• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۰۸۴۸۱
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۱
اجتماعی » محیط زیست

فواید زنبورهای زرد برای بشریت

زنبورهای زرد شکارچیان حشرات موذی هستند، آنتی بیوتیک های قدرتمندی را در زهر خود تولید و گیاهان را گرده افشانی می کنند.

به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما، زنبور‌های زرد به سبب جثه و در ظاهر بسیار به زنبور‌های عسل شباهت دارند، اما در واقع از زنبور‌های وحشی هستند. طول یک زنبور زرد کارگر بطور متوسط ۱۲ میلی متر (نیم اینچ)، با خطوط متناوب به رنگ سیاه و زرد (گاهی سیاه و قرمز) بر روی شکم، و طول یک زنبور ملکه ۱۹ میلیمتر با طرح متفاوت بر روی شکم است.

 

فواید زنبورهای زرد برای بشریت


زنبور‌های زرد کارگر غالبا با زنبور‌های عسل اشتباه گرفته می شوند، اما از تفاوت‌های این دو این است که زنبور زرد، مو‌های قهوه‌ای ندارد و گرده گل حمل نمی کند و پا‌های پشتی اش نیز مو ندارد. آن‌ها مجهز به نیش نیزه شکلی هستند و به هنگام نیش زدن، این عمل را مکررا انجام می‌دهند تا به دشمن آسیب برسانند. گاهی نیز نیش در بدن دشمن باقی می‌ماند و از بدن زنبور جدا می شود.
زهر زنبور زرد و زنبور عسل، مگر در صورت حساسیت، بندرت کشنده است. زنبور زرد آرواره‌هایی قدرتمند برای جویدن سایر حشرات و خرطومی برای مکیدن شهد میوه‌ها دارد و در درختان، بوته‌ها یا در مکان‌های دارای حفاظ مثل سوراخ‌های دیوار یا کف خانه، اتاق‌های زیر شیروانی، ایوان‌ها و کپر‌ها و برآمدگی‌های لب بام، سوراخ‌های موجود در زمین و یا در لانه جوندگان لانه سازی می کنند. آن‌ها لانه را از فیبر چوبی که آنرا به شکل خمیر می‌جوند می‌سازند. از خویشان نزدیک زنبور زرد، زنبور سرخ می‌باشد.
زنبورها، شکارچی و نابودگر هستند. آن‌ها از حشرات دیگر از جمله «کرم‌های پروانه» (caterpillars) و مگس‌ها تغذیه می کنند. البته گاهی اوقات و به ندرت ممکن است شهد گل‌ها را نیز مصرف کنند. آن‌ها جذب بوی غذای انسان‌ها خصوصا نوشابه‌های شکردار مزه می شوند.
آن‌ها خوابگاه و آشیانه خود را به وسیله بزاق دهان و خمیر‌های کاغذی می سازند. آن‌ها مواد مختلف را جویده و به وسیله آن آشیانه خود را به شکل دایره‌ای می سازند. آن‌ها ترجیح می دهند که آشیانه خود را در یک پناهگاه مناسب مانند زیر ایوان و رواق منازل بسازند.
خصوصیات رفتاری زنبور‌های عسل این است که از نیش خود به عنوان آخرین اسلحه و معمولا فقط در دفاع از خود و کندویشان استفاده می‌کنند.
اگر شما بدون اینکه زنبور‌های عسل را با استفاده از دود، آرام کنید تعمدا مزاحم آن‌ها و کندویشان شوید به سرعت با نیش‌های خاردار تعداد زیادی حشره مواجه خواهید شد. به دلیل خاردار بودن نیش زنبور‌های عسل، پس از گزیده شدن به وسیله این حشرات، نیش آن‌ها بر روی پوست بدن شما باقی خواهد ماند. این نیش در واقع از قسمت سینه زنبور عسل جدا و کنده می شود و اضطراب ناشی از این حادثه، به سرعت سبب مرگ این حشره می شود.

