• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۵۱۶۱۷
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۳
خراسان جنوبی » اجتماعی

نابودی ۸۰ هزار هکتاری جنگل‌های خراسان جنوبی

خشکسالی‌های اخیر به ۸۰ هزار هکتار از جنگل‌های خراسان جنوبی آسیب جدی زد و خسارت ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومانی به جا گذاشت.

نابودی 80 هزار هکتاری جنگل های خراسان جنوبیبه گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان جنوبی، مدیرکل منابع طبیعی و  آبخیزداری خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار صداوسیما گفت: پدیده خشکسالی صدمات جبران ناپذیری را بر جنگل‌های طبیعی استان وارد کرده که برخی از این خسارات از جمله کاهش شدید ظرفیت و تولید جنگل‌های طبیعی و حتی از بین رفتن قسمت‌های مهمی از سطح جنگل‌ها از جمله آثار کوتاه مدت خشکسالی در بخش جنگل است و برخی از آثار آن نظیر به هم خوردن ترکیب گیاهی گیاهان، آثار تخریب زیست محیطی، فقر و گرسنگی، بیکاری از آثار بلند مدت خشکسالی می‌باشد که پس از چندین و چند سال مشاهده می شود.


نصرآبادی افزود: همچنین خشکسالی در سال‌های جاری تاثیرات مخربی بر عرصه‌های جنگل‌های طبیعی و سایر فعالیت‌های جنگل کاری و جنگل داری داشته و خواهد داشت؛ همچنین تاثیر خشکسالی بر کاهش مقاومت درختان جنگلی نسبت به حمله آفات و امراض و متقابلا افزایش کمی و کیفی آفات و امراض دارد.


وی گفت: اولین گزارش مبنی بر خشکیدگی گونه‌های جنگلی در استان به اوایل دهه نود بر می‌گردد که در سنوات نخست بیشترین پدیده خشکیدگی مربوط به شهرستان‌های نهبندان، طبس، بیرجند بود و با توجه به ادامه روند خشکسالی، پدیده خشکیدگی درختان به سایر شهرستانها نیز سرایت کرد  و در حال حاضر همه استان با این پدیده درگیر هستند.


مدیرکل منابع طبیعی و  آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: در این رویشگا‌ها گونه بومی بادامشک (Amygdalus scoparia) که دارای ارزش ژنتیکی و اقتصادی بالایی برای منطقه می‌باشد در آمار، بیشترین آسیب از پدیده خشکسالی را دارد و گونه بنه در رتبه بعدی قرار دارد؛ در سایر گونه‌ها پدیده خشکیدگی به دلیل فراوانی کمتر، زیاد مشهود نمی‌باشد.


نصرآبادی گفت: بررسی‌ها و بازدید‌های بعمل آمده نشان می‌دهد که حداقل ۸۰ هزار هکتار ازجنگل‌های طبیعی استان در اثر خشکسالی‌های اخیر آسیب بسیار جدی دیده و از بین رفته‌اند و در صورتی که فقط هزینه‌ احیاء و نگهداری تا استقرار کامل گیاهی بدون در نظر گرفتن خسارت‌های وارده بر ارزش‌های زیست محیطی محاسبه شود و هزینه احیاء جنگل‌های منطقه نیز با حداقل برآورد ۱۰ میلیون تومان در نظر گرفته شود ۸۰۰ میلیارد تومان خسارت بر جنگل‌های استان وارد شده است.

 

وی گفت: همچنین بر اساس بازدید‌های بعمل آمده حداقل ۳۰ درصد گونه‌های جنگلی استان در این رویشگاه‌ها دچار سرخشکیدگی شده اند شود که  ۱۸۰۰ میلیارد تومان خسارت بر جنگل‌های استان وارد کرده است و اگر بخواهیم ارزش‌های اکولوژیکی و زیست محیطی و نقش جنگل‌ها بر محیط زیست را نیز بر این خسارات اضافه کنیم عددی بسیار نجومی بدست خواهد آمد.

مدیرکل منابع طبیعی و  آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: جنگل‌های استان، در قسمت‌های کوهستانی و مرتفع بدلیل وجود ارتفاعات، جنس خاک، تغییرات میزان بارندگی وتبخیر و میکروکلیما‌های خاصی از گونه‌های با ارزش جنگلی ناحیه رویشی ایران را تشکیل می‌دهند؛ جنگل‌های استان جزو منطقه اکولوژیکی ایران تورانی است که مساحت آن ۶۲۷ هزاز و ۷۲۲هکتار، حدود ۴.۴ درصد جنگل‌های کشور، ۱۳.۵ درصد جنگل‌های ناحیه رویشی ایران تورانی و۴.۳ درصد مساحت عرصه‌های منابع طبیعی خراسان جنوبی را به خود اختصاص داده است.


نصرآبادی افزود:  ۳هزار و ۱۱۳ هکتار این مساحت را جنگل‌های نیمه انبوه (پوشش ۵۰-۲۵ درصد) و ۶۲۴هزار و ۶۰۹ هکتار را جنگل‌های تنک (۲۵-۵ درصد) به خود اختصاص داده است.


وی گفت: جنگل‌های استان اغلب از گونه‌های با ارزش بنه  وبادامک (بادامشک) است و در بعضی از مناطق ارغوان، سنو (زبان گنجشک کوهی)، انجیر وحشی، ارژن، دیودال  و تنگرس  و کهور نیز دیده می‌شود.

