پخش زنده
امروز: -
سوباتان با داشتن دشتهای وسیع، چشمههای پرآب، کوههای سر به فلک کشیده و آسمانی آبی، بسیاری از شگفتیهای جهان را یکجا به نمایش گذاشته است.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما،اگر در روزهای بهار و تابستان قصد سفر کردید به شما پیشنهاد می کنیم به مناطقی بروید که قبلا نرفته اید تا هم تجربیات تازه پیدا کنید و هم با مکانهای دیدنی ایران عزیز بیشتر آشنا شوید.یکی از این مناطق زیبا روستای سوباتان در گیلان است.
معرفی روستای سوباتان گیلان
سوباتان از روستاهای بی نظیر و زیبا در گیلان است که جاذبههای بسیاری برای گردشگران دارد همچنین گیاهان دارویی و غذاهای محلی خوشمزهای را دارا میباشد.
جاذبههای گردشگری و مکانهای دیدنی از طبیعت رویایی روستای سوباتان
در فاصلهای نه چندان دور از تالش روستایی زیبا و چشم نواز که گویا تا به حال دست هیچ بشری به آن نخورده به نام سوباتان قرار دارد مسیر این روستا بسیار زیبا و چشم نواز است که دل هر رهگذر و بینندهای را میرباید؛ شروع مقصد از تالش میباشد، سوباتان در شمال غربی تالش قرار دارد.
روستایی بکر و دست نخورده به نام سوباتان در گیلان
سوباتان سرزمین نعمتهای الهی است سرزمینی که در آن آب، کوه، اسبهای وحشی و روستاهای قدیمی چشم نوازی میکند. سوباتان بهشتی در دل گیلان با دشتها و مراتع وسیع درههای بی حد و مرز که دارای آسمانی با ابرهای آبی و کوههای سربه فلک کشیده که گویی تمامی زیباییهای جهان همه در یک جا جمع گشته تا هر بینندهای را دچار شگفتی و حیرت سازد.
سوباتان سرزمین سکوت، سرزمین شگفتی، بدون امکانات پیشرفتهی امروزی. تا جاییکه در این سرزمین خبری از دکل موبایل و برق و گاز نیست بیایید تا با خواندن این مطلب زیبای بخش گردشگری نمناک تصویر رویایی سوباتان را در ذهن خود مجسم کنیم.
معنی اسم روستای سوباتان در استان گیلان
سوباتان از دو کلمه ترکی "سو" و "باتان" تشکیل شده است که به معنای محل فرو رفتن آب یا فرو رفتگیهای آب است.
علت این نام گذاری چشمهای در این روستا بوده که آب آن پس از جوشیدن از دل خاک، دوباره به درون زمین برمی گشته است. بومیان منطقه میگویند این چشمه تا چند سال پیش افراد زیادی را به این محل جذب کرده است.
آدرس دقیق:سوباتان کجاست؟
در حدود ٢٠ کیلومتری لیسار در جوار تالش در استان سرسبز و پهناور گیلان روستای حیرت انگیزی به نام سوباتان وجود دارد. سوباتان از سمت شمال به رودخانهی لیسار راه دارد و از شرق با جنگلهای زیبای تالش همسایه است.
از سمت جنوب به ییلاقهای آسبومار جو کندان و از سمت غرب به دریاچه نئور مرتبط است. ییلاقهای اردبیل با سوباتان ۱٩ کیلومتر فاصله دارد.
روستای قدیمی سوباتان محل سکونت خانوادههای لیساری میباشد که تنها در فصل بهار و تابستان میتوانند در آنجا سکونت کنند. چرا که برفهای سنگین زمستان و سردی زیاد هوا زندگی را در سوباتان با مشکل مواجه میکند.
سوباتان در ارتفاعی بین ١٩٠٠ تا ٢۵٠٠ متر از دریا قرار دارد به همین دلیل زمستانهای سرد و برفهای سنگینش مانع از زندگی در فصلهای زمستان میشود حتی درتابستان هم آثاری از برف را در کوههای سر به فلک کشیده میتوان مشاهده کرد.
