• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۷۶۰۳۶
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۲
اقتصادی » بازاروتجارت
در آستانه سفر رئیس جمهور ترکمنستان به تهران مطرح شد:

امضای سند همکاری تجارت مرزی ميان ايران و ترکمنستان/ هدفگذاري تجارت 500 ميليون دلاري

مدیرکل آسیای مرکزی، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت گفت: در سفر قریب الوقوع رئیس جمهور ترکمنستان به کشورمان سند همکاری‌های صنعتی امضا خواهد شد. همچنین به دنبال این هستیم که سند همکاری تجارت مرزی را هم با ترکمنستان به امضا برسانیم.

 به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رحمت الله خرمالی در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما روابط تجاری با کشور همسایه شمالی، ترکمنستان، را رو به رشد توصیف کرد و افزود: در دو ماه نخست امسال حجم صادرات به ترکمنستان ۶۰ میلیون دلار و حجم واردات از آن ۵ میلیون دلار بوده است. هدفگذاری ما تا پایان سال نیز ارتقاء مبادلات تجاری به ۵۰۰ میلون دلار است که از این میزان حدود ۴۰۰ میلیون دلار، سهم صادرات خواهد بود.
امضای سند همکاری تجارت مرزی ميان ايران و ترکمنستان/ هدفگذاري تجارت 500 ميليون دلاري
مدیرکل آسیای مرکزی، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت پیگیری مشکلات مربوط به تردد کامیون ها، تسهیل فرآیند صدور روادید برای تجار و تسهیل عبور و مرور تجار دو کشور را از برنامه‌های سازمان توسعه تجارت برشمرد و یادآور شد: از اسفند سال ۱۳۹۸ مرز‌های ترکمنستان به علت شیوع کرونا بسته شد و عبور و مرور وسایل نقلیه و تجار سخت شد؛ اما ان شاء الله در سفر آتی رئیس جمهور ترکمنستان به تهران این موضوع به بحث و بررسی گذاشته خواهد شد.

خرمالی برگزاری نمایشگاه اختصاصی ایران در ترکمنستان را از دیگر برنامه‌های سازمان توسعه تجارت برشمرد و گفت: هم اکنون منتظر دستور صدور مجوز از سمت اتاق بازرگانی و دولت ترکمنستان برای اعزام هیئت هستیم.

مدیرکل آسیای مرکزی، قفقاز و روسیه توان داخل را برای تامین کالا‌های مورد نیاز ترکمنستان در حوزه‌های ساختمان، کشاورزی و اجرای خدمات فنی مهندسی بسیار بالا توصیف کرد و افزود: در گذشته پروژه‌های بسیار زیادی در حوزه‌های جاده سازی، احداث سیلو‌های گندم و احداث پایانه‌های سوخت در ترکمنستان اجرا کرده ایم و شرکت‌های مهندسی ما در پروژه اخیر ترکمنستان که احداث اتوبان عشق آباد-ترکمن آباد است، با شرکت‌های ترکمنستان همکاری دارند. علاوه بر این عمده محصولات مورد نیاز در بخش جاده سازی هم از کشور ما تامین می‌شود.

خرمالی ادامه داد: در سفر قریب الوقوع رئیس جمهور ترکمنستان به ایران سند همکاری‌های صنعتی توسط شرکت شهرک‌های صنعتی ایران و اتحادیه صنعت گران و کارآفرینان ترکمنستان امضا خواهد شد. همچنین به دنبال این هستیم که سند همکاری تجارت مرزی را هم با ترکمنستان نهایی کنیم و به امضا برسانیم.

مدیرکل آسیای مرکزی، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت همچنین با اشاره به تغییر نگاه مصرف گرایی در ترکمنستان گفت: ترکمنستان به دنبال ایجاد واحد‌های صنعتی و به نوعی ایجاد کالا‌های بی نیاز از واردات به ویژه در بخش‌های کشاورزی و صنایع تبدیلی است.
امضای سند همکاری تجارت مرزی ميان ايران و ترکمنستان/ هدفگذاري تجارت 500 ميليون دلاري
خرمالی در واکنش به مشکل وصول مطالبات برخی از تجار هم گفت: به تجار توصیه میکنم حتما قرارداد‌های رسمی را با اتباع و شرکت‌های ترکمن منعقد کنند که خدای ناکرده به اختلافات مالی برنخورند.

مدیرکل آسیای مرکزی، قفقاز و روسیه پیش بینی کرد در مذاکرات قریب الوقوع مقامات عالیرتبه ایران و ترکمنستان موضوع تسهیل صدور ویزا مطرح شود. اما این راهکار‌ها را هم برای دستیابی تجار به ویزا برشمرد: یک راه این است که با شرکای ترکمن خود به تفاهم برسند و آن شرکاء دعوتنامه‌هایی برای تجار ایرانی ارسال کنند تا بتوانند ویزا را دریافت کنند. راه دیگر این است که در قالب اعزام هیئت‌های تجاری یا نمایشگاهی ویزا دریافت کنند. یک راه دیگر هم این است که با طرف ترکمنی شرکت مشترک تشکیل دهند و از طریق آن شرکت ویزا بگیرند.

