• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۹۴۷۱۲
تاریخ انتشار: ۰۲ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۵

ایام نوروز بهترین فرصت برای شاد کردن کودکان

اگر والدین شاد و آگاه باشند و مراحل رشد بچه‌ها را بشناسند و بدانند که بچه‌ها از چیز‌های ساده لذت می‌برند، می‌توانند با انجام نکاتی ساده فرزندان خود را خوشحال کنند.

به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما کودکان به بازی کردن برای تجربه حس شادی نیاز دارند.

یک روانشناس گفت:درست است که در بسیاری از مواقع کودکان برای تجربه این حس شادی نیاز به داشتن اسباب بازی دارند، اما مهم‌تر آن است که والدین نسبت به اینکه چطور بچه‌ها را با اسباب بازی‌های مناسب شاد کنند، آگاه باشند.

به گفته گوهریسنا انزانی  اینکه والدین صرفا به خرید اسباب بازی گران قیمت و متنوع برای بچه ها اکتفا کنند فقط از سر باز کردن مسئولیت والد گری آنها در قبال بچه‌ها محسوب می شود. .

وی در این رابطه توضیح داد: بسیاری اوقات والدین بر اساس آرزو‌هایی که از دوران بچگی خود دارند اقدام به خرید بی مهابای اسباب بازی برای بچه‌ها می‌کنند و این خرید کردن باعث می‌شود اسباب بازی‌ها مطابق با سلیقه والدین و نه کودکان باشد.

به زعم این روانشناس، اسباب بازی مناسب برای کودکان باید منجر به رشد فکری و شناختی آن‌ها شده و تمرکز بچه‌ها را افزایش دهد.

انزانی با بیان اینکه گاهی برخی اسباب بازی‌های به ظاهر گران قیمت و متنوع نه تنها به رشد بچه‌ها کمک نمی‌کند بلکه تمرکز آن‌ها را نیز کاهش می‌دهد، تصریح کرد: از سوی دیگر معمولا کودکانی که دارای اسباب بازی‌های زیادی هستند از بازی کردن و خلاقیت لذت نمی‌برند چراکه هرچه اسباب بازی کودکان کمتر باشد خلاقیت کودک بیشتر شده و هیجانات بیشتری را تجربه می‌کند.

اسباب بازی‌های قدیمی را پنهان کنید و پس از مدتی به بچه‌ها نشان دهید

وی با تاکید بر اینکه والدین باید متناسب با فضای خانوادگی خود اقدام به خرید اسباب بازی کنند، ادامه داد: حتی گاهی پنهان کردن اسباب بازی‌های قدیمی و نشان دادن آن‌ها پس از چند ماه می‌تواند برای بچه‌ها هیجان انگیز باشد و کودکان با دیدن این اسباب بازی‌ها به همان اندازه خوشحال شوند که روز اول این اسباب بازی‌ها را دیده‌اند.

پدری  به همراه فرزندانش در حال خندیدن و دست به گردن هماین روانشناس در ادامه به بیان تکنیک‌هایی برای شاد کردن کودکان پرداخت و توصیه کرد: بازی‌ها و فعالیت‌های ساده‌ای نظیر خمیر بازی، ساخت وسایل ساده با چوب بستنی، تماشا کردن فیلم و سریال و انیمیشن متناسب با سن کودک، انجام بازی‌های فکری و حرکتی، شرکت در نمایش بازی کردن تئاتر و قرار گرفتن کودک در نقش‌های متفاوت نظیر دکتر، مهندس و..، انجام ورزش‌های ساده نظیر توپ بازی، درست کردن کاردستی با مقوا و کاغذ رنگی و حتی وسایل ساده‌ای نظیر حبوبات و کاموا، بادکنک بازی و کشیدن تصاویر روی بادکنک، ساخت نقاب با مقوا و بازی با آن، نقاشی کردن روی کاغذ، خانه سازی کردن با وسایل ساده و به طور کلی استفاده از وسایل دور ریز برای بازی باعث خوشحالی بچه‌ها می‌شود.

انزانی معتقد است که کودکان از عشق و محبت بی قید و شرط والدین به آن‌ها و نیز صمیمت و عشق پدر و مادر به یکدیگر خوشحال می‌شوند.

