• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۰۹۲۴۹
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۰
پیشنهادی که جنجال برانگیز شد

پخت پاستا به سبک برنده جایزه نوبل فیزیک

پیشنهاد یک فیزیکدان ایتالیایی برنده جایزه نوبل درباره شیوه پخت ماکارونی بسیاری را عصبانی کرده. او این ایده را با هدف کاهش هزینه پخت ماکارونی مطرح کرده است.

به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا وسیما،  ایتالیایی‌ها به‌طور قابل درکی به شیوه پخت غذاهای خود حساسیت دارند، آن‌ها به طور منظم در مورد رویه‌های صحیح برای پختن پیتزا یا پاستای مناسب با آشپزانی از دیگر کشورها گفت‌وگو می‌کنند و استدلال می‌آورند که شیوه طبخ ماکارونی به سبک ایتالیایی بهترین شیوه است.

به گزارش ساینس الرت، خیلی تعجب آور نبود که وقتی یک فیزیکدان ایتالیایی برنده جایزه نوبل راهکار جدیدی در مورد نحوه پخت کامل ماکارونی ارائه داد بحث و جدل بزرگی ایجاد شود. پیشنهاد این فیزیکدان همه چیزهایی را که آشپزهای ایتالیایی و سایر کشورها برای قرن‌ها در آشپزخانه در زمان طبخ پاستا انجام می‌دادند زیر سوال برده است.

پروفسور جورجیو پاریسی که جایزه نوبل فیزیک سال ۲۰۲۱ را برای «کشف تاثیر متقابل بی‌نظمی و نوسانات در سیستم‌های فیزیکی در مقیاس اتمی تا سیاره‌ای» را به خود اختصاص داده بود، شیوه جدیدی را برای طبخ پاستا پیشنهاد کرد. او در این باره گفت: حرارت را در میانه پختن ماکارونی خاموش کنید، سپس روی قابلمه در بگذارید و منتظر بمانید تا ماکارونی با گرمای آب بپزد، گرمای باقیمانده در آب برای اتمام کار کافی خواهد بود و می‌تواند به کاهش هزینه پخت ماکارونی کمک کند.

ماکارونی در حال پختدر واکنش به ایده این فیزیکدان برنده جایزه، آنتونلو کولونا، سرآشپز ستاره‌دار «میشلن»، ادعا کرد که این روش طبخ، ماکارونی را لاستیکی می‌کند و هرگز نمی‌توان آن را در رستورانی با کیفیت بالا مانند رستوران خودش سرو کرد. این جنجال به سرعت به رسانه‌ها سرایت کرد و چندین نفر از کارشناسان بزرگ مواد غذایی و دانشمندان مهم علوم مختلف در آن مشارکت داشتند.

اما برای آن دسته از ما که در خانه سعی می کنیم هنگام پختن پاستا پول خود را پس انداز کنیم، آیا روش جورجیو پاریسی واقعا مقرون به صرفه است؟ و آیا واقعا بعد از طبخ طعم ماکارونی بد می‌شود؟ میا و راس دانشجویان دانشگاه ناتینگهام ترنت با الهام از فکر صرفه‌جویی در پول، به آشپزخانه رفتند تا پاستا را به روش‌های مختلف بپزند و به جدا کردن رشته‌های درهم‌تنیده این سوال کمک کنند.

هنگام پختن ماکارونی چه اتفاقی می افتد؟
اولین چیزی که باید بپرسید این است که وقتی ماکارونی را می‌پزمیم واقعا چه اتفاقی می‌افتد. در مورد ماکارونی خشک، در واقع دو فرآیند وجود دارد که معمولاً به صورت موازی انجام می‌شود. ابتدا آب به پاستا نفوذ می‌کند و ظرف ده دقیقه پخت در آب جوش به اندازه کافی به آن آبرسانی شده و نرم می‌شود. آب جوش آن را آبرسانی و نرم می‌کند. دوم اینکه پاستا گرم می‌شود و باعث می‌شود پروتئین‌ها منبسط شده و تبدیل به خوراکی شوند.

