• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۰۳۸۲۴
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردين ۱۴۰۱ - ۲۳:۳۵
علمی و فرهنگی » زنان و خانواده

طرز تهیه بامیه خانگی سالم و پرانرژی

بامیه یکی از شیرینی‌هایی است که درون شربت قرار می‌گیرد. این شیرینی به عنوان شیرینی مناسبتی و در ماه رمضان برای سفره ها‌ی افطار تهیه می‌شود.

به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما، باميه بافت نرمی دارد و وقتی در شربت قرار می‌گیرد، مزه خوبی می‌گیرد. این شیرینی را به همراه زولبیا در ماه رمضان در شیرینی فروشی‌ها عرضه می‌کنند. اما پخت آن در منزل طرفداران زیادی دارد. برای تهیه بامیه خوب و با کیفیت لازم است به یک سری نکات ریز و مهم توجه شود که در نوشتار روی آن تاکید شده است.

 

طرز تهیه بامیه خانگی سالم و پرانرژی

مواد لازم برای تهيه بامیه

  • آب: ​يک لیوان
  • روغن جامد یا کره: يک قاشق غذا خوری
  • شربت یا عسل رقیق شده: يک قاشق غذا خوری
  • آرد قنادی: يک لیوان
  • تخم مرغ بزرگ: ۲ عدد
  • وانیل: نوک قاشق چای خوری


مواد لازم برای تهيه شربت 

  • آب: يک پیمانه
  • شکر: ۲ پیمانه
  • آبلیمو: يک قاشق سوپ خوری
  • گلوکز: يک قاشق سوپ خوری
  • گلاب: یک هشتم پیمانه
  • زعفران دم کرده غلیظ: یک پنجم قاشق سوپ خوری

 

طرز تهیه بامیه خانگی سالم و پرانرژی

 

طرز تهیه بامیه

مرحله اول
برای تهیه بامیه خوشمزه در ابتدای کار، شربت را تهیه می‌کنیم. ابتدا آب را به همراه شکر درون یک قابلمه می‌ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا شکر کاملا حل شود. وقتی شکر حل شد و شربت شروع به جوشیدن کرد، دیگر نباید با قاشق آن را هم زد.

مرحله دوم
آبلیمو به آن اضافه می‌کنیم و صبر می‌کنیم تا به غلظتی که می‌خواهیم برسد. سپس گلوکز یا عسل را به آن اضافه می‌کنیم. ۵ دقیقه دیگر می‌گذاریم روی حرارت ملایم بجوشد و غلیظ شود. سپس حرارت را خاموش کرده و گلاب و زعفران را به آن اضافه می‌کنیم.

مرحله سوم
‌می‌گذاریم تا به دمای محیط برسد تا بتوان بامیه‌ها را در آن غوطه ور کرد. حالا یک قابلمه تفلون یا نچسب بر می‌داریم و آب و روغن و شربت یا عسل را درون آن می‌ریزیم. سپس با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار می‌دهیم تا وقتی که اطراف آن شروع به جوشیدن کند.

 

طرز تهیه بامیه خانگی سالم و پرانرژی


مرحله چهارم
آرد را یک باره به آن اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا خمیر در وسط ظرف جمع شود. با حرارت کم به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه خمیر را حرارت می‌دهیم و به اصطلاح داغ می‌زنیم. داغ زدن باعث می‌شود خمیر پخته شود و رطوبت اضافه آن تبخیر شود و کیفیت نهایی بامیه بهتر شود.

مرحله پنجم
وقتی که خمیر را به خوبی داغ زدیم، زیر حرارت را خاموش کرده و خمیر را درون یک کاسه قرار می‌دهیم تا خنک شود. خمیر باید نه سرد و نه گرم باشد. وقتی خمیر ولرم شد، تخم مرغ‌ها را دانه دانه اضافه می کنيم.

مرحله ششم
در این مرحله وانیل را هم با تخم مرغ‌ها اضافه می‌کنیم و با همزن می‌زنیم.. در این مرحله اگر خمیر داغ باشد، باعث پخته شدن تخم مرغ‌ها می‌شود و اگر سرد باشد، تخم مرغ به خورد خمیر نمی‌رود. پس باید دمای آن ولرم باشد.