به گفته وی، برای داشتن کودکی شاد ابتدا باید والدین خود را دوست داشته و برای رشد و پیشرفت خود در زندگی اهداف متنوعی داشته باشند و این اهداف را عملیاتی کنند.

این روانشناس تاکید کرد: مادر و پدر شاد و هدفمند باشید که عشق بی قید و شرط به کودک خود می‌ورزند و در عین حال رابطه شاد و مهربانانه توام با حمایت با خود دارند می‌توانند انتظار داشتن فرزند شاد هم داشته باشند چراکه کودک مشاهده‌گر ما شادی را از والدین می‌آموزد.

پدری با دحترش در حال بازی

انزانی در پایان سخنان خود خطاب به والدین خاطر نشان کرد: والدین ممکن است این روز‌ها استرس‌های متفاوتی را تجربه کنند و از این رو خیلی شاد نباشند، اما اولین وظیفه والدین شاد کردن خودشان است. اگر والدین شاد و آگاه باشند و مراحل رشدی بچه‌ها را بشناسند و بدانند که بچه‌ها از چیز‌های ساده لذت می‌برند، می‌توانند فرزند خود را خوشحال کنند. از سوی دیگر نباید فراموش کرد که امکان شادی برای بچه‌هایی که والدین آن‌ها افسردگی، اضطراب و ترس شدید را تجربه می‌کنند وجود ندارد؛ بنابراین ابتدا باید خود والدین شاد باشند تا کودکانی شاد داشته باشند.

منبع: ایسنا

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش خردسالان بوکس چهارمحال و بختیاری در مسابقات کشوری
شناسایی ۵۶ نوع مخاطره در ایران
پایان هفته بیستم لیگ برتر بسکتبال
خطر ابتلا به روده تحریک پذیر در اثر مصرف فست فود در دانش آموزان
روحانیت اصیل اسلام ،پیشگام در عرصه شهادت
ایران جان در بیان ظرفیت‌های هرمزگان موفق بود
فوتبال لیگ اروپا؛ قرعه پلی آف امروز مشخص می‌شود
سپاه سرمایه‌ای مردمی است که با برچسب‌های سیاسی مخدوش نمی‌شود
تأمین ۹۰ میلیون دلار برای اجرای زیرساخت‌های مرز‌های منذریه و سوماردر عراق
بررسی ویژه‌برنامه‌های هفته جوان در آذربایجان‌غربی
با فعالیت بزرگترین گلخانه استان مرکزی در زرندیه
پاکستان: به توافق سازش با رژیم اسرائیل ملحق نمی‌شویم
اثرگذاری آتش‌نشانی اصفهان در تصمیم‌های کلان حوزه ایمنی کشور
فوتسال جام ملت‌های آسیا؛ امروز: مصاف ایران با عربستان برای مجوز صعود
آذربایجان‌غربی بر قله راه و شهرسازی ایستاد
آغاز ساخت مسکن برای کارکنان نیروی انتظامی کهگیلویه و بویراحمد
کیفیت قابل قبول هوا در سمنان
مشمولان غایب می‌توانند از مشوق‌های مهارت آموزی بهره‌مند شوند
توسعه و تکمیل راههای اصلی و فرعی فریمان
اجرای ۶ هزار برنامه برای بزرگداشت دهه فجر در کرمانشاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
کشته‌سازی‌ها برای توجیه حمله نظامی به ایران بود
پزشکیان: ایران در دفاع مقتدرانه از خود تردید نمی‌کند
نقض حقوق بشر علیه دختر ایران
پنج کشاورز زنجانی در جمع برگزیدگان کشوری
جبران بخشی از ذخایر ارزی از دست رفته بانک مرکزی پس از حذف ارز ترجیحی
عراقچی فردا به ترکیه می‌رود
هشدار نماینده ایران درباره پیامد اظهارات جنگ‌طلبانه ترامپ
پوتین: روسیه از نزدیک تحولات ایران را زیر نظر دارد
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تأکید وزیران پیشین بر وحدت مردم و پشتیبانی از ولایت فقیه
اقدام شورای اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران محکوم است
اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
تبعات خصمانه علیه سپاه متوجه سیاستمداران اروپایی است
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)
اولویت رسیدگی به خانواده‌های شهدا و مجروحین در حوادث دی ماه  (۱ نظر)