• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۵۱۰۸۹
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۵:۲۵
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

۶۰ درصد صادرات دارویی در بخش زیست فناوری

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری گفت: ۶۰ درصد صادرات کشور در زمینه دارویی مربوط به شرکت‌های دانش بنیان در حوزه زیست فناوری است.

به گزارش خبر گزاری صدا و سیما ، مصطفی قانعی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه گرانترین دارو‌ها مانند دارو‌هایی ضد سرطان، هموفیلی و کرونا مربوط به حوزه زیست فناوری است افزود: با حمایت مسئولان از شرکت‌های دانش بنیان در حوزه زیست فناوری اکنون از خروج یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار ارز برای واردات دارو جلوگیری می‌شود.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری گفت: در زمینه زیست فناوری با توجه به اینکه فقط در حوزه دارو وارد شده ایم رتبه سوم آسیا را داریم.
وی افزود: دارو در حوزه زیست فناوری رتبه هشتم اقتصادی را دارد و رتبه‌های برتر مربوط به انرژی، غذا و کشاورزی است.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری  با بیان اینکه بخش زیست فناوری امنیت کشور را در حوزه دارو تضمین کرده است گفت: کیت تشخیص کرونا را سه ماهه ساختیم و به عنوان دومین کشور پس از آمریکا سازنده داروی کم کردن ورم ریه هستیم.
آقای قانعی با بیان اینکه در ورود شرکت‌های دانش بنیان زیست فناور به بخش کشاورزی موفق نبوده ایم افزود: اگر وارد این بخش شده بودیم سهم آن در اقتصاد بسیار بیشتر از دارو بود.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری گفت: مسئولانی که بخواهند زیرمجموعه خود را دانش بنیان کنند از نظر توان علمی و فناوری مشکلی در کشور نداریم و می‌توانیم آن بخش را به سرعت متحول کنیم.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


دبیر ستاد توسعه زیست فناوری افزود: برای جلوگیری از واردات باید مطالبه گری ایجاد شود تا دستگاه‌ها در مدت زمان مشخصی ارزوری خود را کاهش دهند.
وی ادامه داد: باید به وزراء که اولویت‌های زیر مجموعه‌های خود را بهتر می‌شناسدتکلیف شود ارزوری مجموعه‌های خود را با تکیه بر شرکت‌های دانش بنیان داخلی کم کند.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری  افزود: ۱۰ میلیارد دلار واردات غذا و نهاده‌های دام و طیور داریم که می‌توانیم با استفاده از شرکت‌های دانش بنیان زیست فناوری داخلی این رقم را تا ۵۰ درصد کاهش دهیم.
آقای قانعی گفت: برنامه این کار نیز موجود است و بخش فناوری و شرکت‌های دانش بنیان آماده انجام آن هستند.
وی ادامه داد: البته باید برای کاهش واردات مطالبه گری وجود داشته باشد.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری افزود: اگر ارز دولتی به واردات دارو اختصاص دهیم تولید داخل نمی‌تواند پیشرفت کند.
وی گفت: به عنوان نمونه به آلمان پلاسما صادر می‌کردیم و این کشور از پلاسمای ما محصولاتی تولید و به ایران صادر می‌کرد بنابراین آن محصولات را در کشورمان تولید کردیم، اما قیمت تمام شده آن بدلیل اختصاص ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به وارد کننده بسیار گران‌تر از نمونه آلمانی تمام می‌شد.
آقای قانعی افزود: شرکت‌های بیمه نیز دارو‌هایی که قیمت کمتری دارند پوشش می‌دهند البته با وجود گرانتر بودن قیمت محصول داخلی مشکل پوشش شرکت‌های بیمه حل شد.
