• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۲۳۶۶۴
تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۰:۴۱
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
رییس سازمان انرژی اتمی ایران:

عملیات اجرایی احداث رآکتور تحقیقاتی اصفهان آغاز می‌شود

عملیات اجرایی احداث رآکتور تحقیقاتی اصفهان در هفته‌های آینده به صورت رسمی آغاز خواهد شد.

عملیات اجرایی احداث رآکتور تحقیقاتی اصفهان آغاز می‌شودآقای محمد اسلامی به خبرگزاری صدا و سیمای اصفهان گفت: بخش نخست و مهم دراین زمینه ، اتهاماتی است که در ۲۰ سال گذشته به جمهوری اسلامی ایران نسبت داده‌اند و در این مدت به صورت پیوسته اقدام به پراکنده‌گویی و جوسازی و وانمود کرده اند  که جمهوری اسلامی ایران در برنامه هسته‌ای خود دارای اهداف غیرصلح‌آمیز است.
وی بیان کرد: در تمام این دوران و در هیچ‌کدام از بازرسی‌های آژانس حتی در یک مورد اعلام نشده که ایران از قبل نیت و برنامه خود را اعلام نکرده است و یا پنهان‌کاری کرده باشد. این موارد مستند است و بنابراین بیان این اخبار و مطالب جز با هدف اتلاف وقت و خسته کردن طرف مقابل، هدف دیگری دنبال نمی‌کند.
معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: آژانس همچنان در تاسیسات هسته‌ای کشور حضور و نظارت پادمانی دارد.
مهندس اسلامی تصریح کرد: نکته دوم این است که برای نخستین بار سند چارچوب برنامه هسته‌ای کشور در راستای سند راهبردی ۲۰ ساله سازمان تدوین شده است و با عنوان CPF در اختیار آژانس قرار داده‌ایم؛ این مساله بسیار مهم است، زیرا اگر تا دیروز کسی اظهار می‌کرد که از برنامه اتمی ایران اطلاع ندارد امروز به صورت مستند، مکتوب و رسمی از برنامه جمهوری اسلامی ایران مطلع است.
وی عنوان کرد: درباره پیشبرد برنامه‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران، اصل موضوع بر این مساله تمرکز دارد که ظرفیت نیروگاه‌های برق داخلی را افزایش دهیم؛ تولید برق هسته‌ای پایدار برابر با هزار مگاوات است و همچنین تولید ۲ هزار مگاوات برق هسته‌ای را در دست تولید داریم و نسبت به تولید ۱۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای جدید برنامه‌ریزی کرده‌ایم و این مساله نیز در قانون بودجه ۱۴۰۱ نیز پیش‌بینی شده و در حال جانمایی سایت‌ها به ویژه در جنوب کشور هستیم تا بتوانیم مکان‌های مساعد و مستعدی که با الزامات نیروگاه‌های هسته‌ای سازگاری دارد را مورد بررسی قرار دهیم و عملیات مطالعاتی و طراحی را آغاز کنیم.
محمد اسلامی تاکید کرد: دراین مسیر هم از مشارکت‌های بین‌المللی استفاده خواهیم کرد و هم اینکه معطل کسی نخواهیم بود، زیرا به اندازه کافی ایران از ظرفیت‌های فاخر علمی، صنعتی و فناورانه برخوردار است؛ خوشبختانه در کشور شرکت‌های بزرگی وجود دارند که می‌توانند برنامه تولید ۱۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای را پشتیبانی کنند و ما نیز از هر شرکت و موسسه‌ای که در برنامه سازمان انرژی اتمی ایران مشارکت کند؛ استقبال می‌کنیم.
رییس سازمان انرژی اتمی ایران ادامه داد: راکتور تحقیقاتی که به صورت رسمی در سایت اصفهان آغاز بکار خواهد کرد، تمام بومی و ایرانی است که زنجیره تحقیقاتی، ارزیابی، تست و اطمینان بخشی به تولید برق هسته‌ای ما را تکمیل خواهد کرد.