روستای سوباتان
وضعیت سکونت در روستای سوباتان
مردم عشایر روستای سوباتان، در کلبههای چوبی و پُری زندگی میکنند به طوری که در فصلهای سرد سال به جنگلهای اطراف کوچ میکنند.
جاذبههای گردشگری روستای سوباتان
اگر قصد سفر به این روستا را دارید، بهتر است پیش از رسیدن به آنجا، جاذبههای گردشگری و نقاط دیدنی اش را بشناسید. جاذبههایی که با هم در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد.
خانههای چوبی سوباتان
وقتی به روستای زیبای سوباتان وارد میشویم اولین چیزی که چشمها را به خود خیره میکند خانههای زیبای سوباتان میباشد که هنوز هم نقش زندگی در آنها موج میزند خانههای سوباتان تاکنون توانسته اند بافت سنتی خود را حفظ کرده و بعنوان زیباترین چشم انداز خودنمایی کنند.
کوههای سر به فلک کشیده و بوی نمناک سبزهها و سرسبزی آبادی منظرهای دیگر از طبیعت زیبای سوباتان را به عنوان یک تابلوی بی نظیر خدادادی معرفی میکند.
خانههای زیبای سوباتان از جنس چوبهای قهوهای میباشد که دارای سقفهای شیروانی است جنس این چوبها به گونهای است که در تابستان گرما را در خود حفظ میکند و درونشان بسیار گرم است و بیشتر از چوبهای جنگلی لیسار است که از تنهی اصلی چوب بلوط است معماری و استحکام خانههای قدیمی از خانه جدید قویتر و محکمتر میباشد.
خانه های چوبی
اهالی قدیمی سوباتان خانه هایشان را با چوبهای بلوط میساختند و بر روی آنها چوبهای نازک و تری به نام "پلک" میگذاشتند و سپس قسمت داخلی دیوارها را با کاهگل پر میکردند تا به عنوان محافظ در برابر سرما و گرما عمل کند.
تمام اجزای خانههای قدیمی از چوب ساخته شده حتی پنجرهها هم که از دو پاره تخته چوبی درست شده است.
در کنار خانههای چوبی اتاقهای کوچک چوبی دیگری نیز بنام "کوم" وجود دارد که همان طویله است و برای نگهداری از گاو و گوسفند مورد استفاده قرار میگیرد. سوباتان از سمت شمال با رود خانهی لیسار همجوار است و از شرق با جنگلهای تالش همسایه میباشد.
دریاچه نئور
در سمت غرب ییلاق سوباتان در ارتفاعات دریاچهای به نام نئور قرار دارد. بزرگترین دریاچهی یخچالی که دارای قدمت زیادی میباشد نئور است در واقع باز ماندهای از دوران باستان میباشد.
معنی کلمهی نئور همان دریاچه میباشد و همین دلیلی بر اثبات قدمت تاریخی آن میباشد که تخمین زده شده که به دوران قبل از اسلام بر میگردد.
علاقمندان به ماهیگیری میتوانند در این دریاچه به شکار قزل آلاهای رنگین کمانی که مختص این دریاچه است بپردازند این دریاچه ٢۵٠٠ متر از سطح دریا ارتفاع دارد.
مساحت دریاچه حدود ۴٢٠ هکتار میباشد و سه الی هشت متر هم عمق دریاچه است. در پنج ماه از سال آب دریاچه به قطر ٨٠ سانتی متر یخ میبندد. این دریاچه بزرگترین دریاچهی آب شیرین دائمی منطقه میباشد برای رفتن به دریاچه نئور از سوباتان باید ٢٠ کیلومتر پیاده روی کنید؛ و اگر عبور از این مسیر برایتان سخت و دشوار باشد باید از نیسانهای اهالی استفاده کرد. دریاچه نئور در قسمت غربی ییلاق سوباتان در ارتفاعات قرار دارد.