وی ادامه داد: اگر ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به مواد اولیه شرکت‌های دانش بنیان و خرید دستگاه‌های مورد نیاز آن‌ها اختصاص داده شود هیچ محصول خارجی نمی‌تواند با ما رقابت کند.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری گفت: در صادرات محصولات دانش بنیان نیز مشکل ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی وجود دارد و ظرفیت بسیار بزرگ محصولات این شرکت‌های را در صادرات محدود کرده ایم و می‌گوییم باید مابه التفاوت ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی را واریز کنید، اما مشخص نکرده ایم این پول کجا باید واریز شود.
مهدی الیاسی معاون سیاستگذاری معاونت علمی ریاست جمهوری نیز در این برنامه گفت: حمایت از شرکت‌های دانش بنیان از سال ۸۹ با تصویب قانونی در این زمینه آغاز شد و این شرکت‌های رشد بسیار سریع و چشم گیری داشته اند.
وی افزود: شش هزار و ۷۰۰ شرکت دانش بنیان در بخش‌های مختلف صنعتی و خدماتی فعالند.
وی با بیان اینکه ظرفیت فعال دانش کشور تطابق خوبی با مسائل و نیاز‌های کشور دارد گفت: بلوغ شرکت‌های دانش بنیان مشروط به این است که تعامل آن را با بخش اقتصادی مرسوم پیش ببریم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


آقای الیاسی گفت: در حوزه سلامت بدلیل نیاز‌ها و سیاست گذاری‌های بهتر شرکت‌های دانش بنیان بسیار مناسب به نیاز‌های کشور پاسخ داده اند.
وی ادامه داد: هر جا واردات زیاد داریم مدیریت آن بخش‌ها تمایلی برای استفاده از ظرفیت‌های داخلی ندارد.
معاون سیاستگذاری معاونت علمی ریاست جمهوری افزود: نمونه این مسئله بخش کشاورزی است که جزو وارد کنندگان بسیار بزرگ هستیم و بخش خودرو نیز این گونه است.
وی گفت: مدیریت بازار، تامین مالی و سرمایه در گردش از چالش‌های بزرگ شرکت‌های دانش بنیان است.
وی ادامه داد: مدل‌های تامین مالی باید از جنس ذات اقتصاد باشد، زیرا بودجه نقاط ورود به تحقیقات را پوشش می‌دهد، اما وقتی محصول وارد تقاضا می‌شود مدل‌های مالی و سرمایه گذاری پاسخگو نیست.
آقای الیاسی افزود: حوزه نفت کمترین استفاده را از شرکت‌های دانش بنیان کرده است، زیرا مسائل صنعت نفت پیچیده‌تر از بخش‌های دیگر است.
وی گفت: بهانه‌ای که مدیران صنعت نفت در استفاده نکردن از شرکت‌های دانش بنیان می‌آورند این است که می‌ترسیم کار پیچیده را به شرکت‌های داخلی بدهیم و نهاد‌های نظارتی نیز اجازه این کار را نمی‌دهند.
معاون سیاستگذاری معاونت علمی ریاست جمهوری افزود: بدلیل نداشتن تجربه و توان مالی شرکت‌های داخلی در مناقصه‌های صنعت نفت برنده نمی‌شوند البته تلاش کرده ایم در مصوبه‌ای به عنوان تولید اول از محصولات این شرکت‌ها حمایت کنیم.
وی گفت: به عنوان نمونه اگر صنعت نفت از محصول بار اول شرکت‌های دانش بنیان داخلی استفاده کند مشمول ترک تشریفات خرید می‌شود.
معاون سیاستگذاری معاونت علمی ریاست جمهوری ادامه داد:با توجه به اینکه سه سال است مصوبه تولید بار اول را داریم، اما فقط بخش گاز جلو آمده و معادل ۳۰۰ میلیون دلار از شرکت‌های دانش بنیان خرید کرده است.
آقای الیاسی افزود: حتی صنعت برق بسیار بیشتر از صنعت نفت برای خرید از شرکت‌های دانش بنیان وارد شده است.
وی گفت: ما نباید فقط کارگاه و تولید بدون پایه داشته باشیم بلکه باید صنعتی شویم.
