• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۸۵۳۲۰
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۲۲:۱۶
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

بومی سازی عصاره مخمر مورد نیاز صنایع غذایی و دارویی

یک شرکت دانش‌بنیان محصولی تولید کرده که در صنایع غذایی به‌عنوان یک چاشنی محرک و در صنایع دارویی و دام و طیور نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بومی سازی عصاره مخمر مورد نیاز صنایع غذایی و داروییبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، حمید فتحی نجفی مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان سورن تک توس با بیان اینکه مخمر هیدرولیز شده محصول تولیدی این شرکت محسوب می‌شود، گفت: عصاره مخمر بر پایه خمیرمایه است و طیف کاربردی زیادی دارد که در ایران به‌عنوان یک چاشنی محرک و سرشار از مواد مغذی و گروه ویتامین‌های ب، غیر از ب ۱۲ و مواد معدنی به‌صورت کامل در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد، همچنین این عصاره به‌صورت قرص نیز ساخته می‌شود.
مخمر هیدرولیز شده به‌عنوان یک منبع مغذی از مخمر ساکارومایسس تهیه می‌شود. این ماده سرشار از ویتامین، پروتئین و مواد ضروری برای رشد و نمو است. عصاره مخمر به‌عنوان یک مکمل غذائی مفید و طبیعی شناخته شده است.
در عصاره مخمر حدود ۱۴ نوع مواد معدنی به‌ویژه کروم، فسفر و سلنیوم یافت می‌شود. روی، آهن، مس، منیزیوم، منگنز و پتاسیم از دیگر مواد معدنی موجود در این ماده مهم هستند. همچنین مخمر حاوی فیبر است و یکی از مواد ارزشمند مخمر بتا گلوکان، یک آنتی‌اکسیدان قوی بوده و در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مؤثر است.
این ماده در حال حاضر برای سه نوع مصرف از قبیل صنایع غذائی برای استفاده در تهیه ماکارونی، سوپ‌های آماده، غنی‌سازی آرد و نان و موارد مشابه، مکمل دام و طیور که مواد موجود در عصاره مخمر و بدنه مخمر در تقویت و افزایش اشتهای حیوان و تأمین موارد مورد نیاز حیوان نقش بسزایی دارد و مصارف آزمایشگاهی و دارویی به‌منظور تهیه محیط‌های کشت باکتریایی، تولید واکسن و فرآورده‌های باکتریایی، تولید قرص‌های تقویتی و اشتهاآور، مصارف آرایشی و موارد مشابه تولید می‌شود.
این مخمر به‌صورت قرص نیز درست شده است، به دلیل حضور طیف وسیعی از مواد مغذی و معدنی و مواد ضروری بدن، عصاره مخمر در تقویت کلی بدن، ایجاد اشتها، کاهش مرگ سلولی به دلیل پیری سلول‌ها، تنظیم جذب مواد مورد نیاز سلول‌ها، کاهش‌تری گلیسیرید خون، کاهش سطح کلسترول بد و افزایش سطح کلسترول خوب، کمک به ترمیم بافت‌های آسیب دیده، تقویت سیستم ایمنی و عصبی، حفظ و بهبود سلامتی پوست و موارد مشابه تأثیر دارد.
این قرص طبیعی و بدون عوارض و افزودنی تولید شده و به‌عنوان یک مولتی‌ویتامین و محرک رشد محسوب می‌شود و می‌تواند جایگزین خوبی برای قرصی آهنی باشد که زنان مصرف می‌کنند.
خلوص نمونه خارجی عصاره مخمر حدود ۲۰ درصد است درحالی‌که نمونه داخلی خلوصی در حدود ۷۰ درصد دارد و از لحاظ کیفیت در سطح خوبی قرار دارد و قیمت نمونه داخلی نیز پایین‌تر است. این محصول توانسته صرفه‌جویی ارزی خوبی به همراه داشته باشد.
تعداد کشور‌هایی که دانش فنی برای تولید این محصول را داشته باشند، محدود است. در حدود ۱۸ نفر افراد متخصص به‌صورت مستقیم و ۱۰ نفر به‌صورت غیرمستقیم در این شرکت مشغول به فعالیت هستند.
حمید فتحی نجفی مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به اینکه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حمایت‌های مالی خوبی انجام داده است، افزود: در بحث حمایت‌های معنوی نیاز است که توجه بیشتری صورت بگیرد، اما تسهیلات ارائه شده توسط این مجموعه کمک‌کننده بوده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نقش بانوان مبلغ در حفظ حیات جنین
یلدا به رنگ همدلی؛ دیدار صمیمانه استاندار کرمان با خانواده‌های مددجوی کمیته امداد
لزوم فعال سازی رمز اول پویا برای جلوگیری از کلاهبرداری
توضیحات دادستان کردستان در خصوص پروژه تقاطع کمال الملک
وزیر کشور سوئیس: با ممنوعیت شبکه‌های اجتماعی برای کودکان موافقم!
فرار درآمد‌های ارزی با کارت‌های بازرگانی یک بار مصرف
فاکتور‌های کاغذی از فردا اول دی اعتبار ندارد
توافق استانداران کرمان و یزد برای توسعه اقتصاد منطقه‌ای
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۳۰
ادامه پیروزی‌های بارسلونا در لیگا
هدف نهایی جهاد تبیین، تربیت سرباز تراز نظام مقدس اسلامی
آیین دانش آموختگی پاسداران جوان
انتصاب رئیس جدید هیئت دوچرخه سواری خوزستان
تلاش برای وصل برق ۶٠ روستای ساردوئیه
ساماندهی غرفه‌های فروش گلزار شهدای کرمان آغاز شد
ذخیره‌سازی بیش از ۱۰۰ هزار تن کیوی در سردخانه‌های گیلان
تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی استان از اول دیماه
خبر‌هایی از مصوبات شورای امر به معروف در شاهرود
حزب‌الله لبنان: تسلیم‌پذیری در قاموس ما جایی ندارد
بازدید رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان از آمادگاه ملخ صحرایی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
نیرو‌های مسلح به سرعت در حال ترمیم کاستی‌ها هستند
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو
جزئیات تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی از اول دی
حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در حال پرداخت است
توقف خروج کامیون ها از دوغارون تایباد
حرکت صنعت هسته‌ای ایران در تراز کشور‌های پیشرفته جهان
ادامه بارندگی در کشور؛ بارش همچنان در نوار شرقی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آذر
تعویق دیدار نفت و گاز گچساران و پیکان در جام حذفی فوتبال
فارسی ها فردا با ۱.۵ ساعت تأخیر سرکار می روند
محرومیت دوساله خواهران منصوریان
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۴ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
ایران ریاکاری آمریکا در «دلسوزی برای مردم ایران» را محکوم کرد  (۱ نظر)
بارش برف و لغزندگی همه محور‌های خراسان شمالی  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
وضعیت مدارس برای روز شنبه  (۱ نظر)
آمریکا در حمایت از رژیم صهیونی ۲ قاضی لاهه را تحریم کرد  (۱ نظر)
انتقاد امام جمعه موقت آبادان از تاخیر یا کیفیت نامناسب در انجام وظایف مسئولان  (۱ نظر)