آبشار وِرَزان
در قسمت شمال غربی سوباتان روستای ورزان واقع شده است این روستا دارای آبشار زیبا به نام ورزان میباشد که فاصلهی آبشار تا روستا چهار کیلومتر میباشد.
آب رودخانه ورزان از رودخانه لیسار نشات میگیرد و در کل آب رودخانه لیسار هم از چشمههای ییلاق تامین میگردد که در این مسیر ریزش صخرههای بزرگ ورزان موجب پدیدآمدن آبشاری به ارتفاع ٣٠ متر شده است.
مسیر رسیدن به آبشار به هیچ عنوان صعب العبور نیست بلکه با یک پیاده روی و تماشای دشتهای زیبای اطراف میتوان زیبایی آبشار را از نزدیک مشاهده کرد و لذت برد.
آبشار ورزان در روستای ورزان در قسمت شمال غربی سوباتان واقع شده است.
آبشار سوباتان
پارک جنگلی آلچاق
آیا تا به حال درخت آلوچه را از نزدیک مشاهده کرده اید و خود تان مستقیم از بوتهها آلوچه چیده اید تا طعم واقعی آن را درک کنید؟ سوباتان سرزمین آلوچههای بوتهای خوشمزه است که در زبان محلی آلچاق نام دارد.
سمت غرب جنگلهای پهناور لیسار روی دشتها و تپههای پوشیده از چمن با بوتههای آلوچه تزیین شده اند سردی بیش از حد هوا، وزش بادهای تند باعث شده درختان آلوچه از لحاظ قدی رشد نکنند و به صورت بوته باقی بمانند و به شکل درختچههای کوچک و زیبا خودنمایی کنند اهالی روستا و گردشگران از آلوچهها در تهیهی بعضی از غذاها و همچنین تهیهی رب و لواشکهای خوشمزه استفاده میکنند.
میوه های جنگلی سوباتان
فصل چیدن آلوچهها که میشود تپهها و دشتهای اطراف پذیرای افرادی هستند که سبد به دست برای چیدن آلوچهها آمده اند. در آخرهای تابستان هم قارچهای سفید مخصوص در این مناطق یافت میشود که خوردنشان خالی از لطف نیست.
وقتی که تابستان کم کم تمام میشود آب و هوای سوباتان هم کم کم به سردی میگراید بارانهای اندک و شبنمهای روی گلبرگها و مه صبحگاهی و بوی مرطوبی که از زمین برمی خیزد تصویری زیبا در سوباتان را خلق میکند و قارچها نیز با اولین تابش خورشید خودرا مهیای بیرون آمدن از زیر خاک میکنند.
وقتی که خورشید خود را در آسمان نمایان میکند قارچها نیز سر از خاک بیرون میآورند. محل رویش قارچها بیشتر آغلهای قدیمی دامداران است.
قارچ های سوباتان
البته چیدن قارچها کار هر کسی نیست و باید از اهالی محلی کمک گرفت چرا که ممکن است قارچ سمی را به جای قارچ سالم چید و همچنین هنگام چیدن قارچ به رنگ آن توجه کرد چرا که رنگ قارچها متفاوت است بنابراین باید از طرف افراد محلی و با تجربه تایید شود.
قوری دره، گورستان هفت هزار ساله
قبرهای سنگی بزرگ قدمت سوباتان را به پنج الی هفت هزار سال قبل میرساند. وجود قبرهای بزرگ سنگی در منطقه قوری دره گواه این مطلب است که سوباتان قبل از اسلام نیز وجود داشته است.
از دیگر آثار تاریخی سوباتان میتوان به گورستان زیری در فاصلهی سه کیلومتری شرق این منطقه اشاره کرد که عمر این منطقه را به قبل از اسلام ربط میدهد.
