• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۴۰۲۷۸
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۸:۰۰

رویداد‌های مهم ۱۴ بهمن ۵۷

همگام با چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و به منظور بزرگداشت یاد و خاطره‌ی این رویداد تاریخی گزیده‌ای از رویداد‌های مهم ۱۴ بهمن ۵۷ در مطلب زیر بیان شده است.

۱۴ بهمن ۵۷ چه گذشتبه گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، چهل و چهار سال پیش در چنین روزی باز هم علی‌رغم بارش باران جمعیت به سوی محل اقامت امام سرازیر بود و این بازدید تا پاسی از شب ادامه داشت.

وقایع نگاری 14 بهمن 57

۱- سخنرانی امام خمینی در جمع تعدادی از روحانیون درباره تز استعماری جدایی دین از سیاست و کنار زدن روحانیت از سیاست و پیامد‌های آن. (صحیفه امام، ج ۶، ص ۴۰-۴۹)
۲-سخنرانی امام خمینی درجمع اعضای کمیته استقبال (صحیفه امام، ج ۶، ص ۵۰-۵۲)
۳-اولین دیدار امام خمینی با اعضای روزنامه اطلاعات وظایف مطبوعات و اهل قلم را مهم برشمردند. (صحیفه امام، ج ۶، ص ۳۹)
۴- اجتماع مشتاقان زیارت امام خمینی در مقابل محل اقامت ایشان در مدرسه رفاه؛ یونایتد پرس خبر می‌دهد که جمعیت مشتاق دیدار کننده، در این روز بالغ بر چهار و نیم میلیون تن تخمین زده می‌شود.
۵-جواد شهرستانی شهردار تهران استعفای خود را به امام تقدیم و امام مجددا وی را به سمت شهردار تهران منصوب فرمودند. (روزشمار زندگی امام، ص ۱۹۵)
۶-امام خمینی در جمع اعضای کمیته استقبال نیرنگ آمریکا در پوشش ملیت-حکومت اسلامی را گوشزد کرد. (همان)
۷- در جلسه شورای انقلاب با حضور امام خمینی، به پیشنهاد اعضا و موافقت امام، مهدی بازرگان برای نخست وزیری دولت موقت انتخاب شد.

۱۴ بهمن ۵۷ چه گذشت ۸- به نوشته روزنامه‌ها امام خمینی بار دیگر دولت بختیار را غیرقانونی خواند. روزنامه کیهان نیز در خبری از قول امام نقل کرد که کاری نکنید که مردم را به جهاد دعوت کنم.
۹-موافقت نخست وزیر با ادامه اجتماعات مردمی به شرطی که با نظم و ترتیب و آرامش کامل انجام پذیرد.
۱۰- خبرگزاری رویترز ضمن اظهار نگرانی مقامات رژیم صهیونیستی درباره‌ی اوج گیری انقلاب ایران از قول مسئولان این رژیم اعلام کرد: انقلاب ایران به کشور‌های عرب سرایت می‌کند.
۱۱-خبرگزاری فرانسه گزارش می‌دهد که بختیار در گفتگو با روزنامه لوماتن گفته است: برخی اوقات صبر بهترین تاکتیک است و اگر آیت الله خمینی بخواهد در شهر مقدس قم دولت پیشنهادی خود را به وجود آورد، به او اجازه خواهم داد تا دولتی شبیه به واتیکان تاسیس کند.
۱۲- خبرگزاری رسمی شوروی تاس در گزارش ویژه‌ی خود از ورود امام به کشور اعلام کرد: مبارزه در ایران وارد مرحله سرنوشت ساز شد.
۱۳-انور سادات رئیس جمهور مصر، دوست نزدیک شاه و اولین میزبان او پس از گریز شاه از کشور نتوانست نگرانى خود را از تأثیرات انقلاب ایران مخفى نگاه دارد. به گزارش خبرگزارى فرانسه، بازگشت امام به ایران سادات را سخت به وحشت افکنده بود. وى در یک جلسۀ سرى به شدت با سیاسى کردن اسلام در مصر مخالفت کرده و گفته بود: «من با دخالت مذهب در سیاست مخالفم.» سادات همچنین به ـ قول خودش ـ به «آیت ‏اللّه‏» هاى احتمالى مصرى هشدار داد و گفت «به هر کس که بخواهد از مذهب به عنوان وسیلۀ خدا در زمین بهره‏بردارى کند، اخطار مى‏کنم. (غ6روزنامه‏ هاى ۵۷/۱۱/۱۴)
۱۴-دانشجویان ایرانی مقیم خارج از کشور با تظاهرات در مقابل سفارتخانه‌های ایران در آمریکا، لبنان و استرالیا نسبت به رژیم سلطنتی ایران ابراز انزجار کردند.
۱۵-تظاهرات مردم در برخی از شهرستان‌ها بصورت آرام و بدون درگیری با ماموران، امروز نیز ادامه یافت.
۱۶-چهل تن دیگر از نمایندگان مجلس شورای ملی از سمت خود استعفا کردند.
۱۷-روزنامه «الوطن العربی» نوشت: یک ژنرال ارتش به ملاقات شاه در خارج از کشور رفت.