 

فواید زنبورهای زرد برای بشریت


زنبور‌ها با توجه به اینکه شکارچی و مهاجم هستند طبیعتا حالتی تهاجمی‌تر دارند. این حشرات ممکن است با کوچکترین تحریک و انگیختگی، به سرعت واکنش نشان داده و شما را نیش بزنند. نیش زنبور‌ها مسطح و صاف است و به راحتی از داخل پوست شما خارج می شود. اگر شما به یک زنبور در نزدیکی محل زندگی اش صدمه بزنید فرومون‌هایی (pheromone) را از خود متصاعد می‌کند که به اعضای خانواده اش هشدار می‌دهد و آن‌ها به محض مطلع شدن، از آشیانه خارج شده و به شما حمله می‌کنند.
برای کسانی که پرسیده اند منظور از زنبور‌های زرد چیست، اکنون یک پاسخ جامع ارائه شده است. آن‌ها شکارچیان حشرات موذی هستند، آنتی بیوتیک‌های قدرتمندی را در زهر خود تولید می‌کنند، گیاهان را گرده افشانی می‌کنند و حتی یک میان وعده مغذی درست می‌کنند.
مزایای حشرات بسیار منفور برای انسان در اولین بررسی علمی عمده خدمات زيست بوم آن‌ها ارائه شده است. این مرکز بر روی ۳۳ هزار گونه شناخته شده زنبور‌های شکاری متمرکز شده است که در هر گوشه دنیا نیش دارند و زندگی می‌کنند.
جلیقه‌های زرد و شاخدار، آفات پیک نیکی که به زنبور‌ها نام بدی بخشیده اند، بخش کوچکی از همه گونه‌های زنبور‌ها را تشکیل می‌دهند. اما حتی آن‌ها کمک‌هایی را نیز ارائه می‌کنند که کمتر شناخته شده است، مانند چرخاندن کبوتر‌ها روی تکه‌های سبزیجات. سم زرد جلیقه نیز به عنوان یک درمان امیدوار کننده سرطان در حال بررسی است.

فواید زنبورهای زرد برای بشریت

در ماه مه سال ۲۰۱۹، گزارشی منتشر شد که نشان می‌داد زنبور‌ها قادر به استدلال و منطق هستند. اکنون، طبق یک مطالعه جدید منتشر شده در Biological Reviews، مشخص شد که این حشرات مزاحم نیز برای بشریت بسیار مفید هستند.
تحقیقات قبلی تابستان از سال ۲۰۱۸ نشان داد که به طور کلی مردم از زنبور‌ها متنفر هستند.
پروفسور سیریان سامنر از دانشگاه کالج لندن گفت: واضح است که ما با زنبور‌ها ارتباط عاطفی بسیار متفاوتی نسبت به زنبور‌های عسل داریم - ما مدت هاست که با زنبور‌های عسل هماهنگ زندگی می‌کنیم، برخی از گونه‌ها را اهلی می‌کنیم، اما فعل و انفعالات انسان‌های زنبور عسل اغلب ناخوشایند هستند، زیرا باعث خراب شدن پیک نیک‌ها و لانه سازی در خانه‌های ما می‌شوند.
وی در ادامه افزود: با وجود این، ما برای محافظت از مزایای زیست محیطی که برای سیاره ما به ارمغان می‌آورند، باید به طور فعال تصویر منفی از زنبور‌ها را اصلاح کنیم. آن‌ها با کاهش مشابه زنبور‌ها روبرو هستند و این چیزی است که جهان توانایی پرداخت آن را ندارد.

توقف نفرت از زنبور!
سامنر استدلال می‌کند که زنبور‌ها فواید بسیار گرانبهایی دارند. می‌توان از آن‌ها برای کنترل آفات بدون استفاده از حشره کش‌ها و همچنين  گرده افشان گیاهان استفاده کرد، از سم آن‌ها می‌توان در تحقیقات پزشکی (به عنوان مثال درمان‌های سرطان) استفاده کرد و حتی می‌توان آن‌ها را به عنوان جایگزین گوشت مصرف کرد (از نظر فنی هنوز گوشت است، اما خوب است)؛ و ضروری است که ما درک اهمیت آن‌ها درزيست بوم های خود را شروع می‌کنیم تا شاهد کاهش بیشتر جمعیت آن‌ها نباشیم.
به گفته سامنر، زنبور‌ها حداقل از ۹۶۰ گونه گیاهی بازدید می‌کنند. ۱۶۴ گونه از جمله ارکیده کاملاً برای گرده افشانی به آن‌ها وابسته است.