چمنزار بیدَه پِشت
بلندترین نقطه سوباتان چمنزار بیده پشت میباشد که به بام سوباتان نیز شهرت دارد.
چمنزاری بزرگ و وسیع که کل منطقه را در بر میگیرد این دشت وسیع به حدی بزرگ است که چندین هواپیمای کوچک میتوانند در آن فرود آیند و همچنین محل مناسبی برای برگزاری جشنهای بومی و محلی و ورزشی میباشد.
دراین چمنزار زیبا حوضچهی کوچک آبی نیز وجود دارد که از جمع شدن آبهای سطحی به وجود آمده است چمنزار بیده پشت محل تفریح و تکتازی اسبهای وحشی و چراگاه گوسفندان میباشد.
محلههای روستای سوباتان
سوباتان به حدی زیبا و دلپذیر است که با گشت و گذار چند روزه تمام شدنی نیست این منطقه دارای مکانهای گردشگری زیادی میباشد که میتوانید با گشت و گذار در محلههای روستا از اطراف روستا نیز نهایت لذت را ببرید.
قلعه بین یوردی
اهالی قلعه بین لیسار در محلهای به نام قلعه بین یوردی ساکن هستند که در حدود ٧٠ خانوار میباشند و با دامداری امرار معاش میکنند.
میله بلاغی
محل زندگی قوم تختهای لیسار و اهالی داوان است. تعداد خانوادههای ساکن در این مکان زیبا و فرح بخش ۵٠ خانوارمی باشد که تعداد ساکنین در فصل تابستان بیشتر هم میشود.
سفرنامه سوباتان
بازار
شاید کلمهی بازار شما را به یاد مکانی بزرگ که در آن همه چیز برای خرید و فروش یافت میشود بیندازد، اما این بازار با آن بازار تفاوت دارد این بازار نام یکی از محلههای سوباتان است که بیشتر اهالی سوباتان ساکن این محله هستند و این محل مختص ساکنین خاصی از لیسار نیست تعداد ٣٠٠ خانوار در این مکان ییلاقی سکونت دارند.
کلمر
نام روستایی است که در دره پایین دست قلعه بین یوردی واقع شده است. اهالی این روستا قشلاق نشین هستند و بیش از بیست خانوادهی لیسار که اکثرا دامدار هستند در اینجا زندگی میکنند.
گزنه هونی
اهالی محلهی گزنه هونی به قوم شاندرمن بر میگردند. تا چند سال قبل تعدادی از دامداران به صورت دائم در این محله سکونت داشتند، اما اکنون فقط ۵٠ خانواده در آنجا زندگی میکنند.
هُونی یَش
این محله ترکیبی از اهالی چند محله همچون دامداران لیساری و اهالی لیسار محله اول و دوم و حجت محله و سوست میباشند که تعدادی از دامداران به صورت همیشگی ساکن هستند.
ماهار-علی حیدر
مرز بین ییلاقهای لیسار و خطبه سرا، و آخرین دهکدهی شمال غربی سوباتان منطقهی ماهار علی حیدر میباشد. این منطقه محل زندگی دستهای از هره دشتیها مخصوصا طایفهی آقا جانیها میباشد.
بر سر راه بزرگترین آبراههی رود خانه لیسار آبشار زیبایی قرار دارد که افراد کمی از وجود آن با خبر است به علت مساعد نبودن جاده از سوباتان به ماهار عظمت و زیبایی و دلفریبی این آبشار چنانکه باید مورد توجه قرار نگرفته و آنطور که شایسته است معرفی نشده است.
جاهای دیدنی تالش
برون بالا و پایین
برون بالا و پایین دو روستای زیبای جنگلی هستند که در فاصلهی ۵ کیلومتری از سوباتان واقع شده اند. برای رفتن به لیسار از سوباتان باید از بین این دو روستا عبور کرد. ساکنان این روستا همیشگی هستند و تمام فصول را در روستا میگذرانند. روستا شامل مدرسه و مسجد میباشد.