در روش پخت استاندارد، ۱۰۰ گرم ماکارونی را بسته به ضخامت آن به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه در یک لیتر (حدود یک لیتر) آب جوش می‌پزند. تفکیک مصرف انرژی در نمودار زیر نشان داده شده است که با استفاده از اطلاعات مربوط به قیمت انرژی و راندمان اجاق گاز می‌توان آن را به هزینه کل تبدیل کرد.

پخت پاستا به سبک برنده جایزه نوبل فیزیک | پیشنهادی که جنجال برانگیز شد
برای بزرگنمایی بیشتر روی تصویر کلیک کنید
از این تصویر گرافیکی مشخص است که حدود ۶۰ درصد انرژی برای جوشاندن آب مصرف می‌شود. بنابراین هر کاری که بتوان برای کاهش زمان پخت‌وپز انجام داد، تأثیر قابل توجهی بر هزینه کلی خواهد داشت. روش جورجیو پاریسی مبنی بر خاموش کردن اجاق گاز در نیمه راه طبخ پاستا و اجازه پخت ماکارونی در حرارت خود آب، هزینه پخت و پز را به نصف کاهش می‌دهد. این روش بر روی اجاق‌های سرامیکی کارایی بیشتری خواهد داشت.

پخت پاستا به سبک برنده جایزه نوبل فیزیک ؛ پیشنهادی که جنجال برانگیز شد

منبع: همشهری آنلاین

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تشکیل کارگروه تدوین شیوه‌نامه امر به معروف و نهی از منکر در دستگاه‌های اجرایی
کشف ۴۰۰ قلم اشیاء تاریخی در سنندج
بسیج، یادآور روحیه‌ای استوار از ایمان، همدلی و خدمت صادقانه است
پایان مسابقات قهرمانی نوجوانان بیسبال در مشهد
مهمترین عناوین روزنامه‌های جهان
راه اندازی سامانه فرود اتوماتیک در فرودگاه آبادان
غبار روبی مزارش شهدا در جغتای
آزادکاران نوجوان تهران در راه بغداد
قطعنامه ضدایرانی آژانس بررسی شد
صدور مجوز جدید توسعه در غرب کارون در گرو رفع مشکلات زیست‌محیطی نفت
شب شعر فاطمی در برخوار
بیانیه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به مناسبت هفته بسیج
برگزاری مسابقات جام قهرمانی شهدای اقتدار در البرز
صادرات بیش از صد تن گوجه فرنگیِ مُهر به کشورهای آسیایی
تجدید میثاق بسیجیان ساوجبلاغ با آرمان‌های انقلاب
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان
ایران جان مدرسه را رسانه ایی می کند؛ امضای تفاهم نامه همکاری شبکه آموزش با آموزش و پرورش
نبرد آلومینیوم، ملوان در جام حذفی
موفقیت فنی کم‌سابقه در صنعت گاز ایران
هشدار استاندار آذربایجان‌غربی نسبت به بحران پسماند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
تشکیل کار گروه اضطرار آلودگی هوا
تعطیلی مدارس مشهد و مدارس شهری تربت حیدریه، نیشابور و تربت جام، فردا شنبه اول آذر
غیر حضوری شدن مدارس برخی شهرهای آذربایجان شرقی
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
آلودگی هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی
تعطیلی ۵روزه مهد‌های کودک و پیش دبستانی استان تهران
عزاداری ایام شهادت حضرت زهرا(س) با حضور رهبر انقلاب
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه
تعطیلی مقطع تحصیلی ابتدایی در ارومیه
زعفران، میراثی کهن برای آیندگان
پیش بینی هواشناسی هرمزگان ۳۰ آبان
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
وداع مردم فارس با شهدای گمنام  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)