• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۷۰۹۹۹
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۲
اقتصادی » اقتصاد کلان

رونمایی از سامانه مودیان در تیرماه

رئیس سازمان امور مالیاتی: در دولت قبل ۱۰ درصد از سامانه مودیان اجرا شده بود، ما با همکاری شرکت‌های دانش بنیان آن را تکمیل کردیم و تیرماه از این سامانه رونمایی خواهیم کرد.

رونمایی از سامانه مودیان در تیرماهبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما داود منظور، رئیس کل سازمان امور مالیاتی در نشست چالش‌های نظام مالیاتی دانشگاه امام صادق (ع) با اشاره به سه رکن نظام مالیاتی گفت: رکن اول تقنین و قانون گذاری است، نظام مالیاتی در مسیری حرکت می‌کند که قانونگذار تصویب کرده است. بعد از انقلاب قوانین خوبی تصویب شد، ولی شرایط جدید ایجاب می‌کند که قوانین به روز رسانی شود.

وی افزود: پایه قوانین مالیاتی قانون مالیات‌های مستقیم است که آخرین نسخه آن در سال ۹۴ تصویب شد که یکی از مترقی‌ترین قوانین حوزه است و الان ما مجری این قانون هستیم.

منظور تصریح کرد: موضوع بعدی انتقال نظام مالیاتی ممیز محور به نظام داده محور است. در دهه ۹۰ به علت ورود حوزه آی تی به اقتصاد می‌توانیم به این حوزه ورود کنیم.

رئیس سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه در نظام بانکی همه چیز شفاف شده گفت: با شفافیت‌های بانکی تا ۹۰ درصد تراکنش‌های بانکی قابل شناسایی شده است.

وی با بیان اینکه موضوع بعدی در نظام مالیاتی ریسک ممیز‌های مالیاتی است گفت: این که چه کسی پر ریسک یا کم ریسک است را داده‌ها مشخص می‌کند. در سازمان مالیاتی ۶۵ شاخص ریسک تعریف شده است. باید به سمت کم ریسک شدن مودی‌ها و اعتماد به داده‌ها حرکت کنیم.

جرم فرار مالیاتی از قتل نفس هم سنگین‌تر است
وی افزود: در نظام‌های مالیاتی دنیا جرم فرار مالیاتی از قتل نفس هم سنگین‌تر است، چون در قتل نفس به یک خانواده ظلم می‌شود، ولی کسی که با سندسازی فرار مالیاتی انجام می‌دهد به کل جامعه ظلم می‌کند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی



وی با تاکید بر اینکه نظام مالیاتی پلیس اقتصادی است گفت: از سال ۹۴ اولین گام‌ها برای رسیدگی داده محور شروع شد، سال‌های اخیر همین رویکرد دنبال شد، ولی باید قبول کنیم هنوز داده‌های پالایش نشده زیادی وجود دارد.

منظور افزود: سال گذشته ۳۰ درصد مودیان کم ریسک را شناسایی کرده‌ایم و برنامه داریم در سال جدید این میزان را به ۴۵ درصد برسانیم.
همچنین در حال تلاشیم با ایجاد وب سرویس‌ها و اتصال آن به سازمان‌های مختلف مثل سازمان ثبت اسناد گمرک و ... زیرساخت داده‌ای سازمان را تقویت کنیم.


مالیات بر عایدی سرمایه ابزاری برای جلوگیری از سفته بازی
معاون وزیر اقتصاد تصریح کرد: یکی از ظرفیت‌های نظام مالیاتی در دنیا مالیات بر سوداگری یا مالیات بر عایدی سرمایه است که کمک خواهد کرد منابع مالی به سمت اقدامات سوداگرانه و سفته‌بازی حرکت نکند اگر این مالیات تصویب شود تفاوت قیمت کالا‌های سرمایه‌ای با نرخ بالا مشمول مالیات می‌شود هر نظام مالیاتی نقش تنظیم گری برای تنظیم رفتار جامعه ایفا می‌کند.

وی افزود: این قانون طرحی بوده است که در مجلس بوده و البته دولت هم از آن حمایت کرده است و اکنون تبدیل به طرح محکم شده که امیدواریم این نمایندگان مجلس با تمام توان از این قانون در صحن دفاع کنند. البته اینکه تورم زدایی بشود یا خیر بحث‌های وجود دارد، ولی فعلاً مهم این است که خود قانون تصویب شود.



تهیه لایحه مالیات بر مجموع درآمد در دولت
وی افزود: یک خلأ قانونی دیگر مالیات بر مجموع درآمد است. مالیات‌ها در دنیا به این سمت رفتند که هرچه مالیات داده می‌شود علی الحساب است باید هر فرد و خانواده هزینه‌ها و اظهارنامه‌های مالیاتی بدهند یک معافیت پایه و هزینه‌های قابل قبول هم از جانب سازمان مالیاتی وضع شود و بر مجموعه درآمد به صورت پلکانی مالیات وضع شود. در اینجا هست که به معنای واقعی عدالت اجرا می‌شود و می‌توانیم به پلکان‌های پایین یارانه هم بدهیم. یکی از مشکلات ما انفصال نظام یارانه‌ای از نظام مالیاتی استدر صورتی که در اقتصاد بحث می‌شود یارانه مالیات منفی است.