وی ادامه داد: ارزش افزوده دارو‌های تولید شده در بخش زیست فناوری با دارو‌های مرسوم قابل مقایسه نیست.
معاون سیاستگذاری معاونت علمی ریاست جمهوری افزود: در صنعت کشاورزی با استفاده از شرکت‌های دانش بنیان می‌توانیم کمتر از دو سال تحول چشم گیر ایجاد کنیم.
وی گفت: اکنون بهره وری ناوگان حمل و نقل جاده‌ای ما یک سوم دنیاست که می‌توانیم با استفاده از فناوری شرکت‌های دانش بنیان آن را بهبود دهیم.
آقای الیاسی ادامه داد: گردش مالی شرکت‌های دانش بنیان بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ هزار میلیارد تومان است و امکان چند برابر شدن این رقم با توجه به تقاضا‌ها وجود دارد.
آقای الیاسی افزود: برای کمک به شرکت‌های دانش بنیان زنجیره‌های اقتصادی را به طور تحلیل کرده ایم و نقاطی که شرکت‌های دانش بنیان می‌تواند در آن ارزش افزوده ایجاد کند مشخص کرده ایم.
معاون سیاستگذاری معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: سازوکار‌های تامین مالی و ضمانت‌های خوبی در قانون جهش دانش بنیان پیش بینی شده است.
محسن دهنوی عضو هیات رئیسه و رئیس فراکسیون دانش بنیان مجلس شورای اسلامی نیز در این برنامه گفت: زمانی که یک صنعت به این نتیجه می‌رسد که باید نفوذ فناوری در لایحه‌های مختلف آن اتفاق بیافتد و فناوری به تولید آن کمک کند پیشرفت می‌کند.
وی افزود: به عنوان نمونه بخش دارو از این سیاست استفاده کرد، اما صنعت نفت و خودرو در مقابل آن قرار دارند، زیرا سیاستگذار، مدیر دولتی و بخش‌های نیمه خصوصی برای حرکت به سمت فناوری احساس ضرورت نکرده اند.
آقای دهنوی با بیان اینکه در حوزه نفت و گاز یکی از وابسته‌ترین صنایع را داریم گفت: در حالی که توان تولید تجهیزات پیچیده این صنعت در داخل وجود دارد، اما بیشتر این تجهیزات وارد می‌شود و مانند این اتفاق در صنعت خودرو نیز وجود دارد.
وی ادامه داد: منتظر تایید مصوبه‌ای جهش دانش بنیان در شورای نگهبان هستیم که اگر این اتفاق بیافتد در سه ماهه ابتدای سال آینده اجرایی می‌شود.
آقای دهنوی گفت: منافع وارد کنندگان در بسیاری از بخش‌های مانع ورود شرکت‌های دانش بنیان به صنعت شده است البته تحریم‌ها موجب شد برخی سراغ این شرکت‌ها بیایند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


وی افزود: اکنون نفوذ فناوری در صنایع معدنی بسیار کم و خطوط تولید آن‌ها فرسوده و وارداتی است.
عضو هیات رئیسه و رئیس فراکسیون دانش بنیان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پلی اتیلنی که به صورت خام صادر می‌شود قابلیت تولید بیش از هزار نوع محصول از آن وجود دارد، گفت: تا زمانی که صادرات به صورت خام پرسود است شرکت‌های صادر کننده هیچگاه اجازه تشکیل صنایع پایین دستی را نمی‌دهند و این صادر کننده‌ها اکنون بیشتر خصولتی هستند.
وی ادامه داد: در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ اگر کسی مواد پتروشیمی و معدنی را به صورت خام صادر کند باید عوارض آن را بدهد بنابراین باید سود صادرات مواد خام کاهش یابد تا زنجیره تولید در صنایع پایین دست ایجاد شود.
وی گفت: اگر دولت، مجلس و بخش خصوصی کنار یکدیگر بایستند کمتر از چهار سال صنایع بزرگ کشور دانش بنیان می‌شود.
