• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۹۸۳۴۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۰
سیاسی » سیاست خارجی

آیا فلسطینی‌ها زمین‌های خود را فروختند؟

زمین‌هایی که از سوی فلسطینی‌ها به یهودیان فروخته شد شامل ۱.۸ درصد کل فلسطین تاریخی می‌شود.

به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سيما، صاحبان اندیشه صهیونیزم پیش از آنکه جنبشی با این نام تأسیس کنند، از قرن ۱۷ میلادی در اندیشه ایجاد «وطن قوم یهود» بوده اند. این اشخاص که در میان آن‌ها شخصیت‌های مشهوری، چون اسحاق نیوتن و ژان ژاک روس نیز مشاهده می‌شوند یهودیان را به مهاجرت به فلسطین تشویق می‌کردند. اواسط قرن ۱۹ میلادی کسی، چون موشه مونتفیورِه به خرید زمین در فلسطین روی آوردند، اما این جریان فردی بود و همه گیر نشد.

آیا فلسطینی‌ها زمین‌های خود را فروختند؟

تأسیس جنبش صهیونیزم، آغاز اشغال فلسطین

با تأسیس جنبش صهیونیزم در سال ۱۸۹۷ در نخستین کنگره این جنبش در شهر بال سوئیس این فکر از یک اندیشه محض به یک طرح آماده اجرا تبدیل شد. ۲۰ سال بعد از برگزاری اولین کنگره صهیونیزم، انگلستان یک سند رسمی برای یهودیان به وجود آورد که منشأ تأسیس رژیم صهیونیستی شد. این سند رسمی اعلامیه «بالفور» نام داشت. در این اعلامیه انگلستان رسماً متعهد شد به یهودیان برای ایجاد وطن قومی یهود کمک کند. این سند، اقدامات مخفی انگلستان را علنی و رسمی کرد. سه سال بعد انگلستان با دسیسه‌هایی که در منطقه انجام داد با اجیر کردن برخی مدعیان قدرت در میان عرب‌ها آن‌ها را علیه حکومت عثمانی شوراند. سال ۱۹۱۹ انگلستان با آنکه با فرانسه برای تقسیم منطقه، توافقی به نام سایکس- پیکو را امضا کرد، اما فرانسه را در میان راه جاگذاشت و در جامعه ملل خود را به عنوان سرپرست فلسطین معرفی کرد. انگلستان از سال ۱۹۲۰ قیمومت فلسطین را برعهده داشت.

قیمومت؛ مقدمه‌ای برای تأسیس رژیم صهیونیستی

شواهد تاریخی دوره حضور انگلستان در فلسطین نشان می‌دهد قیمومت انگلستان بهانه‌ای برای مقدمه چینی و زمینه ساز تشکیل رژیم صهیونیستی بوده است. در تمام دوره حضور انگلیسی‌ها اقدامات فلسطینی‌ها سرکوب می‌شد و امتیازات فراوانی به صهیونیست‌ها داده می‌شد. میزان مهاجرت یهودیان و امتیازاتی که انگلیسی‌ها به یهودیان می‌دانند سبب قیام‌ها و اعتراضات مردمی فراوانی شد. قیام موسای نبی یا بیست، قیام یافا، قیام دیوار براق، قیام نخل سبز، انتفاضه اکتوبر ۱۹۳۳، جنبش عزالدین قسام، انقلاب بزرگ ۱۹۳۶ تا ۱۹۳۹، جنگ قسطل بخشی از این قیام‌ها بودند.

در این مسیر رهبران بزرگی، چون سید کاظم الحسینی، الحاج امین الحسینی، عبدالقادر الحسینی و شیخ عزالدین قسام دراین مسیر به شهادت رسیدند.

خرید زمین

یهودیان در دوره قیمومت انگلستان از راه‌های مختلفی اقدام به خرید زمین کردند:

راه نخست، زمین‌هایی که متعلق به اقلیت یهودی ساکن در فلسطین بود. این زمین‌ها بالغ بر ۶۵ هزار هکتار می‌شد. در این زمینه جریان فراماسونی موجود در فلسطین که توسط دولت اتحاد و ترقی در ترکیه هدایت می‌شد اقدام به خرید زمین کرد که زمین‌های خریداری شده توسط این جریان ماسونی نیز بخشی از این ۶۵ هزار هکتار را شامل می‌شد. یکی از این ماسون‌ها سیدضیاءالدین طباطبایی، کودتاچی ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ بود که زمین‌ها را از فلسطینی‌هایی که به یهودیان زمین نمی‌فروختند، خریداری کرده، این زمین‌ها را به یهودیان منتقل می‌کردند.