خسارت ۲۶۰۰میلیارد تومانی خشکسالی به جنگل‌های خراسان جنوبی

نصرآبادی تهیه نقشه و تعیین محدوده سامان‌های عرفی، تهیه طرح‌های جنگلداری چندمنظوره، غنی سازی جنگل، توسعه جنگل، جنگلکاری اقتصادی، زراعت چوب، احداث، توسعه ونگهداری ذخیره‌گاه‌های جنگلی، کشت وتوسعه گیاهان مولد محصولات غیر چوبی، تولید نهال وتجهیز نهالستان‌های جنگلی، نگهداری مناطق احیاء شده و قرق، پیشگیری و کنترل بیماری‌های جنگلی، تغییر الگوی مصرف سوخت، طراحی و اجرای کمربند حفاظتی، گشت و مراقبت و کنترل دام، جنگلکاری مشارکتی را از اقدامات انجام شده برای حفاظت و افزایش سطح جنگل‌ها دراستان عنوان کرد.

 

وی گفت: امسال صرفا برای طرح تولید نهال از محل اعتبارات استانی ۴۰۰ میلیون تومان و برای مراقبت و نگهداری جنگلکاری‌های سنواتی از محل اعتبارات ملی و استانی ۶۱۹ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
غیبت از ماست؛ تو که عین ظهوری آقا!
شکست هاکی چمن ایران مقابل تایلند در قهرمانی آسیا
تمرین تیم هاکی چمنی ایران قبل از مسابقات قهرمانی آسیا
کشف سلاح شکاری غیرمجاز در سمنان
الانگا، بهترین بازیکن دیدار سوئد با ژاپن
سرمربی مصر: مقابل ایران فقط به برد فکر می‌کنیم
بروبی بهترین بازیکن دیدار هلند - تونس
سوئد و ژاپن با تساوی راهی دور حذفی شدند
اجرای طرح پایداری تولید در ۴۵۰ هزار هکتار از دیمزارهای زنجان
دروازه‌بان ایران: همه بازیکنان مصر محمد صلاح هستند
شام غریبان در مدرسه آسیب‌دیده میناب؛ نوای «یا حسین» در میان زخم‌های جنگ
فانوس اشک و خیمه‌های سوزان؛ در قزوین
شام غریبان در همدان؛ سوگواری مردم دارالمؤمنین در شب غربت اهل‌بیت (ع)
مشهد، غرق در سوگ شام غریبان سیدالشهدا (ع)
برتری هلند مقابل تونس؛ صعود لاله‌های نارنجی با صدرنشینی
سرمربی تیم ملی ایران: برای هر لحظه بازی با مصر برنامه داریم
مصالحی نوین برای جلوگیری از یخ‌زدن جاده‌ها
افزایش کشته‌شدگان زلزله ونزوئلا به ۲۳۵ نفر
ادعای معاون ترامپ درباره تحقق اهداف آمریکا در جنگ علیه ایران
ادعای ترامپ: ایران بازار جدید است!
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
با متخلفان آزمون سمپاد برخورد شود
ورود سامانه بارشی به مازندران از شنبه شب
ظرفیت ۶۸هزار نفری کاردانی به کارشناسی ؛ جمعه آخرین روز مهلت ثبت نام
لفاظی وزیر جنگ رژیم صهیونیستی درباره ایران
ورود ۲ دستگاه اتوبوس‌مدرن شهری به ناوگان اتوبوسرانی مشهد
حضور رئیس جمهور در جمع عزاداران عاشورای حسینی در تبریز
برگزاری آیین شمع پایلاما در تبریز
واکنش قاطع قالیباف به دروغ الزام واردات محصولات آمریکایی
اعمال روز عاشورا
تازه ترین اثر حسن روح الامین منتشر شد
درگیری لفظی ترامپ با سناتور آمریکایی بر سر ایران
آئین نخل‌گردانی محرم در روز عاشورای حسینی ۱۴۰۵ _ استان البرز
دولت برای رفع مشکلات معیشتی تلاش خواهد کرد
هرگونه تهدید علیه ایران بی‌پاسخ نخواهد ماند
برنامه بازی‌های روز شانزدهم جام جهانی ۲۰۲۶
اختلال در ۲ بانک تجارت و ملی ادامه دارد  (۱۷ نظر)
با متخلفان آزمون سمپاد برخورد شود  (۳ نظر)
اختلال همه بانک‌ها تا پایان امشب رفع می‌شود  (۳ نظر)
شهرستان باوی صاحب بزرگترین شهرک صنعتی شمال خوزستان می‌شود  (۱ نظر)
رده بندی فیفا، بازگشت ایران به رده ۲۲  (۱ نظر)
یادگیری رایگان هنرهای سنتی؛ ثبت‌نام دوره‌های تابستانی در شیراز آغاز شد  (۱ نظر)
ورود کاروان نظامی رژیم صهیونیستی به خاک سوریه  (۱ نظر)
واکنش قاطع قالیباف به دروغ الزام واردات محصولات آمریکایی  (۱ نظر)
ماندگاری هوای گرم در اغلب مناطق خراسان رضوی تا پایان هفته  (۱ نظر)
سنای آمریکا به پایان جنگ با ایران رأی داد  (۱ نظر)
روز تاسوعا در کربلا چه گذشت؟  (۱ نظر)
مجوز‌های بی‌ضابطه صنفی، علت ترافیک تبریز  (۱ نظر)
اعتراض کتبی وزارت صمت به افزایش قیمت محصولات ایران خودرو  (۱ نظر)
ایران برای گسترش همکاری‌ها با هند آماده است  (۱ نظر)
ایمن سازی مسیر‌های اربعین در همدان  (۱ نظر)