• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۰۳۱۲۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۴۰۱ - ۱۹:۱۸
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

علت نامگذاری روز جهانی غذا

طبق آمار جهانی گرسنگی، ۷۸۵ میلیون نفر در سراسر جهان غذای کافی برای حفظ یک سبک زندگی سالم ندارند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، روز جهانی غذا رویدادی است که در تاریخ ۱۶ اکتبر سال میلادی ثبت شده است. این اقدام با هدف افزایش آگاهی در سراسر دنیا برای کسانی که از گرسنگی رنج می‌برند و آسیب می‌بینند برگزار می‌شود و بر لزوم تامین امنیت غذایی و برخورداری از رژیم غذایی سالم برای همه تاکید می‌کند. در این روز، بیش از ۱۵۰ کشور برای افزایش آگاهی در مورد مسائل مربوط به فقر و گرسنگی متحد می‌شوند. سازمان خواروبار و کشاورزی ایالات متحده (فائو) در سال ۱۹۷۹، ۱۶ اکتبر را به عنوان روز جهانی غذا نامگذاری کرده است.
 
طبق آمار جهانی گرسنگی، ۷۸۵ میلیون نفر در سراسر جهان غذای کافی برای حفظ یک سبک زندگی سالم ندارند. این تعداد یعنی از هر نه نفر در جهان یک نفر گرسنه است. با کمال تعجب، اکثریت گرسنگان در کشور‌های در حال توسعه زندگی می‌کنند. محرومیت‌های غذایی آثار و نتایج جبران ناپذیری به همراه دارد. تغذیه نامناسب باعث ۴۵ درصد مرگ و میر در کودکان زیر ۵ سال می‌شود. این بدان معناست که سالانه فقط بیش از ۳ میلیون کودک به علت عدم دسترسی به غذای کافی و تامین نیاز به مواد مغذی می‌میرند!
 
اهداف اصلی فائو (سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد)
برخی از اهداف فائو از قرار زیر است: مساعدت به کشور‌های در حال توسعه با در اختیار گذاشتن امکانات فنی کمک به دولت‌ها در جهت تعیین خط مشی و مشاوره در برنامه ریزی جمع‌آوری، بررسی و انتشار اطلاعات فعالیت به عنوان محلی برای تبادل نظر و گردهمایی ملت‌های فقیر و غنی با شرایط برابر غذا، ماده حیاتی غذا مانند آب و هوا پشتوانه زندگی بشر است و بدون آن قادر به ادامه زندگی نخواهیم بود. برای انجام همه فعالیت‌هایمان به غذا نیاز داریم. غذا خوردن برای بزرگسالان بسیار مهم و برای رشد کودکان امری حیاتی است. بیش از ۸۰۰ میلیون نفر در جهان هنوز غذای کافی و سالم برای خوردن ندارند. شاید فکر کنید باید مثل بیل گیتس پولدارترین مرد جهان باشید تا بتوانید کاری کنید، اما با یک سری ترفند‌های ساده می‌توان با این مشکل مبارزه کرد.
غذا، جایگزینی برای دارو‌ها
سقراط می‌گوید:”باشد که خوراک، دوایتان باشد و دوایتان خوراکتان”! این جمله نشان می‌دهد که مواد غذایی اهمیت زیادی دارد و استفاده از برنامه غذایی سالم باعث می‌شود شما به مصرف دارو نیازی پیدا نکنید. هر غذایی چند نوع ویتامین دارد که می‌تواند برای سلامت بدن مفید باشد. مثلا زمانی که گلو درد دارید می‌توانید مقداری سرکه سیب رقیق شده بنوشید، چای و دمنوش و یا حتی آب گرم به همراه آب لیمو و عسل استفاده کنید. هم هزینه درمانیتان کمتر می‌شود هم علاوه بر حل مشکل از مواد شیمیایی برای درمان استفاده نکرده‌اید.
بهداشت مواد غذایی
حرکت به سمت زندگی ماشینی یکی از چالش‌های بشر امروز محسوب می‌شود. هنگام خرید باید توجه داشته باشید که بسته بندی محصول مخدوش نشده باشد؛ زیرا هرگونه منفذ باعث ورود میکروب‌ها می‌شود. مواد غذایی فله بدون هیچ بسته بندی، بعضا علت بروز بیماری‌های گوارشی و میکروبی هستند. به کالری غذا‌ها و مواد تشکیل دهنده­‌ی آن‌ها دقت کنید و مقدار چربی، فیبر و … مواد غذایی را هنگام خرید مد نظر داشته باشید.
 
سوء تغذیه
شاید شما هم مانند بسیاری از افراد دیگر هرگاه کلمه سوء تغذیه را می‌شنوید یاد لاغری و کمبود وزن شدید می‌افتید، اما خوب است بدانید بدن انسان به دو منظور اصلی به مواد غذایی نیاز دارد. یکی برای تأمین انرژی به منظور انجام فعالیت‏های روزمره و دوم تأمین مواد اولیه برای رشد و نمو و ترمیم بافت‏های فرسوده. هنگامی که فردی، نسبت لازم را در دریافت گروه‏‌های غذایی رعایت نکند، دچار سوءتغذیه می‏‌شود. طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، کمبود غذا برای بسیاری از مردم به مشکل اساسی تبدیل شده و سوءتغذیه مهم‌ترین عامل تهدید کننده سلامت عمومی در جهان است.
افزایش جمعیت، فقر، رژیم غذایی نامناسب، پرخوری و بدخوری به علت نبود اطلاعات و دانش کافی نیز نقش موثری در سوءتغذیه دارند.
 