خرمالی در ادامه به موضوع صادرات گاز به ترکمنستان تا پیش از سال ۱۳۹۵ اشاره کرد و گفت: در گذشته ما در ازای دریافت گاز طبیعی از ترکمنستان بخشی از بدهی هایمان را به صورت تهاتر کالا و خدمات فنی مهندسی تسویه می‌کردیم. پیشنهاد می‌کنم با توجه به این که بدهی‌ها هنوز مانده است، بخش عمده‌ای از این بدهی‌ها در قالب تامین کالا‌های صادراتی ایران به بازار‌های ترکمنستان تسویه شود. در مذاکرات وزرای نفت دو کشور قرار بر این شد که سوآپ گاز ترکمنستان و ترانزیت از طریق خاک جمهوری اسلامی ایران به جمهوری آذربایجان صورت بگیرد که انجام شده و توافق شده است که به دو برابر افزایش پیدا کند. ما این توان را داریم که بقیه بدهی را نیز با صدور خدمات فنی مهندسی تسویه کنیم.

به گفته مدیرکل آسیای مرکزی، قفقاز و روسیه، ترکمنستان بیش از ۲۰۰۰ کیلومتر مرز مشترک و نیز ۴ گذرگاه زمینی و ریلی در استان‌های خراسان رضوی و گلستان دارد. همچنین ما با بندر ترکمن باشی ترکمنستان ارتباط دریایی داریم. افزون بر این، در چند سال اخیرجزو ۴، ۵ تامین کننده اصلی بازار ترکمنستان بوده ایم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ظرفیت بالای راهگذر قزاقستان ـ ترکمنستان و ایران
بازدید استاندار خوزستان از روند مهار آتش در شرکت جلگه دز دزفول
زنجان میزبان پویش در سایه مادر
آب سالم با همت نذر خدمت ۸ هلال‌احمر زنجان به چم‌گرداب لرستان رسید
توقیف نفتکش ونزوئلایی برخلاف موازین و قوانین دریانوردی آزاد است
بانوان ایرانی در دفاع مقدس ۱۲ روزه، پشتیبان رزمندگان اسلام شدند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۱ آذر ۱۴۰۴
مشق مادر، روایت شیرین از یک کلاس درس
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۱ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
آیین تجلیل از کتابخوانان در هریس
توسعه پایدار بدون مشارکت فعال زنان ممکن نیست
مسابقات جام «از محله تا قله» با یاد شهدا در استان البرز برگزار شد
بازگشایی راه ارتباطی بیش از ۵۰ روستا در الیگودرز
درخشش عکاسان گیلانی در جشنواره بین‌المللی ایران جوان
جان باختن دو نفر در حادثه تیراندازی در آقاسیدشریف رشت
استمرار بارش ها در سمنان
اقامه نماز جمعه در ایلام
جشن نجات ۱۰ هزار جان با سلول‌های بنیادی
هدر رفتن آب در تصفیه آب خانگی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
میزان بارش برف در فریدونشهر
بارش نخستین برف و باران پاییزی در سپیدان
آبگرفتگی معابر شهری در آبادان
میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۶:۳۰ امروز
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
میزان بارش‌های اخیر تا ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه امروز
ثبت صد میلیمتر بارش در همدان
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از شنبه ۲۲ آذر
آخرین وضع بارش برف در محور‌های مواصلاتی اصفهان
ادامه بازگرداندن اتباع فاقد مدرک افغانستانی از ایران
حمایت از توسعه مشاغل خانگی در زنجان
دشمن فهمیده ایران با فشار نظامی تسلیم و تصرف نمی‌شود
توصیه‌های ایمنی پلیس راه زنجان برای رانندگی در روزهای بارانی و برفی
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
پوتین حمایت خود را از دولت ونزوئلا اعلام کرد
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۷ نظر)
برگزاری آزمون استخدامی صدا و سیمای خراسان جنوبی  (۲ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۱ نظر)
تألیف کتاب با موضوع کودکان دیرآموز در کهگیلویه و بویراحمد  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
نامه وزیر ارتباطات درباره سیم‌کارت‌های سفید  (۱ نظر)
بلیت سینما‌ برای بانوان نیم‌بها شد  (۱ نظر)
تخلیه و بارگیری ۶۶ هزار تُن گندم در بندر شهید رجایی  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با وزیر محیط‌ زیست کنیا  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)
پویش سراسری درختکاری در گلستان شهدا؛۲۰آذر  (۱ نظر)