• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۶۴۶۲۱
تاریخ انتشار: ۱۳ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۳
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

توقف کووید با کمک نانومواد ابداعی دانشمندان چینی

دانشمندان چینی نانوموادی را مهندسی کرده‌اند که می‌تواند ویروس‌های عامل بیماری کووید-۱۹ را هدف قرار دهد و با حذف آنها، مسیر آن‌ها را متوقف کند.

توقف کووید با کمک نانومواد ابداعی دانشمندان چینیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ محققان موسسه فناوری‌های پیشرفته شنژن، مرکز ملی علوم و فناوری نانو، موسسه فیزیک انرژی بالا و موسسه جانورشناسی کونمینگ که همگی زیر نظر آکادمی علوم چین هستند، نانومواد جدیدی ساخته‌اند که می‌تواند بیماری کووید را متوقف کند و تولید آن نیز ارزان است.
این نانوماده روی تمام سویه‌های اصلی کووید از جمله آلفا، بتا، دلتا و امیکرون با ایمنی زیستی بالا کار می‌کند.
یکی از محققان در این پروژه گفت: این [نانوماده] می‌تواند یک درمان امیدوارکننده برای مبارزه با این همه‌گیری در آینده باشد.
نانومواد، موادی هستند که تنها یک میلیاردم متر طول دارند. این نانومواد خاص ابداعی دانشمندان چینی "CIPS" نامیده می‌شود، زیرا از مس، ایندیم، فسفر و گوگرد ساخته شده‌اند.
CIPS‌ها این توانایی را دارند که به طور انتخابی به پروتئین سنبله ویروس کرونا متصل شوند و به طور موثر مانع از ادامه روند عفونت و ایجاد اثرات کووید شوند. این به این دلیل است که ویروس "Sars-CoV-2" با استفاده از این پروتئین سنبله به سلول‌های انسانی حمله می‌کند و اگر بتوان پروتئین سنبله را متوقف کرد، می‌توان عفونت را متوقف کرد.
بنا بر اعلام مرکز ملی علوم و فناوری نانو چین؛ این نانومواد به عنوان یک تله برای ویروس عمل می‌کند.
CIPS‌ها اساساً ویروس را جذب می‌کنند تا یک مجموعه پایدار ایجاد کنند که سپس توسط ماکروفاژ‌های بدن از بین می‌رود. این‌ها گلبول‌های سفید بزرگی در سیستم ایمنی بدن انسان هستند که مواد خارجی را هضم و آن‌ها را دفع می‌کنند.
در این مطالعه آمده است: آزمایش‌ها نشان می‌دهد که CIPS به طور موثر عفونت را در سلول‌ها، ارگانوئید‌ها و موش‌ها مهار می‌کند و به طور موثر التهاب ریه را در موش‌ها که ناشی از عفونت Sars-CoV-2 است، تسکین می‌دهد.
اثربخشی واکسن‌ها و آنتی‌بادی‌های فعلی علیه Sars-CoV-2 در برابر سویه‌هایی از کووید مانند امیکرون کاهش یافته است. این به این دلیل است که بیشتر آنتی‌بادی‌ها طوری طراحی شده‌اند که به یک مکان مشخص روی ویروس متصل شوند. با این حال، جهش در سویه امیکرون، ساختار سطح ویروس را تغییر می‌دهد. با این حال، CIPS‌ها می‌توانند به طور موثر به چندین محل روی ویروس به طور همزمان متصل شوند.
در حال حاضر بیش از ۱۰۰۰ سویه جدید جهش یافته کروناویروس وجود دارد. اگرچه محققان نتوانسته‌اند همه آن‌ها را آزمایش کنند، اما مواد جدید CIPS در واقع در برابر رایج‌ترین سویه‌ها شامل آلفا، بتا، دلتا و امیکرون بسیار موثر نشان داده‌اند.
علاوه بر این، تیم تحقیقاتی نحوه جذب، توزیع، متابولیسم و ​​فرآیند دفع CIPS‌ها را در موش‌ها تجزیه و تحلیل کرد و متوجه شد که این مواد قابلیت تجزیه زیستی بالایی نیز دارند.
