• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۷۹۶۸۶
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۶
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

صیانت از طبیعت، رکن اصلی توسعه پایدار جوامع است

قائم مقام وزیر میراث‌فرهنگی گفت: «صیانت از طبیعت و عناصر آن در سنت‌ها و آموزه‌های فرهنگی این سرزمین ریشه‌های عمیق معنوی و اخلاقی دارد تا جایی که تبدیل به رکن اصلی توسعه پایدار جوامع شده است.»

صیانت از طبیعت، رکن اصلی توسعه پایدار جوامع استبه‌گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علی دارابی در مراسم درختکاری در کاخ گلستان گفت: «فرهنگ کهن ایران، سرشار از آیین‌ها و رویداد‌هایی است که پیوند عمیقی با طبیعت دارد و فلسفه اصلی آن حمد و تسلیم آفریدگار است.»
او افزود: «درخت به عنوان نشانه بارز طبیعت وجهه‌ای معنایی و کارکردی در فرهنگ مذهبی و ملی این سرزمین دارد. در شعائر اسلامی، درخت به عنوان مظهری از آفرینش و خلقت و یکی از زیباترین و پرثمرترین نعمت‌های بیکران خداوند است. همچنین از دیدگاه اسلامی طبیعت همواره در حال ذکر و تسبیح خداوند است و به عنوان امانتی در دست انسان قرار دارد.»
معاون میراث‌فرهنگی تصریح کرد: «در فرهنگ تشیع، درختکاری صدقه جاریه است. در فرهنگ ایرانی، علاوه بر اینکه درخت مظهر بارزی از حیات طبیعی زمین است، به عنوان نمادی معنایی دارای اهمیت و منزلت فرهنگی است. کثرت کاربرد نقش درخت بر روی اشیا و آثار تاریخی باقیمانده از گذشتگان، نشان تاییدی بر اهمیت و فلسفه معنایی آن است و باری نمادین از قداست و ارزش آن در زندگی انسان ایرانی دارد.»
قائم مقام وزیر میراث‌فرهنگی در ادامه سخنان خود به نقش درخت سرو و وجه نمادین و آیینی آن در فرهنگ ایرانی اشاره کرد و گفت: «نقش سرو نشانه‌ای از آمادگی و استمرار است و تبلور آن را از نقش برجسته‌های تخت جمشید و نقوش قالی و نگارگری ایرانی تا دامنه گسترده اندیشه نهان آن در آثار ادبی این سرزمین می‌بینیم.»
معاون میراث‌فرهنگی تاکید کرد: «پیوند عناصر طبیعی با عناصر آیینی و مذهبی در ایران، پدیده فرهنگی شگرف و منحصربه‌فردی را رقم زده که شایسته توجه ویژه است و از نمونه‌های بارز این پیوند می‌توان به وجود درخت کهنسال در جوار بنا‌های مذهبی و امامزادگان اشاره کرد.»
او گفت: «صیانت از طبیعت و عناصر آن در سنت‌ها و آموزه‌های فرهنگی این سرزمین ریشه‌های عمیق معنوی و اخلاقی دارد و امروزه در پیوند با نیاز‌ها و ضرورت‌های استمرار حیات بشر بر روی زمین، از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است تا جایی که تبدیل به رکن اصلی توسعه پایدار جوامع شده است».
قائم مقام وزیر میراث‌فرهنگی ادامه داد: «امروزه در عرصه حفاظت از میراث باقی‌مانده از گذشتگانمان پرداختن به طبیعت چند حوزه علمی و معنایی گسترده دارد و ما تکلیف شناخت و حفاظت از آن را بر عهده داریم. ضمن اینکه تلاش‌های بشر در تعامل با محیط طبیعی منتهی به خلق گونه‌هایی از میراث ملموس فرهنگی نظیر مناظر فرهنگی و باغ‌های تاریخی می‌شود.»
دارابی تصریح کرد: «تلاش بشر در حفظ طبیعت و زیست بومش منتهی به خلق معانی می‌شود که تبلور آن را در قالب باورها، آیین‌ها و رسومی که امروز میراث ناملموسمان را تشکیل می‌دهد، می‌بینیم و آیین امروز به عنوان نکوداشت طبیعت و وجه نمادین آن به عنوان درختکاری در زمره آن است.»
معاون میراث‌فرهنگی کشور گفت: «وزارت میراث‌فرهنگی امروز اهتمام جدی دارد که فرهنگ پاسداشت از طبیعت در این سرزمین را در وجوه ملموس و ناملموس مورد شناسایی قرار داده و با معرفی آن، درک درستی از معنای توسعه پایدار را به جامعه عرضه کند.»
در پایان این مراسم قائم‌مقام وزیر میراث‌فرهنگی به همراه معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و مدیرعامل شرکت ملی پست، یک اصله نهال سرو را در کاخ گلستان کاشت و در ادامه ۲ نمایشگاه «درخت زندگی» و «تمبر‌های نوروزی ایران» را افتتاح کرد.
آیین درختکاری در پایگاه‌ها، موزه‌ها و اماکن تاریخی امروز همزمان با روز درختکاری با حضور علی دارابی قائم مقام وزیر میراث‌فرهنگی، محمد خوانساری معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و محمود لیائی مدیرعامل شرکت ملی پست در کاخ گلستان برگزار شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرای نخستین قفس تمام‌فلزی پرورش ماهی در دریا
آسفالت معابر ۳ روستای دهلران
ساخت حسینیه ای مردمی در خوشاب به همت گروه های جهادی
ایرانِ ضعیف مطلوب انگلیسی‌هاست
برگزاری مسابقات فوتبال در استان سمنان
معلم آبدانانی و سرمشق عملیِ تولید بعد از بازنشستگی
یک تساوی و یک شکست سهم کرمان در لیگ برتر فوتبال کشور
ساخت نیروگاه‌های مستقل برای شهرک‌های صنعتی
شعبان‌خمسه: آماده دیدار با قزاقستان هستیم
تخریب هزار و ۳۰۰ خانه مسکونی در زمین لرزه افغانستان
غیرحضوری شدن مدارس روز شنبه در تعدادی از شهر‌های خوزستان
برگزاری رقابت های فیوژن فیتنس بانوان گرامیداشت شهدای ورزشکار در قم
پیگیری مشکلات خانواده شهدا و ایثارگران
مسیری که هر پیچش بوی خطر می‌دهد
غیرحضوری شدن مدارس در آبادان و خرمشهر
رژه کاروان ایران با تشویق وزیر ورزش و‌ جوانان
یادواره ۱۱۶ شهید سرافراز منطقه جبالبارز
فوران خشم مردم انگلیس علیه تیم‌های رژیم صهیونیستی
بیانیه دادسرای عمومی و انقلاب خوزستان درباره حادثه خودسوزی جوان اهوازی
اصلاح نظام بانکی، مهم‌ترین گام برای مهار تورم است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)