آقای دهنوی افزود: در زمان رای اعتماد به وزرای دولت به ویژه وزیر بهداشت و نفت از آن‌ها خواستیم برنامه‌های خود برای کاهش واردات کالا‌ها را در یک بازه زمانی مشخص اعلام کنند که تا کنون این اتفاق نیافتده است.
وی ادامه داد: در قانون الزام کرده ایم همه دستگاه‌های دولتی باید فهرست واردات سالانه بیش از یک میلیون دلار را در سامانه اعلام کنند واستعلام گرفته شود که اگر توان تولید داخلی آن کالا‌ها وجود دارد اجازه واردات داده نشود.
عضو هیئت رئیسه و رئیس فراکسیون دانش بنیان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نیمی از ارز وارداتی کشور به حوزه کشاورزی و واردات نهاده‌های دامی اختصاص می‌یابد افزود: دولت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ برای افزایش بهره وری نژاد دام وطیور برای شرکت‌های دانش بنیان بودجه قرار داده است که روند خوبی است و باید مطالبه، پیگیری و نظارت شود.
وی گفت: منابع مالی اجرای قانون جهش دانش بنیان نیز در مجلس مصوب شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سهیلا منصوریان: آماده‌ایم و فردا برای فینال می‌جنگم
افلاکی: مردم ایران لایق خوش رنگ‌ترین مدال‌ها هستند
بیش از ۴۷۰ هزار اتباع غیر مجاز در تهران خودجوش مراجعه کردند
پیش بینی بارش باران در نواحی شمالی سمنان
فشارهای مردمی مسئولان را برای حل مشکلات زیرساختی پردیس به میدان آورد
گلباران مزار شهدای فیروزکوه با حضور دانش‌آموزان آینده‌ساز
رقابت سهیلا منصوریان در نیمه نهایی ششمین دوره بازی‌های هم‌بستگی اسلامی ۲۰۲۵
حضور تمامی کشور‌های حوزه خزر در اجلاس استانداران قطعی شد
عمارت کلاه فرنگی کاربری فرهنگی خواهد داشت
درخشش بوکسورهای خردسال قمی در رقابت های کشوری
نشست تنش آبی و برق آذربایجان شرقی با حضور وزیر نیرو
آغاز عملیات ایمن‌سازی سه‌راهی حادثه‌خیز آیدانه در محور چالدران – خوی
معاون رئیس‌جمهور: لزوم تدوین طرح جامع گردشگری برای روستای تاریخی حسنلو
انتصاب سرپرست جدید مدیریت صدا اداره کل صداوسیمای کیش
خوی یک شهر تاریخی با ریشه‌های فرهنگی غنی است
پرواز هواپیمای بارورسازی ابر‌ها بر فراز حوضه آبریز دریاچه ارومیه 
طرح اصلاح دور برگردان‌های مسیر مسکن مهر کهک در بسته «به کسی برنخوره»
تجهیزات خدمات شهری ملکشاهی؛ به روزرسانی شد
آغاز دومین مرحله بهسازی مسیر گردشگری باغ فین کاشان
بسته خبر‌های کوتاه ۲۴ آبان ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استقبال از شناگر شیرازی تاریخ‌ساز کشور در فرودگاه شیراز
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
برگزاری قرعه کشی فروش فوق العاده سایپا
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد
با پیروزی مقاومت؛ عراق در آستانه استقلال بیشتر
انتصاب سرپرست جدید شهرداری اهواز
نتایج قرعه‌کشی سایپا فردا اعلام می‌شود
انتخاب کریدور ریلی چابهار- زاهدان- بیرجند به عنوان طرح پیشران وزارت راه و شهرسازی
اردوهای دانش‌آموزی؛ اوج نشاط و ثبت زیباترین خاطرات
کتاب مهربان ترین وفراموش شده ترین دوست در قفسه ها
پیرغلام حسینی لرستان چهره برتر کشور شد
هوشمند سازی دوربین‌های ثبت تخلفات در زنجان
هوای اصفهان برمدار قرمز آلودگی
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۳ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)