بختیار اعلام کرد: اوضاع امروز نتیجه ۲۵ سال دیکتاتوری شاه است. ۱۸- بختیار اعلام کرد: اوضاع امروز نتیجه ۲۵ سال دیکتاتوری شاه است.
۱۹--بر اساس دستور استانداران، اداره حفاظت استانداری ایلام، اصفهان و یزد منحل شد.
۲۰- سی و پنج هزار آمریکایی خاک ایران را ترک کرده اند و ده‌ها هزار تن دیگر در تهران و سایر شهرستان‌ها باقی مانده اند که به تدریج از کشور خارج می‌شوند.
روزنامۀ لبنانى النهار نوشت که امام خمینى از قبول یک هیئت مذهبى مصرى که از سوى انور سادات مأمور شده بود امام را به قبول اصل رژیم سلطنتى در ایران ترغیب کند خوددارى کرده است (کیهان ۵۷/۱۱/۱۴، ص ۸)
۲۱-رسانه‌های جمعی آمریکا اعلام کردند دولت آمریکا تماس خود را با محمدرضا پهلوی قطع کرده و حتی اردشیر زاهدی سفیر او را که خود را به آمریکا نزدیک می‌دانست، نپذیرفته است.

رویداد‌های مهم ۱۴ بهمن ۵۷ ۲۲-با ورود امام خمینى به میهن که گامى مؤثر در تثبیت موقعیت انقلاب به حساب مى ‏آمد، موضوع صدور پیام انقلاب اسلامى به خارج از مرز‌ها نیز ـ که به شدت مورد توجه و نگرانى جهان غرب بود ـ ابعاد گسترده ‏ترى مى ‏یافت. به موجب گزارش خبرگزاری‌ها بازگشت امام خمینى در لیبى جشن گرفته شد و رهبر سازمان آزادی بخش فلسطین اظهار داشت که اثرات پیروزی هاى ملت ایران در مرزهاى این کشور متوقف نخواهد شد (کیهان ۵۷/۱۱/۱۴، ص ۸ و ۴)
۲۳-بختیار اعلام کرده است حاضر به همکاری با طرفداران آیت الله خمینی است و روشن ساخت که او نه تنها وزرای طرفدار ایشان را در یک دولت ملی خواهد پذیرفت بلکه نقش آیت الله را در رابطه با حل و فصل مسایل اجتماعی و مذهبی نیز می‌پذیرد.

۲۴-کمیته اعتصابات به کارکنان گمرک بازرگان اعلام کرد که باید هرچه زودتر هزار کامیون مواد غذایی و احتیاجات ضروری مردم را تخلیه کنند.
گروههاى مختلف مردم، چه در اجتماعات خویش و چه در اطلاعیه‏ها، خواستار خروج هایزر از ایران شده‏اند و این در حالى است که سخنگوى وزارت خارجۀ امریکا رسماً اعلام داشته است که دولت امریکا به پشتیبانى از دولت بختیار همچنان ادامه مى‏دهد (روزنامه‏هاى ۱۲ و ۱۴ بهمن ماه ۱۳۵۷)
۲۵-خانواده گروهی از همافران دستگیر شده دوباره در مقابل کاخ دادگستری تحصن کردند.. انتهای پیام /*

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کولاک سپاهان زنجان در انزلی
روزگاری کودکان زیر سایه موسفیدان قد می کشیدند
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
مسئولیت‌های اجتماعی معادن به‌صورت منسجم، هدفمند و قانون‌مند اجرا شوند
شورای عالی انقلاب فرهنگی، ستون نظام فرهنگی کشور
کشت زعفران راهکار مقابله با کم آبی
پیشرفت بیش از ۷۰ درصدی بیمارستان شهید مفتح ورامین
استاد آواز زنجانی در جمع مفاخر میراث ناملموس جهانی
بازارچه میوه با قیمت مصوب به زودی در شهر راه‌اندازی می‌شود
رصد انبارهای کالاهای اساسی در استان تهران؛ هیچ کمبودی وجود ندارد
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آموزش رایگان مشاغل خانگی به دانش آموزان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۰ آبان ۱۴۰۴
اجرایی شدن زیست بوم‌های دیجیتال دولت
در پی انتشار کلیپ غیراخلاقی منتسب به بازیکن ملوان بندر انزلی
افزایش سرمایه‌گذاری و اشتغال در بخش تعاون خورشیدی خراسان جنوبی
بهداد سلیمی: ٣ نشان ایلیا صالحی در شرایطی ویژه به دست آمد
ورود گردشگران لهستانی به خراسان جنوبی
پیکر مادر شهید خاکباز یگانه با حضور مردم شهید پرور قم تشییع شد
فعالیت تولیدی ۱۴ واحد گلخانه‌ای در شهرستان مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
بازدید سرلشگر موسوی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
ریشه‌کنی گرانی شرط اثرگذاری عملکرد دستگاه‌های نظارتی
خبر‌های خوش از پرداخت مطالبات دارو
تصویب حسابرسی سال مالی شورای اسلامی شهر تبریز
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
منابع مرحله پنجم کالابرگ برای هفت دهک تامین شد
استقلال ملی، مسیر رسیدن به پیروزی و اقتدار
اخبار کوتاه از مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
استخدام در سازمان صداوسیما  (۱ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)