قلعه سلسال مقابل قلعه خشک
از آثار تاریخی که در نوع خود منحصر به فرد است و میتوان گفت تنها اثر تاریخی معماری این منطقه است میتوان به قلعه تاریخی سلسال اشاره کرد؛ که در پایین دست سوباتان قرار دارد.
قلعه خشک برخلاف اسمش قلعهای بسیار سرسبز و زیباست که درنقطهی مقابل قلعه سلسال است که هیچ چشمهی پر آبی در آن نیست. قلعهی خشک را اقامتگاه بزرگان نیز نام نهاده اند.
جالب است بدانید قلعهی سلسال را هم لیسار نامیده اند. سلسال را آب خنک و خوشگوار معنی کرده اند.
وجود آب همیشه برای زندگی بشر مهمترین بهانه برای اقامت در یک نقطه است در زمانهای گذشته هم وقتی میخواستند در نقطهای قلعهای بنا کنند در ابتدا مشکل آب و آب انبار را حل میکردند به همین دلیل نامگذاری قلعه سلسال یعنی جا به جایی آب بسیار گوارا و خنک از طریق لولههای سفالین (تنبوشه) به آب انبار بی ارتباط با این مسئله نیست.
گیاهان دارویی در دشتهای سوباتان
قدم زدن در دشت و تپهها و پای کوه و حتی قله کوه زمانی دلپذیر و خوشایند میباشد که عطر گلها و گیاهان در هوا و اطراف پراکنده باشد. عطر گلهایی که شما هم زیباییش را درک کنید و هم بوی آن شما را از خود بی خود کند گیاهانی در سوباتان وجود دارند که دارای کاربردهای دارویی بسیاری هستند پیشنهاد میکنیم با مطالعه این مطلب با این گیاهان عالی و خواص بی نظیرشان آشنا شوید.
یارپوز یا پونه
اگر به کنارههای جوی آبها در سوباتان دقت کنید میتوانید بوتههای سبز و زیبای پونه را مشاهده کنید. پونه در فصل بهار و تابستان میروید بعد از چیدن آن را تمیز و برگهای آن را جدا کرده و خشک میکنند. اهالی سوباتان پونه را به همراه ماست، سالاد، ترشی و میوههای محلی مصرف میکنند.
بالدِرقان یا گُلپَر
از معروفترین گیاهان دارویی میتوان به گلپر اشاره کرد این گیاه در بیشتر روستاها مخصوصا «کَلَمَر» و «گنج خانه» میروید. از راههای درآمد مردم منطقه فروش گلپر میباشد. هر ساله بیشتر از ۵٠ تن دانه گلپر از سوباتان به بازارهای استانهای همسایه فرستاده میشود.
زیباییهای سوباتان
بومادران
وقتی وارد سوباتان میشویم روی تراس خانهها بومادران با بوی بی نظیرش شما را مدهوش میکند. این گیاه با نام علف هزار برگ هم شناخته میشود که اهالی سوباتان از آن برای رفع تب و درمان هموروئید یا بواسیر استفاده میکنند.
بعضی از روستاییها خود به کاشت بومادران اقدام میکنند تا با فروش آن برای خود منبع درآمدی ایجاد کنند.
شقایق
این گل به صورت خودرو در دشتهای سوباتان میروید و اهالی اعتقاد دارند که از شیرهی این گل میتوان به عنوان دارو استفاده کرد.
گزنه
گزنه نوعی گیاه است با برگهایی پوشیده از خار که اگر با دست تماس پیدا کند موجب خارش و سوزش شدید میگردد.
اهالی سوباتان از گزنه هم در غذا و هم به عنوان دارو استفاده میکنند بدین صورت که گزنه را خرد کرده و مانند سبزی پلو «گزنه پلو» درست میکنند و با ماهی شور و کره محلی میل میکنند.