راه دوم، از طریق دولت قیمومت انگلستان بود. دولتی که انگلستان در فلسطین ساکن کرد ۶۶.۵ هزار هکتار زمین را در اختیار جنبش صهیونیزم قرار داد. این زمین‌های زمین‌ها و ساختمان‌های دولتی بود که از دوره عثمانی اماکن دولتی و حاکمیتی محسوب می‌شد و می‌باید در اختیار دولت فلسطینی آینده فلسطین قرار می‌گرفت.

راه سوم، خرید زمین از طریق فئودال‌های لبنانی و سوری بود. فلسطین پیش از قیمومت انگلستان بخشی از قلمرو عثمانی بود که شامل سوریه، لبنان، اردن، فلسطین، ترکیه و بخشی از عراق می‌شد. فئودال‌ها و ملاکان زمین دار و ثروتمندی که به فلسطین تعلق خاطری نداشتند و عِرق ملی در آن‌ها وجود نداشت و به دنبال ثروت و ملک در هرجایی ساکن می‌شدند. از سوی دیگر با تقسیم قلمرو عثمانی پس از فروپاشی آن امپراتوری که به ۳ بخش، فلسطین، لبنان و سوریه و شرق اردن تقسیم شده بود زمین‌های بسیاری از این فئودال‌ها در مرزبندی‌هایی قرار گرفته بود که آن‌ها دیگر به آن دسترسی نداشتند لذا با پیشنهاد‌های اغواکننده‌ای که آژانس یهود و جنبش صهیونیزم به آن‌ها می‌داد به راحتی زمین‌هایی را که در اختیار داشتند به آن‌ها می‌فروختند. صهیونیست‌ها از این طریق ۶۰.۶ هزار هکتار زمین به دست آوردند.

راه چهارم، خرید از خود فلسطینی‌هایی بود که با انگیزه‌های متفاوت زمین‌های خود را علناً به صهیونیست‌ها فروختند. این افراد از سوی فلسطینی‌ها خائن معرفی می‌شدند و بسیاری از آن‌ها از سوی ملت فلسطین اعدام انقلابی شدند. اسامی خانواده‌هایی که در این بخش و بخش سوم یعنی فئودال‌ها زمین‌های خود را به صهیونیست‌ها فروختند در اسناد تاریخی فلسطین ثبت شده و موجود است. صهیونیست‌ها از این طریق نیز ۳۰ هزار هکتار زمین خریداری کردند. یعنی فلسطینی‌ها فقط ۳۰ هزار از کل ۲.۷ میلیون هکتار زمین فلسطین، معادل ۱.۸%، را به یهودیان فروختند.

در مجموع اراضی خریداری شده از ۴ روش فوق حدود ۲۲۰ هزار هکتار از زمین‌های فلسطین را شامل می‌شد. مجموع اراضی فلسطین ۲.۷ میلیون هکتار است که رقم فوق حدود ۸% کل فلسطین را شامل می‌شود. در کتاب «فروش زمین شایعه یا واقعیت» این رقم با کمی تفاوت حدود ۶% کل فلسطین ذکر شده است.

خیانت انگلستان

زمانی که انگلستان از سوی جامعه ملل به عنوان قیم فلسطین معرفی شد در سندی که برای این قیمومت نوشته شد موظف شد طی ۱۰ سال شرایط را برای برپایی حاکمیتی فلسطینی برای فلسطینیان فراهم کند. در حقیقت از سوی جامعه ملل به دلیل آنکه پس از جنگ جهانی اول و فروپاشی امپراتوری عثمانی، شرایط تأسیس دولت و حاکمیت برای فلسطینی‌ها فراهم دیده نشد، این نهاد بین المللی انگلستان را موظف کرد تا این شرایط را طی یک دوره ۱۰ ساله فراهم کند. اما انگلیسی همانگونه که در اعلامیه بالفور به یهودیان قول داده بودند، سند جامعه ملل را تنها وسیله‌ای برای حاکمیت قرار دادند و طی ۲۸ سال قیمومیت، شرایط را برای تأسیس وطن قوم یهود آماده کردند.