عدم تغذیه‌­ی مناسب موجب بیماری در سیستم گوارشی، افزایش خطر سرماخوردگی، خستگی، کج خلقی، مشکلات باروری و … می‌شود.
 
غذا خوردن آگاهانه
همیشه قبل از غذاخوردن از خودتان بپرسید که آیا واقعا گرسنه هستید یا خیر؟ اگر مطمئن نبودید به مدت ۲۰ دقیقه کاری دیگر انجام دهید و سپس دوباره همین سوال را از خود بپرسید. روی بو، رنگ و طعم غذا‌ها تمرکز کنید و از هر لقمه‌ای که می‌خورید لذت ببرید. آهسته و به دور از هرگونه حواس پرتی مانند تماشای تلویزیون، صحبت با گوشی همراه غذا را میل کنید. آگاهانه غذا خوردن مانع از افزایش وزن می‌شود و افراد را از پرخوری و انتخاب‌های ناسالم دور می‌کند.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
برای انجام همه فعالیت‌هایمان به غذا نیاز داریم. غذا خوردن برای بزرگسالان بسیار مهم و برای رشد کودکان امری حیاتی است
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز مطالعات ساخت موزه باستان‌شناسی و مردم‌شناسی در پلدختر
آمریکایی‌ها بین دو راهی جنگ پرهزینه و بی‌آبرویی قرار گرفته اند
کشف بیش از ۱۰ تن شکر احتکاری در مراغه
دیدار استاندار لرستان از مادر شهید محمد بیرانوند در خرم‌آباد
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۱۲ بهمن
ضرورت همکاری دستگاه‌ قضا و مسؤلان اجرایی در لرستان
مسدود بودن راه ارتباطی ۷۰ روستا در هشترود
دفاع از نیرو‌های مسلح کشور، دفاع از امنیت، استقلال و کرامت ملی ایران
نمایشگاه پوشاک ایرانی اسلامی خرم‌دخت در خرم‌آباد
استاندار خراسان جنوبی: مسئولان باید با روحیه خدمتگزاری، پیگیر مشکلات مردم باشند
صدور پروانه ساختمانی برای ۳۰۰۰ واحد مسکونی در تبریز
درگذشت مادر شهید شبرنگ در لنگرود
افتتاح و کلنگ‌زنی ۲۱۱ طرح عمرانی در سلسله لرستان
ادامه روند افزایش دمای هوا و وزش باد در سمنان
راه یابی نخستین اثر سینمایی کهگیلویه و بویراحمد به جشنواره فجر
تاکید نماینده ولی‌ فقیه در آذربایجان شرقی بر لزوم همراهی مالیاتی
جشنواره سرود امامت و مهدویت دانش آموزی مدارس سما در لرستان
آیین کلنگ‌زنی احداث ۱۲ مدرسه در آذربایجان‌شرقی
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۲ بهمن ۱۴۰۴
برگزاری شانزدهمین نشست شورای آموزش و پرورش استان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نمایندگان مجلس در حمایت از سپاه پاسداران سبزپوش شدند
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود
فهرست مشخصات ۲۹۸۵ جان‌باخته حوادث اخیر منتشر شد
برگزاری مسابقات قرآن کمیته روستایی و عشایری آذربایجان شرقی
اجرای ۴۰۰ کیلومتر عملیات روکش آسفالت در محورهای خراسان رضوی
ملت ایران همچنان سدی استوار در برابر فتنه‌ها خواهند بود
عزل مدیرشبکه افق و توقف برنامه «خط‌خطی»
جزئیات سفر وزیر خارجه قطر به تهران از زبان بقائی
پیش‌بینی بارش‌های پراکنده در برخی مناطق کشور
ایران قوی و مستقل مانع اصلی برنامه‌های استکباری است
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
اطلاعیه مهم برای گندم کاران استان اردبیل
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ بهمن ۱۴۰۴
نوری المالکی تنها گزینه ما برای نخست‌وزیری است
۵ حلقه چاه در جیرفت مسدودشد
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۳ نظر)
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات  (۲ نظر)
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس  (۱ نظر)
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
اتصال چابهار و اردبیل به شبکه ریلی کشور  (۱ نظر)
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۱ نظر)
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد  (۱ نظر)
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
جشن هلهله فرشتگان در شهرکرد  (۱ نظر)
اقدام اروپا علیه سپاه، خللی در اراده ملی ایجاد نخواهد کرد  (۱ نظر)
افتتاح بیش از ۲ هزار طرح عمرانی در دهه فجر  (۱ نظر)
به دلیل ارتکاب جنایات بین‌المللی آمریکا  (۱ نظر)
حضور رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر امام خمینی (ره)  (۱ نظر)
هشتگ سپاه ضدتروریسم پربازدید شد  (۱ نظر)