خوشمزههای پرطرفدار سوباتان
یکی از جزئیات مهمی که پیش از رفتن به یک منطقه گردشگری و دیدنی، مایلیم بدانیم، غذاهای محلی و معروف آنجاست که با هم در این بخش درباره آن صحبت میکنیم.
سوجا دیله
از غذاهای پر طرفدار و خوشمزه که طرفداران زیادی دارد سوجا دیله میباشد و طرز تهیهی آن به این طریق است که ابتدا گوشت پر چرب گوسفند را پخته و ریز ریز میکنند سپس در مخلوطی از کره و روغن سرخ میکنند. بعد کمی ماست به آن افزوده و روی شعلهی کم قرارمی دهند تا جا بیفتد. سوجا دیله از غذاهای محلی و پرطرفدار سوباتان میباشد.
کباب بره
از غذاهای اصلی و پر طرفدار اهالی سوباتان میتوان به کباب بره اشاره کرد. وقتی از جلوی رستوانهای اطراف رد میشوید میتوانید جلوی در ورودی رستورانها گوسفند آویزان رامشاهده کنید.
شما هرقسمت از گوسفند را که بخواهید جلوی چشمتان میبرند و همان جا به سیخ میکشند و کباب میکنند و شما میتوانید با اشتیاق فراوان یک غذای سالم و خوشمزه را نوش جان کنید. از مهمترین غذاهای اهالی سوباتان میتوان به کباب بره اشاره کرد.
پِندیرَه ویسوج یا پنیر سرخ کرده
در فصل بهار پنیری که تازه درست شده است را در آب پنیر میجوشانند تا حالت سفتی پیدا کند و هنگام برش دادن خرد و ریز نشود بعد از اینکه کمی سفت شد پنیر را به اندازهی یک سانتی متر برش میدهند و در روغن محلی سرخ میکنند و همراه با برنج میل مینمایند این غذا از پنیر تازه درست میشود. از غذاهای خوشمزه و مخصوص سوباتان میتوان پنیر سرخ شده را نام برد.
گوزِلی بریان یا بره بریان
گوزلی بریان غذای مخصوص خوشمزهای است که در جشنها و مهمانیهای سوباتانیها تناول میشود. برای طبخ این غذای مخصوص ابتدا یک بره کوچک را به طور کامل تمیز کرده و آبپز میکنند سپس شکم آن را از سبزیجات کوهی و محلی، ادویه جات و گردو پر میکنند.
کباب بره
قورتماج
از دیگر غذاهای محلی سوباتان قورتماج میباشد که چوپانان آن را از شیر تازهی گوسفند درست میکنند و جدیدا در رستورانهای محلی نیز طبخ میشود.
برای طبخ این غذا ابتدا آتشی از هیزم روشن کرده سپس چند سنگ تمیز را از چشمه آورده و در آتش قرار میدهند تا کاملا سنگها سرخ و برافروخته شوند.
سپس شیر تازه دوشیده شده در قابلمه مسی میریزند و سنگهای سرخ شده را در آن قرار میدهند. شیر باید آنقدر بجوشد تا حالت ژلهای پیدا کند این غذا با نان محلی سرو میشود.
سیرجینَه
سوباتانیها صبحانهای دارند که مخصوص خودشان است به نام سیرجینه. پخت این صبحانهی دلپذیر به این طریق است که ابتدا مقداری آرد برنج را در کمی شیر میریزند و با هم مخلوط میکنند و بعد چند عدد تخم مرغ را به آن اضافه میکنند و با کمی شکر و زرد چوبه دوباره مخلوط میکنند و بعد در ماهیتابهای که قبلا روغنش داغ شده سرخ میکنند. سیرجنیه، صبحانهی خوشمزه و مخصوص سوباتانی هاست.
جِزلِق
ابتدا دنبهی گوسفند را ریز ریز کرده و آن را در قابلمه میریزند و میجوشانند سپس روغن بدست آمده از دنبه را بر میدارند و دنبههای کوچک و ریز سرخ شده در ته ظرف را که بسیار ترد و خوشمزه است جمع کرده و با نان و برنج میل میکنند که بسیار هم خوشمزه و دلچسب میباشد.