زمانی که صهیونیست‌ها تصمیم به تأسیس یک دولت جعلی در فلسطین گرفتند، طی یک اقدام هماهنگ شده، انگلیسی‌ها شبانه با کشتی‌های خود فلسطین را ترک کردند و تمام امکاناتی را که در اختیار داشتند در اختیار صهیونیست‌ها قرار دادند. انگلیسی‌ها که با ساز و برگ نظامی به فلسطین آمده بودند و حاکم انگلیسی فلسطین هم در تمام دوره قیمومیت یک فرمانده نظامی بود حتی سلاح‌ها و تجهیزات جنگی خود را نیز با خود نبردند و تمام آن‌ها را برای صهیونیست‌ها باقی گذاشتند.

قتل و کشتار برای غصب بقیه فلسطین

از زمانی که صهیونیست ها، رژیم جعلی صهیونیستی را رسما اعلام کردند، روند جدیدی برای به دست آوردن بقیه زمین‌های فلسطین آغاز شد. قتل و غارت و کشتار فلسطینی‌ها روشی بود که صهیونیست‌ها آن را پیش گرفتند. کشتار‌های وسیع موجب شد میلیون‌ها فلسطینی از ترس جان خود زمین‌های خود را رها کنند و از سرزمین مادری خود به جا‌های دیگر پناه ببرند.

جمع بندی

براساس آمار موجود که همگی در اسناد ملی فلسطین موجود بوده و این آمار از دفاتر رسمی ثبت به دست آمده است، فلسطینیان با درک موقعیتی که برای آن‌ها ایجاد شده بود، هرگز زمین‌های خود را به یهودیان نفروختند. تنها ۱.۸% زمین‌ها مستقیما توسط فلسطینی‌ها به صهیونیست‌ها فروخته شد. بقیه زمین‌هایی که از طریق فئودال ها، جریان ماسونی و یهودیان قدیمی ساکن فلسطین در اختیار صهیونیست‌ها قرار گرفت نیز شامل کمتر از ۷% کل فلسطین می‌شود.

آنچه از آن روز به عنوان کل فلسطین در اختیار صهیونیست‌ها قرار گرفته است زمین‌هایی است که از طریق قتل، غارت و کشتار به دست صهیونیست‌ها افتاده است.

حال قضاوت با شما است: فلسطینی‌ها زمین‌های خود را فروختند؟

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
عاااالی و اطلاعات فوق العاده کامل
نظر شما
آخرین اخبار
اخبار جعلی علیه قوه قضائیه، از فعال فضای مجازی تا حمید رسایی
وضعیت آب و هوای کشور ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
معاون وزیر خارجه: تلاش آمریکا برای پیشگیری از امکان هرگونه مذاکره
مازوت‌سوزی گزینه آخر وزارت نیرو است
آذربایجان شرقی پیشرو در توسعه شهرک‌های کشاورزی کشور
سامانه خدمات حمایتی زنان سرپرست خانوار در مراحل نهایی آزمایش
تجمیع فعالیت دستگاه‌های اجرایی در سامانه جامع آموزش عمومی قرآن
گرشاسبی مدیرعامل باشگاه فولاد خوزستان شد
تدارک سیما برای مخاطبان
آمریکا، حامی قلدر منطقه
شهید تهرانی مقدم، مردی از تبار ایمان، علم و عمل بود
اجرای برنامه مشترک ورزشی رزمی کاران و باستانی کاران در میاندوآب
کاهش سر فاصله سرویس دهی ناوگان بی.آر.تی در جنوب پایتخت
ذخیره ۳.۳ میلیارد مترمکعب سوخت نیروگاه‌ها
صعود مسعود عبدالمالکی به مرحله دوم
همیشه پای نفت در میان است
تکذیب گران شدن بنزین
رفت و آمد قطار فَدَک، هفته‌ای یک روز بین ساری – مشهد
اعزام هزار فرهنگی به اردوی راهیان نور جنوب کشور
بهره برداری از دسترسی‌های تقاطع بزرگراه‌های خرازی - دوگاز؛ آبانماه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
بازدید سرلشگر موسوی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۰ آبان ۱۴۰۴
خبر‌های خوش از پرداخت مطالبات دارو
کلاهبرداری به بهانه حمل بار و اثاثیه
استقلال ملی، مسیر رسیدن به پیروزی و اقتدار
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
اخبار کوتاه از مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
واکنش رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به ماجرای سفر ۵۰ میلیاردی برزیل
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
توسعه گام‌های صنعتی با تولید شمش فولاد در خراسان جنوبی
استخدام در سازمان صداوسیما  (۱ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
بررسی پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید پرند، فولادشهر و بینالود  (۱ نظر)