وی افزود: الان این قانون به صورت لایحه در دولت تدوین شده است و در پیش نویس آن گفته شده سود سپرده حساب‌ها مشمول مالیات خواهند شد البته این طرح هنوز به تصویب نرسیده و عده‌ای در حال فضاسازی و جوسازی هستند؛ بنابراین مادامی که این قانون به تصویب نرسیده است بر طبق قانون مالیات‌های مستقیم عمل خواهیم کرد که در آن ماده ۱۴۵ گفته شده سود سپرده‌ها از مالیات معاف هستند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی



وی افزود: موضوع دیگر مالیات‌های غیرمستقیم است در سال ۸۹ مالیات بر ارزش افزوده تصویب شد که آن هم قدم مثبتی بود در آن سال کسی فکر نمی‌کرد ۴۰ الی ۵۰ درصد درآمد مالیاتی کشور ما را تشکیل دهد البته انتقاداتی هم در اجرا وجود داشت، ولی اصل اقدام مثبت بود.


رونمایی از سامانه مودیان در تیرماه
معاون وزیر اقتصاد ادامه داد: یکی از مواردی که ذیل قانون انجام باید بشود اتصال پایانه‌های فروشگاهی به نظام مالیاتی است که در دولت قبل تصویب شد، ولی به هر علت اجرا نشد و ما وقتی کار را تحویل گرفتیم ۱۰ درصد آن تکمیل شده بود و با اقدامات و همکاری با شرکت‌های دانش بنیان آن را تکمیل کردیم و تا تیرماه از این سامانه رونمایی خواهیم کرد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سهیلا منصوریان: آماده‌ایم و فردا برای فینال می‌جنگم
افلاکی: مردم ایران لایق خوش رنگ‌ترین مدال‌ها هستند
بیش از ۴۷۰ هزار اتباع غیر مجاز در تهران خودجوش مراجعه کردند
پیش بینی بارش باران در نواحی شمالی سمنان
فشارهای مردمی مسئولان را برای حل مشکلات زیرساختی پردیس به میدان آورد
گلباران مزار شهدای فیروزکوه با حضور دانش‌آموزان آینده‌ساز
رقابت سهیلا منصوریان در نیمه نهایی ششمین دوره بازی‌های هم‌بستگی اسلامی ۲۰۲۵
حضور تمامی کشور‌های حوزه خزر در اجلاس استانداران قطعی شد
عمارت کلاه فرنگی کاربری فرهنگی خواهد داشت
درخشش بوکسورهای خردسال قمی در رقابت های کشوری
نشست تنش آبی و برق آذربایجان شرقی با حضور وزیر نیرو
آغاز عملیات ایمن‌سازی سه‌راهی حادثه‌خیز آیدانه در محور چالدران – خوی
معاون رئیس‌جمهور: لزوم تدوین طرح جامع گردشگری برای روستای تاریخی حسنلو
انتصاب سرپرست جدید مدیریت صدا اداره کل صداوسیمای کیش
خوی یک شهر تاریخی با ریشه‌های فرهنگی غنی است
پرواز هواپیمای بارورسازی ابر‌ها بر فراز حوضه آبریز دریاچه ارومیه 
طرح اصلاح دور برگردان‌های مسیر مسکن مهر کهک در بسته «به کسی برنخوره»
تجهیزات خدمات شهری ملکشاهی؛ به روزرسانی شد
آغاز دومین مرحله بهسازی مسیر گردشگری باغ فین کاشان
بسته خبر‌های کوتاه ۲۴ آبان ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استقبال از شناگر شیرازی تاریخ‌ساز کشور در فرودگاه شیراز
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
برگزاری قرعه کشی فروش فوق العاده سایپا
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد
با پیروزی مقاومت؛ عراق در آستانه استقلال بیشتر
انتصاب سرپرست جدید شهرداری اهواز
نتایج قرعه‌کشی سایپا فردا اعلام می‌شود
انتخاب کریدور ریلی چابهار- زاهدان- بیرجند به عنوان طرح پیشران وزارت راه و شهرسازی
اردوهای دانش‌آموزی؛ اوج نشاط و ثبت زیباترین خاطرات
کتاب مهربان ترین وفراموش شده ترین دوست در قفسه ها
پیرغلام حسینی لرستان چهره برتر کشور شد
هوشمند سازی دوربین‌های ثبت تخلفات در زنجان
هوای اصفهان برمدار قرمز آلودگی
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۳ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)