۳ هستند. محدود کردن بادام زمینی (امگا ۶) حتی برای تکرار مزایای اسید‌های چرب امگا ۳ مانند محدود کردن امگا ۶ مهم است.

بادام زمینی و آفت کش‌ها:

به دلیل طبیعت بادام زمینی، آن‌ها در معرض خطر بالای رشد قارچ قرار دارند. بادام زمینی‌ها بنشن هستند و بیشتر در معرض دمای بالا و رطوبت گرم قرار می‌گیرند که به عنوان یک محیط مناسب برای رشد قارچ عمل می‌کنند.

برخی از کشاورزان غیر آلی، سعی می‌کنند با استفاده از آفت کش‌ها روی محصول، با مشکل قارچ برخورد کنند. با انجام این کار، ممکن است بادام زمینی را از رشد قارچ محفوظ نگه دارند، اما آن‌ها را با سطح بالایی از آفت کش‌ها آلوده می‌کنند که می‌تواند باعث سردرد، سرگیجه، سوزش بینی، گلو، چشم‌ها و یا پوست، تشنگی، استفراغ، خستگی، عرق ریزی، استفراغ، تاری دید، و ... شود.

بادام زمینی و چربی‌های اشباع:

خوردن بیش از حد بادام زمینی به دلیل وجود میزان بالای چربی‌های اشباع شده برای سلامتی مضر است، زیرا میزان بالای چربی‌های اشباع شده ممکن است باعث بروز مشکلاتی نظیر حمله قلبی، سکته، انسداد شریان ها، مشکلات هاضمه، فشار خون بالا و دیگر مشکلات سلامتی شود.

طبق تحقیقات انجام شده چربی‌های اشباع شده نوعی چربی پنهان هستند که ممکن است خطر مشکلات قلبی و عروقی را در یک فرد با افزایش سطح کلسترول بالا ببرند همچنین مشاهده شد که کاهش سطح چربی‌های اشباع شده در رژیم غذایی ما، خطر مشکلات قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد.

اکنون نیازی به نگرانی در مورد چربی‌های اشباع شده بادام زمینی وجود ندارد، چون بادام زمینی نیز حاوی مس است که به کنترل سطح کلسترول کمک می‌کند و در نتیجه مشکلات قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد. تنها چیزی که باید به یاد داشته باشیم این است که بادام زمینی را به میزان متوسط بخورید.

بادام زمینی و عدم توانایی بر کنترل وزن:

فیبر‌های موجود در بادام زمینی‌ها برای کنترل وزن بسیار مفید است، چون افراد را برای مدتی طولانی سیر نگه می‌دارد و میل را به خوردن دوباره کاهش می‌دهد و در نتیجه پرخوری را کنترل می‌کند که به عنوان یکی از عوامل اصلی چاقی شناخته می‌شود. با این حال، مهم است به خاطر داشته باشید که بادام زمینی‌ها کالری بالایی دارند و ۱۰۰ گرم بادام زمینی شامل ۵۶۷ کالری است.

به جای استفاده از بادام زمینی، بهتر است سیب، هویج، خیار و دیگر میوه‌ها و سبزیجات را برای کنترل وزن مصرف کنید. به این دلیل که در مقایسه با بادام زمینی، کالری کمتری دارند و شامل مقدار زیادی آب و فیبر رژیمی هستند که به کنترل وزن کمک می‌کند؛ بنابراین برای جلوگیری از افزایش وزن، مصرف بادام زمینی را محدود کنید.

بادام زمینی و سطح بالای سدیم:

مصرف ۱۰۰ گرم بادام زمینی حدود ۱۸ میلی گرم سدیم دارد. سدیم برای سلامت افراد خوب است، چون سیالات را در بدن متعادل، انقباض ماهیچه‌ها و فشار خون را کنترل می‌کند، اما مقدار زیادی از سدیم برای سلامتی مضر است و فشار خون و مشکلات دیگر مثل پوکی استخوان، سرطان معده، مشکلات کلیوی، ... ایجاد می‌کند.

آیا بادام زمینی موجب گاز معده می‌شود؟

بادام زمینی غنی از فیبر است و در صورتی که در مقادیر زیاد مصرف شود ممکن است موجب مشکلات هاضمه شود. علاوه بر این، مصرف بادام زمینی با غذا‌هایی که محتوای فیبر بالا دارند ممکن است منجر به تولید گاز در بدن شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری مراسم افتتاحیه المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان
بازدید جمعی از دانش‌آموزان مدارس از کتابخانه مرکزی یاسوج
پیگیری مشکلات قضایی مردم در سفر استانی رئیس قوه قضائیه به قم
معرفی قهرمانان فوتبال گل کوچک در استان
افزایش ۲ برابری تسهیلات مشاغل خانگی در استان اردبیل
توسعه و تولید انواع کامپاند‌های نانویی پیشرفته در کشور
اعلام نرخ‌های جدید گازبهای خانگی
گازگرفتگی راننده در خودرو در محور گلپایگان
درخشش دانش‌آموزان ایرانی در جشنواره بین‌المللی نقاشی برزیل
۹۰ دانش‌آموز مددجوی البرزی در کنکور سراسری پذیرفته شدند
نوجوانان و تلویزیون
مخالفت شورای‌عالی شهرسازی با مسکونی‌سازی ۱۲ هکتار زمین
مخالفت اکثریت مردم آمریکا با سیاست‌های نظامی ترامپ در کارائیب
هم‌افزایی قرآنی در بافق
تسریع فرسایش خاک با خشکسالی
برخی از فروش‌های نفت با انحراف از معیار محقق می‌شود
تداوم بارش‌ها تا روز دوشنبه در آذربایجان غربی
پیروزی یک طرفه محمدی مقابل هوگوپوش قرقیزستان
۸۶۰ میلیون مترمکعب گاز روزانه به شبکه مصرف تزریق می‌شود
هشدار کم‌آبی در فلات مرکزی؛ صرفه‌جویی تنها راه عبور از بحران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
هشدار زرد هواشناسی چهارمحال و بختیاری
صبر و مقاومت، ضدحمله به جنگ شناختی دشمن است
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد
پویش آبادان را سبز میکنیم
تجاوز رژیم صهیونی به خاک لبنان با عبور از خط آبی
برگزاری آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم «شهر» با معرفی برگزیدگان
نگرانی پنتاگون از فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به عربستان سعودی
مسابقات درگ قهرمانی کشور در جزیره کیش
اصلاح رفتار مدیریتی پیش نیاز رفع مشکلات است
برگزاری نشست آموزشی طراحان و ناظران گاز با هدف ارتقای دانش فنی
برگزاری انتخابات عراق مایه ارتقای عظمت این ملت است
شکاف عمیق ظرفیت‌ها با سرمایه گذاری واقعی در خراسان جنوبی
بارش باران در خوزستان تا هفته آینده
فینال لیگ سنگنوردی کشور
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۶ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)