پخش زنده
امروز: -
مجری طرح خودکفایی گندم وزارت جهاد کشاورزی: امسال ۳۰ هزار هکتار از دیم زارهای مازندران تحت پوشش اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها قرار میگیرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران، مجری طرح خودکفایی گندم وزارت جهاد کشاورزی دیروز در جلسه هماندیشی اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها و کشت قراردادی گندم در مازندران گفت: مقرر شد امسال دو میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی در کشور تحت پوشش اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها قرار گیرد که سهم مازندران ۳۰ هزار هکتار است.
سهراب سهرابی با اشاره به اینکه طرح جهش تولید در دیمزارها از دو سال گذشته آغاز شده افزود: هدف از اجرای این طرح افزایش درآمد کشاورزان و خودکفایی و تامین نیاز محصولاتی است که در مناطق دیم کشت میشود.
به گفته وی در این راستا با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام (ره) این طرح در ابتدا به صورت پایلوت در ۶ استان اجرا شد و امسال در ۱۵ استان عملیاتی خواهد شد.
وی راه نجات محصولات زراعی را اجرای کشتهای قراردادی عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه مازندران ظرفیتهای خوبی از لحاظ شرایط آب و هوایی و اکولوژیک دارد به هیمن دلیل میطلبد اجرای کشتهای قراردادی در دستورکار قرار گیرد.
مجری طرح خودکفایی گندم وزارت جهاد کشاورزی افزود: مصرف کودهایی شیمیایی در کشتهای پاییزه و گندم در استان مازندران از نرُم مصرفی کمتر است و همین امر یکی از دلایلی است که تولید را کاهش میدهد، به همین منظور میطلبد مصرف کودهای فسفر و پتاس در کشتهای پاییزه مورد توجه قرار گیرد.
سهرابی با بیان اینکه قیمت گندم از دو سال قبل از دو هزار و ۵۰۰ تومان به هفت هزار و ۵۰۰ تومان افزایش پیدا کرده است، گفت: خوشبختانه قیمت خرید تضمینی گندم به قیمت جهانی نزدیک شده است.
وی خاطر نشان کرد: به طور متوسط میانگین نیاز گندم در ایران ۱۳ میلیون تن است که ۱۰ میلیون تن برای مصرف نان و مابقی برای سایر مصارف است که با این میزان تولید در کشور رسیدن به مرز خودکفایی امکانپذیر است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران هم با بیان اینکه کشت قراردادی در استان در حال شکلگیری است، گفت: ۹۵ هزار هکتار دیمزار در استان داریم که ۲۵ هزار هکتار آن به کشت جو و ۲۳ هزار هکتار به کشت گندم و مابقی به کشت علوفه اختصاص پیدا کرده است.
مجید بهادری افزود: سالهای قبل اقدامات موثری در جهت تقویت تولید در دیمزارها انجام شد، اما به دلیل وضعیت اقتصادی ضعیف دیمکاران نسبت به سایر مناطق انجام کشت به روش دیم اندکی سختتر است.
وی تصریح کرد: کشت به روش نوتیلیج در مناطق دیمزار را آغاز کردیم که توانستیم امسال ۲۲۶ هکتار را به مرحله اجرا در بیاوریم.