• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۳۲۱۸۱
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۳
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

مهمترین علائم سکته قلبی را بشناسید

همیشه علائم سکته قلبی به صورت آشکار بروز نمی‌کنند تا شخص و یا اطرافیان او متوجه شوند؛ لازم است علایم سکته قلبی را بهتر بشناسید.

مهمترین علائم سکته قلبی را بشناسیدبه گزارش خبرگزاری صداو سیما؛ اگر مطمئن نیستید که قلب شما درست کار می‌کند و یا نه، علائمی که تجربه می‌کنید طبیعی هستند یا خیر و اگر سن شما بیش از شصت سال است، اضافه وزن، فشار خون، دیابت و کلسترول خون دارید، حتما به یک پزشک متخصص مراجعه کنید. این مسائل از جمله عوامل پرخطر در سکته قلبی به شمار می‌آیند و لازم است علایم سکته قلبی را بهتر بشناسید.
 
• ناراحتی در قفسه سینه:
اگر دچار سکته قلبی شده باشید در ناحیه قفسه سینه خود احساس درد، تنگی یا فشار می‌کنید. این احساس درد بیشتر از یک تا دو دقیقه طول می‌کشد و ممکن است که در حین فعالیت فیزیکی و یا استراحت نیز بوجود بیاید.
اگر با فشار دادن و یا لمس کردن درد بیشترمی‌شود، احتمالا مربوط به قلب نیست، اما معاینه دکتر ضروری است. در نظر داشته باشید که گاهی سکته‌های قلبی بدون هیچ دردی در قفسه سینه اتفاق می‌افتد و این احتمال بین زنان بسیار معمول است.
 
• حالت تهوع، سوزش سر دل یا معده درد و سوء هاضمه:
علائم سکته قلبی می‌تواند با علایم گوارشی همراه شوند و گاهی افراد در حین سکته قلبی استفراغ می‌کنند و این نشانه‌ها در بین زنان بیشتر از آقایان می‌باشد. این مسئله درست است که نشانه‌های گوارشی می‌توانند کاملا بی ربط به مشکلات قلبی باشند، اما اگر در کنار علائم گوارشی هر یک از دیگر علائم سکته قلبی را مشاهده کردید و از ناراحتی قلبی خود مطلع هستید، حتما به پزشک مراجعه کنید.
 
• احساس دردی که تا بازو‌ها منتشر می‌شود:
درد‌های پیشرونده به سمت بازو‌ها در سمت چپ بدن از علائم سکته‌های قلبی است. این درد همیشه از قفسه سینه آغاز می‌شود و به سمت خارج از بدن حرکت می‌کند، اما گاهی پیش می‌آید که این درد در بازو‌ها به شدت برسد و بعد مشخص شود که سکته قلبی بوده است.
 
• سرگیجه و سبکی سر:
اگر یک باره تعادل خود را از دست دادید و به طور همزمان در قفسه سینه خود احساس درد کردید یا دچار تنگی نفس دچار شدید فورا با اورژانس تماس بگیرید.
البته سرگیجه و سبکی سر می‌تواند به علت افت فشار خون هم باشد، زیرا در این حالت قلب به خوبی نمی‌تواند خون را پمپاژ کند.
 
• درد فک و یا گلو:
درد گلو و فک به تنهایی از علائم سکته قلبی نیست، اما اگر در قفسه سینه خود احساس درد و ناراحتی دارید که به سمت فک و گلو کشیده می‌شود باید فورا با پزشک مشورت کنید تا مطمئن شوید که خطر سکته قلبی شما را تهدید نمی‌کند.
 
• خستگی و بی رمقی زود هنگام:
اگر به تازگی زود خسته می‌شوید و یا در انجام کاری که قبلا بدون مشکل انجام می‌دادید به مشکل بر می‌خورید مانند حمل وسیله از اتومبیل تا منزل و یا بالا رفتن از پله ها، حتما با پزشک خود مشورت کنید. خستگی‌های بسیار زیاد و یا ضعف‌های بدنی بی دلیل که بیشتر در بانوان رخ می‌دهد می‌تواند از نشانه‌های حمله قلبی باشد.
 