نانواییهای سیار و زنانه
نانهای محلی سوباتان متفاوتند یعنی چندین نوع نان محلی در سوباتان پخت میشود و شما میتوانید طعمهای مختلف و خوشمزه نان را در سوباتان تست کنید.
زنان کنار خانههای چوبی و چادرها بساط نان پزی خود را میگسترانند و نانهای خوشمزه با عطر و بوی عالی را طبخ میکنند که خوردنش بسیار لذت بخش میباشد اگه روزی گذرتان به سوباتان افتاد حتما خوردن این نانهای خوشمزه را به شما پیشنهاد میکنیم و همچنین میتوانید آن را به عنوان سوغاتی برای عزیزانتان ببرید.
سو جانون
در سوباتان نان مخصوصی وجود دارد که مخصوص بودن آن به دلیل نوع پخت آن است. به این روش که برای پخت این نان، ابتدا خمیر را آماده کرده بعد چانههای خمیر را با وردنه روی تخته مخصوص خمیر گیری به شگل گرد در میآورند و ساج را که قبلا داغ کرده اند خمیر باز شده را روی آن قرار میدهند این روش پختن نان مختص عشایر میباشد.
کومبَه
یکی دیگر از نانهای محلی سوباتان نان بسیار خوشمزه به نام کومبه میباشد.
برای پخت ابتدا خمیر را آماده کرده سپس چانهها را پهن میکنند و بعد خمیر را روی خاکسترهای آتش میگذارند و بر روی آن خاکستر داغ قرار میدهند و نان را از دو سمت بالا و پایین سرخ میکنند و بعد از پخت با یک پارچه تمیز خاکسترهای روی نان را پاک میکنند و با روغن محلی روی آن را چرب میکنند و با چای یا شیر سرو میکنند.
سوغات سوباتان
سوغات این روستا، پنیر، کره و ماست محلی آن است. لباسهای محلی پشمی و گرم نیز میتواند از بهترین سوغاتیهای این روستا باشد.
لبنیات
بهترین زمان سفر به سوباتان
بهترین زمان سفر به این منطقه در فصول گرم سال یعنی بهار و تابستان میباشد، زیرا سوباتان زمستانهای سرد و پر برفی دارد.
مسیر مناسب و راه دسترسی به روستای سوباتان
قدیمیترین مسیر برای رفتن به سوباتان جاده جنگلی لیسار به سوباتان است البته اولین مسیر قبل از لیسار گذر از رشت میباشد این جاده برای عبور بیشتر مورد توجه گردشگران و توریستهای حرفهای میباشد.
اما اگر مبتدی هستید و یا کودک به همراه دارید، این جاده را برای تردد انتخاب نکنید از شهر رشت به سمت هشت پر بروید و بعد به سمت جاده اق اولر راهی شوید و بعد در هشت پر خودروهای شخصی تان را در جایی پارک کنید و با نیسانهای محلی به سمت سوباتان حرکت کرده و در بازار محلی آن پیاده شوید.
بیشتر بخوانید:محبوب ترین شهرهای توریستی ایران
اگر بخواهید از سمت اردبیل به سوباتان بروید اول باید به اردبیل بروید و بعد به خلخال و سپس جاده نئور را پشت سر بگذارید و اگر طرفدار پیاده روی هستید با پیاده روی ١٠ ساعته و استراحتهای کوتاه و بین راهی میتوانید به سوباتان برسید و اگر قصد مسافرت با اتوبوس را داشتید باید از تهران به آستارا و از آنجا به هشت پر بروید و بعد هم باقی ماجرا.
اگر برای رفتن به سوباتان مسیر اردبیل را انتخاب کرده اید در ابتدا باید به اردبیل بروید سپس به خلخال و بعد جاده نئور.
فیلمی از طبیعت سوباتان