• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۸۰۳۴۰
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۵
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
دکتر حمیدرضا جماعتی:

فرصت طلایی واکسیناسیون در سیر نزولی پیک‌های کرونا

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: بهترین زمان و فرصت طلایی برای تکمیل واکسیناسیون در سیر نزولی پیک‌های بیماری است، زیرا تعداد مبتلایان کمتر است و می‌توان از این فرصت برای تکمیل واکسیناسیون کرونا استفاده کرد.

فرصت طلایی واکسیناسیون در سیر نزولی پیک‌های کرونابه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وبدا، دکتر حمیدرضا جماعتی در حاشیه شصت و سومین جلسه کمیته علمی کشوری کرونا که در بیمارستان قلب شهید رجایی تهران برگزار شد، افزود: در این جلسه در خصوص مدیریت درمان اطفال و کودکان مبتلا به کرونا در بخش‌های مراقبت‌های ویژه و عوارض کرونا در کودکان نسبت به بالغین، بحث‌هایی شد.

وی گفت: عوارض کرونا در کودکان بیشتر به صورت سندروم التهابی با گرفتاری چند سیستم در بدن همانند سیستم قلبی عروقی، گوارشی، ریوی و عصبی همراه است، البته این عوارض در بالغین نیز دیده شده، اما نادر بوده است.

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا افزود: این عوارض با آزاد شدن سایتوکاین‌ها می‌تواند گرفتاری فرد با کووید۱۹ را تا چند هفته به همراه داشته باشد که پزشکان باید در این زمینه اطلاعات کافی داشته باشند، البته این عوارض نادر، اما مهم است، زیرا اگر تشخیص داده نشود، باعث ایجاد عوارض جدی در کودکان می‌شود، بنابراین برخی افراد مبتلا به کرونا ممکن است دو تا چند هفته پس از ابتلا به بیماری و بهبودی، دچار این سندروم شوند.

دکتر جماعتی گفت: در این جلسه درباره آخرین وضع کرونا در دنیا و ایران بحث شد، در بیشتر کشور‌های دنیا، اُمیکرون تبدیل به سویه غالب شده و دلتا بسیار کمتر مشاهده شده است.

وی افزود: در بیشتر کشور‌ها سیر بستری و مرگ و میر، کاهشی است و در کشور ما نیز میزان مرگ و میر روزانه بیماران کرونا، روندی ثابت دارد و انتظار می‌رود که تا یکی دو هفته آینده به سمت نزول میزان بستری و مرگ و میر بر اثر سویه اُمیکرون حرکت کنیم.

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: توصیه ما به مردم این است که با توجه به در پیش بودن ایام نوروز، همه شیوه نامه‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و تهویه مناسب هوا را رعایت و از مسافرت‌های غیرضروری، پرهیز کنند.

دکتر جماعتی افزود: افرادی که در تعطیلات نوروزی قصد سفر به کشور‌های همسایه را دارند توجه داشته باشند که با توجه به وضع بیماری در آن کشور‌ها و تجمع بالای افراد در برخی مکان‌های خاص، می‌توانند در معرض خطر باشند، البته رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و تکمیل واکسیناسیون به ویژه در کودکان، ضروری است. خوشبختانه گرفتاری کودکان با اُمیکرون، بستری در بیمارستان‌ها و بخش‌های مراقبت‌های ویژه رو به کاهش است و امیدواریم این سیر نزولی ادامه دار باشد.

وی گفت: در کشور‌های دیگر موج جدید بیماری کرونا شکل نگرفته و در بیشتر کشور‌ها سویه غالب، اُمیکرون است و از نظر تعداد مبتلایان، بستری‌ها و موارد مرگ و میر، سیر کاهشی را دارد و شاید در آینده به شرایط نسبتا خوبی برسیم، اما حتما باید به شیوه نامه‌های بهداشتی و اقدامات پیشگیرانه همچنان توجه شود، زیرا در غیر این صورت شاهد سویه‌های جدید کرونا خواهیم بود.

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا افزود: اگرچه بیشتر متخصصان آمار و اپیدمیولوژی باتوجه به سیر بیماری در کشور‌های مختلف، پیش بینی می‌کنند که شاید در آینده شاهد پاندمی کرونا نباشیم و ویروس کرونا به شکل اندمیک و به شکل ویروس آنفلوآنزا باشد و نیاز به تزریق سالانه واکسن وجود داشته باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کودک‌کُشی اسرائیل با عروسک‌های بمب‌گذاری‌شده
رشد ۲۰ درصدی زایمان بی‌درد در قم
برنامه‌ریزی برای تغییر ساعت فعالیت مدارس خوزستان در روز‌های آلوده
فعال بودن ۸۰ درصد ناوگان ملی حفاری در مناطق نفت‌خیز جنوب غرب کشور
آزادی زندانیان زن بابل با مشارکت هیئت پینگ‌پنگ و خیران
گلایه کشاورزان کردستانی از نبود صنایع تبدیلی
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به خودرویی در جنوب لبنان با ۲ شهید
تونل دیل شریان حیاتی در مسیر توسعه جنوب کشور
موزه زمان، میزبان کودک گردشگر در جشن آب
دعوت دختر کهگیلویه و بویراحمدی به اردوی تیم ملی فوتبال
افزایش سهم کتابخانه‌ های تایباد از درآمد شهرداری‌ ها
دادستان بابلسر به دانشگاه پیام نور اخطار قضایی داد
پس از ۲۰ سال؛ تیم سپک تاکرا بانوان خوزستان در صحنه رقابت‌های کشوری
ضرورت رعایت نکات ایمنی در استفاده از وسایل گرمایشی
دولت تصمیمی برای حذف ارز ترجیحی کالا‌های اساسی ندارد
بحران آب در سد ساوه
جوی پایدار در روزهای آینده برای قم
افتتاح مدرسه ۶ کلاسه خیر ساز در قشلاق قره تپه بخش اسلام آباد
اعمال محدودیت آبی در تهران
یزد پیشرو در اجرای طرح‌های مدیریت محله‌محور و مرکز نوآوری اجتماعی کشور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ایرانِ ضعیف مطلوب انگلیسی‌هاست
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)