وی توضیح داد: چرخه سوخت هسته‌ای مهمترین بخش از صنعت هسته‌ای است و باید توجه کرد تاکنون تمام این غوغاسالاری‌ها که به راه افتاده برای غنی‌سازی بوده است و ایستگاه بعدی نیز صنعت چرخه سوخت محسوب می‌شود که به صورت تحقیقاتی و تا حدودی نیمه صنعتی از آن بهره‌مند هستیم و لازم به ذکر است که در این زمینه کشور‌های خارجی با ما همکاری نکردند و حتی کشور‌هایی برای انجام این پروژه آمده‌اند، اما کار را نیمه تمام رها کردند و رفتند؛ در حالی‌که امروز با توجه به ظرفیت صنعت داخلی و قدرت تغییر مهندسی که در سازمان انرژی اتمی و شرکت‌های دانش‌بنیان وجود دارد؛ این فرآیند را به سمت صنعتی‌سازی خواهیم برد تا بتوانیم سوخت راکتور‌ها و بخشی از سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها را در مجتمع اصفهان تولید کنیم.
مهندس اسلامی خاطرنشان کرد: باید دانست برق هسته‌ای به صورت طراحی و ساخت یکپارچه فقط در چند کشور جهان انجام می‌شود و به دلیل اینکه سایر کشور‌ها در این زمینه با ما همکاری نمی‌کنند باید به صورت تمام عیار اقدام به ظرفیت‌سازی و بومی‌سازی کنیم و به یاری حق تعالی شاهد توسعه اساسی در زیرساخت‌ها و رویکرد‌های خود داشته باشیم تا ملت ایران بتوانند از آن بهره‌مند شده و سوخت پاک و بدون هیچ‌گونه نوسان را به عنوان برق هسته‌ای و اتمی دریافت کنند.
معاون رئیس جمهور توضیح داد: برق هسته‌ای از سال ۱۳۹۲ به صورت آزمایشی آغاز شد و از سال ۱۳۹۳ تاکنون، به صورت رسمی سیکل کارکردی را پشت سر گذاشته و بیش از ۵۲ میلیارد کیلووات ساعت برق پایدار با فرکانس ۵۰ هرتز ثابت به شبکه تزریق کرده و میزان صرفه‌جویی سوخت فسیلی آن برابر با حدود ۸۵ میلیون بشکه نفت بوده است که تاثیر فراوانی در زمینه کاهش آلاینده‌ها و وسلامت جامعه دارد و می‌تواند مانع از آسیب به محیط زیست کشور شود و به عنوان برق پاک و پایدار مورد استفاده قرار گیرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
راه‌اندازی ۸ جایگاه جدید سی‌ان‌جی در سراسر کشور
ضرورت همکاری دستگاه‌های اجرایی در ثبت وقایع حیاتی
برگزاری نشست تخصصی تسهیل صادرات در مناطق آزاد
شهروندان اهری ۴۵ درصد بیشتر از استاندارد جهانی آب مصرف می‌کنند
آغاز برداشت بادام‌زمینی در هوراند
برگزاری جشنواره بزرگ ورزش‌های همگانی، گرامیداشت هفته کیش
همه پای ترویج کتاب و کتاب‌خوانی
اعلام محدودیت‌های ۴۸ ساعته به‌دلیل آلودگی هوا در استان تهران
افزایش غلظت غبار در سمنان
آغاز طرح آموزش رانندگان ناوگان عمومی مازندران برای کاهش تصادفات
رئیس جمهور همراه با ملی‌پوشان فوتبال کشورمان پا به توپ شد
بررسی مسائل حوزه مسکن لرستان در نشست تصويری شورای عالی مسکن
رامسر میزبان همایش ملی نخبگان شاهد و ایثارگر کشور
رویای تغییر نظامی که کابوس آمریکا شد
قبوض گاز بر اساس الگوی مصرف پنج‌ساله محاسبه می‌شود
افتتاح زمین چمن مصنوعی دبستان بانو سَرِه در آران و بیدگل
امتناع کودکان از توالت مدرسه باعث یبوست می‌شود
بسته خبر‌های کوتاه ۱۸ آبان در یک نگاه
قطع گاز در رودسر و املش
رئیس انجمن قهوه ایران خواستار توجه بیشتر به این صنعت شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
عراقچی: فعلا امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
زعفران؛ محصولی کم‌آب بر و پرسود برای کشاورزان زنجانی
تا اواسط هفته ، زنجان بدون باران
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
پاکستان می‌تواند پلی برای اتصال ایران به شرق آسیا باشد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ آبان ۱۴۰۴
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)