• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۶۷۵۲۷
تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۸
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر

بیانیه انجمن منتقدان درباره حاشیه‌های ایجاد شده برای سینما

انجمن منتقدان سینما با بازخوانی اتفاقات چند هفته اخیر سینما و جشنواره فیلم فجر در بیانیه‌ای تاکید کرد «جشنواره و سینمای ایران را وارد داستان‌ها و کشمکش‌های سیاسی، باندی و گروهی خود نکنید.»

بیانیه انجمن منتقدان درباره حاشیه‌های ایجاد شده برای سینمابه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی انجمن صنفی منتقدان و نویسندگان آثار سینمایی ایران، با پایان چهلمین جشنواره فیلم فجر و حواشی مختلفی که به دنبال داشت؛ از برخورد‌ها با بانوان در برج میلاد به عنوان خانه جشنواره، حذف سیمرغ مردمی، برخی نقد‌ها و برخورد‌های فراسینمایی، لو رفتن آرای جشنواره، نقد‌های غیرتخصصی و غیرمنصفانه درباره آثار سینمایی در برخی از برنامه‌های تلویزیونی به نام «نقد و منتقد»، انجمن صنفی منتقدان و نویسندگان آثار سینمایی ایران در بیانیه‌ای به بررسی این اتفاقات و راه‌های برون‌رفت از شرایط موجود پرداخت.

متن بیانیه بدین شرح است:
«مطالب نادرست این روزها.
چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر در حالی برگزار شد که مسئولان کوشیده بودند تا حد ممکن از پیش آمدن هر مساله‌ای پیشگیری شود. این، جشنواره ملی و مهم و ارزشمند کشور ما در سالروز پیروزی انقلاب اسلامی است که هر ساله در فضایی سرشار از شور، طراوت و سازندگی و نقش‌دهندگی به آینده نسل‌های جدید برگزار می‌شود و تمامی طیف‌های فرهنگی و هنری این سرزمین بیش و کم در آن نقش دارند و این فضا را بی‌همتا می‌کنند.
هر ساله در پایان جشنواره، منتقدان جدی، ارزیابی‌ها و نقد‌های خود را پس از پایان آن ارائه می‌دهند و محصولات سینمای کشور را در سنجه خود می‌برند و روند رو به رشد این سینما نشان می‌دهد که هم سینما از این آرا و نظرات درست و منطقی استقبال می‌کند، هم جامعه هدف، پیگیر ارزیابی‌های حقیقی کارشناسان شناخته‌شده خود است.

امسال، اما با دخالت افراد ناشناس، و ناآشنا به آداب، ادب و حرمت نقد، و طرح مسائل کم‌اهمیت و فرعی، سینمای ارزشمند کشور و خالقان و پدیدآورندگان آن مورد هجمه‌ای عجیب قرار گرفتند و راه و روش نقد علمی و درست و جامع بر سینمای کشور ناهموار و چرکین شد.
بر همگان واضح و مبرهن است که درجه تکریم و اهمیت دادن به شئونات اخلاقی نزد جامعه و صنف سینمایی کشور در همه موارد و زمینه‌ها بالاست، و سینماگران و هنرمندان سرافراز کشور، خاستگاه اجتماعی ویژه‌ای نزد آحاد مردم عزتمند ایران دارند و در حداقل‌ترین شکل، به همان حد متعین و جاری جامعه پایبندند.
می‌توان درک کرد که دخالت‌ها و حرف‌های نادرست افراد ناشناس که حضور تعدادی از سینماگران را در جشنواره فجر مورد اشاره قرار داده و کلیت این سینما را هدف قرار می‌دهند، مانند همیشه خاستگاهی جز کسب قدرت ندارند و شوربختانه این‌که هر بار با پنهان شدن پشت مسائل ارزشی و سوءاستفاده از حساسیت‌های جامعه، مقاصد نامیمون خود را پیش می‌برند.

مهمانان ناخوانده ناشناس!
مستدعی‌است جشنواره و سینمای ایران را وارد داستان‌ها و کشمکش‌های سیاسی، باندی و گروهی خود نکنید، زیرا بهره‌ای نمی‌برید. این عرصه را به اهلش و به متخصصانش واگذارید. زیرا اگر سینمای ایران را می‌شناختید که می‌باید از بانوان و مردان ارزشمند این سینما که هنوز با همه مشکلات (در همه ادوار این تاریخ چند دهه‌ای و در دو سال گذشته پاندمی کرونا) جان‌شان را در طبق اخلاص گذاشته‌اند و برای اعتلای هنر سینما در این مملکت بیدار و کوشا هستند و جانفشانی می‌کنند، تقدیر و تشکر می‌کردید نه این‌که با این‌همه گرفت و گیر اقتصادی و معیشتی و غیره، با ناآگاهی و الفاظ ناشایست، و یا با بیان سلیقه‌های فرتوت و غیرمردمی‌تان، هنرمندان این سرزمین را از کار خود دلسرد کنید.

هشدار! که ما کپی نیستیم و همه نمی‌توانیم شبیه هم و در اندازه و قواره‌ای که شما می‌خواهید باشیم! ما با هم و، اما متفاوتیم و همه، اهالی این‌جا.
بدانید که تصرف در سینما کار هر کسی نیست و سینمای پرافتخار ایران هم فراتر از آن چیزی است که تصورش را کرده‌اید.

انجمن منتقدان و نویسندگان آثار سینمایی ایران»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری چهارمین رویداد تولید محتوای دیجیتال بسیج در لنده
درخشش دانش آموزان خراسان جنوبی در جشنواره پژوهشگران
آغاز ثبت سفارش ثبت سفارش برنج، جو و ذرت از فردا
آغاز توزیع علوفه و دان برای حیات وحش در برخی شهرستان‌های خراسان جنوبی
توزیع بیش از پنجاه و یک هزار تن نهاده‌های دامی درخراسان شمالی
حضور داور چهارمحال و بختیاری در دوره داوری درجه یک اسکیت کشور
صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان (یازدهم آذرماه ۱۴۰۴)
مسابقات بین‌المللی اسکی؛ ناکامی ۲ نماینده ایران در مارپیچ کوچک
درخشش اصفهانی‌ها در مسابقات جهانی کیوکوشین ماتسوشیما
۵ هزار نخ سیگار قاچاق در سملقان کشف شد
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان و شاهرود
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (یازدهم آذر ۱۴۰۴)
معرفی ۲ رقم جدید نخود دیم پاییزه
گلایه شهروند خبرنگار شوط از وضعیت راه روستایی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آذر
شکوه ایثار ، مراسمی برای مادران و همسران شهدای جاویدالاثر زنجان
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
پرداخت ۸.۵ میلیارد تومان تسهیلات به بافندگان مستقل زنجانی
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
پیگیری وضعیت سلامت آقای رضا امیرخانی از سوی رهبر انقلاب
اساتید دانشگاه یاسوج در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان
پاسخ به پرسش‌های متداول طرح جدید بنزین
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم
تسلیت رهبر انقلاب به آقای سقاب اصفهانی
بازدید رئیس رسانه ملی از فدراسیون کشتی و دیدار با ملی پوشان
ادامه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها و مدارس استان تهران
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
ماجرای یک پیام!
اصلاح سهمیه سوخت و سوالات فراوان مردم
نارکو تروریسم؛ بهانه تازه واشینگتن برای فشار بر کاراکاس
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۴ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
جانباز سرافراز محمود باقری گزنی به همرزمان شهیدش پیوست  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)