• خروپف کردن:
خروپف‌هایی که از حد معمول خود فراتر هستند و بیشتر شبیه به نفس نفس زدن و یا خفگی باشند نشانه وقفه تنفسی است که این کار فشار اضافی به قلب وارد می‌کند. اگر دکتر تشخیص بدهد که شما به وقفه تنفسی مبتلا هستید برای شما یک دستگاه CPAP تجویز می‌کند که در هنگام خواب مدام جریان هوا را درون نای شما بفرستد.
 
• تعریق:
وجود عرق سرد بدون دلیل بر روی بدن می‌تواند از علایم سکته قلبی باشد. اگر به همراه عرق سرد بدون دلیل هر یک از دیگر علائم ذکر شده در متن را دارید فورا با اورژانس تماس بگیرید تا شما را به بیمارستان برساند. در این مواقع هیچگاه خودتان رانندگی نکنید.
 
• سرفه‌های بی وقفه:
اگر از ناراحتی قلبی رنج می‌برید و می‌دانید که در معرض خطر احتمال سکته قلبی هستید و سرفه هایتان مداوم و با خلط سفید و صورتی رنگ همراه است حتما نزد پزشک بروید. زیرا وقتی قلب عملکرد صحیح نداشته باشد، خون به درون ریه‌ها نشت می‌کند.
 
• ورم کف پا، مچ پا و ساق پا:
وقتی که قلب نتواند خون را با سرعت لازم پمپاژ کند، خون در رگ‌های پا جمع می‌شود و باعث تورم می‌شود. عارضه‌های قلبی موجب دشواری کار کلیه‌ها و خروج آب و سدیم اضافی از بدنمی شوند.
 
• ضربان نامنظم قلب:
اگر به طور معمول ریتم قلب شما بالا و پایین می‌شود و برای چند لحظه کوتاه ضربان قلب شما تند و نامنظم می‌شود احتمال بیماری قلبی به نام فیبریلاسیون دهلیزی در شما وجود دارد که حتما باید با پزشک مشورت کنید.
 
عوامل افزایش دهنده خطر سکته قلبی
• سیگار کشیدن
• بالا بودن فشار خون
• چربی زیاد
• اضافه وزن
• وراثت
• عدم کنترل مناسب کلسترول خون
• ابتلا به بیماری قند خون
• سکته قلبی در مردان بیشتر است.
• با افزایش سن خطر ابتلا به سکته قلبی زیاد است.
 
اقدامات اولیه در مواجهه با بیمار سکته قلبی
• در حد امکان بیمار را از انجام هر گونه فعالیت اضافه همچون راه رفتن، دویدن و بالا رفتن از پله‌ها باز داشته و وی را در حالت استراحت کامل قرار دهید.
• بر روحیه خود مسلط باشید و همه تلاش تان را برای کاهش اضطراب بیمار به کار گیرید، از هر گونه سرو صدا، گریه و شیون و هر چیزی که موجب ایجاد اضطراب بیمار می‌شود، خودداری کنید.
• از دادن هر خوراکی یا آشامیدنی به بیمار خودداری نمایید.
• اگر بیمار دچار تنگی نفس شد، وی را به حالت نشسته قرار داده و پاهایش را آویزان کنید.
• اگر بیمار دچار افت فشار خون می‌باشد، وی را به حالت خوابیده قرار داده و پاهایش را بالاتر از سطح بدنش نگهدارید، همچنین لباس‌های اطراف گردن و قفسه سینه اش را شل کنید.
• سعی کنید هر چه سریعتر بیمار را با آمبولانس و یا وسیله شخصی به بیمارستان منتقل کنید، از این رو در این مورد زمان را از دست ندهید.
• در صورتی که بیمار بیهوش باشد، عملیات قلبی عروقی را برای وی به درستی اجرا کنید.
 
اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از سکته قلبی
• داشتن رژیم‌های غذایی کم نمک و استفاده از سبزیجات و میوه
• پرهیز از مصرف غذا‌های پرچرب و سرخ شده با کلسترول بالا
• انجام ورزش و فعالیت‌های بدنی مناسب
• پرهیز از مصرف غذا‌های فست فود و حاضری مثل سوسیس، کالباس و نوشابه‌های گازدار
 
اقدامات درمانی برای بیماران سکته قلبی
افرادی که دچار حمله قلبی می‌شوند جزو بیماران اورژانسی محسوب می‌شوند و احتمال بستری شدن و مراقبت‌های ویژه تحت نظر پزشک ضروری می‌باشد، در نتیجه پایش مداوم نوار قلب فورا آغاز خواهد شد، چون ضربات نامنظم قلبی مهمترین دلیل مرگ در ساعت‌های اولیه بعد از حمله قلبی است، از این رو معمولا اکسیژن تجویز خواهد شد، حتی در صورتی که اکسیژن خونش طبیعی باشد، زیرا با این کار اکسیژن کافی در اختیار تمام بافت‌های بدن قرار گرفته و کار قلب راحت‌تر خواهد شد. همچنین استفاده از دارو‌های نیتروگلیسیرین وریدی و یا دارو‌هایی برای کنترل درد و کاهش نیاز قلب به اکسیژن تجویز می‌شوند، ممکن است در مواردی دارو‌های ضد درد نیز برای حمله قلبی استفاده شود.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نمایش مظلومیت قربانیان بمباران شیمیایی سردشت با راه‌اندازی موزه صلح
صالح‌آباد و جنت آباد یکپارچه در بدرقه شهید گمنام
لرستان،سوگوار شهادت ام ابیها
بازدید ۳۷ هزار گردشگر داخلی و خارجی از قلعه بسطام چایپاره
استقبال دانش اموزان و دانشجویان از پیکر مطهر شهدای گمنام
بازگشت پول به حساب سیزده مالباخته در فضاي مجازي
الگوی مصرف سوخت صنایع در مهر ۱۴۰۴ اعلام شده بود
بازگشت مسافرانی که هم میمهانند و هم میزبان
بهره برداری از طرح جهادی ساخت مدرسه در شهرستان شوشتر
وداع با پیکر پاک و مطهر شهدای گمنام در شهرکرد
توقف روند افزایشی ابتلا به آنفلوآنزا در خراسان رضوی
کارآفرینی موفق در بالاجاده؛ توسعه واحد پرورش قارچ با تکیه بر صبر و باور
ضبط پوشاک مستعمل قاچاق درمیاندوآب
افتتاح و کلنگ زنی طرح‌های عمرانی فرماندهی انتظامی گیلان
برخورد با واحد‌های آلاینده شهرک صنعتی چرمشهر
جمع آوری بیش از ۲۳۱ هزار برگ از اسناد شهدا در آذربایجان غربی
آغاز هفته دوم لیگ برتر والیبال با برتری خانگی شهداب
بازدید مسئولان از کتابخانه سردار شهید سیاوش امیری
شکارچی مسلح نیمه‌شب در بهاباد زمین‌گیر شد
شکست گیتی پسند صدرنشین در روز برتری مس سونگون
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌ها در روز‌های سه شنبه و چهار شنبه
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و تأخیر در شروع کار ادارات در شهرستان‌های آذربایجان‌غربی
آغاز فرایند عرضه خودرو‌های وارداتی از فردا
تعطیلی مراکز آموزشی و ادارات برخی مناطق آذربایجان شرقی
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
فردا، تشییع پیکر شهدای گمنام دفاع مقدس
ضرورت توجه مسئولان به فراهم شدن زمینه بروز استعدادها
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
یک کشته و ۱۶ مصدوم در تصادف بزرگراه بستان آباد _ تبریز
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
ضرورت اجرای طرح‌های نوآورانه برای توسعه اقتصاد دریامحور در کیش  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
بازدید وزیر اقتصاد از بزرگترین گلخانه هیدروپونیک خاورمیانه  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)