 

طرز تهیه بامیه خانگی سالم و پرانرژی


مرحله هفتم
وقتی تخم مرغ‌ها را اضافه کردیم باید یک خمیر چسبناک بدست آید. اگر خمیر خیلی سفت بود، یک تخم مرغ دیگر را درون یک کاسه کوچک می‌شکنیم. سپس با چنگال آن را می‌زنیم تا یک دست شود. بعد کم کم به خمیر اضافه می‌کنیم تا به شکل مطلوب در آید.

مرحله هشتم
خمیر را درون قیف با ماسوره می‌ریزیم. ماسوره باید ماسوره شکوفه بزرگ باشد. یک قابلمه کوچک برداشته و درون آن روغن فراوان می‌ریزیم. نوک یک قیچی را در داخل روغن فرو می‌کنیم تا چرب شود. سپس قابلمه روغن را روی حرارت قرار می‌دهیم.

مرحله نهم
روغن نباید داغ باشد و فقط کمی گرم باشد کافی است. خمیر را با ماسوره درون روغن فشار می‌دهیم و با قیچی آن را به سایز مناسب برش می‌دهیم. سپس با حرارت ملایم می‌گذاریم تا بامیه‌ها سرخ شود. اول کار که خمیر سفت نشده است آن را هم نمی‌زنیم تا ظاهر آن خراب نشود.

 

طرز تهیه بامیه خانگی سالم و پرانرژی 

مرحله دهم
این نکته قابل ذکر است که قابلمه را پر بامیه نباید بکنیم، چون بامیه‌ها کمی پف می‌کند و نیاز به جا برای پف کردن دارد. وقتی که بامیه‌ها کمی خودش را گرفت و رنگ آن طلایی شد، خیلی آرام آن‌ها را زیر و رو می‌کنیم تا همه جای آن سرخ و طلایی شود.

مرحله یازدهم
وقتی که بامیه‌ها سرخ شد، داخل شربت یا شهد بامیه که به دمای محیط رسیده است قرار می‌دهیم و حدود ۳ دقیقه به آن زمان می‌دهیم و سپس از شربت خارج می‌کنیم. در توری قرار می‌دهیم تا شربت اضافه آن خارج شود. سپس در یک ظرف در دار در یخچال نگه داری می‌کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حضور مدیران آذربایجان غربی در سامانه سامد برای پاسخگویی به سؤالات مردم
مسابقات کشتی آزاد در شهر اقبالیه
پروژه گازرسانی به دو روستا و چهار واحد تولیدی درکنگاور افتتاح شد
امیر خلیفه اصل: فقط خدا را شاکریم که بازیکنانم مصدوم نشدند
برداشت چغندر قند از ۱۴۰۰ هکتار اراضی کشاورزی
شکست نمایندگان فوتسال استان در لیگ دسته یک باشگاه‌های کشور
واترپلوئیست‌های یزدی در مسیر المپیک ۲۰۳۲
توزیع ۹۵۴ تُن برنج تنظیم بازاری در استان 
تقویت بهداشت عمومی با مسدود سازی چشمه‌های خروجی فاضلاب در دررود
پرداخت ۸۰ درصد مطالبات وزارت بهداشت از طریق نهادهای بیمه ای
علم و توسعه باید در خدمت بشر و رفع گرفتاری انسانها قرار گیرد
برگزاری محفل انس با قرآن در پاتاوه
اوسمار ویه‌را: پرسپولیس تیمی است که همه با هم پیشرفت می‌کنند
جبران ناکامی پلیس انگلیس در بازداشت محکومان با گزارش‌های مردمی
برگزاری محفل انس با قران در گچساران
برگزاری دوره تشکل تراز در دانشگاه یاسوج
اختتامیه جشنواره مالک اشتر با معرفی برترین ها در دهدشت
برگزاری نشست هم اندیشی جوانی جمعیت در لنده
شکست خانگی نماینده بسکتبال استان در لیگ برتر
برگزاری همایش دیار عارفان در بسطام
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)