• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۹۵۸۵۴
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۴۰۱ - ۰۸:۲۴

آیا چای جایگزین مناسبی برای آب می‌شود؟

به گفته محققان، مصرف منظم چای برای سلامتی مفید است و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، سرطان و دیابت را کاهش می‌دهد، اما آیا گزینه مناسبی برای جایگزینی آن با آب می‌شود؟

آیا می‌توان چای را جایگزین مناسبی برای آب دانست؟به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، اگرچه بخش زیادی از چای از آب تشکیل شده است، اما در بیشتر انواع آن کافئین وجود دارد. با توجه به اینکه کافئین یک دیورتیک (ادرارآور) ضعیف است و باعث افزایش حجم ادرار می‌شود، بسیاری از افراد بر این باورند که چای کافئین‌دار باعث دهیدراتاسیون (کم‌آبی بدن) می‌شود و نمی‌توان آن را جزو مواردی که می‌توانند به تامین مایعات بدن کمک کنند، به حساب آورد. اما آیا این باور درست است؟ ما را در این مطلب از مجله اینترنتی دلتا همراهی کنید تا درباره میزان مصرف چای سیاه در روز و نقش آن در هیدراته نگه داشتن بدن اطلاعات بیشتری کسب کنید.

میزان مصرف چای سیاه در روز

اگرچه دریافت مایعات کافی یک کار ساده به نظر می‌رسد، اما تحقیقات نشان می‌دهد که بدن بسیاری از افراد به‌طور مزمن دهیدراته (کم‌آب) است. یکی از مشکلات مصرف مایعات کافی در طی روز این است که بیشتر مردم نمی‌دانند چقدر باید مایعات دریافت کنند.
به‌طور کلی، توصیه می‌شود که در طی روز زنان حدود ۲/۷ لیتر و مردان حدود ۳/۷ لیتر مایعات دریافت کنند که تقریبا ۲۰ درصد آن از طریق غذا‌هایی که در طی روز می‌خوریم، تامین می‌شود و مابقی آن را باید به شکل مایعات بنوشیم. به عبارت دیگر، هر روز باید زنان ۲/۲ لیتر یا ۹ لیوان (حدود ۲۳۶ میلی‌‎لیتر) و مردان ۳ لیتر یا ۱۳ لیوان مایعات مصرف کنند.
آب به دلیل اینکه بدون کالری و کاملا طبیعی است، همچنان بهترین چیزی است که می‌توانید برای پیشگیری از کم‌آبی بدن مصرف کنید. آب رایج‌ترین نوشیدنی مصرفی در جهان است و چای در رتبه بعدی قرار دارد.
میوه‌ها مثل هندوانه، پرتقال، گریپ‌فروت و ملون منبع خوب آب هستند. سبزیجات هم اگر چه به اندازه میوه‌ها پر از آب نیستند، اما می‌توانند آب و مواد مغذی را در اختیار بدن قرار دهند. کرفس، خیار، گوجه‌فرنگی و فلفل سبز از جمله سبزیجاتی هستند که می‌توانید استفاده کنید. ماست، شیر، سوپ و اسموتی از سایر منابع پنهان آب در رژیم غذایی محسوب می‌شوند. آبمیوه‌ها و نوشیدنی‌های ورزشی هم آبرسان هستند که می‌توانید از طریق رقیق کردن آن‌ها با آب میزان قندشان را کاهش دهید.

نقش چای در تامین آب مورد نیاز بدن

چای دارای کافئین می‌تواند یک اثر دیورتیک خفیف داشته باشد. با این حال، تحقیقات نشان می‌دهد که کافئین تا زمانی که میزان مصرف آن به حداقل ۵۰۰ میلی‌گرم در روز نرسد، به عنوان یک ماده دیورتیک عمل نمی‌کند. با توجه به اینکه این میزان کافئین معادل حدود ۱۱ تا ۱۸ لیوان چای کافئین‌دار است، بعید است که شما در طول روز این مقدار چای را مصرف کنید. درنتیجه، می‌توانید چای را همانند آب جزو مایعات مصرفی روزانه خود حساب کنید.

ارزش غذایی چای

مهم نیست که از چه نوع چای استفاده کنید. خوشبختانه همه آن‌ها بسیار کم‌کالری هستند. به عنوان مثال، در هر لیوان چای سبز، چای سیاه و چای سیاه بدون کافئین فقط ۲ کالری انرژی وجود دارد. علاوه بر این، چای حاوی مقدار کمی ویتامین، مواد معدنی و همچنین آنتی اکسیدان است.
فقط به خاطر داشته باشید که چیزی که به چای خود اضافه می‌کنید هم مهم است. اگر در کنار چای عسل، قند، شکر یا شیرینی می‌خورید، مراقب میزان مصرف خود باشید. چون کالری حاصل از آن‌ها زیاد است و به‌تدریج باعث افزایش وزن می‌شود.
منبع: مجله دلتا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایان موفقیت‌آمیز طرح ملی پایش آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در زنجان
خیر نیک‌اندیش ابهری ۶۰ جفت کفش به مددجویان اهدا کرد
تولید سالانه ۲۰ هزار تن محصولات شیلاتی در استان زنجان
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز
ساترا تحریم شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۱ بهمن ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
دریابان شمخانی: جغرافیای جنگ فقط به دریا محدود نخواهد شد
تحویل ۲۴۰۰ پروژه آموزشی در کشور طی گام اول نهضت عدالت آموزشی
آغاز هفته ای با افزایش دمای هوا در سمنان
نیمه شعبان و دهه فجر پیام نور و امید برای دل‌ها دارند
ضرورت تحقق سیاست‌های تحولی آموزش
برگزاری پنجمین دوره رقابت سازه‌های ماکارونی
واریز کالابرگ ۴ میلیون تومانی برای ماه رمضان
چالش ها و فرصت های توسعه مناطق آزاد قشم و کیش
وحدت اقوام و مذاهب، ستون اصلی بازدارندگی ایران
آغاز مسیر چابک‌سازی در آزمایشگاه فنی مکانیک خاک
۱۱ بهمن ۱۳۶۵ یادآور حماسه و ایثار فرزندان فریدن
جشن هلهله فرشتگان در شهرکرد
نظارت دقیق بر نهاده‌ها؛ نمونه‌برداری از کود سوپرفسفات ساده در کرمان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
صدور مجوز ۸۵ هزار ردیف استخدامی جدید در آموزش و پرورش
ایران آمادگی کامل برای مقابله با تهدید‌ها را دارد
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر
ثبت بارش باران و برف در ۸۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
آغاز روند گرمایش هوا در مازندران
آقای لاریجانی دبیر شورای امنیت ملی با پوتین دیدار کرد
تداوم فعالیت سامانه بارشی در خراسان جنوبی
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس
ورود سامانه جدید بارشی به جنوب آذربایجان غربی
مشروح اظهارات عراقچی در نشست با فیدان و پاسخ به سئوالات خبرنگاران
بازدید رئیس رسانه ملی از پشت‌صحنه مجموعه «هتل بسیار بسیار عجیب»
اختتامیه شانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار
ایران به جمع کشور‌های تکثیر صنعتی اسبک دریایی پیوست
ترافیک سنگین در برخی محور‌های شمالی کشور
حریق یک واحد مسکونی در مهرویلا کرج سه مصدوم در پی داشت
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته ۱۴۰۴ کامل پرداخت شد  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)
اولویت رسیدگی به خانواده‌های شهدا و مجروحین در حوادث دی ماه  (۱ نظر)