 

فواید زنبورهای زرد برای بشریت


همچنین، معلوم می‌شود که اکثر زنبور‌ها نیش نمی‌زنند. طبق نشنال جئوگرافیک، بیشتر زنبور‌ها در واقع گونه‌های منفرد و بدون نیش هستند؛ و همه آن‌ها با کنترل جمعیت حشرات آفات بیش از ضرر برای انسان مفید هستند.
خوب، زنبور‌ها از کجا شهرت بدی پیدا کرده اند؟ شاید این شکل بدن آن‌ها باشد که ما را به ترس از یک احتقان احتمالی سوق می‌دهد. همچنین ممکن است مزایای بسیاری از زنبور‌ها به اندازه کافی تبلیغ نشده باشد.
این مطالعه در مجله Biological Reviews منتشر شده است و ۵۰۰ گزارش علمی درباره زنبور‌های سوزان را در نظر می‌گیرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
سلام، چند سال پیش من حالت کسالت و سستی داشتم و با گزیده شدن توسط یک زنبور زرد بعد از چند دقیقه احساس شادابی بهم دست داد و کسالت و سستی من رفع شد، دلیلش هنوز برام مبهم هست، نیش زنبور عسل همچین اثری رو روی من نمیذاره
نه. باواااا .............
تا کنون بارها و بارها توسط زنبور عسل گزیده شده ام و بعد از چند روز حل شده .ولی بیست روز پیش یک زنبور زرد لاله گوش سمت چپ مرا نیش زده نه تنها بهبود نیافته بلکه درد ش بیشتر هم شده از جای نیش مایعی بیرون میاد و خشک میشه .نمیتونم به طرف چپم بخوابم
نظری ندارم
نظر شما
آخرین اخبار
روزگاری کودکان زیر سایه موسفیدان قد می کشیدند
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
مسئولیت‌های اجتماعی معادن به‌صورت منسجم، هدفمند و قانون‌مند اجرا شوند
شورای عالی انقلاب فرهنگی، ستون نظام فرهنگی کشور
کشت زعفران راهکار مقابله با کم آبی
پیشرفت بیش از ۷۰ درصدی بیمارستان شهید مفتح ورامین
استاد آواز زنجانی در جمع مفاخر میراث ناملموس جهانی
بازارچه میوه با قیمت مصوب به زودی در شهر راه‌اندازی می‌شود
رصد انبارهای کالاهای اساسی در استان تهران؛ هیچ کمبودی وجود ندارد
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آموزش رایگان مشاغل خانگی به دانش آموزان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۰ آبان ۱۴۰۴
اجرایی شدن زیست بوم‌های دیجیتال دولت
در پی انتشار کلیپ غیراخلاقی منتسب به بازیکن ملوان بندر انزلی
افزایش سرمایه‌گذاری و اشتغال در بخش تعاون خورشیدی خراسان جنوبی
بهداد سلیمی: ٣ نشان ایلیا صالحی در شرایطی ویژه به دست آمد
ورود گردشگران لهستانی به خراسان جنوبی
پیکر مادر شهید خاکباز یگانه با حضور مردم شهید پرور قم تشییع شد
فعالیت تولیدی ۱۴ واحد گلخانه‌ای در شهرستان مهاباد
توسعه گام‌های صنعتی با تولید شمش فولاد در خراسان جنوبی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
ریشه‌کنی گرانی شرط اثرگذاری عملکرد دستگاه‌های نظارتی
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
تصویب حسابرسی سال مالی شورای اسلامی شهر تبریز
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
منابع مرحله پنجم کالابرگ برای هفت دهک تامین شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۹ آبان ۱۴۰۴
زنجان؛ پشت درهای بسته یک مرکز تعویض پلاک
خراسان جنوبی خاستگاه اردو‌های جهادی
بازدید سرلشگر موسوی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما
استخدام در سازمان صداوسیما  (۱ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)