بنا بر اعلام وبگاه آی ای (Interesting Engineering) در این مطالعه آمده است: موش‌ها CIPS را از طریق قطره بینی استنشاق می‌کنند و پس از هفت روز، تقریباً حذف کامل CIPS از ریه موش‌ها را شاهد هستیم.
اکنون این مواد باید تحت آزمایشات بالینی قرار گیرند تا ارزیابی شود که آیا می‌توانند برای استفاده انسانی مناسب باشند یا خیر.
ارزیابی ایمنی دارو‌های ضد کووید-۱۹ شامل آزمایش سمیت برای اندام و سیستم ایمنی و آزمایش آلرژی می‌شود. محقق ناشناس این مطالعه می‌گوید: این فرآیند، طولانی و پرهزینه است و معمولاً توسط شرکت‌های داروسازی انجام می‌شود.
نکته قابل توجه این است که این نانومواد به اندازه‌ای ارزان هستند که برای تولید انبوه و کاربرد‌های متنوع کاملا کارآمد و در دسترس هستند.
این نانوماده می‌تواند به عنوان یک عامل ضد آلودگی یا ماده پوشش سطحی برای کاهش عفونت SARS-CoV-2 استفاده شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد
تیم ملی بانوان راهی فجیره شد
جو پایدار میهمان روز‌های زمستانی استان قزوین 
فعال شدن انصراف از روش دوم کالابرگ از امروز
تسریع تکمیل طرح‌های ورزشی آغاجاری و جولکی نیازمند تامین اعتبار
همدان، قهرمان مسابقات کاراته بانوان غرب کشور شد
پیام تسلیت تولیت آستان قدس رضوی به مناسبت درگذشت آیت الله عبدخدایی
هنوز ۵۰۰ هزار نفر در صف انتظار دریافت وام ازدواج هستند
اقدام اروپا در تروریستی خواندن سپاه پاسداران اثری بر اراده این نهاد ندارد
آغاز هفته ۲۳ فوتبال سری آ ایتالیا؛ پیروزی دشوار لاتسیو
تشییع پیکر آلاله پرپر در کلاله؛ شهید امنیت از دیار گلستان
«هتل بسیار بسیار عجیب» در راه آنتن رمضان
نوسازی سیستم گرمایش بیمارستان شهید مدرس کاشمر
برگزاری ۵۷۶ جشن محله‌محور دهه فجر و اعیاد شعبانیه در خراسان جنوبی
برد خانگی تیم فوتبال شهرداری اردبیل
افزایش دما و آلودگی هوا در یزد
تداوم وزش باد‌های غربی در مناطق دریایی هرمزگان، ۱۱ بهمن
راه‌اندازی پنج پایگاه سوادآموزی در مدارس بروجرد
برتری سه بر یک شهرداری ارومیه دربرابر رازین پلیمر تهران
افتتاح ۳ پروژه ورزشی در کردستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
صدور مجوز ۸۵ هزار ردیف استخدامی جدید در آموزش و پرورش
دبیر شورای امنیت ملی با پوتین دیدار کرد
ایران آمادگی کامل برای مقابله با تهدید‌ها را دارد
آغاز روند گرمایش هوا در مازندران
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر
تداوم فعالیت سامانه بارشی در خراسان جنوبی
ثبت بارش باران و برف در ۸۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
مشروح اظهارات عراقچی در نشست با فیدان و پاسخ به سئوالات خبرنگاران
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس
ورود سامانه جدید بارشی به جنوب آذربایجان غربی
ایران به جمع کشور‌های تکثیر صنعتی اسبک دریایی پیوست
ساترا تحریم شد
انتقاد دولت از بی اعتباری اروپا در تشخیص مصادیق تروریسم
ترافیک سنگین در برخی محور‌های شمالی کشور
شمخانی: جغرافیای جنگ فقط به دریا محدود نخواهد شد
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند  (۱ نظر)
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته ۱۴۰۴ کامل پرداخت شد  (۱ نظر)
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)